Discussly

True or False Questions — page 58

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 58 of 234
  1. 2851.

    Are you allowed to make a right turn on red?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A turn on red is a principle of law permitting vehicles at a traffic light showing a red signal to turn into the direction of traffic nearer to them (almost always after a complete stop) when the way is clear, without having to wait for a green signal. It is intended to allow traffic to resume moving, with minimal risk provided that proper caution is observed.

  2. 2852.

    Is an access course classed as higher education?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Access courses are generally tailored as pathways; that is, they prepare students with the necessary skills and imbue the appropriate knowledge required for a specific undergraduate career. For example, there are 'access to law', 'access to medicine' and 'access to nursing' pathways that prepare students to study law, medicine and nursing at undergraduate level, respectively.

  3. 2853.

    Is St. Peter's Basilica part of the Vatican?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Papal Basilica of St. Peter in the Vatican (Italian: Basilica Papale di San Pietro in Vaticano), or simply St.

  4. 2854.

    Are all the songs in Mamma Mia! Here We Go Again by ABBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mamma Mia! Here We Go Again is a 2018 jukebox musical romantic comedy film written and directed by Ol Parker, from a story by Parker, Catherine Johnson, and Richard Curtis.

  5. 2855.

    Is the ICCID the same as the SIM card number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A SIM card contains its unique serial number (ICCID), international mobile subscriber identity (IMSI) number, security authentication and ciphering information, temporary information related to the local network, a list of the services the user has access to, and two passwords: a personal identification number (PIN) for ordinary use, and a personal unblocking code (PUC) for PIN unlocking.

  6. 2856.

    Has Saudi Arabia signed the Universal Declaration of Human Rights?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The meeting record provides firsthand insight into the debate. South Africa's position can be seen as an attempt to protect its system of apartheid, which clearly violated several articles in the Declaration.

  7. 2857.

    Do Xbox 360 games work on Xbox One S?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox One gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2013 that enable it to play select games from its two predecessor consoles, Xbox and Xbox 360. On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software.

  8. 2858.

    Spoon theory is a theory, utilizing "Spoons" as a metaphor for energy they can use in a day.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  9. 2859.

    Are Norway, Sweden, and Finland part of Europe?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Scandinavia is a region in Northern Europe, with strong historical, cultural and linguistic ties. The majority national languages of the region, and their many dialects, belong to the Scandinavian dialect continuum, and are mutually intelligible North Germanic languages.

  10. 2860.

    Is process engineering the same as chemical engineering?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Process engineering focuses on the design, operation, control, optimization and intensification of chemical, physical, and biological processes. Process engineering encompasses a vast range of industries, such as chemical, petrochemical, agriculture, mineral processing, advanced material, food, pharmaceutical, software development, automotive, and biotechnological and nuclear industries.

  11. 2861.

    Can a 16-year-old be with an 18-year-old in Florida?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The age of consent in Florida is 18, but close-in-age exemptions exist. By law, the exception permits a person 23 years of age or younger to engage in legal sexual activity with a minor aged 16 or 17.

  12. 2862.

    Has Mexico ever beaten Germany in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In their opening match of the 2018 FIFA World Cup, Mexico defeated defending champion Germany, 1--0, for the first time in a World Cup match. They would go on to defeat South Korea 2--1 in the next game, with goals from Carlos Vela and Javier Hernández, but would fall 3--0 to Sweden in the last group stage match.

  13. 2863.

    Do both male and female rhinos have horns?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A mature rhino typically stands about 1.3 m (4 ft 3 in) high at the shoulder, has a length of 2.4--3.2 m (7 ft 10 in--10 ft 6 in) and weighs around 700 kg (1,500 lb), though the largest individuals have been known to weigh as much as 1,000 kilograms (2,200 lb). Like the African species, it has two horns; the larger is the front (25--79 centimetres (9.8--31.1 in)), with the smaller usually less tha

  14. 2864.

    Is Wisconsin part of the Interstate Driver's License Compact?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Georgia, Wisconsin, Massachusetts, Michigan, and Tennessee are not members. American Association of Motor Vehicle Administrators: Nevada repealed the authorizing legislation in 2007, although it still generally conforms to the agreement through regulations.

  15. 2865.

    Does Willow Smith play in I Am Legend?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Flashbacks reveal that his wife (Salli Richardson) and daughter (Willow Smith) died in a helicopter accident during the chaotic evacuation of Manhattan, prior to the military-enforced quarantine of the island in 2009, when Neville stayed behind on the island as military personnel. Neville's only mitigation for his loneliness is his German Shepherd named Samantha, a.k.a.

  16. 2866.

    Is California the 8th largest economy in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The economy of California is the largest in the United States, boasting a $2.746 trillion gross state product as of 2017. As a sovereign nation (2017), California would rank as the world's fifth largest economy, ahead of the United Kingdom but behind Germany.

