Discussly

Famous People Trivia Questions — page 24

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 24 of 47
  1. 1151.

    I was the first President to have been divorced. My first wifes name was Jane and my first ladys name was Nancy. I was born in Illinois in 1911. Who am I?

    • AGerald Ford
    • BRichard Nixon
    • CRonald Reagan
    • DJimmy Carter
    Answer: Ronald Reagan
  2. 1152.

    In what country was Mata Hari born?

    • AAustria
    • BThe Netherlands
    • CGermany
    • DSpain
    Answer: The Netherlands
  3. 1153.

    Who was the first U.S. president to serve over 12 years?

    • AGeorge Washington
    • BGrover Cleveland
    • CTheodore Roosevelt
    • DFranklin D. Roosevelt
    Answer: Franklin D. Roosevelt
  4. 1154.

    Which of the following is a first ladys correct name?

    • AEdith Kermit Carow Eisenhower
    • BMamie Geneva Doud Roosevelt
    • CJacqueline Lee Bouvier Harding
    • DElizabeth Virginia Wallace Truman
    Answer: Elizabeth Virginia Wallace Truman
  5. 1155.

    This Irish playwright became a vegetarian at the age of twenty-five, after hearing a lecture by H. F. Lester.

    • AGeorge Bernard Shaw
    • BSamuel Beckett
    • CGeorge Shiels
    • DOscar Wilde
    Answer: George Bernard Shaw
  6. 1156.

    Joans visions are carefully scrutinized by experts. They concluded that all these diseases were the cause of the hallucinations except one.

    • ABovine Tuberculosis
    • BSchizophrenia
    • CNarcissistic personality disorder
    • DTemporal lobe epilepsy
    Answer: Narcissistic personality disorder
  7. 1157.

    What is the title of the 2002 movie that involved David Beckham's name?

    • ABend It Like Beckham
    • BKick It Like Beckham
    • CScore It Like Beckham
    • DTwist It Like Beckham
    Answer: Bend It Like Beckham
  8. 1158.

    How many of Mary Lincolns children died during her lifetime?

    • A3
    • B4
    • C1
    • D2
    Answer: 3
  9. 1159.

    Who was the first Emperor of the Holy Roman Empire?

    • ARudolph I Hapsburg
    • BConrad I
    • CFrederic Barbarossa
    • DOtto I
    Answer: Otto I
  10. 1160.

    The term Pharaoh derives from the Egyptian words Pr-Aa meaning this.

    • AEternal Light
    • BKing of All
    • CGreat House
    • DScorpion King
    Answer: Great House
  11. 1161.

    Who became the godfather of David and Victoria Beckhams sons Brooklyn and Romeo?

    • AElton John
    • BJay Leno
    • CTom Jones
    • DPrince Charles
    Answer: Elton John
  12. 1162.

    Which U.S. President, during whose adminstration a U.S. Embassy in the middle east was seized, was supposedly targeted by Mexican assassins in an attack that never took place?

    • AJimmy Carter
    • BRonald W. Reagan
    • CGerald R. Ford
    • DWilliam J. Clinton
    Answer: Jimmy Carter
  13. 1163.

    Born in 1683, King Philip V was the first Spanish king of which royal dynasty?

    • ABourbon
    • BBonaparte
    • CSavoy
    • DHabsburg
    Answer: Bourbon
  14. 1164.

    Saki was a master of short stories. It is said that his pen name could be a reference to a monkey with the same name.

    • ATheodore Seuss Geisel
    • BFrederic Dannay
    • CNatsume Kinnosuke
    • DHector Hugh Munro
    Answer: Hector Hugh Munro
  15. 1165.

    Which US Senator, while in a Vice Presidential Debate, stated: I knew John Kennedy, John Kennedy was a friend of mine and, Senator, you are no John Kennedy.?

    • ALloyd Bentsen of Texas
    • BRobert Dole of Kansas
    • CNelson Rockefeller of New York
    • DRichard Nixon of California
    Answer: Lloyd Bentsen of Texas
  16. 1166.

    This Canadian Prime Ministers term was only 5 months.

    • AKim Cambell
    • BJoe Clark
    • CPaul Martin
    • DJohn Turner
    Answer: Kim Cambell
  17. 1167.

    What comedian said, Its so warm now, and Thanksgiving came so early - is it just me, or does it not really feel like Ramadan??

