Discussly

Famous People Trivia Questions — page 26

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 26 of 47
  1. 1251.

    Which US President was fined $20 for speeding with his horse and carriage?

    • AJames Buchanan
    • BTheodore Roosevelt
    • CUlysses Grant
    • DMillard Fillmore
    Answer: Ulysses Grant
  2. 1252.

    Janne Ahonen, a top sportsman from Finland, retired in 2008, only to return to his sport a year later. What is his sport?

    • ASki jumping
    • BJavelin
    • CNordic combined
    • DWRC rallies
    Answer: Ski jumping
  3. 1253.

    Who is the first woman in U.S. history to be Speaker of the House?

    • AHillary Clinton
    • BSandra Day O Connor
    • CSydney Wittrock
    • DNancy Pelosi
    Answer: Nancy Pelosi
  4. 1254.

    Paul Eluard was a major exponent of surrealism. Many of his poems reflect the hardship after his separation with his first wife Gala, who left him for Salvador Dali.

    • AHarry Hart Frank
    • BEugène Grindel
    • CLucy Beatrice Malleson
    • DJacques Anatole François Thibault
    Answer: Eugène Grindel
  5. 1255.

    What happened to Joe Biden's first wife?

    • AShe died in a car crash.
    • BShe divorced Joe Biden in 1972.
    • CShe died of cancer in 1972.
    • DShe died in an airplane crash.
    Answer: She died in a car crash.
  6. 1256.

    What is the meaning of the name Barbara according to traditional beliefs?

    • ABlack
    • BWhite
    • CSleek
    • DStrange
    Answer: Strange
  7. 1257.

    This actress, known for her performance in the TV series The Avengers, portrayed Tracy Bond in Her Majestys Secret Service.

    • ADiana Smythe
    • BEmma Peel
    • CDiana Rigg
    • DKim Basinger
    Answer: Diana Rigg
  8. 1258.

    In April 2009, Senator Ted Kennedy was asked to throw out the ceremonial first pitch on opening day for this major league team. In what stadium would you be sitting to watch Senator Kennedy's first pitch?

    • ACandlestick Park
    • BFenway Park
    • CYankee Stadium
    • DWrigley Field
    Answer: Fenway Park
  9. 1259.

    Ted Kennedy served how many terms in the senate and for what party?

    • A6 - Republican
    • B5 - Democratic
    • C10 - Republican
    • D9 - Democratic
    Answer: 9 - Democratic
  10. 1260.

    Which Canadian Prime Minister spent a record 21 years in office?

    • ASir Wilfrid Laurier
    • BSir John Thompson
    • CSir Charles Tupper
    • DWilliam Lyon Mackenzie King
    Answer: William Lyon Mackenzie King
  11. 1261.

    This comedian said, My uncle was the town drunk - and we lived in Chicago.

    • AFred Allen
    • BRodney Dangerfield
    • CRed Skelton
    • DGeorge Gobel
    Answer: George Gobel
  12. 1262.

    What Governor appointed Major George Washington to lead a mostly diplomatic party to the Ohio Valley to confront the French?

    • ABotetourt
    • BDinwiddie
    • CClinton
    • DShirley
    Answer: Dinwiddie
  13. 1263.

    This man, who was a key figure in the Reagan administration, was involved in the Iran-Contra Affair.

    • AJohn Threadgill
    • BChesty Puller
    • CDouglas McArthur
    • DOliver North
    Answer: Oliver North
  14. 1264.

    What US general became the eighteenth President of the United States?

    • ADwight D. Eisenhower
    • BUlysses S. Grant
    • CAndrew Johnson
    • DWilliam Henry Harrison
    Answer: Ulysses S. Grant
  15. 1265.

    In 1920, this Eddie founded a company for outdoor clothing in Seattle.

    • AEddie Bauer
    • BEddie Albert
    • CEddie Van Halen
    • DEddie Foy
    Answer: Eddie Bauer
  16. 1266.

    The phrase United we stand, divided we fall has been used in mottoes and songs. Who is this phrase attributed to?

    • AAesop
    • BWilliam Shakespeare
    • CBenjamin Franklin
    • DPlato
    Answer: Aesop
  17. 1267.

    Actress Anne Hathaway has claimed that this Academy Award-winning actress is her idol and inspiration.

