Discussly

True or False Questions — page 33

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 33 of 234
  1. 1601.

    Are killer whales and orcas the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The killer whale or orca (Orcinus orca) is a toothed whale belonging to the oceanic dolphin family, of which it is the largest member. Killer whales have a diverse diet, although individual populations often specialize in particular types of prey.

  2. 1602.

    Does Steph Curry have a brother that plays basketball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Seth Adham Curry (born August 23, 1990) is an American professional basketball player for the Portland Trail Blazers of the National Basketball Association (NBA). He played college basketball for one year with the Liberty Flames before transferring to the Duke Blue Devils.

  3. 1603.

    A farce is a comedy aimed at entertaining the audience by means of extravagant and improbable situations.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  4. 1604.

    Michael Landon made a cameo appearance on Happy Days, in an episode which took place in Hollywood.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  5. 1605.

    Can you travel internationally with a passport card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The U.S. Passport Card is the de facto national identification card of the United States and a limited travel document issued by the federal government of the United States in the size of a credit card.

  6. 1606.

    Can the president appoint a Supreme Court justice without the Senate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Because the Constitution does not set any qualifications for service as a Justice, the President may nominate any individual to serve on the Court. However, that person must receive the confirmation of the Senate.

  7. 1607.

    Can a visitor have a baby in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are no statistics about which countries have citizens who participate in birth tourism in the United States. The Center for Health Care Statistics estimates that there were 7,462 births to foreign residents in the United States in 2008, the most recent year for which statistics are available.

  8. 1608.

    Does the President have the power to remove a Supreme Court justice from office?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Constitution provides that justices ``shall hold their offices during good behavior'' (unless appointed during a Senate recess). The term ``good behavior'' is understood to mean justices may serve for the remainder of their lives, unless they are impeached and convicted by Congress, resign, or retire.

  9. 1609.

    Is California on the west coast of America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The West Coast or Pacific Coast is the coastline along which the contiguous Western United States meets the North Pacific Ocean. As a region, this term most often refers to the coastal states of California, Oregon and Washington.

  10. 1610.

    Can you lead with a spade in Spades?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A common variant rule, borrowed from Hearts, is that a player may not lead Spades until a Spade has been played to trump another trick. This prevents a player who is ``long'' in Spades (having a large number of them) from leading Spades one after the other at the beginning of the hand to deplete them and thus prevent other players using them as trumps.

  11. 1611.

    Is a zebra the same as a horse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Zebras are several species of African equids (horse family) united by their distinctive black and white striped coats. Their stripes come in different patterns, unique to each individual.

  12. 1612.

    Is there going to be a Lego Movie 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On March 23, 2018, it was confirmed that Tiffany Haddish was cast in the film as a new lead character while returning actors would be Pratt as regular guy turned Master Builder Emmet Brickowski, Elizabeth Banks as Wyldstyle, Arnett as Batman, Channing Tatum as Superman and Jonah Hill as Green Lantern. On May 21, 2018, Warner Bros.

  13. 1613.

    Does Tibby die in The Sisterhood of the Traveling Pants?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Stuck at home in Bethesda, Maryland while her three friends went to Greece, Mexico and South Carolina, she decides to make a ``suckumentary'' about people she considers to be ``lame,'' among them her coworkers at Wallman's and Brian McBrian, a fellow high schooler who spends most of his time playing Dragon Master at the local 7-Eleven. At Wallman's, Tibby meets twelve-year-old Bailey Graffman, who

  14. 1614.

    Did France get Alsace-Lorraine back after WWI?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The territory was made up of 93% of Alsace and 26% of Lorraine; the remaining portions of these regions continued to be part of France. For historical reasons, specific legal dispositions are still applied in the territory in the form of a ``local law''.

  15. 1615.

    Red tide refers to algae that accumulate rapidly and cause discoloration of the surface water.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  16. 1616.

    Is the University of Bath a Russell Group university?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A Durham University academic, Vikki Boliver, published a report in 2015 claiming that the prestigious position of the Russell Group was not based on evidence, but rather successful marketing. Only the universities of Oxford and Cambridge were significantly more elite than the majority of ``old'' universities when a grouping analysis was performed using data on academic selectivity, research activi

  17. 1617.

    Did Henry die in Once Upon a Time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Henry Daniel Mills is a fictional character in ABC's television series Once Upon a Time. Henry is the boy Emma Swan gave up to adoption; Regina Mills adopted him.

  18. 1618.

    Is the tibia part of the axial skeleton?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The axial skeleton is the part of the skeleton that consists of the bones of the head and trunk of a vertebrate. In the human skeleton, it consists of 80 bones and is composed of six parts; the skull bones, the ossicles of the middle ear, the hyoid bone, the rib cage, sternum and the vertebral column.

