Discussly

True or False Questions — page 187

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 187 of 234
  1. 9301.

    Did Thelma and Louise die in the movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thelma and Louise are finally cornered by the authorities only one hundred yards from the edge of the Grand Canyon. Hal arrives on the scene, but he is refused the chance to make one last attempt to talk the women into surrendering.

  2. 9302.

    Whoopi Goldberg was the first woman to host the Oscars.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  3. 9303.

    Have the Washington Capitals ever been in the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 1998 Stanley Cup Finals was the championship series of the National Hockey League's (NHL) 1997--98 season, and the culmination of the 1998 Stanley Cup playoffs. It was contested by the Western Conference champion and defending Stanley Cup champion Detroit Red Wings and the Eastern Conference champion Washington Capitals.

  4. 9304.

    Was the knight's code of chivalry written down?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chivalry, or the chivalric code, is an informal, varying code of conduct developed between 1170 and 1220, never decided on or summarized in a single document, associated with the medieval institution of knighthood; knights' and gentlewomen's behaviours were governed by chivalrous social codes. The ideals of chivalry were popularized in medieval literature, especially the Matter of Britain and Matt

  5. 9305.

    TV characters Sandy and Bud Ricks had a dolphin named Snorkel.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  6. 9306.

    Is the national anthem and the Star-Spangled Banner the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``The Star-Spangled Banner'' is the national anthem of the United States. The lyrics come from ``Defence of Fort M'Henry'', a poem written on September 14, 1814, by the then 35-year-old lawyer and amateur poet Francis Scott Key after witnessing the bombardment of Fort McHenry by British ships of the Royal Navy in Baltimore Harbor during the Battle of Baltimore in the War of 1812.

  7. 9307.

    Is The Boy in the Plastic Bubble based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Boy in the Plastic Bubble is a 1976 American made-for-television drama film inspired by the lives of David Vetter and Ted DeVita, who lacked effective immune systems. It stars John Travolta, Glynnis O'Connor, Diana Hyland, Robert Reed, Ralph Bellamy & P.J.

  8. 9308.

    Is nutritional yeast the same as nutritional yeast seasoning?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nutritional yeast has a strong flavor that is described as nutty, cheesy, or creamy, which makes it popular as an ingredient in cheese substitutes. It is often used by vegans in place of cheese, for example in mashed and fried potatoes, in ``scrambled'' tofu, or as a topping for popcorn.

  9. 9309.

    Did the UK have a referendum to join the EU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United Kingdom European Communities membership referendum, also known as the Referendum on the European Community (Common Market), the Common Market referendum and EEC membership referendum took place on 5 June 1975 in the United Kingdom to gauge support for the country's continued membership of the European Communities (EC)--often known at the time as the ``European Community'' and the ``Comm

  10. 9310.

    Did Hurricane Audrey create a recorded storm surge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hurricane Audrey was one of the deadliest tropical cyclones in American history and the strongest June hurricane ever recorded in the Atlantic basin. The rapidly developing storm struck southwestern Louisiana as a powerful Category 3 hurricane, destroying coastal communities with a powerful storm surge that penetrated as far as 20 mi (32 km) inland.

  11. 9311.

    Was The Partridge Family based on the Cowsills?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The band's road manager for most of their career was Richard 'Biggie' Korn. When the group expanded to its full family membership by 1967, the six siblings ranged in age from 8 to 19.

  12. 9312.

    Is there a difference between hydroxyzine HCl and hydroxyzine pam?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hydroxyzine preparations require a doctor's prescription. The drug is available in two formulations, the pamoate and the dihydrochloride or hydrochloride salts.

  13. 9313.

    Did the actress who played Mrs. Wolowitz die?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Carol Ann Susi (February 2, 1952 -- November 11, 2014) was an American actress. She was known for providing the voice of recurring unseen character Mrs.

  14. 9314.

    Is The Truman Show based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Truman Show was originally a spec script by Niccol, inspired by an episode of The Twilight Zone called ``Special Service''. Unlike the finished product, it was more of a science-fiction thriller, with the story set in New York City.

  15. 9315.

    Was NYC ever the capital of the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Prior to establishing the nation's capital in Washington, D.C., the United States Congress and its predecessors had met in Philadelphia (Independence Hall and Congress Hall), New York City (Federal Hall), and a number of other locations (York, Pennsylvania; Lancaster, Pennsylvania; Maryland State House in Annapolis, Maryland; and Nassau Hall in Princeton, New Jersey). In September 1774, the First

  16. 9316.

    In the title The Man from U.N.C.L.E., U.N.C.L.E. stands for United Nations Control for Law Enforcement.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  17. 9317.

