Discussly

True or False Questions — page 189

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 189 of 234
  1. 9401.

    Is Into the Woods a musical all the way through?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Into the Woods is a 2014 American musical fantasy film directed by Rob Marshall, and adapted to the screen by James Lapine from his and Stephen Sondheim's 1986 Broadway musical of the same name. A Walt Disney Pictures production, it features an ensemble cast that includes Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Tracey Ullman, Christine Baranski, Lilla Crawford, Daniel H

  2. 9402.

    Is it illegal to get sand from the beach?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sand theft or unauthorised or illegal sand mining leads to a widely unknown global example of natural and non-renewable resource depletion problem comparable in extent to global water scarcity. Beach theft is illegal removal of large quantities of sand from a beach leading to full or partial disappearance of the beach.

  3. 9403.

    The iPhone is the only 3G phone.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  4. 9404.

    Can you cut cast iron with oxy-acetylene?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Oxy-acetylene can cut only low- to medium-carbon steels and wrought iron. High-carbon steels are difficult to cut because the melting point of the slag is closer to the melting point of the parent metal, so that the slag from the cutting action does not eject as sparks but rather mixes with the clean melt near the cut.

  5. 9405.

    Does it matter which DNA strand is transcribed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Wherever a gene exists on a DNA molecule, one strand is the coding strand (or sense strand), and the other is the noncoding strand (also called the antisense strand, anticoding strand, template strand or transcribed strand).

  6. 9406.

    Is Bermuda an island in the Caribbean Sea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Bermuda is a British Overseas Territory in the North Atlantic Ocean. It is approximately 1,070 km (665 mi) east-southeast of Cape Hatteras, North Carolina; 1,236 km (768 mi) south of Cape Sable Island, Nova Scotia; and 1,578 km (981 mi) north of Puerto Rico.

  7. 9407.

    Is Rise of the Tomb Raider set after Tomb Raider?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rise of the Tomb Raider is an action-adventure video game developed by Crystal Dynamics. It is the sequel to the 2013 video game, Tomb Raider, and the eleventh entry in the Tomb Raider series.

  8. 9408.

    There were very few fight scenes on the show The Wild Wild West.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  9. 9409.

    Did Bonnie Blair's daughter make the Olympic team?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Blair began dating fellow Olympic speed skater Dave Cruikshank in 1990. The pair married in Milwaukee, Wisconsin in 1996.

  10. 9410.

    While getting fitted for a robe before his first year at Hogwarts, Harry Potter came across Neville Longbottom.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  11. 9411.

    Is it legal to fight in ice hockey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fighting in ice hockey is an established tradition of the sport in North America, with a long history that involves many levels of amateur and professional play and includes some notable individual fights. Fighting is usually performed by enforcers, or ``goons''--players whose role is to fight and intimidate--on a given team, and is governed by a complex system of unwritten rules that players, coa

  12. 9412.

    Has the University of Arkansas ever won a national championship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Arkansas has won 44 NCAA team national championships.

  13. 9413.

    Ataxophobia means fear of paying taxes.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  14. 9414.

    Is the movie Truth or Dare based on a real story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Blumhouse's Truth or Dare, or simply Truth or Dare, is a 2018 American supernatural horror film directed by Jeff Wadlow and written by Michael Reisz, Jillian Jacobs, Chris Roach and Wadlow. It stars Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Hayden Szeto, and Landon Liboiron, and follows a group of college students who play a game of truth or dare?

  15. 9415.

    Is Hershey ice cream made by Hershey Chocolate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hershey Creamery Company, also known as Hershey's Ice Cream, is a creamery that produces Hershey's brand ice cream, sorbet, sherbet, and frozen yogurt, and other frozen treats such as smoothies and frozen slab style ice cream mixers. Founded by Jacob Hershey and four of his brothers in 1894 (all of whom have no relation to Milton S.

  16. 9416.

    Is the Himalaya the highest mountain in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Himalayan range has many of the Earth's highest peaks, including the highest, Mount Everest. The Himalayas include over fifty mountains exceeding 7,200 metres (23,600 ft) in elevation, including ten of the fourteen 8000m peaks.

  17. 9417.

    Was The Man from Snowy River filmed in Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film was not shot in the actual Snowy Mountains but in the Victorian High Country near Mansfield, Victoria, where Burrowes' wife's family had lived for several generations, which was logistically easier.Burt Lancaster and Robert Mitchum were considered for the dual role of Harrison and Spur before Kirk Douglas was cast in the roles.