  19. 1619.

    Can you marry a dead person in France?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Posthumous marriage (or necrogamy) is a marriage in which one of the participating members is deceased. It is legal in France and similar forms are practiced in Sudan and China.

  20. 1620.

    Was 'Brown Eyed Girl' originally 'Brown Skinned Girl'?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Originally titled ``Brown-Skinned Girl'', Morrison changed it to ``Brown Eyed Girl'' when he recorded it. Morrison remarked on the original title: ``That was just a mistake.

  21. 1621.

    Are middle name and middle initial the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, such names are specifically referred to as middle names; in most other countries, as far as they are given names and not, for example, patronymics, they would simply be regarded as second, third etc. given names.

  22. 1622.

    Is sodium hydrogen carbonate the same as baking soda?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sodium bicarbonate (IUPAC name: sodium hydrogen carbonate), commonly known as baking soda, is a chemical compound with the formula NaHCO. It is a salt composed of a sodium cation (Na) and a bicarbonate anion (HCO).

  23. 1623.

    Dogs are often used to find truffles.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  24. 1624.

    Are there poisonous frogs in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In case of attack, pickerel frogs have an excellent defense mechanism: they emit skin secretions which are irritating to people and toxic to some predators; making the pickerel frog the only poisonous frog native to the United States. Due to its poison, most mammals, birds, snakes and other frogs will leave the pickerel frog alone.

  25. 1625.

    Have the Olympics ever been held in Africa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Games have primarily been hosted in the continents of Europe (32 editions) and North America (12 editions); seven Games have been hosted in Asia and two have been hosted in Oceania. In 2010, Singapore became Southeast Asia's first Olympic host city for the inaugural Summer Youth Olympics, while Rio de Janeiro became South America's first Olympic host city with the 2016 Summer Olympics, followe

  26. 1626.

    Is Zendaya in Spider-Man: Far From Home?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Spider-Man: Far From Home is an upcoming American superhero film based on the Marvel Comics character Spider-Man, produced by Columbia Pictures and Marvel Studios, and distributed by Sony Pictures Releasing. It is intended to be the sequel to Spider-Man: Homecoming (2017) and the twenty-third film in the Marvel Cinematic Universe (MCU).

  27. 1627.

    Is there such a thing as post-vacation depression?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Post-vacation blues (Canada and US), post-holiday blues (Ireland and some Commonwealth countries), vacation/holiday blues or post-travel depression (PTD) is a type of mood that persons returning home from a long trip (usually a vacation) may experience.

  28. 1628.

    Is your body temp lower in the morning?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Temperature control (thermoregulation) is part of a homeostatic mechanism that keeps the organism at optimum operating temperature, as the temperature affects the rate of chemical reactions. In humans, the average internal temperature is 37.0 °C (98.6 °F), though it varies among individuals.

  29. 1629.

    Is there a town called Forks in Washington?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Forks is a city in Clallm County, Washington, United States. The population was 3,558 at the 2010 census.

  30. 1630.

    Is the Jack Reacher movie based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jack Reacher (formerly called One Shot, or alternatively known as Jack Reacher: One Shot) is a 2012 American action thriller film written and directed by Christopher McQuarrie, based on Lee Child's 2005 novel One Shot. The film stars Tom Cruise as the title character, with Rosamund Pike, David Oyelowo, Richard Jenkins, Jai Courtney, Werner Herzog and Robert Duvall also starring.

  31. 1631.

    Does Pete Campbell find out he has a son?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Early in Season 2, Peter meets Susie (portrayed by Sarah Wright) after a casting call for Playtex, and they talk in the elevator. Much to Pete's surprise, she lives with her mother, but that doesn't stop them from sleeping together.

  32. 1632.

    Can an ice boat go faster than the wind?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    High-performance sailing is achieved with low forward surface resistance--encountered by catamarans, sailing hydrofoils, iceboats or land sailing craft--as the sailing craft obtains motive power with its sails or aerofoils at speeds that are often faster than the wind.

  33. 1633.

    Is wholemeal flour the same as wholewheat flour?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Whole-wheat flour (in the US) or wholemeal flour (in the UK) is a powdery substance, a basic food ingredient, derived by grinding or mashing the whole grain of wheat, also known as the wheatberry. Whole-wheat flour is used in baking of breads and other baked goods, and also typically mixed with other lighter ``white'' unbleached or bleached flours (that have been treated with flour bleaching agent

  34. 1634.

    Is the Cavern Club in Liverpool the original?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Soon after the Cavern club closed in 1973, a new Cavern club re-opened at 7 Mathew Street, later re-named the Revolution Club. In 1984, this club was taken over by Liverpool F.C.

