Discussly

True or False Questions — page 56

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 56 of 234
  1. 2751.

    Can the pitcher be on the mound during a hidden ball trick?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On June 8, 2007, shortstop Julio Lugo of the Boston Red Sox caught Alberto Callaspo of the Arizona Diamondbacks. However, third baseman Lowell, Lugo's teammate, claimed it was not a true hidden ball trick since the pitcher did most of the work ``selling'' the trick.

  2. 2752.

    Do they find the child in Gone Baby Gone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Patrick is questioned by the police about Remy's death and learns that the police never had a phone transcript like the one that Doyle had read to him prior to the botched exchange. The police dismiss his claims of Remy's corruption as conspiracy theory and Patrick does not press the issue further.

  3. 2753.

    Did Roseanne's husband die in the original series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During the final episode of season 9, when Roseanne reveals that the entire ninth season was written as a book based on her life and family, she changed certain elements of what she had not liked; most notably, that Dan had actually died after having his heart attack in ``The Wedding'', near the end of season 8.

  4. 2754.

    Was The Lucy Show before I Love Lucy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Lucy Show is an American sitcom that aired on CBS from 1962--68. It was Lucille Ball's follow-up to I Love Lucy.

  5. 2755.

    Did Alex Boyé win America's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In June 2015, Boyé and his band, Changing Lanes Experience, performed their version of Taylor Swift's ``Shake It Off'' on the 10th season of America's Got Talent. After receiving great comments from the judges, they advanced into the next round to perform on Judge Cuts Week.

  6. 2756.

    Does Panic! at the Disco have an opening act?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On March 21, 2018, the band released the latest music video for ``Say Amen (Saturday Night)'' and a new single ``(Fuck A) Silver Lining''. With the release came the announcement of a summer tour.

  7. 2757.

    Does Monk ever find his wife's killer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Mr. Monk and the End'' is the two-part series finale of the USA Network original criminal mystery dramedy television series, Monk.

  8. 2758.

    Is The Young and the Restless filmed in New York?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Taped at CBS Television City, studios 41 and 43 in Hollywood since its debut on March 26, 1973, the show was packaged by the distribution company Columbia Pictures Television, which has now been replaced by Sony Pictures Television. The Young and the Restless originally aired as a half-hour series on CBS and was the first soap opera to focus on the visual aspects of production, creating ``a look t

  9. 2759.

    Does Supergirl have a love interest in the comics?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As part of The New 52, Kara's origin was rebooted once again. An amnesiac Kara awakens after her lifepod crashes to Earth in the midst of a meteor shower.

  10. 2760.

    Can you use other colors for a green screen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chroma key compositing, or chroma keying, is a visual effects/post-production technique for compositing (layering) two images or video streams together based on color hues (chroma range). The technique has been used heavily in many fields to remove a background from the subject of a photo or video -- particularly the newscasting, motion picture and videogame industries.

  11. 2761.

    Citizen Kane did not do well at the box office, although it was praised by critics.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While a critical success, Citizen Kane failed to recoup its costs at the box office. The film faded from view after its release but was subsequently returned to the public's attention when it was praised by such French critics as André Bazin and given an American revival in 1956.

  12. 2762.

    Can substances and mixtures be separated by physical means?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Physical changes are changes affecting the form of a chemical substance, but not its chemical composition. Physical changes are used to separate mixtures into their component compounds, but can not usually be used to separate compounds into chemical elements or simpler compounds.

  13. 2763.

    Is Diners, Drive-Ins and Dives still in production?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Diners, Drive-Ins and Dives (often nicknamed Triple D and specialized as Diners, Drive-Ins, Dives) is an American food reality television series that premiered on April 23, 2007, on the Food Network. It is hosted by Guy Fieri.

  14. 2764.

    Has there ever been a tie in baseball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ties are relatively rare in baseball, since the practice dating back to the earliest days of the game is to play extra innings until one side has the lead after an equal number of innings played. An exception is spring training, where a game can be called a tie upon agreement by both teams, usually in a case where one or both teams have used all available pitchers.

  15. 2765.

    Is The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited the full game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Similar to other MMORPGs, The Elder Scrolls Online originally used a mandatory monthly subscription model, until it transitioned to a buy-to-play model with microtransactions and an optional subscription in March 2015. The game was renamed as The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, and released for the PlayStation 4 and Xbox One consoles in June 2015.

  16. 2766.

    Can I go to Canada with an enhanced license?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An enhanced driver's license (EDL), currently issued by the states of Michigan, Minnesota, New York, Vermont, and Washington, is specifically designed to meet the requirements of the Western Hemisphere Travel Initiative (WHTI) to re-enter the United States via a land or water border. An EDL will also suffice as proof of identity and citizenship for American citizens entering Canada by road.

  17. 2767.

