Discussly

True or False Questions — page 54

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 54 of 234
  1. 2651.

    Have the Dallas Stars won a Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Stars have won eight division titles in Dallas, two Presidents' Trophies as the top regular season team in the NHL, the Western Conference championship twice, and in 1998--99, the Stanley Cup. Joe Nieuwendyk won the Conn Smythe Trophy as the most valuable player of the playoffs that year.

  2. 2652.

    Are the Oscars the same as the Academy Awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Academy Awards, also known as the Oscars, are a set of 24 awards for artistic and technical merit in the American film industry, given annually by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), to recognize excellence in cinematic achievements as assessed by the Academy's voting membership. The various category winners are awarded a copy of a golden statuette, officially called the `

  3. 2653.

    Is there a state where the drinking age is 18?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    From 1976 to 1983, several states voluntarily raised their purchase ages to 19 (or, less commonly, 20 or 21), in part to combat drunk driving fatalities. In 1984, Congress passed the National Minimum Drinking Age Act, which required states to raise their ages for purchase and public possession to 21 by October 1986 or lose 10% of their federal highway funds.

  4. 2654.

    Is US News and World Report a newspaper?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    U.S. News & World Report is an American media company that publishes news, opinion, consumer advice, rankings, and analysis.

  5. 2655.

    An Apostolic Nuncio is a permanent diplomatic representative of the Vatican to a state or international organization.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  6. 2656.

    Has Iceland ever made it to the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After 12 failed qualification campaigns, Iceland qualified for the FIFA World Cup, for the first time, in 2018. The 2018 FIFA World Cup was Iceland's second major international tournament, having also qualified for UEFA Euro 2016.

  7. 2657.

    Is a felony the same as a misdemeanor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A misdemeanor (American English, spelled misdemeanour in British English) is any ``lesser'' criminal act in some common law legal systems. Misdemeanors are generally punished less severely than felonies, but theoretically more so than administrative infractions (also known as minor, petty, or summary offences) and regulatory offences.

  8. 2658.

    Does the Florida Constitution have a Bill of Rights?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first article of the Florida Constitution contains the state's bill of rights which is very similar to the United States Bill of Rights except that there are more elaborations very similar to interpretations of the Bill of Rights by the United States Supreme Court, such as a clause stating that the freedom of religion cannot be used to justify immoral acts. Florida's Declaration of Rights also

  9. 2659.

    Can the President appoint the Speaker of the House?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The House of Representatives elects the Speaker of the House on the first day of every new Congress and in the event of the death, resignation or removal from the Chair of an incumbent Speaker. The Clerk of the House of Representatives requests nominations: there are normally two, one from each major party (each party having previously met to decide on its nominee).

  10. 2660.

    Is there a self-defense law in Kentucky?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The states that have legislatively adopted stand-your-ground laws are Alabama, Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, West Virginia and Wyoming.

  11. 2661.

    Are liquid glucose and corn syrup the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Glucose syrup, also known as confectioner's glucose, is a syrup made from the hydrolysis of starch. Glucose is a sugar.

  12. 2662.

    Do cows need to have babies to produce milk?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    To maintain lactation, a dairy cow must be bred and produce calves. Depending on market conditions, the cow may be bred with a ``dairy bull'' or a ``beef bull.'' Female calves (heifers) with dairy breeding may be kept as replacement cows for the dairy herd.

  13. 2663.

    The former prison island of Alcatraz, situated off the coast of San Francisco, is said to be the home to a number of ghosts of prisoners who died there.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  14. 2664.

    Is the movie Shakespeare in Love a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The film depicts an imaginary love affair involving playwright William Shakespeare (Joseph Fiennes) and Viola de Lesseps (Gwyneth Paltrow) while Shakespeare was writing Romeo and Juliet. Several characters are based on historical figures, and many of the characters, lines, and plot devices allude to Shakespeare's plays.

  15. 2665.

    Are melaleuca and tea tree the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tea tree oil, also known as melaleuca oil or ti tree oil, is an essential oil with a fresh camphoraceous odor and a colour that ranges from pale yellow to nearly colourless and clear. It is from the leaves of the tea tree, Melaleuca alternifolia, native to Southeast Queensland and the Northeast coast of New South Wales, Australia.

  16. 2666.

