Discussly

True or False Questions — page 53

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 53 of 234
  1. 2601.

    Is there a place where four countries meet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A quadripoint is a point on the Earth that touches the border of four distinct territories. The term has never been in common use--it may not have been used before 1964 when it was possibly invented by the Office of the Geographer of the United States Department of State.

  2. 2602.

    Beirut was conquered by Agrippa, a Roman statesman and general.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  3. 2603.

    Is 'Every Step You Take' about a stalker?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sting later said he was disconcerted by how many people think the song is more positive than it is. He insists it is about the obsession with a lost lover, and the jealousy and surveillance that follow.

  4. 2604.

    Are radiology and X-ray the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A variety of imaging techniques such as X-ray radiography, ultrasound, computed tomography (CT), nuclear medicine including positron emission tomography (PET), and magnetic resonance imaging (MRI) are used to diagnose and/or treat diseases. Interventional radiology is the performance of (usually minimally invasive) medical procedures with the guidance of imaging technologies.

  5. 2605.

    Do you have to be a citizen to vote in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since 1996, a federal law has prohibited non-citizens from voting in federal elections, punishing them by fines, imprisonment, inadmissibility, and deportation. Exempt from punishment is any non-citizen who ``reasonably believed at the time of voting (...) that he or she was a citizen of the United States,'' had a parent who is or was a citizen, and began permanently living in the United States be

  6. 2606.

    Is a car an example of a wheel and axle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The wheel and axle can be viewed as a version of the lever, with a drive force applied tangentially to the perimeter of the wheel and a load force applied to the axle, respectively, that are balanced around the hinge which is the fulcrum. The mechanical advantage of the wheel and axle is the ratio of the distances from the fulcrum to the applied loads, or what is the same thing the ratio of the di

  7. 2607.

    Is the Discover it card a Visa or Mastercard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Discover is the fourth largest credit card brand in the U.S., behind Visa, MasterCard and American Express, with nearly 44 million cardholders.

  8. 2608.

    Is How to Train Your Dragon on NOW TV?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The How to Train Your Dragon franchise from DreamWorks Animation consists of two feature films How to Train Your Dragon (2010) and How to Train Your Dragon 2 (2014), with a third feature film, How to Train Your Dragon: The Hidden World, set for a 2019 release. The franchise is inspired by the British book series of the same name by Cressida Cowell.

  9. 2609.

    Do away goals count in League One playoffs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Before the 1999--2000 season away goals were used as a tie-breaker after extra time had been played, however, this was abolished following a club initiative launched by then-Ipswich Town chairman David Sheepshanks, after his club had twice lost on away goals in 1997 and 1999. Since then away goals have played no part in the play-off system.

  10. 2610.

    Can you put regular gas in a natural gas car?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Existing gasoline-powered vehicles may be converted to run on CNG or LNG, and can be dedicated (running only on natural gas) or bi-fuel (running on either gasoline or natural gas). However, an increasing number of vehicles worldwide are being manufactured to run on CNG.

  11. 2611.

    Is Forever My Girl a Nicholas Sparks movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Forever My Girl is a 2018 American romantic drama film written and directed by Bethany Ashton Wolf based on the novel by Heidi McLaughlin. It follows a country musician (Alex Roe) who sets out to win over the girl he left at the altar eight years before (Jessica Rothe).

  12. 2612.

    Are Haribo gummy bears all the same flavor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, Haribo gummy bears are sold in five flavors: raspberry (red); orange (orange); strawberry (green); pineapple (colorless); and lemon (yellow). Trolli's bears are similarly most often sold in five flavors in the United States, and in the same colors; however, Trolli's red bear is strawberry-flavored, while the green is lime and the colorless is grape.

  13. 2613.

    Pluto is a planet.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  14. 2614.

    Is a golden retriever a large breed dog?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Golden Retriever is a large-sized breed of dog bred as gun dogs to retrieve shot waterfowl such as ducks and upland game birds during hunting and shooting parties, and were named 'retriever' because of their ability to retrieve shot game undamaged. Golden Retrievers have an instinctive love of water, and are easy to train to basic or advanced obedience standards.

  15. 2615.

    Is the Spanish royal family related to the British royal family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    King Harald V of Norway, Queen Elizabeth II of the United Kingdom, her husband, the Duke of Edinburgh, Queen Margrethe II of Denmark and King Felipe VI of Spain are all descended from both Queen Victoria and King Christian IX. The first two monarchs are great-grandchildren of the aforementioned union between Alexandra of Denmark (daughter of King Christian IX) and Edward VII (son of Queen Victoria

  16. 2616.

