Discussly

True or False Questions — page 32

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 32 of 234
  1. 1551.

    Is Troy: Fall of a City on Netflix?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Troy: Fall of a City is a British-American miniseries based on the Trojan War and the love affair between Paris and Helen. The show tells the story of the 10 year siege of Troy, set in the 13th century BC.

  2. 1552.

    Will my military ID get me into Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Beginning in 2009, U.S. citizens aged 16 and older traveling into the U.S.

  3. 1553.

    Do Pam and Jim get together in The Office?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pamela Morgan Halpert (née Beesly) is a fictional character on the U.S. television sitcom The Office, played by Jenna Fischer.

  4. 1554.

    Does water have a lower index of refraction than air?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Refraction can be seen when looking into a bowl of water. Air has a refractive index of about 1.0003, and water has a refractive index of about 1.3333.

  5. 1555.

    Are Maleficent and the Evil Queen the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This version of the fairy tale character has been very well received by film critics and the public, and is considered one of Disney's most iconic and menacing villains. Besides in the film, the Evil Queen has made numerous appearances in Disney attractions and productions, including not only these directly related to the tale of Snow White, such as Fantasmic!, The Kingdom Keepers and Kingdom Hear

  6. 1556.

    Is Ryne Sandberg in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sandberg established himself as a perennial All-Star and Gold Glove candidate, making 10 consecutive All-Star appearances and winning nine consecutive Gold Gloves from 1983 to 1991. His career .989 fielding percentage was a major-league record at second base when he retired in 1997.

  7. 1557.

    Do you have to pay to make a reservation at a restaurant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Most restaurants do not charge a customer who fails to honor their reservations, and courts have tended not to impose substantial penalties on restaurants that fail to honor reservations. Nonetheless, it is generally considered polite to call and cancel a reservation once it is known one will not use it.

  8. 1558.

    Is there a cable car in New York?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On April 18, 2006, at about 5:22 p.m. EDT, the two trams were stuck over the East River for seven hours because of mechanical problems, trapping 69 people.

  9. 1559.

    Is 0 in the set of natural numbers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    With all these definitions it is convenient to include 0 (corresponding to the empty set) as a natural number. Including 0 is now the common convention among set theorists and logicians.

  10. 1560.

    Does the host country of the World Cup have to qualify?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The hosts of the World Cup receive an automatic berth. Unlike many other sports, results of the previous World Cups or of the continental championships are not taken into account.

  11. 1561.

    Does the size of a satellite dish matter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Modern dishes intended for home television use are generally 43 cm (18 in) to 80 cm (31 in) in diameter, and are fixed in one position, for Ku-band reception from one orbital position. Prior to the existence of direct broadcast satellite services, home users would generally have a motorised C-band dish of up to 3 m in diameter for reception of channels from different satellites.

  12. 1562.

    Do Bong Soon and Ahn Min-hyuk end up together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    One day, a series of kidnapping cases break in Dobong-dong, the district Bong-soon lives in, and she is determined to catch the culprit after her friend was targeted. With the help and training from Min-hyuk, she manages to control her strength to use it for good causes.

  13. 1563.

    Is The Greatest Showman a Disney movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Principal photography began in New York City in November 2016. The film premiered on December 8, 2017, aboard the RMS Queen Mary 2.

  14. 1564.

    Is Abercrombie and Fitch and Hollister the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Abercrombie & Fitch (A&F) is an American retailer that focuses on upscale casual wear for people aged 21 to 24; its headquarters are in New Albany, Ohio. The company operates 1,049 stores across all three brands.

  15. 1565.

    Jingle Bells was originally meant for Thanksgiving

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  16. 1566.

    Is the movie Marley and Me a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Marley & Me: Life and Love with the World's Worst Dog is a New York Times bestselling autobiographical book by journalist John Grogan, published in 2005, about the thirteen years he and his family spent with their yellow Labrador Retriever, Marley. The dog is poorly behaved and destructive, and the book covers the issues this causes in the family as they learn to accept him in addition to their gr

  17. 1567.

    If x is positive, then x^2 x.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  18. 1568.

    Is there a set number of Supreme Court justices?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1866, at the behest of Chief Justice Chase, Congress passed an act providing that the next three justices to retire would not be replaced, which would thin the bench to seven justices by attrition. Consequently, one seat was removed in 1866 and a second in 1867.