    Do mourning doves lay eggs more than once a year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mourning doves are prolific breeders. In warmer areas, these birds may raise up to six broods in a season.

  17. 2667.

    Does North Carolina get snow in the winter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Snow in North Carolina is seen on a regular basis in the mountains. North Carolina averages 5 inches (130 mm) of snow a year.

  18. 2668.

    The giant freshwater catfish, which inhabits the Mekong River in Southeast Asia, is a huge toothless predatory fish.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  19. 2669.

    Can a member of the Supreme Court be removed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    According to federal statute, the Court normally consists of the Chief Justice of the United States and eight associate justices who are nominated by the President and confirmed by the Senate. Once appointed, justices have lifetime tenure unless they resign, retire, or are removed after impeachment (though no justice has ever been removed).

  20. 2670.

    Is railroad retirement the same as Social Security?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The RRB serves U.S. railroad workers and their families, and administers retirement, survivor, unemployment, and sickness benefits.

  21. 2671.

    Has there ever been a deaf MLB player?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pride was originally signed by the New York Mets, but reached the major leagues with the Montreal Expos in 1993. At that time, he became the first deaf player in the majors since Dick Sipek in 1945.

  22. 2672.

    Does the equal protection clause apply to private businesses?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    During Reconstruction, Congress enacted race-conscious programs primarily to assist newly freed slaves who had personally been denied many advantages earlier in their lives. Such legislation was enacted by many of the same people who framed the Equal Protection Clause, though that clause did not apply to such federal legislation, and instead only applied to state legislation.

  23. 2673.

    Does the Prime Minister have to be an MP?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The office is not established by any statute or constitutional document but exists only by long-established convention, which stipulates that the monarch must appoint as Prime Minister the person most likely to command the confidence of the House of Commons; this individual is typically the leader of the political party or coalition of parties that holds the largest number of seats in that chamber

  24. 2674.

    Is Father's Day always on the same day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Father's Day is a celebration honoring fathers and celebrating fatherhood, paternal bonds, and the influence of fathers in society. In Catholic Europe, it has been celebrated on March 19 (St.

  25. 2675.

    Are quantum physics and quantum mechanics the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Quantum mechanics (QM; also known as quantum physics, quantum theory, the wave mechanical model, or matrix mechanics), including quantum field theory, is a fundamental theory in physics which describes nature at the smallest scales of energy levels of atoms and subatomic particles.

  26. 2676.

    Is Mary a witch in Mary and the Witch's Flower?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film tells a story of a girl named Mary Smith who finds ``fly-by-night'', a mysterious flower that can give her the power to become a witch for only one night. The film was released in Japan on 8 July 2017.

  27. 2677.

    Are police dogs considered officers of the law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It is a felony to assault or kill a federal law enforcement animal, and it is a crime in most states to assault or kill a police animal. Yet despite common belief , police dogs are not treated as police officers for the purpose of the law, and attacking a police dog is not punishable in the same manner as attacking a police officer.

  28. 2678.

    Can the president of the Philippines be re-elected?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Filipinos refer to their President as Pangulo or Presidente. The President serves a single, fixed, six-year term without possibility of re-election.

  29. 2679.

    Pterosaurs, ichthyosaurs, plesiosaurs, placodonts, mosasaurs, etc. are dinosaurs.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  30. 2680.

    Amenhotep I inherited the kingdom formed by his fathers conquests.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  31. 2681.

    Was 'See You Again' written for Furious 7?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``See You Again'' is a song recorded by American rapper Wiz Khalifa, featuring American singer Charlie Puth. The track was commissioned for the soundtrack of the 2015 action film Furious 7 as a tribute to the late actor Paul Walker, who died in a single-vehicle accident on November 30, 2013 in Valencia, California.

  32. 2682.

    Water is naturally coloured blue.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  33. 2683.

    Do EU citizens have indefinite leave to remain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Citizens of countries in the European Economic Area (other than British and Irish citizens) and Swiss citizens obtain permanent residence status automatically after five years' residence in the United Kingdom exercising Treaty rights rather than ILR. The rights of EEA citizens are not governed by UK Immigration Regulations but rather the EEA Regulations.

  34. 2684.

    Is Ring of Bright Water a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ring of Bright Water is a book by Gavin Maxwell about his life in a remote house in coastal Scotland where he kept several wild otters as pets. First published in 1960, it became a best seller and is considered a literary masterpiece, eventually selling over two million copies.