    Do I have the right to defend myself?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The right of self-defense (also called, when it applies to the defense of another, alter ego defense, defense of others, defense of a third person) is the right for people to use reasonable force or defensive force, for the purpose of defending one's own life (self-defense) or the lives of others, including --in certain circumstances-- the use of deadly force.

  18. 2768.

    Can you play a zone defense in the NBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Zone defenses are common in international, college, and youth competition. In the National Basketball Association, zone defenses were prohibited until the 2001--2002 season, and most teams do not use them as a primary defensive strategy.

  19. 2769.

    Is Northern Ireland part of Great Britain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The island is dominated by a maritime climate with quite narrow temperature differences between seasons. Politically, Great Britain is part of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and constitutes most of its territory.

  20. 2770.

    Can you see the French coast from England?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On a clear day, it is possible to see the opposite coastline of England from France and vice versa with the naked eye, with the most famous and obvious sight being the white cliffs of Dover from the French coastline and shoreline buildings on both coastlines, as well as lights on either coastline at night, as in Matthew Arnold's poem ``Dover Beach''.

  21. 2771.

    Is 10 Cloverfield Lane a prequel to Cloverfield?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    10 Cloverfield Lane is a 2016 American psychological horror film directed by Dan Trachtenberg, produced by J.J. Abrams and Lindsey Weber and written by Josh Campbell, Matthew Stuecken and Damien Chazelle.

  22. 2772.

    Can you do basic training in high school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Split Training Option (also known as STO or Split-Op) is an enlistment option available for Army National Guard recruits. This program allows individuals to attend Basic Training during one summer, drill with their respective units once a month on weekends while attending school, and then attend Advance Individual Training after graduation.

  23. 2773.

    Does Monroe Stahr die in The Last Tycoon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Stahr asks Cecelia to arrange for a meeting with a suspected communist who wants to organise a labour union within the film studio. Stahr and Cecelia meet the man over supper where Stahr gets drunk and gets involved in a violent confrontation.

  24. 2774.

    Is there less nicotine in ultra-light cigarettes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Cigarettes labeled as Lights, Milds, or Low-tar, are considered to have a lighter, less pronounced flavour than regular cigarettes. These cigarette brands may be listed as having lower levels of tar, nicotine, or other chemicals (as ``inhaled'' by a smoking machine).

  25. 2775.

    Is Jersey a part of the United Kingdom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Jersey is not part of the United Kingdom, and has an international identity separate from that of the UK, but the UK is constitutionally responsible for the defence of Jersey. The definition of United Kingdom in the British Nationality Act 1981 is interpreted as including the UK and the Islands together.

  26. 2776.

    Is there such a thing as a coywolf?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Coywolf (sometimes called woyote) is an informal term for a canid hybrid descended from coyotes and gray wolves. All members of the genus Canis are genetically closely related because their chromosomes number 78, therefore they can interbreed.

  27. 2777.

    Was the movie Insomnia based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Robert Westbrook adapted the screenplay to novel form, which was published by Alex in May 2002.

  28. 2778.

    Is a Jack Russell considered a small breed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Jack Russell Terrier is a small terrier that has its origins in fox hunting. It is principally white-bodied and smooth, rough or broken-coated but can be any colour.

  29. 2779.

    Is it against the law to throw ashes in the ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States is similar to many countries which permit the spreading of cremation ashes within their Exclusive Economic zone: when spreading ashes from a ship which is registered in a different country, the regulations and reporting procedures for the ship's flag state need to be complied with once the vessel is in international waters, that is, outside 12 nautical miles. Ships follow the Lon

  30. 2780.

    Henrik Ibsen was a major Norwegian playwright and poet.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  31. 2781.

    Did the UCF player with one hand get drafted?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Shaquem Alphonso Griffin /ʃəˈkiːm/ (born July 20, 1995) is an American football linebacker for the Seattle Seahawks of the National Football League (NFL). He is the twin brother of Seahawks cornerback Shaquill Griffin, and both brothers played college football for the University of Central Florida Knights.

  32. 2782.

    Are carbon-zinc batteries the same as alkaline?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Compared with zinc-carbon batteries of the Leclanché cell or zinc chloride types, alkaline batteries have a higher energy density and longer shelf-life, with the same voltage.

  33. 2783.

    Are wolf spiders and grass spiders the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Wolf spiders resemble nursery web spiders (family Pisauridae), but wolf spiders carry their egg sacs by attaching them to their spinnerets. (Pisauridae carry their egg sacs with their chelicerae and pedipalps).

  34. 2784.

    Can I be sacked for falling asleep at work?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sleeping while on duty or sleeping on the job refers to falling asleep while on the time clock or equivalent, or else while responsible for performing some active or passive job duty. While in some jobs, this is a minor transgression or not even worthy of sanctioning, in other workplaces, this is considered gross misconduct and may be grounds for disciplinary action, including possible termination

  35. 2785.

