Discussly

Famous People Trivia Questions — page 25

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 25 of 47
  1. 1201.

    What object did Isaac Newton use to demonstrate the decomposition of white light into a color spectrum?

    • APrism
    • BMirror
    • CLens
    • DPyramid
    Answer: Prism
  2. 1202.

    This quote is from a coach who was so successful in his field that they named the champion's trophy after him: 'We didn't lose the game; we just ran out of time.'

    • ABear Bryant
    • BJohn W. Heisman
    • CRed Auerbach
    • DVince Lombardi
    Answer: Vince Lombardi
  3. 1203.

    This redhead, nicknamed the Virgin Queen, was the last monarch of the Tudor dynasty.

    • AMary I
    • BElizabeth I
    • CVictoria
    • DLady Jane Grey
    Answer: Elizabeth I
  4. 1204.

    Who was the Portuguese explorer that commanded the first ships to sail directly from Europe to India?

    • ABartolomeu Dias
    • BVasco da Gama
    • CFerdinand Magellan
    • DPedro Álvares Cabral
    Answer: Vasco da Gama
  5. 1205.

    What was the name of George Washington's wife?

    • AMartha Dandridge Custis
    • BSally Fairfax
    • CBetsy Fauntleroy
    • DMary Philipse
    Answer: Martha Dandridge Custis
  6. 1206.

    This suffragist is considered the first woman to run for President of the United States although her name was not printed on the ballot.

    • AEvelyn Reed
    • BCynthia McKinney
    • CVictoria Woodhull
    • DAgnes Waters
    Answer: Victoria Woodhull
  7. 1207.

    This pharmacist was the inventor of Coca Cola.

    • AFrank Robinson
    • BViktor Schauberger
    • CDoctor John Pemberton
    • DJames Russell
    Answer: Doctor John Pemberton
  8. 1208.

    In what state was Franklin D. Roosevelt (FDR) born and from what college did he get his undergraduate degree?

    • AMassachusetts; Harvard
    • BNew York; Harvard
    • CNew York; Princeton
    • DNew Jersey; Columbia
    Answer: New York; Harvard
  9. 1209.

    Although it did not happen, many Americans feared that the Great Depression would greatly increase the power of this political party.

    • AThe American Labor Party
    • BThe Black Power Party
    • CThe Communist Party of the USA
    • DThe Democratic Party
    Answer: The Communist Party of the USA
  10. 1210.

    Lance Armstrong had won seven times the prestigious Tour de France cycling race before retiring. He returned in 2009. What result did he achieve in the Tour?

    • AHe didn't manage to finish.
    • BHe won it again.
    • CHe came third.
    • DHe finished 100th, with a huge gap to the winner.
    Answer: He came third.
  11. 1211.

    What statement is not true about Samuel Langhorne Clemens, better known by his pen name Mark Twain?

    • AHe patented some inventions.
    • BHe was born during a visit of the Halleys Comet.
    • CHe possessed financial acumen and made successful investments in various inventions.
    • DHe died during a visit of the Halleys Comet.
    Answer: He possessed financial acumen and made successful investments in various inventions.
  12. 1212.

    In 1974, this first lady of Argentina succeeded her husband as president of the country thus becoming the first non-royal female head of state in the Western Hemisphere.

    • AIsabel Martínez de Perón
    • BEva Perón
    • CCorazon Aquino
    • DCristina Fernández
    Answer: Isabel Martínez de Perón
  13. 1213.

    This first lady was responsible for the cherry blossoms we can enjoy every spring.

    • ACaroline Harrison
    • BHelen Taft
    • CLady Bird Johnson
    • DMaggie Monroe
    Answer: Helen Taft
  14. 1214.

    Billy the Kid was born November 23 of what year?

    • A1865
    • B1852
    • C1859
    • D1861
    Answer: 1859
  15. 1215.

    What is the meaning of the Hebrew name Michael?

    • AWho loves like God?
    • BWho is like God?
    • CWho creates like Gog?
    • DWho saves like God?
    Answer: Who is like God?
  16. 1216.

    Name the sociopathic vigilante who is the protagonist of Jeff Lindsays series of novels.

