Discussly

Famous People Trivia Questions — page 23

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 23 of 47
  1. 1101.

    When was U.S. president James Buchanan in office?

    • A1861 - 1869
    • B1877 - 1881
    • C1869 - 1877
    • D1857 - 1861
    Answer: 1857 - 1861
  2. 1102.

    The name he is known as means Awakened One, Enlightened One.

    • ADalai Lama
    • BBuddha
    • CMohamed
    • DJesus Christ
    Answer: Buddha
  3. 1103.

    Who created the fictional character Big Brother?

    • ARobert Louis Stevenson
    • BGeorge Orwell
    • CJoseph Heller
    • DWilliam Golding
    Answer: George Orwell
  4. 1104.

    Is this a Chinese proverb: 'If we don't change the direction we're going, we're likely to end up where we're headed'?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  5. 1105.

    This explorer was one of the first Europeans to travel the Silk Road and meet the Great Khan of the Mongol Empire, Kublai Khan.

    • AHernán Cortés
    • BJuan Sebastián Elcano
    • CJacques Cartier
    • DMarco Polo
    Answer: Marco Polo
  6. 1106.

    Although his cars are American, this carmaker was born in Switzerland in 1878.

    • ADuryea
    • BOlds
    • CDodge
    • DChevrolet
    Answer: Chevrolet
  7. 1107.

    In the 19th century, English writer Mary Shelley wrote which famous gothic novel?

    • AInterview with the Vampire
    • BThe Picture of Dorian Gray
    • CDracula
    • DFrankenstein
    Answer: Frankenstein
  8. 1108.

    On May 29, 1953, Nepali Indian Sherpa mountaineer Tenzing Norgay and this explorer from New Zealand became the first ever to reach the summit of Mount Everest.

    • AEdmund Hillary
    • BTom Crean
    • CReinhold Messner
    • DFrank Cole
    Answer: Edmund Hillary
  9. 1109.

    What is the meaning of the very common name John?

    • AGod be with us
    • BGod is gracious
    • CTeacher
    • DRiver
    Answer: God is gracious
  10. 1110.

    Dutch singer Anita Doth is popular as part of what group?

    • AVengaboys
    • BShampoo
    • CMis-Teeq
    • D2 Unlimited
    Answer: 2 Unlimited
  11. 1111.

    Which one of the Manson Girls was nicknamed LuLu?

    • ASusan Atkins
    • BLeslie Van Houten
    • CMary Theresa Brunner
    • DPatricia Krenwinkel
    Answer: Leslie Van Houten
  12. 1112.

    The deposition of this Roman emperor in 476 marked the fall of ancient Rome and the end of the Western Roman Empire.

    • ARomulus Augustus
    • BAnthemius
    • CAntoninus Pius
    • DGalerius
    Answer: Romulus Augustus
  13. 1113.

    I say Pistol, you say ______?

    • AVince Carter
    • BJason Kidd
    • CPete Maravich
    • DKobe Bryant
    Answer: Pete Maravich
  14. 1114.

    What does the 1st Amendment of the U.S. Constitution guarantee?

    • ARight to due process
    • BRight to bear arms (guns)
    • CTo be free of illegal searches
    • DRight to free speech
    Answer: Right to free speech
  15. 1115.

    On whose tombstone would you find this quotation taken from one of his most famous poems? Quote the Raven Nevermore!

    • AW. E. Henly
    • BWalt Whitman
    • CWashington Irving
    • DEdgar Allan Poe
    Answer: Edgar Allan Poe
  16. 1116.

    This Dutch monarch held the title Queen Mother from 1980 until her death in 2004.

    • AMargrete
    • BJuliana
    • CCaroline
    • DSylvia
    Answer: Juliana
  17. 1117.

    What famous football player stated, "The word genius isn't applicable in football. A genius is a guy like Norman Einstein."?

    • AJohn Elway
    • BJoe Namath
    • CJoe Theismann
    • DBrett Favre
    Answer: Joe Theismann
  18. 1118.

    What political distinction does former President Gerald Ford hold?

    • AThe first president to be appointed (not elected) to the offices of VP and President.
    • BThe youngest president to hold office
    • CThe first president to visit a foreign country
    • DThe only president to hold the offices of VP and President.
    Answer: The first president to be appointed (not elected) to the offices of VP and President.
  19. 1119.