  19. 1569.

    Is a cougar the same as a panther?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cougar (Puma concolor), also commonly known as the puma, mountain lion, panther, or catamount, is a large felid of the subfamily Felinae native to the Americas. Its range, from the Canadian Yukon to the southern Andes of South America, is the widest of any large wild terrestrial mammal in the Western Hemisphere.

  20. 1570.

    Are chestnuts and water chestnuts the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Chestnuts should not be confused with horse chestnuts (genus Aesculus), which are not related to Castanea and are named for producing nuts of similar appearance, but which are mildly poisonous to humans, nor should they be confused with water chestnut (family Cyperaceae), which are also unrelated to Castanea and are tubers of similar taste from an aquatic herbaceous plant. Other trees commonly mis

  21. 1571.

    Was the principle of self-determination applied to areas outside of Europe?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The revolt of New World British colonists in North America, during the mid-1770s, has been seen as the first assertion of the right of national and democratic self-determination, because of the explicit invocation of natural law, the natural rights of man, as well as the consent of, and sovereignty by, the people governed; these ideas were inspired particularly by John Locke's enlightened writings

  22. 1572.

    In the movie Willy Wonka the Chocolate Factory, The Oompa Loompas were rescued by Mr. Wonka from Loompaland, where they were being eaten by terrible beasts.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  23. 1573.

    Is pound cake the same as Madeira cake?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The cake has a firm yet light texture. It is eaten with tea or (occasionally) for breakfast and is traditionally flavoured with lemon.

  24. 1574.

    Did they build ships for Pirates of the Caribbean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the first movie, the Black Pearl was a steel barge with wooden structures built on top to resemble a real ship. In addition, a soundstage set was used to achieve better control over fog machines.

  25. 1575.

    Is there a difference between a violin and a fiddle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A fiddle is a bowed string musical instrument, most often a violin. It is a colloquial term for the violin, used by players in all genres including classical music.

  26. 1576.

    Are Jamie Lynn Spears and Britney Spears related?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jamie Lynn Marie Spears (born April 4, 1991) is an American actress and singer-songwriter. The younger sister of singer Britney Spears, she is known for her role as Zoey Brooks on the Nickelodeon teen sitcom Zoey 101, on which she starred from 2005 to 2008.

  27. 1577.

    Is a hit and run a criminal offense?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In traffic laws, a hit-and-run is the act of causing a traffic accident and not stopping afterwards. It is considered a supplemental crime in most jurisdictions.

  28. 1578.

    Does it cost money to get into Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Entry into Canada is solely determined by Canada Border Services Agency (CBSA) officials in accordance with Canadian law. Visitors are required to have the necessary travel documentation and be in good health.

  29. 1579.

    Has there ever been a hurricane named Ginger?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hurricane Ginger was the second longest-lasting Atlantic hurricane on record. The eighth tropical cyclone and fifth hurricane of the 1971 Atlantic hurricane season, Ginger spent 27.25 days as a tropical cyclone, lasting from September 6 to October 3.

  30. 1580.

    Is the common femoral vein a deep vein?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The femoral vein is considered a deep vein, unlike the adjective superficial suggests and has led some physicians to falsely conclude it is a superficial vein, which has resulted in patients (with deep vein thrombosis) being denied efficacious anticoagulant or thrombolytic therapy.

  31. 1581.

    Is a postal code the same as a zip code?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A postal code (also known locally in various English-speaking countries throughout the world as a postcode, post code, Eircode, PIN Code or ZIP Code) is a series of letters or digits or both, sometimes including spaces or punctuation, included in a postal address for the purpose of sorting mail.

  32. 1582.

    Do bald-faced hornets live in the ground?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Dolichovespula maculata is found in forested areas and in vegetation in urban areas. Nests are generally located in trees and bushes but they can occasionally be found under rock overhangs or the sides of buildings.

  33. 1583.

    Does Kaori die in Your Lie in April manga?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kaori eventually dies due to the surgery, but leaves a letter to Kōsei, which is given to him by her parents at her funeral. The letter reveals that she was in love with Kōsei the whole time, and that her supposed feelings towards Watari were fabricated in order to get closer to Kōsei without emotionally injuring Tsubaki, who also has limerent feelings towards Kōsei.

  34. 1584.

