Discussly

True or False Questions — page 55

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 55 of 234
  1. 2701.

    Is The Outsiders based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Outsiders is a coming-of-age novel by S.E. Hinton, first published in 1967 by Viking Press.

  2. 2702.

    Did the Broncos beat the Seahawks in the Super Bowl?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Super Bowl XLVIII was an American football game between the American Football Conference (AFC) champion Denver Broncos and National Football Conference (NFC) champion Seattle Seahawks to decide the National Football League (NFL) champion for the 2013 season. The Seahawks defeated the Broncos 43--8, the largest margin of victory for an underdog and tied for the third largest point differential over

  3. 2703.

    Does early access give you the full game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Early access, also known as early funding, alpha-access, or paid-alpha, is a funding model in the video game industry by which consumers can pay for a game in the various development cycles (pre-alpha, alpha, beta) and obtain access to the pre-full release versions of the game, while the developer is able to use those funds to continue work on the game. Those that pay to participate typically help

  4. 2704.

    Is a ribeye steak the same as a Delmonico steak?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Delmonico steak (or steak Delmonico) is a particular preparation of one of several cuts of beef (typically the ribeye) originated by Delmonico's restaurant in New York City during the mid-19th century. Controversy exists about the specific cut of steak that Delmonico's originally used.

  5. 2705.

    Is an associate's degree considered a college degree?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An associate degree (or associate's degree) is an undergraduate academic degree awarded by colleges and universities upon completion of a course of study intended to usually last two years or more. It is considered to be a greater level of education than a high school diploma or GED.

  6. 2706.

    Are there any nuclear power plants in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nuclear power in Canada is provided by 19 commercial reactors with a net capacity of 13.5 Gigawatts (GWe), producing a total of 95.6 Terawatt-hours (TWh) of electricity, which accounted for 16.6% of the nation's total electric energy generation in 2015. All but one of these reactors are located in Ontario where they produced 61% of the province's electricity in 2016 (91.7 TWh).

  7. 2707.

    Conan Doyle personally investigated two criminal cases because he was convinced that two men were not guilty of the crimes they were accused of.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  8. 2708.

    The Burj Khalifa in Dubai is the world's tallest building.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Burj Khalifa, known as the Burj Dubai prior to its inauguration in 2010, is a skyscraper in Dubai, United Arab Emirates. With a total height of 829.8 m (2,722 ft) and a roof height (excluding antenna) of 828 m (2,717 ft), the Burj Khalifa has been the tallest structure and building in the world since its topping out in late 2008.

  9. 2709.

    Has anyone ever been born with three testicles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Polyorchidism is the incidence of more than two testicles. It is a very rare congenital disorder, with fewer than 201 cases reported in medical literature and 6 cases (two horses, two dogs and two cats) in veterinary literature.

  10. 2710.

    Can you have twins by two different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Superfecundation is the fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse, which can lead to twin babies from two separate biological fathers. The term superfecundation is derived from fecund, meaning the ability to produce offspring.

  11. 2711.

    Is Teflon tape and PTFE the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Polytetrafluoroethylene (PTFE) is a synthetic fluoropolymer of tetrafluoroethylene that has numerous applications. The best known brand name of PTFE-based formulas is Teflon by Chemours.

  12. 2712.

    The Boeing 747 project was so big, that there were no buildings that could house it. Boeing constructed the largest building in the world for this purpose.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  13. 2713.

    Is JP Morgan and Chase Bank the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    J.P. Morgan Chase Bank, N.A., doing business as Chase Bank, is a national bank headquartered in Manhattan, New York City, that constitutes the consumer and commercial banking subsidiary of the U.S.

  14. 2714.

    Do you put boiling water in a hot water bottle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Boiling water is not recommended for use in hot-water bottles. This is due to risks of the rubber being degraded from high-temperature water, and the risk of injury in case of breakage.

  15. 2715.

    Are Ivory Coast and Côte d'Ivoire the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ivory Coast, also known as Côte d'Ivoire and officially as the Republic of Côte d'Ivoire, is a sovereign state located in West Africa. Ivory Coast's political capital is Yamoussoukro, and its economic capital and largest city is the port city of Abidjan.

  16. 2716.

    Is lily-of-the-valley poisonous?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lily of the valley, sometimes written lily-of-the-valley, is a sweetly scented, highly poisonous woodland flowering plant that is native throughout the cool temperate Northern Hemisphere in Asia and Europe. Other names include May bells, Our Lady's tears, and Mary's tears.