    Was the Black Death in the Victorian times?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Black Death was a bubonic plague pandemic, which reached England in June 1348. It was the first and most severe manifestation of the Second Pandemic, caused by Yersinia pestis bacteria.

  17. 2617.

    Do second and third place win money on Survivor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Sole Survivor receives a cash prize of $1,000,000 prior to taxes and sometimes also receives a car provided by the show's sponsor. Every player receives a prize for participating on Survivor depending on how long he or she lasts in the game.

  18. 2618.

    Is it the same World Cup trophy every year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The World Cup is a gold trophy that is awarded to the winners of the FIFA World Cup association football tournament. Since the advent of the World Cup in 1930, two trophies have been used: the Jules Rimet Trophy from 1930 to 1970, and the FIFA World Cup Trophy from 1974 to the present day.

  19. 2619.

    Does a public company have to be listed on the stock exchange?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An unlisted public company is a public company that is not listed on any stock exchange. Though the criteria vary somewhat between jurisdictions, a public company is a company that is registered as such and generally has a minimum share capital and a minimum number of shareholders.

  20. 2620.

    Is What Happened to Monday based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    What Happened to Monday (known as Seven Sisters in Canada, France, Spain, Italy and Slovakia) is a 2017 dystopian science fiction thriller film, written by Max Botkin and Kerry Williamson, directed by Tommy Wirkola and starring Noomi Rapace, Glenn Close and Willem Dafoe. The film was released theatrically in Europe and Asia and Netflix bought the streaming rights to the film for the United States

  21. 2621.

    Is royalty-free the same as copyright-free?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Royalty-free, or RF, refers to the right to use copyright material or intellectual property without the need to pay royalties or license fees for each use, per each copy or volume sold or some time period of use or sales.

  22. 2622.

    Is a square foot the same as a foot?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The square foot (plural square feet; abbreviated sq ft, sf, ft) is an imperial unit and U.S. customary unit (non-SI, non-metric) of area, used mainly in the United States and partially in Bangladesh, Canada, Ghana, Hong Kong, India, Malaysia, Nepal, Pakistan, Singapore and the United Kingdom.

  23. 2623.

    Is there an opening act for On the Run 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On May 31, it was announced via Twitter that R&B duo Chloe x Halle and DJ Khaled would be the opening acts for the North American leg of the tour.

  24. 2624.

    Do all Xbox 360 games work on Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Not all Xbox 360 games will be supported; 104 Xbox 360 games were available for the feature's public launch on November 12, 2015 with Xbox One preview program members getting early access. Microsoft stated that publishers will only need to provide permission to the company to allow the repackaging, and they expect the list to grow significantly over time.

  25. 2625.

    Nike denied a customers request to have his running shoes personalized with the word sweatshop .

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  26. 2626.

    Is there a red light district in Brussels?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The main red light district in Brussels is north of the Gare du Nord. In Rue d'Aerschot, Rue de Brabant and the surrounding side-streets there are sex shops and many windows where prostitutes sit.

  27. 2627.

    Does the U.S. have a FIFA soccer team?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States men's national soccer team is controlled by the United States Soccer Federation and competes in the Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football. The team has appeared in ten FIFA World Cups, including the first in 1930, where they reached the semi-finals.

  28. 2628.

    Can you still use a $2 bill?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States two-dollar bill ($2) is a current denomination of U.S. currency.

  29. 2629.

    Is there a relationship between a country's latitude position and its high diversity of life forms?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Generally, there is an increase in biodiversity from the poles to the tropics. Thus localities at lower latitudes have more species than localities at higher latitudes.

  30. 2630.

    Can you get into Canada with just a driver's license?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Canadian law requires that all persons entering Canada must carry proof of both citizenship and identity. A valid U.S.

  31. 2631.

    Do Texas state troopers have to wear hats?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Troopers' headwear is unique in that instead of the peaked caps or campaign hats popular with other agencies, cowboy hats are worn with the duty uniform. Felt hats are worn in colder weather and straw hats are worn in warmer weather.

  32. 2632.

    Did Scotland win the World Cup in 1978?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    After taking a single point from their opening two games, Scotland had to defeat the Netherlands by three clear goals to progress. Despite the Dutch taking the lead, Scotland fought back to win 3--2 with a goal from Kenny Dalglish and two from Archie Gemmill, the second of which is considered one of the greatest World Cup goals ever; Gemmill beat three Dutch defenders before lifting the ball over

  33. 2633.

    Are the Harlem Globetrotters part of the NBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Globetrotters were perennial participants in the World Professional Basketball Tournament, winning it in 1940. In a heavily attended matchup a few years later, the 1948 Globetrotters--Lakers game, the Globetrotters made headlines when they beat one of the best white basketball teams in the country, the Minneapolis Lakers (now the Los Angeles Lakers).