    • AMeryl Streep
    • BKate Winslet
    • CDiane Keaton
    • DSally Field
    Answer: Meryl Streep
  18. 1268.

    George Washington was related to which other US President?

    • AJohn Adams
    • BJames Madison
    • CWilliam Henry Harrison
    • DThomas Jefferson
    Answer: James Madison
  19. 1269.

    This U.S. president survived gall bladder surgery when he was 17 years of age.

    • ADwight Eisenhower
    • BAbraham Lincoln
    • CGeorge Washington
    • DJames K. Polk
    Answer: James K. Polk
  20. 1270.

    What member of the Rat Pack has a tombstone which reads: 'Everybody Loves Somebody Sometimes'?

    • APeter Lawford
    • BDean Martin
    • CFrank Sinatra
    • DJoey Bishop
    Answer: Dean Martin
  21. 1271.

    George Washington went abroad once in his life. Where did he go?

    • ABarbados
    • BThe Hague
    • CParis
    • DLondon
    Answer: Barbados
  22. 1272.

    Who wrote the short stories .007, How the Leopard Got Its Spots, Kidnapped, The Man Who Would Be King?

    • ARudyard Kipling
    • BGeorge Louis Costanza
    • CIan Fleming
    • DRobert Louis Stevenson
    Answer: Rudyard Kipling
  23. 1273.

    Who did Steve Jobs refer to when saying, Hed be a broader guy if he had dropped acid once or gone off to an ashram when he was younger.?

    • ABill Gates
    • BBarack Obama
    • CPaul Allen
    • DMark Zuckerberg
    Answer: Bill Gates
  24. 1274.

    What year was the Whiskey Rebellion put down by George Washingtons militia force?

    • A1794
    • B1770
    • C1776
    • D1787
    Answer: 1794
  25. 1275.

    What is the meaning of the name Natalie?

    • ABorn at Christmas
    • BFirst born
    • CBorn at Easter
    • DChosen one
    Answer: Born at Christmas
  26. 1276.

    In the Italian-American Mafia, the hierarchy is very strict. Capo di Tutti Capi means Boss of all Bosses. This is the highest possible position in the chain of command. Then who is Capo Crimini?

    • AThe Advisor of the Don
    • BThe Don of a crime family
    • CThe Underboss of the Don
    • DA non-Italian member of the Mafia
    Answer: The Don of a crime family
  27. 1277.

    What was George Washington's first occupation?

    • ALand Surveyor
    • BAttorney
    • CVicar
    • DPlanter
    Answer: Land Surveyor
  28. 1278.

    Which term is derived from the name of a 19th century land agent in Ireland?

    • ABanting
    • BBowler
    • CBoycott
    • DBowdlerise
    Answer: Boycott
  29. 1279.

    What was Jacqueline Kennedys maiden name?

    • ADavis
    • BBonaparte
    • CGirard
    • DBouvier
    Answer: Bouvier
  30. 1280.

    These people are not doomed to become a vampire according to Romanian legends.

    • AIllegitimate children
    • BThe seventh son of a seventh son
    • CUnbaptized children
    • DHomeless people
    Answer: Homeless people
  31. 1281.

    There were five dominant families in the American Mafia. The Bonanno family, the Colombo Family, the Gambino family, the Lucchese family and one more. Charles (Lucky) Luchiano was one of the Bosses of this powerful Mafia family.

    • AThe Genovese Family
    • BThe Capone Family
    • CThe Luchiano Family
    • DThe Lucky Family
    Answer: The Genovese Family
  32. 1282.

    This Academy Award-winning actress starred opposite Judy Garland in the 1944 romantic musical film Meet Me in St. Louis.

    • AMargaret OBrien
    • BMargaret Truman
    • CMargaret Hamilton
    • DMargaret Sullivan
    Answer: Margaret OBrien
  33. 1283.

    James Brolin played this President in 2008. Timothy Bottom played him in the 2002 movie The Crocodile Hunter: Collision Course.

    • AJohn F. Kennedy
    • BGeorge W. Bush
    • CLyndon Baines Johnson
    • DBarack Obama
    Answer: George W. Bush
  34. 1284.

    What American actress and model once said, Nobody is tough and strong all the time. To say that is to deny human emotion?