    • ADavid Letterman
    • BJimmy Fallon
    • CJay Leno
    • DConan OBrien
    Answer: David Letterman
  18. 1168.

    This U.S. President was in office from 1797 - 1801. He died on July 4, 1826.

    • AThomas Jefferson
    • BJohn Adams
    • CJames Madison
    • DGeorge Washington
    Answer: John Adams
  19. 1169.

    Who said: Death doesn't really worry me that much. I'm not frightened about it... I just don't want to be there when it happens?

    • AChevy Chase
    • BWoody Allen
    • CLenny Bruce
    • DSteve Allen
    Answer: Woody Allen
  20. 1170.

    Which best describes former Prime Minister Ariel Sharons family life?

    • AHe was married twice, divorced twice and has four sons.
    • BHe was never married but has four adopted sons.
    • CHe was married once and has two daughters and two sons.
    • DHe was married twice and has three sons.
    Answer: He was married twice and has three sons.
  21. 1171.

    In which of these movies did actress Mary Kate Olsen star without her twin Ashley Olsen?

    • AWhen In Rome
    • BHow the West Was Fun
    • CFactory Girl
    • DIt Takes Two
    Answer: Factory Girl
  22. 1172.

    This famous Cancerian is an all around talented guy. He is an actor/singer/writer who penned a song with Janis Joplin and starred in such movies as Convoy, Millennium and A Star Is Born.

    • AClint Eastwood
    • BKris Kristofferson
    • CCharles Bronson
    • DWilliam Devane
    Answer: Kris Kristofferson
  23. 1173.

    Who called the police on August 5, 1962 to report that Marilyn Monroe was dead?

    • AJoe DiMaggio, Jr.
    • BArthur Miller
    • CHer psychiatrist, Dr. Ralph Greenson
    • DHer housekeeper
    Answer: Her psychiatrist, Dr. Ralph Greenson
  24. 1174.

    I think this is the most extraordinary collection of talent, of human knowledge, that has ever been gathered together at the White House, with the possible exception of when Thomas Jefferson dined alone. Which president said it?

    • AHarry Truman
    • BBarack Obama
    • CJimmy Carter
    • DJohn F. Kennedy
    Answer: John F. Kennedy
  25. 1175.

    Which of these terms has Sarah Palin used to describe herself?

    • Afiscal conservative
    • Bfiscal liberal
    • Csoccer mom
    • Drepublican nationalist
    Answer: fiscal conservative
  26. 1176.

    This is the name of the pirate flag. The origins of the name are not clear, but the skull and crossbones motif first appeared around 1700.

    • AHappy Joe
    • BJolly Roger
    • CMerry Jack
    • DFunny Ringo
    Answer: Jolly Roger
  27. 1177.

    What was the uniform number of Carlton Fisk when he played for the Chicago White Sox?

    • A8
    • B27
    • C7
    • D72
    Answer: 72
  28. 1178.

    At the age of 45 Dracula was killed in a battle. This is what happened to him after his death.

    • AHe was buried in the place of the battle.
    • BHe was proclaimed a National patron.
    • CHis head was cut off.
    • DHis body was thrown in a river.
    Answer: His head was cut off.
  29. 1179.

    What French officer was killed in 1754 by Washingtons army about six miles from future Fort Necessity?

    • ALe Boeuf
    • BSaint-Pierre
    • CJumonville
    • DMontcalm
    Answer: Jumonville
  30. 1180.

    What was the main principle in Mahatma Gandhis philosophical teaching Satyagraha, which he employed in his fight against the apartheid in South Africa and the British Raj?

    • AThe Christian faith
    • BThe war to end all wars
    • CThe kamikaze approach
    • DThe non-violent protest
    Answer: The non-violent protest
  31. 1181.

    This musician, who was only 57 (1,7 m) tall, was lead singer, songwriter, and guitarist of Nirvana and author of songs such as Come as You Are, In Bloom, Lithium, Heart-Shaped Box.

    • ADave Grohl
    • BEric Clapton
    • CKurt Cobain
    • DKrist Novoselic
    Answer: Kurt Cobain
  32. 1182.

    Who was a sheriff before being elected President of the United States?

    • ARutherford Hayes
    • BGrover Cleveland
    • CJames Polk
    • DRichard Nixon
    Answer: Grover Cleveland
  33. 1183.