    Is a fixed asset a non-current asset?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Moreover, a fixed/non-current asset can also be defined as an asset not directly sold to a firm's consumers/end-users. As an example, a baking firm's current assets would be its inventory (in this case, flour, yeast, etc.), the value of sales owed to the firm via credit (i.e.

  35. 1585.

    Can you see Mount Whitney from Death Valley?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dante's View provides a panoramic view of the southern Death Valley basin. To the south, the Owlshead Mountains, 30 km (19 mi) away can be seen, and to the north, the Funeral Mountains 50 km (31 mi) distant, are visible beyond Furnace Creek.

  36. 1586.

    The tradition of placing the wedding ring on the third finger of the left hand originates from ancient Egypt, where they believed that a vein in this finger ran directly to the heart.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  37. 1587.

    Has Canada ever participated in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a record of Canada's results at the FIFA World Cup. Canada has appeared in the FIFA World Cup on one occasion, which was in 1986.

  38. 1588.

    Is The Nun a prequel to The Conjuring?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On June 15, 2016, Warner Bros. Pictures and New Line Cinema announced a spin-off film to 2016's The Conjuring 2 titled The Nun.

  39. 1589.

    Is clean spirit the same as white spirit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    White spirit (UK) or mineral spirits (US, Canada), also known as mineral turpentine, turpentine substitute, petroleum spirits, solvent naphtha (petroleum), Varsol, Stoddard solvent, or, generically, ``paint thinner'', is a petroleum-derived clear liquid used as a common organic solvent in painting.

  40. 1590.

    Is DNA replication part of the central dogma?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The dogma is a framework for understanding the transfer of sequence information between information-carrying biopolymers, in the most common or general case, in living organisms. There are 3 major classes of such biopolymers: DNA and RNA (both nucleic acids), and protein.

  41. 1591.

    Is Greenland on the continent of North America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Greenland (Greenlandic: Kalaallit Nunaat, pronounced (kalaːɬit nunaːt); Danish: Grønland, pronounced) is an autonomous constituent country within the Kingdom of Denmark between the Arctic and Atlantic Oceans, east of the Canadian Arctic Archipelago. Though physiographically a part of the continent of North America, Greenland has been politically and culturally associated with Europe (specifically

  42. 1592.

    By US law, employees do not have to wash hands after sneezing.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  43. 1593.

    Is Bank of America owned by the government?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Bank of America Corporation (abbreviated as BofA) is an American multinational financial services company headquartered in Charlotte, North Carolina. It was formed through NationsBank's acquisition of BankAmerica in 1998.

  44. 1594.

    Is 'Send in the Clowns' from a musical?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Send In the Clowns'' is a song written by Stephen Sondheim for the 1973 musical A Little Night Music, an adaptation of Ingmar Bergman's film Smiles of a Summer Night. It is a ballad from Act Two, in which the character Desirée reflects on the ironies and disappointments of her life.

  45. 1595.

    Is it possible to send a letter without a return address?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The return address is not required on postal mail. However, lack of a return address prevents the postal service from being able to return the item if it proves undeliverable; such as from damage, postage due, or invalid destination.

  46. 1596.

    Can you smoke in restaurants in any state?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As further detailed in this list, smoking laws vary widely throughout the United States. Some places in the United States do not generally regulate smoking at all, some ban smoking in certain areas and not others, and some ban smoking nearly everywhere, even in outdoor areas (no state bans smoking in all public outdoor areas, but some local jurisdictions do).

  47. 1597.

    Is a beef burger the same as a hamburger?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A hamburger, beefburger or burger is a sandwich consisting of one or more cooked patties of ground meat, usually beef, placed inside a sliced bread roll or bun. The patty may be pan fried, grilled, or flame broiled.

  48. 1598.

    Is a German Shepherd and Alsatian the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The German Shepherd) is a breed of medium to large-sized working dog that originated in Germany. The breed's officially recognized name is German Shepherd Dog in the English language (sometimes abbreviated as GSD).

  49. 1599.

    De Beers is a diamond cartel founded by Cecil Rhodes.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 1600.

    Does a spark plug keep an engine running?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A spark plug (sometimes, in British English, a sparking plug, and, colloquially, a plug) is a device for delivering electric current from an ignition system to the combustion chamber of a spark-ignition engine to ignite the compressed fuel/air mixture by an electric spark, while containing combustion pressure within the engine. A spark plug has a metal threaded shell, electrically isolated from a

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.