  17. 2717.

    Is the movie Lonesome Dove a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The novel was a bestseller and won the 1986 Pulitzer Prize for Fiction. In 1989, it was adapted as a TV miniseries starring Tommy Lee Jones and Robert Duvall, which won both critical and popular acclaim.

  18. 2718.

    The Mig-37 is the top jet fighter flown by the Russian Air Force.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  19. 2719.

    Can an eastern box turtle be a pet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thousands of box turtles are collected from the wild every year for the domestic pet trade, primarily from South Carolina, the only remaining state where they can legally be captured from the wild and sold for profit. Captive turtles may have a life span as short as three days if they aren't fed, watered, and held in a proper container.

  20. 2720.

    STOP signs have always been red.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 2721.

    Can RNA exist in a variety of secondary structures?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In molecular biology, two nucleotides on opposite complementary DNA or RNA strands that are connected via hydrogen bonds are called a base pair (often abbreviated bp). In the canonical Watson-Crick base pairing, adenine (A) forms a base pair with thymine (T) and guanine (G) forms one with cytosine (C) in DNA.

  22. 2722.

    Can a US citizen become a citizen of another country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    U.S. citizens are required by federal law to identify themselves with a U.S.

  23. 2723.

    Is PVA glue the same thing as Elmer's glue?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Poly(vinyl acetate) (PVA, PVAc, poly(ethenyl ethanoate): best known as wood glue, white glue, carpenter's glue, school glue, Elmer's glue in the US, or PVA glue) is an aliphatic rubbery synthetic polymer with the formula (CHO). It belongs to the polyvinyl esters family, with the general formula -(RCOOCHCH)-.

  24. 2724.

    Is propane gas the same as LPG gas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Liquefied petroleum gas or liquid petroleum gas (LPG or LP gas), also referred to as simply propane or butane, are flammable mixtures of hydrocarbon gases used as fuel in heating appliances, cooking equipment, and vehicles.

  25. 2725.

    Are humans the only animals that create art?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Animal-made art is art created by a non-human animal. Animal-made works of art have been created by apes, elephants, cetacea, reptiles, and bowerbirds, among other species.

  26. 2726.

    Is hydraulic oil the same as power steering fluid?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Power steering fluid is a sub type of hydraulic fluid. Most are mineral oil or silicone based fluids, while some use automatic transmission fluid, made from synthetic base oil.

  27. 2727.

    Was the movie The Guardian based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Guardian is a 2006 action-adventure drama film directed by Andrew Davis. The film stars Kevin Costner, Ashton Kutcher and Melissa Sagemiller.

  28. 2728.

    Did the Dallas Mavericks ever win the NBA championship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2011 NBA Finals was the championship series of the 2010--11 season of the National Basketball Association (NBA) in which the Western Conference champion Dallas Mavericks defeated the Eastern Conference champion Miami Heat 4 games to 2 to win their first NBA championship. The series was held from May 31 to June 12, 2011.

  29. 2729.

    Is the spleen part of the circulatory system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Like the thymus, the spleen possesses only efferent lymphatic vessels. The spleen is part of the lymphatic system.

  30. 2730.

    Is sign language the same in every country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are perhaps three hundred sign languages in use around the world today. The number is not known with any confidence; new sign languages emerge frequently through creolization and de novo (and occasionally through language planning).

  31. 2731.

    Can a person have both male and female organs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Some humans were historically termed true hermaphrodites if their gonadal tissue contained both testicular and ovarian tissue, or pseudohermaphrodites if their external appearance (phenotype) differed from sex expected from internal gonads. This language has fallen out of favor due to misconceptions and pejorative connotations associated with the terms, and also a shift to nomenclature based on ge

  32. 2732.

    The French Revolution broke out in 1789.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  33. 2733.

    Is a T-bone steak the same as a porterhouse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The T-bone and porterhouse are steaks of beef cut from the short loin (called the sirloin in Commonwealth countries and Ireland). Both steaks include a ``T''-shaped bone with meat on each side.

  34. 2734.

    Is there a sequel to Along Came a Spider?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There were no further sequels, but the character of Alex Cross was rebooted with a 2012 film adaptation of the novel Cross under the title Alex Cross starring Tyler Perry in the titular role.

  35. 2735.

    Marty's brother was played by Marc McClure in the Back to the Future movies part 1 and 3.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  36. 2736.