    Is The Free State of Jones based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The story is based on the history of Jones County, Mississippi during the Civil War and the immediately following period. Although the plot of the movie is fiction, the overall story follows the history of Jones County, and many of the events portrayed are true.

  18. 9318.

    Is the president bound to accept the advice of the Council of Ministers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 44th Amendment (1978) however added that the President can send the advice back for reconsideration once. But if the Council of Ministers sends the same advice again to the President then the President must accept it.

  19. 9319.

    Is the lily of the valley plant poisonous?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lily of the valley, sometimes written lily-of-the-valley, is a sweetly scented, highly poisonous woodland flowering plant that is native throughout the cool temperate Northern Hemisphere in Asia and Europe. Other names include May bells, Our Lady's tears, and Mary's tears.

  20. 9320.

    Was the Book of Enoch in the Dead Sea Scrolls?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It is wholly extant only in the Ge'ez language, with Aramaic fragments from the Dead Sea Scrolls and a few Greek and Latin fragments. For this and other reasons, the traditional Ethiopian belief is that the original language of the work was Ge'ez, whereas non-Ethiopian scholars tend to assert that it was first written in either Aramaic or Hebrew; Ephraim Isaac suggests that the Book of Enoch, like

  21. 9321.

    Is a no insurance ticket a moving violation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A moving violation is any violation of the law committed by the driver of a vehicle while it is in motion. The term ``motion'' distinguishes it from other motor vehicle violations, such as paperwork violations (which include violations involving automobile insurance, registration and inspection), parking violations, or equipment violations.

  22. 9322.

    Are groundhogs and woodchucks the same animal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The groundhog (Marmota monax), also known as a woodchuck, is a rodent of the family Sciuridae, belonging to the group of large ground squirrels known as marmots. It was first scientifically described by Carl Linnaeus in 1758.

  23. 9323.

    Do you have to be a citizen of the U.S. to vote?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since 1996, a federal law has prohibited non-citizens from voting in federal elections, punishing them by fines, imprisonment, inadmissibility, and deportation. Exempt from punishment is any non-citizen who ``reasonably believed at the time of voting (...) that he or she was a citizen of the United States,'' had a parent who is or was a citizen, and began permanently living in the United States be

  24. 9324.

    Is Target Australia the same as Target USA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 1968, Myer Emporium Ltd purchased the chain of 16 stores and renamed the company Lindsay's Target Pty Ltd, with an aim to expand the business. With the stores rebranded as Target, it quickly established itself throughout Australia, and within 3 years had stores in Victoria, South Australia, Queensland and NSW.

  25. 9325.

    The city of Petra was founded by the nomadic tribe of the Nabataean Arabs around the 6th century BC.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  26. 9326.

    Can you be born with both male and female parts?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Intersex is in some caused by unusual sex hormones; the unusual hormones may be caused by an atypical set of sex chromosomes. One possible pathophysiologic explanation of intersex in humans is a parthenogenetic division of a haploid ovum into two haploid ova.

  27. 9327.

    Has Michigan ever won a national championship in football?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Michigan began competing in intercollegiate football in 1879. The Wolverines joined the Big Ten Conference at its inception in 1896, and other than a hiatus from 1907 to 1916, have been members since.

  28. 9328.

    Do I need a visa for Bhutan from the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    All foreigners (except for citizens of Bangladesh, India, and Maldives) must obtain a visa before visiting Bhutan. If approved, they are given a visa clearance letter, and must present it at the port of entry.

  29. 9329.

    Is the United States in the United Nations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States of America is a charter member of the United Nations and one of five permanent members of the UN Security Council.

  30. 9330.

    Is a grouse the same as a partridge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ruffed grouse is sometimes incorrectly referred to as a ``partridge'', an unrelated phasianid, and occasionally confused with the grey partridge, a bird of open areas rather than woodlands.

  31. 9331.

    Is lemon juice from concentrate the same as real lemon juice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jif is a brand of natural strength lemon juice prepared using lemon juice concentrate and water, whereby the concentrate is reconstituted using water. After reconstitution, it is packaged and marketed.

  32. 9332.

    Was the wreck of the Andrea Gail found?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Fuel drums, a fuel tank, the EPIRB, an empty life raft, and some other flotsam were the only wreckage ever found. The ship was presumed lost at sea somewhere along the continental shelf near Sable Island.

  33. 9333.

    Can a polyhedron have 3 faces, 4 vertices, and 7 edges?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In geometry, a polyhedron is a solid in three dimensions with flat faces and straight edges. Every edge has exactly two faces, and every vertex is surrounded by alternating faces and edges.

  34. 9334.