    They now began talking about their early childhoods. Which pair couldn't seem to understand references made by each other?

    • AZachary Taylor Chester A. Arthur
    • BLyndon Johnson George H.W. Bush
    • CJohn Adams John F. Kennedy
    • DAndrew Jackson James K. Polk
    Answer: Zachary Taylor Chester A. Arthur
  20. 1120.

    Who was the great love of Italian poet Dante Alighieris life?

    • AAngelina
    • BChristina
    • CBeatrice
    • DGeraldine
    Answer: Beatrice
  21. 1121.

    What actor won a Golden Globe for the leading role of Michael Scott in the American adaptation of the British series The Office?

    • ASteve Krasinski
    • BSteve Buscemi
    • CSteve Martin
    • DSteve Carell
    Answer: Steve Carell
  22. 1122.

    Which was the first NBA basketball team to sign a female player?

    • AThe Indiana Pacers
    • BChicago Bulls
    • CThe New York Knicks
    • DCleveland Cavaliers
    Answer: The Indiana Pacers
  23. 1123.

    This Romanian leaders economic policies were a disaster. He was also repressive and corrupt. He and his wife Elena were executed in 1989.

    • AHugo Banzer
    • BNicolae Ceausescu
    • CAlfredo Stroessner
    • DJorge Rafael Videla
    Answer: Nicolae Ceausescu
  24. 1124.

    Much of his fortune and rise to splendour was due to deals with William IX, who had had inherited what was purported to be among the largest fortunes in Europe. That fortune eventually went under his control. This was the start of one of the most successful German business families in the world.

    • APaul Julius Baron von Reuter
    • BCecil Rhodes
    • CMayer Amschel Rothschild
    • DAndrew Mellon
    Answer: Mayer Amschel Rothschild
  25. 1125.

    In 2008, late-night talk show host David Letterman was accused of sexism regarding remarks about this politician.

    • ACondoleezza Rice
    • BHilary Clindon
    • CSarah Palin
    • DNancy Pelosi
    Answer: Sarah Palin
  26. 1126.

    Peter is quite a common name around the world with many variations. What is its meaning?

    • ABetrayal
    • BFather
    • CFirst
    • DRock
    Answer: Rock
  27. 1127.

    Which of the following athletes has the jock name closest to his real name?

    • AChone Figgins
    • BMookie Wilson
    • CChamp Bailey
    • DBoss Bailey
    Answer: Champ Bailey
  28. 1128.

    Discussing their memoirs, one pair found that writing them would not have been as easy if they followed the method of the other three pairs. Which pair would that be?

    • AGeorge W. Bush Lyndon Johnson
    • BJohn F. Kennedy Jimmy Carter
    • CFranklin Roosevelt Richard Nixon
    • DHerbert Hoover Harry Truman
    Answer: Herbert Hoover Harry Truman
  29. 1129.

    Did Lane Smith, who was cast member of My Cousin Vinny, ever play the role of a President?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  30. 1130.

    Which U.S. President was the target of an assassination attempt during a state visit to the former Soviet republic of Georgia?

    • AGeorge W. Bush
    • BRonald W. Reagan
    • CJohn F. Kennedy
    • DRichard M. Nixon
    Answer: George W. Bush
  31. 1131.

    What were the most popular and desired trading goods during the Age of Discovery?

    • Agold, silver and spices
    • Bplants and animals
    • Cgold and iron
    • Dfoods, wines and slaves
    Answer: gold, silver and spices
  32. 1132.

    From what country was the first astronaut who was not Russian or American?

    • ACanada
    • BFrance
    • CCzechoslovakia
    • DGermany
    Answer: Czechoslovakia
  33. 1133.

    Lucky Luciano was one of the most important bosses of the Mafia, because he literally created its structure as we know it today. This guy was his most loyal friend since childhood.

    • ACarlo Gambino
    • BVito Genovese
    • CFrank Costello
    • DMeyer Lansky
    Answer: Meyer Lansky
  34. 1134.

    John F. Kennedy studied at all of these schools except one.

    • AUnited States Military Academy (West Point)
    • BPrinceton University
    • CLondon School of Economics
    • DHarvard University
    Answer: United States Military Academy (West Point)
  35. 1135.

    What novelist made the statement: So soon as a fashion is universal, it is out of date.?