    • ADexter Morgan
    • BJohn Carr
    • CScot Harvath
    • DMilo Sturgis
    Answer: Dexter Morgan
  17. 1217.

    Who was President of the US, when American astronauts landed on the moon in 1969?

    • ACalvin Coolridge
    • BHarry Truman
    • CRichard Nixon
    • DJohn F. Kennedy
    Answer: Richard Nixon
  18. 1218.

    Which of these paintings by Leonardo da Vinci is considered his last, finished in 1513 -1516?

    • AThe Virgin and Child with St. Anne
    • BBacchus
    • CPortrait of a Musician
    • DSt. John the Baptist
    Answer: St. John the Baptist
  19. 1219.

    These guys provide the primary ingredient for life-saving serums to people who have been bitten by poisonous snakes.

    • ASnake Taxidermist
    • BSnake Doctors
    • CZoo Keepers
    • DSnake Milkers
    Answer: Snake Milkers
  20. 1220.

    What were the last words of Malcolm X?

    • ALet's cool it, brothers
    • BNo one panic—I'm all right
    • COh, God! I'm hit
    • DI am still alive
    Answer: Let's cool it, brothers
  21. 1221.

    What British rock band did Mark Knopfler co-found with his brother David in 1977?

    • AAC/DC
    • BDire Straits
    • CLed Zeppelin
    • DDeep Purple
    Answer: Dire Straits
  22. 1222.

    Which of these songs was not recorded by Kelly Clarkson, the first winner of the reality TV show American Idol?

    • ABeautiful Disaster
    • BBehind These Hazel Eyes
    • CSince U Been Gone
    • DIn The Arms of The Angels
    Answer: In The Arms of The Angels
  23. 1223.

    Which of these scientists does not have an internationally accepted SI (système internationale) physical unit named after him?

    • ANikola Tesla
    • BJames Clerk Maxwell
    • CJoseph Henry
    • DMichael Faraday
    Answer: James Clerk Maxwell
  24. 1224.

    Who was Napoleons favorite wife?

    • AQueem Beatrice
    • BElizabeth I
    • CJosephine
    • DMarie Louise
    Answer: Josephine
  25. 1225.

    Who was the King of England before William I?

    • ALanfranc I
    • BStephen I
    • CHarold II
    • DEdward the Confessor
    Answer: Harold II
  26. 1226.

    Which Dutch speed skater, postman by profession, set a world record at the 1976 Winter Olympics?

    • APiete Kleine
    • BHans van Helden
    • CSten Stensen
    • DDan Immerfall
    Answer: Piete Kleine
  27. 1227.

    Miss World 2005 was Unnur Birna Vilhjalmsdottir. Judging by her last name, what country is she from?

    • AVenezuela
    • BIceland
    • CKazakhstan
    • DThailand
    Answer: Iceland
  28. 1228.

    Which famous alcoholic film actor is best known for his romantic swashbuckler roles such as his role in The Adventures of Robin Hood?

    • ARobert Conrad
    • BErrol Flynn
    • CKevin Costner
    • DCarroll OConner
    Answer: Errol Flynn
  29. 1229.

    Which English historical figure said: I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.?

    • ANapoleon Bonaparte
    • BWinston Churchill
    • CMark Twain
    • DAlbert Einstein
    Answer: Winston Churchill
  30. 1230.

    What popular fictional character said, Do, or do not. There is no try.?

    • ACount Dooku
    • BAtticus Finch
    • CYoda
    • DHarry Potter
    Answer: Yoda
  31. 1231.

    What can be inferred about Joans clothing?

    • AShe often wore no clothes.
    • BHer clothing resembled very much the one worn by Popes.
    • CHer clothing was more commonly worn by men.
    • DHer clothing was extremely luxurious.
    Answer: Her clothing was more commonly worn by men.
  32. 1232.

    How on earth are you ever going to explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? exclaimed which great scientist of the 20th century?

    • ANiels Bohr
    • BAlbert Einstein
    • CCharles Darwin
    • DIsaac Newton
    Answer: Albert Einstein
  33. 1233.

    This great explorer spent years searching for a seaway to China in order to trade Spains New World gold, thus contributing with information about America before its Indian cities were destroyed by foreign diseases.