    Does Michigan have a stand your ground law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The states that have legislatively adopted stand-your-ground laws are Alabama, Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nevada, New Hampshire, North Carolina (Stand Your Ground law (N.C.G.S. 14 51.3)), Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, and West Virginia.

  36. 2786.

    Is the Waterloo and City line open on Sunday?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Waterloo & City line (colloquially known as The Drain) is a London Underground line that runs between Waterloo and Bank with no intermediate stops. Its primary traffic consists of commuters from south-west London, Surrey and Hampshire arriving at Waterloo main line station and travelling forward to the City of London financial district, and for this reason the line does not normally operate on

  37. 2787.

    Is India a member of the Missile Technology Control Regime?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At the annual meeting in Oslo on 29 June - 2 July 1992, chaired by Mr. Sten Lundbo, it was agreed to expand the scope of the MTCR to include nonproliferation of unmanned aerial vehicles (UAVs) for all weapons of mass destruction.

  38. 2788.

    Has the MVP ever gone to the losing team?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since its inception, the award has been given to 31 different players. Michael Jordan is a record six-time award winner.

  39. 2789.

    Does Justin Verlander still play for the Tigers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The winner of a number of accolades, Verlander is a six-time MLB All-Star, has led the AL in strikeouts four times and in wins twice. He was the AL Rookie of the Year in 2006, and on June 12, 2007, pitched the first no-hitter at Comerica Park, versus the Milwaukee Brewers.

  40. 2790.

    Is Boxing Day a national holiday in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Boxing Day is a holiday celebrated on the day after Christmas Day. It originated in the United Kingdom, and is celebrated in a number of countries that previously formed part of the British Empire.

  41. 2791.

    Are TUI and Thomas Cook the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    With the sale of Salzgitter AG and purchase of the navigation and logistics company Hapag-Lloyd AG in 1997, Preussag AG became a global enterprise in the service and leisure industry. At that time, Hapag-Lloyd held a 30% interest in the tourism conglomerate TUI (founded 1968), increased to 100% by 1999.

  42. 2792.

    Is Coleman camp fuel the same as white gas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Historically called white gas (not white spirit), it is a liquid petroleum fuel (100% light hydrotreated distillate) usually sold in one gallon cans in the United States, in Europe it is usually sold in one litre bottles.

  43. 2793.

    Do they ever get home in Star Trek: Voyager?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the show's final minutes, the crew stand dumbfounded that they have finally returned home after seven years lost in the Delta Quadrant and are greeted by a fleet of Starfleet vessels that had arrived to fight the Borg. Settling down in her chair, Captain Janeway issues her final orders with the same words she used at the start of Voyager's journey: ``Set a course...for home.''

  44. 2794.

    Can you get a ticket for jaywalking?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jaywalking is considered an infraction, but in some jurisdictions, it is a misdemeanor or requires a court appearance. The penalty is usually a fine.

  45. 2795.

    Can you cut someone with a playing card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This myth was tested on the Discovery Channel program MythBusters, and subsequently debunked. Mythbusters' co-host Adam Savage was already quite familiar with the throwing card trick and was shown to be quite adept at performing it, with his maximum throwing speed being clocked at 25 miles per hour or 40 km/h.

  46. 2796.

    Can an MLB team play fewer than 162 games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Note that rainouts and other cancellations are often rescheduled ad hoc during the season, sometimes as doubleheaders. However, if two teams are scheduled to meet for the final time in the last two weeks of the season, and the game is cancelled, it may not be rescheduled if there is no impact on the divisional or wild card races.

  47. 2797.

    Is the Harry Potter and the Forbidden Journey ride a roller coaster?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Harry Potter and the Forbidden Journey uses KUKA robocoaster technology, which allows the seats to pivot while being held above the track by a robotic arm. However, the ride is not a roller coaster but a scenic dark ride.

  48. 2798.

    Was the book Legend made into a movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    I Am Legend is a 1954 science fiction horror novel by American writer Richard Matheson. It was influential in the development of the zombie-vampire genre of fiction, and in popularizing the concept of a worldwide apocalypse due to disease.

  49. 2799.

    Is it possible to be born with two uteruses?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Uterus didelphys (sometimes also uterus didelphis) represents a uterine malformation where the uterus is present as a paired organ when the embryogenetic fusion of the Müllerian ducts fails to occur. As a result, there is a double uterus with two separate cervices, and rarely a double vagina as well.

  50. 2800.

    Have the Cowboys ever beaten the Steelers in a Super Bowl?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fans would only have to wait another year for Cowboys--Steelers III in the Super Bowl, as both teams advanced to Super Bowl XXX. Like the previous two matchups, the game was close, but this time favored the Cowboys, who won 27--17 after Steelers quarterback Neil O'Donnell threw two interceptions to Cowboys cornerback Larry Brown, who would be named Super Bowl MVP for his efforts.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.