  17. 2867.

    Would a change in price shift the demand curve?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is movement along a demand curve when a change in price causes the quantity demanded to change. It is important to distinguish between movement along a demand curve, and a shift in a demand curve.

  18. 2868.

    Is The Darkest Minds based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Darkest Minds is a 2018 American science fiction thriller film directed by Jennifer Yuh Nelson, and written by Chad Hodge, based on Alexandra Bracken's young adult novel of the same name. The film stars Amandla Stenberg, Harris Dickinson, Mandy Moore, and Gwendoline Christie, and follows a group of teenagers who are on the run from the government after mysteriously obtaining superpowers.

  19. 2869.

    Is 22 Magnum and 22 WMR the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The .22 Winchester Magnum Rimfire, also called .22 WMR, .22 Magnum, .22 MRF, or .22 Mag, is a rimfire cartridge. Originally loaded with a bullet weight of 40 grains (2.6 g) delivering velocities in the 2,000 feet per second range from a rifle barrel, .22 WMR is now loaded with bullet weights ranging from 50 grains (3.2 g) at 1,530 feet per second to 30 grains (1.9 g) at 2,200 feet per second.

  20. 2870.

    Is The Body Shop still owned by L'Oréal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The company is owned by Brazilian cosmetics company Natura. The company had been owned by the French cosmetics company L'Oréal between 2006 and 2017.

  21. 2871.

    Are they making more seasons of Criminal Minds?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The show has an ensemble cast that has had many cast member changes since its inception. Thomas Gibson, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, A.J.

  22. 2872.

    Can the President of the United States veto a bill passed by Congress?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    If the President approves of the legislation, then the President signs it into law. According to Article 1.

  23. 2873.

    Is the focal length of a convex lens negative?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    For a thin lens in air, the focal length is the distance from the center of the lens to the principal foci (or focal points) of the lens. For a converging lens (for example a convex lens), the focal length is positive, and is the distance at which a beam of collimated light will be focused to a single spot.

  24. 2874.

    Is the Bank of England a private company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Bank of England is the central bank of the United Kingdom and the model on which most modern central banks have been based. Established in 1694 to act as the English Government's banker, and still one of the bankers for the Government of the United Kingdom, it is the world's eighth-oldest bank.

  25. 2875.

    Is nonverbal learning disorder in the DSM-5?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual) and ICD-10 (International Classification of Diseases) do not include NLD as a diagnosis. Assorted diagnoses have been discussed as sharing symptoms with NLD--these conditions include Right hemisphere brain damage and Developmental Right Hemisphere Syndrome, Developmental Coordination Disorder, Social-Emotional Processing Disorder, Asperger syndrome, Ge

  26. 2876.

    Can substrate-level phosphorylation occur in the absence of oxygen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Unlike oxidative phosphorylation, oxidation and phosphorylation are not coupled in the process of substrate-level phosphorylation, and reactive intermediates are most often gained in the course of oxidation processes in catabolism. Most ATP is generated by oxidative phosphorylation in aerobic or anaerobic respiration while substrate-level phosphorylation provides a quicker, less efficient source o

  27. 2877.

    Do Spain and Morocco share a land border?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Morocco--Spain border is located along the Plazas de soberanía, Ceuta, Melilla, and Alborán Island along the north coast of Morocco.

  28. 2878.

    Do you have to be American to run for president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Status as a natural-born citizen of the United States is one of the eligibility requirements established in the United States Constitution for holding the office of President or Vice President. This requirement was intended to protect the nation from foreign influence.

  29. 2879.

    Can you have a pistol in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Members of the public may own sporting rifles and shotguns, subject to licensing, but handguns were effectively banned after the Dunblane school massacre in 1996 with the exception of Northern Ireland. Dunblane was the UK's first and only school shooting.

  30. 2880.

    Is there a U.S. naval base in Japan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    United States Fleet Activities Yokosuka (横須賀海軍施設, Yokosuka kaigunshisetsu) or Commander Fleet Activities Yokosuka (司令官艦隊活動横須賀, Shirei-kan kantai katsudō Yokosuka) is a United States Navy base in Yokosuka, Japan. Its mission is to maintain and operate base facilities for the logistic, recreational, administrative support and service of the U.S.

  31. 2881.

    The California state flag originally featured a wolf.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  32. 2882.

    Can the Nintendo DS Lite play Game Boy Advance games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Nintendo DS Lite is compatible with Game Boy Advance and regular DS games. The DS Lite has a DS slot on top and the Game Boy slot on bottom.

  33. 2883.