  34. 2634.

    Elephants tusks can grow an entire foot (30 cm) each year.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  35. 2635.

    Do you have to wear glasses for RealD 3D?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The high-resolution, digital cinema grade video projector alternately projects right-eye frames and left-eye frames, switching between them 144 times per second. The projector is either a Texas Instruments Digital Light Processing device or Sony's reflective LCOS (liquid crystal on silicon).

  36. 2636.

    Do you get the Europa League for winning the League Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The tournament is played over seven rounds, with single leg ties throughout, except the semi-finals. The final is held at Wembley Stadium; it is the only tie in the competition played at a neutral venue and on a weekend (Sunday).

  37. 2637.

    Do you need a saddle to ride a horse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Bareback riding is a form of horseback riding without a saddle. It requires skill, balance, and coordination, as the rider does not have any equipment to compensate for errors of balance or skill.

  38. 2638.

    Is there a Toronto in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Toronto is the second-largest city in Jefferson County, Ohio, United States, along the Ohio River. The population was 5,091 at the 2010 census.

  39. 2639.

    Has the hosting country won the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Six of the eight champions have won one of their titles while playing in their own homeland, the exceptions being Brazil, who finished as runners-up after losing the deciding match on home soil in 1950 and lost their semi-final against Germany in 2014, and Spain, which reached the second round on home soil in 1982. England (1966) won its only title while playing as a host nation.

  40. 2640.

    Are there 104 episodes of Phineas and Ferb?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The following is a list of episodes from the Disney Channel Original Series Phineas and Ferb, which ran from August 17, 2007, to June 12, 2015. The show ended with a total of 222 segments (133 episodes).

  41. 2641.

    Is there a sequel to I Am 4?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2011, screenwriter Noxon told Collider.com that plans for an imminent sequel were shelved due to the disappointing performance of the first installment at the box office.

  42. 2642.

    Is the Antarctic Ocean the same as the Southern Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Southern Ocean, also known as the Antarctic Ocean or the Austral Ocean, comprises the southernmost waters of the World Ocean, generally taken to be south of 60° S latitude and encircling Antarctica. As such, it is regarded as the fourth-largest of the five principal oceanic divisions: smaller than the Pacific, Atlantic, and Indian Oceans but larger than the Arctic Ocean.

  43. 2643.

    Can you catch salmon on the East Coast?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Atlantic salmon (Salmo salar) is a species of ray-finned fish in the family Salmonidae. It is found in the northern Atlantic Ocean, in rivers that flow into the north Atlantic and, due to human introduction, in the north Pacific Ocean.

  44. 2644.

    Is electrode potential the same as reduction potential?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although the overall potential of a cell can be measured, there is no simple way to accurately measure the electrode/electrolyte potentials in isolation. The electric potential also varies with temperature, concentration and pressure.

  45. 2645.

    Can you buy a .50 cal in California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The .50 Caliber BMG Regulation Act of 2004 is a law in the state of California that effectively banned all .50 BMG-caliber rifles from being sold in the state. The law took effect on January 1, 2005.

  46. 2646.

    Has the Dominican Republic ever been in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Dominican Republic national football team is the national team of Dominican Republic and is controlled by the Dominican Football Federation. The team are a member of the Caribbean Football Union of CONCACAF, the governing body of football in North and Central America and the Caribbean.

  47. 2647.

    Can the President terminate a treaty without Senate approval?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A sole-executive agreement can only be negotiated and entered into through the president's authority (1) in foreign policy, (2) as commander-in-chief of the armed forces, (3) from a prior act of Congress, or (4) from a prior treaty. Agreements beyond these competencies must have the approval of Congress (for congressional-executive agreements) or the Senate (for treaties).

  48. 2648.

    Is the single market the same as the common market?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A common market is usually referred to as the first stage towards the creation of a single market. It usually is built upon a free trade area with no tariffs for goods and relatively free movement of capital and of services, but not so advanced in reduction of non-tariff trade barriers.

  49. 2649.

    Is the University of Northern Iowa a D1 school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Northern Iowa Panthers are the athletic teams of the University of Northern Iowa. The university is a member of the Missouri Valley Conference and competes in NCAA Division I (Division I FCS in football).

  50. 2650.

    Did John C. Reilly write the songs in Walk Hard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Singer-songwriters Dan Bern and Mike Viola (of the Candy Butchers) wrote most of the film's songs, including ``There's a Change a Happenin''', ``Mulatto'', ``A Life Without You (Is No Life at All)'', ``Beautiful Ride'' and ``Hole in My Pants''. Charlie Wadhams wrote the song ``Let's Duet''.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.