    The Killers was a film based on a short story written by Ernest Hemingway, which starred Burt Lancaster and Ava Gardner.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  37. 2737.

    Does the equal time rule apply to newspapers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The equal-time rule specifies that U.S. radio and television broadcast stations must provide an equivalent opportunity to any opposing political candidates who request it.

  38. 2738.

    Is the golden dome at Notre Dame real gold?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Golden Dome was the last thing to be finished, with the iron framework, the panels and the columns supporting the dome, being added during the summer of 1882 and the dome itself was finished in September. The statue of Mary atop the dome weighs 4,400 pounds and stands 18 feet 7 inches tall.

  39. 2739.

    Has Australia ever been in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Australia national soccer team, nicknamed the Socceroos, has represented Australia at the FIFA World Cup finals on five occasions: in 1974, 2006, 2010, 2014 and 2018.

  40. 2740.

    Is SA Airlink the same as SA Express?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    SA Airlink (Pty) Ltd., known and trading simply as Airlink, is an airline based in Johannesburg, South Africa. It is privately owned, and its main activity is to act as a feeder airline between small towns and larger hub airports.

  41. 2741.

    Is The Lego Batman Movie connected to The Lego Movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Lego Batman Movie is a 2017 3D computer-animated superhero comedy film, produced by Warner Animation Group. It was directed by Chris McKay, and written by Seth Grahame-Smith, Chris McKenna, Erik Sommers, Jared Stern and John Whittington, and produced by Dan Lin, Roy Lee, Phil Lord and Christopher Miller.

  42. 2742.

    Was Good Times a spin-off of The Jeffersons?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Good Times is an American sitcom that aired on CBS from February 8, 1974, to August 1, 1979. Created by Eric Monte and Mike Evans, and developed by Norman Lear, the series' primary executive producer, it was television's first African American two-parent family sitcom.

  43. 2743.

    Is PVA glue the same as Elmer's glue?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Poly(vinyl acetate) (PVA, PVAc, poly(ethenyl ethanoate): commonly referred to as wood glue, white glue, carpenter's glue, school glue, Elmer's glue in the US, or PVA glue) is an aliphatic rubbery synthetic polymer with the formula (CHO). It belongs to the polyvinyl esters family, with the general formula -(RCOOCHCH)-.

  44. 2744.

    Is friction tape the same as electrical tape?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Friction tape is a type of adhesive tape made from cloth impregnated with a rubber-based adhesive, mainly used to insulate splices in electric wires and cables. Because the adhesive is impregnated in the cloth, friction tape is sticky on both sides.

  45. 2745.

    Is Alice from Alice in Wonderland a princess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Alice is a fictional character and protagonist of Lewis Carroll's children's novel Alice's Adventures in Wonderland (1865) and its sequel, Through the Looking-Glass (1871). A child in the mid-Victorian era, Alice unintentionally goes on an underground adventure after accidentally falling down a rabbit hole into Wonderland; in the sequel, she steps through a mirror into an alternative world.

  46. 2746.

    Does the girl die in Brain on Fire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Brain on Fire: My Month of Madness is a 2012 New York Times Bestselling autobiography by New York Post writer Susannah Cahalan. The book details Cahalan's struggle with a rare autoimmune disease and her recovery.

  47. 2747.

    Can Chinese New Year fall on Valentine's Day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chinese New Year, also known as the Spring Festival in modern China, is an important Chinese festival celebrated at the turn of the traditional lunisolar Chinese calendar. It is one of several Lunar New Years in Asia.

  48. 2748.

    Does lead have any important uses in nuclear science?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lead's high density, atomic number, and formability form the basis for use of lead as a barrier that absorbs sound, vibration, and radiation. Lead has no natural resonance frequencies; as a result, sheet-lead is used as a sound deadening layer in the walls, floors, and ceilings of sound studios.

  49. 2749.

    Is the cecum part of the large intestine?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In herbivores, the cecum stores food material where bacteria are able to break down the cellulose. This function no longer occurs in the human cecum (see appendix), so in humans it is simply a dead-end pouch forming a part of the large intestine.

  50. 2750.

    Is Howl's Moving Castle based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Howl's Moving Castle is a fantasy novel by British author Diana Wynne Jones, first published in 1986 by Greenwillow Books of New York. It was a runner-up for the annual Boston Globe--Horn Book Award and it won the Phoenix Award twenty years later, recognising its rise from relative obscurity.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.