    • AMarie von Ebner-Eschenbach
    • BMarie Antoinette
    • CJ.K. Rowling
    • DJ.D. Salinger
    Answer: Marie von Ebner-Eschenbach
  36. 1136.

    What happened to John McCain III while serving in Vietnam?

    • AHe won the Medal of Honor.
    • BHis tank was blown up.
    • CHe became a prisoner of war.
    • DHe almost died of Malaria.
    Answer: He became a prisoner of war.
  37. 1137.

    In which of the movies from the Scary Movie sequence did Pamela Anderson appear?

    • AScary Movie 4
    • BScary Movie 5
    • CScary Movie 2
    • DScary Movie 3
    Answer: Scary Movie 3
  38. 1138.

    Whose Portuguese explorers expedition was the first to complete a circumnavigation of the planet in a single voyage?

    • AChristopher Columbus
    • BVasco da Gama
    • CFerdinand Magellan
    • DAmerigo Vespucci
    Answer: Ferdinand Magellan
  39. 1139.

    Which of these monarchs holds the distinction of ruling the biggest empire in terms of land area?

    • AAlexander II of Russia
    • BKublai Khan of Mongolia
    • CCharles III of Spain
    • DGeorge V of Great Britain
    Answer: George V of Great Britain
  40. 1140.

    This English romantic poet wrote several essays on vegetarianism, including A Vindication of Natural Diet and On the Vegetable System of Diet.

    • APercy Bysshe Shelley
    • BRobert Browning
    • CWilliam Ellery Channing
    • DWilliam Blake
    Answer: Percy Bysshe Shelley
  41. 1141.

    To what comedy team did Graham Chapman belong?

    • AThe Three Stoogies
    • BThe Kids In the Hall
    • CMonty Python
    • DThe Goons
    Answer: Monty Python
  42. 1142.

    As a young boy this senator from Hawaii helped the fallen during and after the attack on Pearl Harbor.

    • AHoward Baker
    • BRobert Dole
    • CDaniel Inouye
    • DHenry Jackson
    Answer: Daniel Inouye
  43. 1143.

    Which four-term Presidents motorcade was shot at a month before he first took office, resulting in the death of the mayor of Chicago?

    • ADwight D. Eisenhower
    • BRonald W. Reagan
    • CFranklin D. Roosevelt
    • DHarry S. Truman
    Answer: Franklin D. Roosevelt
  44. 1144.

    Karl Rove worked for Bill Clements 1978 gubernatorial campaign in Texas. What distinction does Clements have in Texas history?

    • AHe was the first Republican Governor of Texas in over 100 years.
    • BHe was the first black candidate for the Texas State Senate running as a Republican.
    • CHe served the shortest term of any state party chairman in the history of Texas.
    • DHe won by the largest vote in Texas history.
    Answer: He was the first Republican Governor of Texas in over 100 years.
  45. 1145.

    How many children did George Washington have?

    • ATwo
    • BOne
    • CThree
    • DNone
    Answer: None
  46. 1146.

    What influential author and poet, known for his biting wit, stated The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.?

    • AOscar Wilde
    • BJohn Keats
    • CKahlil Gibran
    • DRobert Frost
    Answer: Oscar Wilde
  47. 1147.

    In the TV series The Brady Bunch, this widowed architect married Carol Martin.

    • AMike Brady
    • BJon Brady
    • CTom Brady
    • DJim Brady
    Answer: Mike Brady
  48. 1148.

    Kate Bushs debut single is named after and based on this novel by Emily Bronte.

    • ASense and Sensibility
    • BJane Air
    • CWuthering Heights
    • DPride and Prejudice
    Answer: Wuthering Heights
  49. 1149.

    This American actress has starred in The Conversation, Young Frankenstein, Close Encounters of the Third Kind and Tootsie. Her career has been adversely affected by Multiple Sclerosis and a brain aneurysm.

    • ATeri Quinn
    • BTerri Flynn
    • CTeri Garr
    • DTeri Flynn
    Answer: Teri Garr
  50. 1150.

    This serial killer was known as The Candy Man. His partner, Wayne Henley, eventually shot him.

    • AClifford Robert Olson
    • BDean Corll
    • CRichard Angelo
    • DAbdallah al-Hubal
    Answer: Dean Corll

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.