    Is The Walking Dead linked to Fear the Walking Dead?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fear the Walking Dead is an American post-apocalyptic horror drama television series created by Robert Kirkman and Dave Erickson, that premiered on AMC on August 23, 2015. It is a companion series and prequel to The Walking Dead, which is based on the comic book series of the same name by Robert Kirkman, Tony Moore, and Charlie Adlard.

  34. 2884.

    Is the Toyota Highlander on a truck frame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Announced in April 2000 at the New York Auto Show and arriving in late 2000 in Japan and January 2001 in North America, the Highlander became one of the first car-based mid-size SUV or mid-size crossovers. The Highlander is the crossover counterpart to the more rugged, truck-based midsize 4Runner and became Toyota's best-selling SUV before being surpassed by the smaller RAV4 in 2006.

  35. 2885.

    Someone once wrote a check on the side of a cow.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  36. 2886.

    Is there a difference between slugs and snails?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Snail is a common name loosely applied to shelled gastropods. The name is most often applied to land snails, terrestrial pulmonate gastropod molluscs.

  37. 2887.

    Was there a group called The Five Heartbeats?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    To promote the film prior to its release, Townsend, along with the other actors who portrayed the fictional musical quartet The Five Heartbeats (Leon Robinson, Michael Wright, Harry J. Lennix, and Tico Wells) performed in a concert with real-life Soul/R&B vocal group The Dells, one of many groups that inspired the film.

  38. 2888.

    Is a red panda related to a panda?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The red panda is the only living species of the genus Ailurus and the family Ailuridae. It has been previously placed in the raccoon and bear families, but the results of phylogenetic analysis provide strong support for its taxonomic classification in its own family, Ailuridae, which is part of the superfamily Musteloidea, along with the weasel, raccoon and skunk families.

  39. 2889.

    NASA sent a chimp into space in the 1960s.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  40. 2890.

    Are mahi-mahi and dolphin the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The name mahi-mahi comes from the Hawaiian language and means ``very strong'', through the process of reduplication. Though the species is also referred to as the common dolphinfish, the use of ``dolphin'' can be misleading as they are not closely related to dolphins; see Coryphaena for the possible etymologies of ``dolphinfish''.

  41. 2891.

    Is the movie The Shape of Water based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The idea for The Shape of Water formed during del Toro's breakfast with Daniel Kraus in 2011, with whom he later co-wrote the novel Trollhunters. It shows similarities to the 2015 short film The Space Between Us.

  42. 2892.

    Does a change in price shift the demand curve?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The shift of a demand curve takes place when there is a change in any non-price determinant of demand, resulting in a new demand curve. Non-price determinants of demand are those things that will cause demand to change even if prices remain the same--in other words, the things whose changes might cause a consumer to buy more or less of a good even if the good's own price remained unchanged.

  43. 2893.

    Can I drive a car with a learner's permit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Typically, a driver operating with a learner's permit must be accompanied by an adult licensed driver who is at least 21 years of age or older and in the passenger seat of the vehicle at all times.

  44. 2894.

    Can you breed a dog with a dingo?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A dingo--dog hybrid is a cross between a dingo and a domestic dog. The current population of free ranging domestic dogs in Australia is now probably higher than in the past.

  45. 2895.

    Are Oakley and Ray-Ban owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As a vertically integrated company, Luxottica designs, manufactures, distributes and retails its eyewear brands, including LensCrafters, Sunglass Hut, Apex by Sunglass Hut, Pearle Vision, Sears Optical, Target Optical, Eyemed vision care plan, and Glasses.com. Its best known brands are Ray-Ban, Persol, and Oakley.

  46. 2896.

    Is there any chocolate in Reese's Pieces?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Reese's Pieces are a product extension of the Reese's Peanut Butter Cups line; this new product was designed to capitalize on the success of the chocolate-covered peanut butter cups, though unlike the cups, they have no chocolate.

  47. 2897.

    Is We Bought a Zoo a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    We Bought a Zoo is a 2011 American family comedy-drama film loosely based on the 2008 memoir of the same name by Benjamin Mee. It was written and directed by Cameron Crowe and stars Matt Damon as widowed father Benjamin Mee, who purchases a dilapidated zoo with his family and takes on the challenge of preparing the zoo for its reopening to the public.

  48. 2898.

    Can you take the Jeopardy! online test more than once?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The mandatory waiting period after taking the online contestant exam is one year, although this may be adjusted by the show's production team based on the test schedule. Prospective contestants who have completed an in-person test and interview remain in the contestant pool for 18 months, only after the expiration of which may they take the online test again and attend another in-person audition.

  49. 2899.

    Is Durham University part of the Russell Group?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In March 2012 it was announced that four universities -- Durham, Exeter, Queen Mary University of London; and York -- would become members of the Russell Group in August of the same year. All of the new members had previously been members of the 1994 Group of British universities.

  50. 2900.

    Dick Clark was the original host of American Bandstand.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.