    • AVanessa Williams
    • BElle Macpherson
    • CCameron Diaz
    • DLiv Tyler
    Answer: Liv Tyler
  35. 1285.

    Did Robert Wagner play Jesse in the 1957 movie The True Story of Jesse James?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  36. 1286.

    This Italian actress, filmmaker and author is perhaps best known for her roles in the movies Blue Velvet and Death Becomes Her.

    • AMonica Belluci
    • BGina Lollobrigida
    • CClaudia Cardinale
    • DIsabella Rossellini
    Answer: Isabella Rossellini
  37. 1287.

    Queen Anne, who ascended the thrones of England, Scotland and Ireland in 1702, belonged to this dynasty.

    • AStuarts
    • BSaxe-Coburg-Gotha
    • CTudors
    • DWindsor
    Answer: Stuarts
  38. 1288.

    Who was the first man to run the mile in less than 4 minutes?

    • AThomas Engles
    • BSabastian Coe
    • CRoger Bannister
    • DElroy Face
    Answer: Roger Bannister
  39. 1289.

    Who was Sergey Korolyovs western rival?

    • ABen Franklin
    • BAlbert Einstein
    • CMichael Phelps
    • DWernher von Braun
    Answer: Wernher von Braun
  40. 1290.

    Which of these U.S. presidents died of throat cancer?

    • ARutherford B. Hayes
    • BUlysses S. Grant
    • CFranklin D. Roosevelt
    • DAbraham Lincoln
    Answer: Ulysses S. Grant
  41. 1291.

    The poison which philosopher Socrates was sentenced to drinking contained this poisonous plant.

    • AHemlock
    • BOleander
    • CThornapple
    • DBelladonna
    Answer: Hemlock
  42. 1292.

    In 1687, what English scientist published Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, which described the universal laws of mechanics?

    • ACharles Darwin
    • BAlbert Einstein
    • CNicolaus Copernicus
    • DSir Isaac Newton
    Answer: Sir Isaac Newton
  43. 1293.

    This serial killer, known as The Ripper of Rostov, roamed Russia in the late 1900s. He was later found guilty of 52 murders and sentenced to death.

    • AAndrei Chikatilo
    • BAnatoly Onoprieno
    • CNikolai Dzhurmongaliev
    • DVadim Yershov
    Answer: Andrei Chikatilo
  44. 1294.

    In October 2006 the North Korean government claimed to have done this.

    • ASent a satellite to Mars
    • BConstructed a hydro-electric dam
    • CBuilt an auto assembly plant
    • DSuccessfully tested a nuclear weapon underground
    Answer: Successfully tested a nuclear weapon underground
  45. 1295.

    Which of these musicals was NOT composed by multiple award-winning English composer Andrew Lloyd Webber?

    • AJesus Christ Superstar
    • BGrease
    • CCats
    • DEvita
    Answer: Grease
  46. 1296.

    What Prime Minister was quoted as saying A proof is a proof. What kind of proof? Its a proof. And when you have a good proof, its because it is proven.?

    • ABritish Prime Minister Margaret Thatcher
    • BAustralian Prime Minister John Winston Howard
    • CCanadian Prime Minister Jean Chretien
    • DCanadian Prime Minister Brian Maloney
    Answer: Canadian Prime Minister Jean Chretien
  47. 1297.

    Lakeboat, Glengarry Glen Ross, Speed-the Plow, American Buffalo, The Duck Variation are plays by this playwright.

    • AJason Miller
    • BArthur Miller
    • CMoss Hart
    • DDavid Mamet
    Answer: David Mamet
  48. 1298.

    Babe Ruth's nickname

    • AThe Sultan of Swat
    • BThe Crusher from Conrad
    • CThe Prince of Power
    • DThe Yankee menace
    Answer: The Sultan of Swat
  49. 1299.

    Where was the first president of the United States of America, George Washington, buried?

    • AHis private cemetery
    • BThe White House
    • CMount Vernon
    • DMonticello
    Answer: Mount Vernon
  50. 1300.

    Lysistrata, The Birds, The Wasps, The Frogs are plays by this ancient Greek playwright.

    • ASophocles
    • BAeschylus
    • CAristophanes
    • DTerrance
    Answer: Aristophanes

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.