  35. 2685.

    Can paramedics make you go to the hospital?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Most EMS providers operate on the principle of informed consent; that is, patients must know exactly what it is they are refusing, and what the possible consequences might be, in order to make a proper decision. This precludes parties who are intoxicated or otherwise incapable of making an informed decision, such as the mentally incompetent.

  36. 2686.

    Can you sue the Army Corps of Engineers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In February 2007, the U.S. District Court ruled that the Flood Control Act of 1928 did not apply to cases involving navigational projects but that the Corps may be sued over alleged defects in its Mississippi River-Gulf Outlet navigation channel.

  37. 2687.

    Has any hockey team come back from 3-1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The following is the list of teams to overcome 3--1 series deficits by winning three straight games to win a best-of-seven playoff series. In the history of major North American pro sports, teams that were down 3--1 in the series came back and won the series 52 times, more than half of them were accomplished by National Hockey League (NHL) teams.

  38. 2688.

    Are you allowed to put ashes in the sea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ceremony may include burial in a casket, burial sewn in sailcloth, burial in an urn, or scattering of the cremated remains from a ship. Burial at sea by aircraft is usually done only with cremated remains.

  39. 2689.

    Is foam board and foam core the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Foamcore, foam board, or paper-faced foam board is a lightweight and easily cut material used for mounting of photographic prints, as backing for picture framing, for making scale models, and in painting. It consists of a board of polystyrene foam clad with an outer facing of paper on either side, typically white clay-coated paper or brown kraft paper.

  40. 2690.

    Does Dying Light: Enhanced Edition come with the base game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dying Light: The Following is an expansion pack for the open-world first-person survival horror video game Dying Light. The game was developed by Techland, published by Warner Bros.

  41. 2691.

    Is the son of a prince still a prince?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Prince of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is a royal title normally granted to sons and grandsons of reigning and past British monarchs. It is also held by the Duke of Edinburgh, husband and consort of Queen Elizabeth II.

  42. 2692.

    Does a goal from a throw-in count?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A goal cannot be scored directly from a throw-in; if a player throws the ball directly into their own goal without any other player touching it, the result is a corner kick to the opposing side. Likewise an offensive goal cannot be scored directly from a throw in; the result in this case is a goal kick for the defending team.

  43. 2693.

    Is Hot Springs, Arkansas, sitting on a volcano?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The heat comes from the natural heating of rocks as depth increases. The composition of the water indicates it is heated rainwater which has not approached a magmatic source, so no volcanic action is involved in the formation of these hot springs.

  44. 2694.

    Is the Caribbean considered part of Latin America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Latin America consists of 13 dependencies and 20 countries which cover an area that stretches from the northern border of Mexico to the southern tip of South America, including the Caribbean. It has an area of approximately 19,197,000 km (7,412,000 sq mi), almost 13% of the Earth's land surface area.

  45. 2695.

    Will the reciprocal of a proper fraction be a proper fraction?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The reciprocal of a fraction is another fraction with the numerator and denominator exchanged. The reciprocal of 3 7 (\displaystyle (\tfrac (3)(7))) , for instance, is 7 3 (\displaystyle (\tfrac (7)(3))) .

  46. 2696.

    Does the associative property allow you to change the order in which you complete two operations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Associativity is not the same as commutativity, which addresses whether or not the order of two operands changes the result. For example, the order does not matter in the multiplication of real numbers, that is, a × b = b × a, so we say that the multiplication of real numbers is a commutative operation.

  47. 2697.

    Is there a movie with a 0 on Rotten Tomatoes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On the film review aggregation website Rotten Tomatoes, films that all surveyed critics consider bad have a 0% rating. Some of these are often considered some of the worst films ever made.

  48. 2698.

    In 1958, Pope Pius XII designated an Italian saint as the patron saint for television.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  49. 2699.

    Is an RC circuit a low-pass filter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In an electronic low-pass RC filter for voltage signals, high frequencies in the input signal are attenuated, but the filter has little attenuation below the cutoff frequency determined by its RC time constant. For current signals, a similar circuit, using a resistor and capacitor in parallel, works in a similar manner.

  50. 2700.

    The hands and feet have the most bones in the human body.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.