  18. 9418.

    It is possible to find the ages of rocks by measuring the amount of decay an unstable atom undergoes into a more stable atom.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  19. 9419.

    Is Narcan used for anything other than overdose?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Naloxone, sold under the brandname Narcan among others, is a medication used to block the effects of opioids, especially in overdose. Naloxone may be combined within the same pill as an opioid to decrease the risk of misuse.

  20. 9420.

    Is 'Ode to Billie Joe' based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When Herman Raucher met Gentry in preparation for writing a novel and screenplay based on the song, she said that she had no idea why Billie Joe killed himself. Gentry has, however, commented elsewhere on the song, saying that it is about indifference:

  21. 9421.

    Can you be sentenced to death in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Capital punishment in the United Kingdom was used from ancient times until the second half of the 20th century. The last executions in the United Kingdom were by hanging, and took place in 1964, prior to capital punishment being abolished for murder (in 1965 in Great Britain and in 1973 in Northern Ireland).

  22. 9422.

    Has any pitcher ever struck out all 27 batters?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In baseball, a strikeout occurs when a pitcher throws three strikes to a batter during his time at bat. Twenty different pitchers have struck out at least 18 batters in a single nine-inning Major League Baseball (MLB) game as of 2016, the most recent being Max Scherzer of the Washington Nationals on May 11, 2016.

  23. 9423.

    Does Bluebell sell other products besides ice cream?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Blue Bell produces over 250 different frozen products. Of these, 66 are flavors of ice cream.

  24. 9424.

    Is it normal to be right-handed and left-footed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Also, it is not uncommon that people preferring to use the right hand prefer to use the left leg, e.g. when using a shovel, kicking a ball, or operating control pedals.

  25. 9425.

    Is World Financial Group a multi-level marketing company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    World Financial Group (WFG) is a multi-level marketing company based in Johns Creek, Georgia, a suburb of Atlanta, which sells investment, insurance, and various other financial products through a network of distributors in the United States, Canada, and Puerto Rico. It is wholly owned by Transamerica, a subsidiary of Aegon.

  26. 9426.

    Is a subsidiary company a separate legal entity?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The parent and the subsidiary do not necessarily have to operate in the same locations or operate the same businesses. Not only is it possible that they could conceivably be competitors in the marketplace, but such arrangements happen frequently at the end of a hostile takeover or voluntary merger.

  27. 9427.

    You are allowed to sell your soul on eBay.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  28. 9428.

    Are Nike and New Balance the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    New Balance maintains a manufacturing presence in the United States, as well as in the United Kingdom for the European market, where they produce some of their most popular models such as the 990 model--in contrast to its competitors, which often manufacture exclusively outside the USA and Europe. As a result, New Balance shoes tend to be more expensive than those of many other manufacturers.

  29. 9429.

    Is New York considered a New England state?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    New England is a geographical region comprising six states of the northeastern United States: Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, and Connecticut. It is bordered by the state of New York to the west and by the Canadian provinces of New Brunswick and Quebec to the northeast and north, respectively.

  30. 9430.

    Is high dependency the same as intensive care?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A high dependency unit is an area in a hospital, usually located close to the intensive care unit, where patients can be cared for more extensively than on a normal ward, but not to the point of intensive care. It is appropriate for patients who have had major surgery and for those with single-organ failure.

  31. 9431.

    Is the last stage of the Tour de France a race?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Traditionally, the stage starts with champagne served by the race leader's team, on-the-road photo opportunities and joking around. As the riders approach Paris, the racing heats up as the sprinters and their teams begin the real racing of the day.

  32. 9432.

    Is a Hyundai Genesis Coupe a sports car?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Hyundai Genesis Coupé is a rear-wheel drive sports coupe from Hyundai Motor Company, released on October 13, 2008 for the Korean market. It is Hyundai's first rear-wheel drive sports coupe, and shares its basic platform with the Hyundai Genesis luxury sedan.

  33. 9433.

    In the summer of 2000, beauty company Olay started its Definity Eye Cream campaign depicting Twiggy.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  34. 9434.

    Can you pick up from the discard pile in rummy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For example, if a player has only the 7 of diamonds and 8 of diamonds left in their hand, and they draw the 9 of diamonds (forming a sequence), then whether they win the hand or not depends on if they are playing the discard rule variation. If they are playing this variation, they can not win the hand at this point, because they have to finish the turn by discarding one of the three cards in their

  35. 9435.