    According to Soviet records, Kim Jong-il was born on February 16, 1941 near this city.

    • ASeoul, South Korea
    • BKhabarovsk, USSR
    • CPyongyang, North Korea
    • DBeijing, China
    Answer: Khabarovsk, USSR
  34. 1184.

    Who is credited with the quote, Reserve your right to think, for even to think wrongly is better than not to think at all.?

    • AHypatia of Alexandria
    • BQueen Victoria
    • CMartin Luther King, Jr.
    • DSocrates
    Answer: Hypatia of Alexandria
  35. 1185.

    This former pro football player was the vice presidential candidate for the losing side in 1996.

    • AJack Kemp
    • BOJ Simpson
    • CJim Brown
    • DJim Kelly
    Answer: Jack Kemp
  36. 1186.

    Which witty prolific writer met death with these words: Either that wallpaper goes, or I go.?

    • AOscar Wilde
    • BMark Twain
    • CGeorge Bernard Shaw
    • DDorothy Parker
    Answer: Oscar Wilde
  37. 1187.

    Where was John Davison Rockefeller born?

    • ACleveland, Ohio
    • BNew York City
    • CRichford, New York
    • DNewark, New Jersey
    Answer: Richford, New York
  38. 1188.

    Who portrays Edward in the 1990 movie Edward Scissorhands, which tells the story of an artificial man who had scissors instead of hands?

    • AOscar Wide
    • BEddie Albert
    • CKurt Russell
    • DJohnny Depp
    Answer: Johnny Depp
  39. 1189.

    Which of these people survived the car crash on August 31, 1997 in the Pont de lAlma road tunnel in Paris?

    • AThe driver Henri Paul
    • BThere were no survivors.
    • CPrincess Dianas lover Dodi Al-Fayed
    • DDodi Al-Fayeds bodyguard Trevor Rees-Jones
    Answer: Dodi Al-Fayeds bodyguard Trevor Rees-Jones
  40. 1190.

    This French comedian and actor is known for his irreverent attitude towards politics.

    • AMishel Colucci
    • BMarcel Dalio
    • CMichel Creton
    • DMichel Auclair
    Answer: Mishel Colucci
  41. 1191.

    Who had previously owned the Bel Air mansion bought by Sir Tom Jones upon moving to the United States in 1974?

    • AElvis Presley
    • BDean Martin
    • CKirk Douglas
    • DHugh Hefner
    Answer: Dean Martin
  42. 1192.

    He established the first fascist party.

    • AHitler
    • BStalin
    • CWinston Churchill
    • DBenito Mussolini
    Answer: Benito Mussolini
  43. 1193.

    Who was the first African American woman to become a physician in the United States?

    • ARebecca Nolan
    • BRebecca Chaney
    • CRebecca Crumpler
    • DRebecca Cole
    Answer: Rebecca Crumpler
  44. 1194.

    Which SD Senator was defeated by John Thune in 2004 in his bid for re-election?

    • ATom Daschle
    • BGeorge McGovern
    • CNancy Kasselbaum
    • DMilton R. Young
    Answer: Tom Daschle
  45. 1195.

    Which of these French chemists invented margarine in 1869?

    • AEdmond Frémy
    • BJean Fréchet
    • CMathieu Orfila
    • DHippolyte Mège-Mouriés
    Answer: Hippolyte Mège-Mouriés
  46. 1196.

    What was Princess Dianas astrological sign?

    • ALeo
    • BCancer
    • CAquarius
    • DVirgo
    Answer: Cancer
  47. 1197.

    What was the population of the US in 1790?

    • A1 million
    • B4 million
    • C10 million
    • D20 million
    Answer: 4 million
  48. 1198.

    What are the last names of the top-flight golfers, nicknamed Fuzzy and Chi Chi?

    • ABartle and James
    • BGonzalez and Heller
    • CHernandez and Zeller
    • DRodriquez and Zoeller
    Answer: Rodriquez and Zoeller
  49. 1199.

    Which of these popular food names derives from its inventors title?

    • ASalad
    • BBurger
    • CSandwich
    • DPanino
    Answer: Sandwich
  50. 1200.

    What Portuguese explorer is believed to have discovered Brazil?

    • APedro Alvares Cabral
    • BJuan Ponce de Leon
    • CFrancisco Pizarro
    • DVasco Nunez de Balboa
    Answer: Pedro Alvares Cabral

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.