  35. 1635.

    American fur trapper Hugh Glass made a cross-country trek after being mauled by a grizzly bear.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  36. 1636.

    Has anyone ever tied for an Olympic medal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ties occasionally occur during the games, and since medals are complicated to produce, the Olympic organising committee makes advance arrangements for extra medals to be produced in the event of a tie.

  37. 1637.

    Can a 56-year-old woman get pregnant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, between 1997 and 1999, 539 births were reported among mothers over age 50 (four per 100,000 births), with 194 being over 55.

  38. 1638.

    Is Resident Evil 7 VR the full game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Resident Evil 7 is the first full-length game to use Capcom's in-house RE Engine. The development was led by Koshi Nakanishi, director of the 2012 Nintendo 3DS game Resident Evil: Revelations.

  39. 1639.

    Is Hollywood in the City of Los Angeles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hollywood is a neighborhood in the central region of Los Angeles, California. This densely populated neighborhood is notable as the home of the U.S.

  40. 1640.

    Did Hamilton Burger ever win a case against Perry Mason?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Burger did defeat Mason twice on the television series: in ``The Case of the Terrified Typist'' (episode 1-38), and in ``The Case of the Deadly Verdict'' (episode 7-4), a much-publicized episode that begins with Mason's client being sentenced to death.

  41. 1641.

    Do you have to live in America to be on America's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The show attracts a variety of participants, from across the United States and abroad, to take part and who possess some form of talents, with acts ranging from singing, dancing, comedy, magic, stunts, variety, and other genres. Each participant who auditions attempts to secure a place in the live episodes of a season by impressing a panel of judges - the current line-up consists of Cowell, Howie

  42. 1642.

    Are there any animals that are self-aware?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chimpanzees and other apes -- species which have been studied extensively -- compare the most to humans with the most convincing findings and straightforward evidence in the relativity of self-awareness in animals so far. Dolphins were put to a similar test and achieved the same results.

  43. 1643.

    Does Black Panther and Storm have a child?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    After 90% of the mutants of the world lose their powers, Storm leaves the X-Men to go to Africa; rekindles her relationship with T'Challa, now a superhero known as Black Panther; marries him; and becomes the queen of the kingdom of Wakanda and joins the new Fantastic Four alongside her husband when Reed and Sue take a vacation. On a mission in space, the Watcher told Black Panther and Storm that t

  44. 1644.

    Can a standard deviation be greater than 1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For the male fulmars, a similar calculation gives a sample standard deviation of 894.37, approximately twice as large as the standard deviation for the females. The graph shows the metabolic rate data, the means (red dots), and the standard deviations (red lines) for females and males.

  45. 1645.

    Can an ant colony have more than one queen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A queen ant (formally known as a gyne) is an adult, reproducing female ant in an ant colony; generally she will be the mother of all the other ants in that colony. Some female ants, such as Cataglyphis cursor, do not need to mate to produce offspring, reproducing through asexual parthenogenesis or cloning, and all of those offspring will be female.

  46. 1646.

    Is there such a thing as chronic Lyme disease?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Chronic Lyme disease (not to be confused with Lyme disease) is a generally rejected diagnosis that encompasses ``a broad array of illnesses or symptom complexes for which there is no reproducible or convincing scientific evidence of any relationship to Borrelia burgdorferi infection.'' Despite numerous studies, there is no clinical evidence that ``chronic'' Lyme disease is caused by a persistent i

  47. 1647.

    Is a pickle and a gherkin the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A pickled cucumber (commonly known as a pickle in the United States and Canada and a gherkin in Britain, Ireland, Australia, South Africa and New Zealand) is a cucumber that has been pickled in a brine, vinegar, or other solution and left to ferment for a period of time, by either immersing the cucumbers in an acidic solution or through souring by lacto-fermentation. Pickled cucumbers are often pa

  48. 1648.

    Glassblowing is a technique that dates from Roman times.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As a novel glass forming technique created in the middle of the 1st century BC, glassblowing exploited a working property of glass that was previously unknown to glassworkers, inflation, the expansion of a molten blob of glass by introducing a small amount of air to it. That is based on the liquid structure of glass where the atoms are held together by strong chemical bonds in a disordered and ran

  49. 1649.

    Do Anne and Gilbert get together in the books?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As the series ends, it is 1919 and they are happy; Gilbert is fifty-five and still sincerely in love with Anne of Green Gables.

  50. 1650.

    Did Robert Langdon die in The Lost Symbol?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mal'akh places Langdon into an airtight sensory deprivation tank, where he interrogates Langdon by slowly filling the tank with liquid. He is able to convince Langdon to decipher the code at the pyramid's base, but continues to fill the tank until Langdon drowns and apparently dies.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.