    Can you contest a scrum in rugby league?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While the Laws of the Game continue to provide for competitive scrums, a convention exists that some scrum rules are not enforced. During the 1970s, scrum penalties for feeding the ball into the legs of the second row, packs moving off the ``mark'' or collapsing the scrum were seen as unattractive.

  36. 9436.

    Is it illegal to pump and dump stocks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Pump and dump'' (P&D) is a form of securities fraud that involves artificially inflating the price of an owned stock through false and misleading positive statements, in order to sell the cheaply purchased stock at a higher price. Once the operators of the scheme ``dump'' sell their overvalued shares, the price falls and investors lose their money.

  37. 9437.

    Are there going to be more episodes of Star vs. the Forces of Evil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first episode of the series premiered on January 18, 2015, on Disney Channel. Succeeding episodes have premiered on Disney XD starting March 30, 2015.

  38. 9438.

    Is Matt Damon singing 'Scotty Doesn't Know'?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the film EuroTrip, Scotty (Scott Mechlowicz) is dumped by his girlfriend Fiona (Kristin Kreuk) for the lead singer of a band (played in the film by Matt Damon). The band performs the song at a party Scotty is attending and is praised by many characters in the film (including Scotty's parents and eventually Scotty himself) as being ``catchy.'' The song becomes something of a popular phenomenon,

  39. 9439.

    Does George W. Bush still own the Texas Rangers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In April 1989, Rangers owner and oil tycoon Eddie Chiles, sold the team to an investment group headed by George W. Bush for $89 million.

  40. 9440.

    Is the actress Trixie in Call the Midwife pregnant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In April 2016, she began dating her Call The Midwife co-star Jack Ashton when they went to South Africa to film the show's Christmas special. In September 2017, their daughter, Wren Ivy, was born.

  41. 9441.

    Is it legal to escape from prison in Germany?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In Mexico, Belgium, Germany and Austria, the philosophy of the law holds that it is human nature to want to escape. In those countries, escapees who do not break any other laws are not charged for anything and no extra time is added to their sentence.

  42. 9442.

    Is filet mignon part of the T-bone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The T-bone and porterhouse are steaks of beef cut from the short loin (called the sirloin in Commonwealth countries and Ireland). Both steaks include a ``T''-shaped bone with meat on each side.

  43. 9443.

    Is Universal Music Group part of Universal Studios?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    With the 2004 acquisition of Universal Studios by General Electric and merging with GE's NBC, Universal Music Group was cast under separate management from the eponymous film studio. This is the second time a music company has done so, the first being the separation of Time Warner and Warner Music Group.

  44. 9444.

    Did geography affect the development of Colonial America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Before the foundation of the United States in 1776, the Kingdom of Great Britain owned Thirteen Colonies on eastern shore of North America. The geography and climate of the area had a significant impact on the economy and survival of the colonies.

  45. 9445.

    Is boric acid and orthoboric acid the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Boric acid, also called hydrogen borate, boracic acid, orthoboric acid and acidum boricum, is a weak, monobasic Lewis acid of boron, which is often used as an antiseptic, insecticide, flame retardant, neutron absorber, or precursor to other chemical compounds. It has the chemical formula HBO (sometimes written B(OH)), and exists in the form of colorless crystals or a white powder that dissolves in

  46. 9446.

    Do we have orphanages in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Some private orphanages still exist in the United States apart from governmental child protective services processes. Following World War II, most orphanages in the U.S.

  47. 9447.

    Did anyone from the 1980 US hockey team play in the NHL?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Of the 20 players on Team USA, 13 eventually played in the NHL. Five of them went on to play over 500 NHL games, and three would play over 1,000 NHL games.

  48. 9448.

    Leto was the mother of Artemis and Apollo.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  49. 9449.

    Is a Firebird the same as a Trans Am?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Trans Am was a specialty package for the Firebird, typically upgrading handling, suspension, and horsepower, as well as minor appearance modifications such as exclusive hoods, spoilers, fog lights and wheels. Four distinct generations were produced between 1969 and 2002.

  50. 9450.

    Did any of the band survive the Titanic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The musicians of the RMS Titanic all perished when the ship sank in 1912. They played music, intending to calm the passengers, for as long as they possibly could, and all went down with the ship.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.