    • AJohn Franklin
    • BJohn Nicolas
    • CSamuel de Champlain
    • DHernando de Soto
    Answer: Hernando de Soto
  34. 1234.

    Which of these titles found in the Karnak temple complex refer to Queen Nefertiti?

    • AQueen of our hearts
    • BMistress of the whole world
    • CMerciful Queen
    • DMistress of Upper and Lower Egypt
    Answer: Mistress of Upper and Lower Egypt
  35. 1235.

    This actor, whose first name is Eddie, plays Oliver Wendell Douglas in Green Acres.

    • AEddie Foy
    • BEddie Munster
    • CEddie Murphy
    • DEddie Albert
    Answer: Eddie Albert
  36. 1236.

    Did Plato state that, The first and best victory is to conquer self?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  37. 1237.

    What pro-golfer said, I owe a lot to my parents, especially my mother and father.?

    • ATiger Woods
    • BJohn McEnroe
    • CHenry Cotton
    • DGreg Norman
    Answer: Greg Norman
  38. 1238.

    Tracey E. Bergman played in which soap opera set in Genoa City, Wisconsin?

    • AAs the World Turns
    • BThe Young and the Restless
    • CGeneral Hospital
    • DThe Guiding Light
    Answer: The Young and the Restless
  39. 1239.

    What was the first name of Martin Van Buren's wife?

    • AHannah
    • BHarriet
    • CIda
    • DSarah
    Answer: Hannah
  40. 1240.

    In 1968, Hubert Humphrey lost to Richard Nixon in the presidential election. This former governor and senator from Maine was his running mate.

    • AThomas Eagleton
    • BEdmund Muskie
    • CEugene McCarthy
    • DGeorge McGovern
    Answer: Edmund Muskie
  41. 1241.

    Who voices Peter Griffin in the animated show Family Guy?

    • AAlex Borstein
    • BSeth Green
    • CMike Henry
    • DSeth Macfarlane
    Answer: Seth Macfarlane
  42. 1242.

    Which leader took control of Equatorial Guinea in 1979?

    • AChourmmaly Sayasone
    • BPervez Musharraf
    • CVladimir Putin
    • DTeodoro Obian Nguema
    Answer: Teodoro Obian Nguema
  43. 1243.

    This Dick starred as Tom Bradford on Eight is Enough.

    • AVan Dyke
    • BVan York
    • CVan Patton
    • DYork
    Answer: Van Patton
  44. 1244.

    She wrote Mastering the Art of French Cooking in 1961 and had a television program entitled the The French Chef.

    • AEvonne Chuker
    • BJulia Childs
    • CBetty Crocker
    • DAnn Dalton
    Answer: Julia Childs
  45. 1245.

    Which Indian pioneer of Satyagraha made the statement: Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.?

    • AGian Lorenzo Bernini
    • BMahatma Gandhi
    • CBuddha
    • DBob Marley
    Answer: Mahatma Gandhi
  46. 1246.

    These three brothers were members of the Medellín Cartel. They were influential cocaine kingpins until they surrendered in 1990.

    • AThe Howard brothers
    • BThe Biro brothers
    • CThe Ochoa brothers
    • DThe Dicks brothers
    Answer: The Ochoa brothers
  47. 1247.

    This famous English pirate and politician of the Elizabethan era sailed around the world, returning to England in 1580.

    • AAmerigo Vespucci
    • BBartholomew Roberts
    • CMarco Polo
    • DFrancis Drake
    Answer: Francis Drake
  48. 1248.

    What was George Washingtons natural non-powdered hair color in his early days?

    • ARed
    • BBlonde
    • CBlack
    • DWhite/Grayish
    Answer: Red
  49. 1249.

    In 1992, third-party candidate Ross Perot chose this admiral to be his running mate.

    • APat Choate
    • BJohn Silber
    • CJames Stockdale
    • DSteve Forbes
    Answer: James Stockdale
  50. 1250.

    Where was American gangster Al Capone born?

    • AFlorence, Italy
    • BNaples, Italy
    • CPalm Island, Florida, U.S
    • DBrooklyn, New York, U.S
    Answer: Brooklyn, New York, U.S

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.