    Have any of the school shootings been at private schools?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This article lists in chronology and provides additional details of incidents in which a firearm was discharged at a school infrastructure or campus in the United States, including incidents of shootings on a school bus. This list contains school shooting incidents that occurred on the campuses of K-12 public schools and private schools as well as colleges and universities.

  35. 9335.

    Are two members of Little Big Town married to each other?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Karen Fairchild and Jimi Westbrook married on May 31, 2006, although their marriage was not disclosed until two months later. The couple welcomed their first child, a son (Elijah Dylan Westbrook), on March 5, 2010, in Nashville.

  36. 9336.

    Is Colby Jack the same as Monterey Jack?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Colby-Jack, or Cojack, is a cheese produced from a mixture of Colby and Monterey Jack cheeses. It is generally sold in a full-moon or a half-moon shape when it is still young and mild in flavor.

  37. 9337.

    Is Travis Scott a part of GOOD Music?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jacques Webster (born April 30, 1992), known professionally as Travis Scott (formerly stylized as Travi$ Scott), is an American rapper, singer, songwriter, and record producer. In 2012, Scott signed his first major-label deal with Epic Records.

  38. 9338.

    Do you get paid to be on Judge Judy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Both the plaintiff(s) and the defendant(s) also receive an appearance fee. The appearance fee amount has varied as between different litigants of the show: certain litigants have reported receiving a $500 appearance fee while others have reported receiving $100, and others $250.

  39. 9339.

    Is it illegal to not turn right on red?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A turn on red is a principle of law permitting vehicles at a traffic light showing a red signal to turn into the direction of traffic nearer to them (almost always after a complete stop) when the way is clear, without having to wait for a green signal. It is intended to allow traffic to resume moving, with minimal risk provided that proper caution is observed.

  40. 9340.

    Are ethyl alcohol and isopropyl alcohol the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    All rubbing alcohols are unsafe for human consumption: isopropyl rubbing alcohols do not contain the ethyl alcohol of alcoholic beverages; ethyl rubbing alcohols are based on denatured alcohol, which is a combination of ethyl alcohol and one or more bitter poisons that make the substance toxic.

  41. 9341.

    Are celery and rhubarb from the same family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although rhubarb is a vegetable, it is often put to the same culinary uses as fruits. The leaf stalks can be used raw, when they have a crisp texture (similar to celery, although it is in a different family), but are most commonly cooked with sugar and used in pies, crumbles and other desserts.

  42. 9342.

    Does Phoebe from Friends actually have a twin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kudrow was cast to play the role of Roz Doyle in Frasier, but the role was re-cast with Peri Gilpin during the taping of the pilot episode. Kudrow said in 2000 that when rehearsals started, ``I knew it wasn't working.

  43. 9343.

    John Wayne played Quirt Evans in The Comancheros.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  44. 9344.

    Does the Purple Line go to Union Station?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Metro Purple Line is a 6.4-mile (10.3 km) line that begins at Union Station. At Union Station, passengers can connect to the Metro Silver Line bus rapid transit line, and the Metro Gold Line.

  45. 9345.

    Do penalty shootout goals count in the Golden Boot?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A shoot-out is usually considered for statistical purposes to be separate from the match which preceded it. In the case of a two-legged fixture, the two matches are still considered either as two draws or as one win and one loss; in the case of a single match, it is still considered as a draw.

  46. 9346.

    Can you get arrested for toilet papering a house?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    While few jurisdictions in the United States have statutes specifically against toilet papering, some police departments cite perpetrators on the grounds of littering, trespassing, disorderly conduct, or criminal mischief, especially when the homeowner's property is damaged.

  47. 9347.

    Did Kaká play in the 2002 World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kaká made his debut for the Brazil national team in 2002, and was selected for their victorious World Cup squad that year, as well as the 2006 and 2010 tournaments, leading the tournament in assists in the latter. He was also a member of Brazil's 2005 and 2009 FIFA Confederations Cup-winning squads, winning the Golden Ball Award in the 2009 edition, as the tournament's best player.

  48. 9348.

    Is Kylo Ren Han Solo and Leia's son?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Leia Organa first appears in Star Wars: A New Hope, played by Carrie Fisher. She is princess of the planet Alderaan, a member of the Imperial Senate and also an agent for the Rebel Alliance.

  49. 9349.

    Can you be offsides on a corner kick?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is no offside offence if a player receives the ball directly from a goal kick, a corner kick, a throw-in, or a dropped ball. It is also not an offence if the ball was last deliberately played by an opponent (except for a deliberate save).

  50. 9350.

    Is The White Queen a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The White Queen is a 2009 historical novel by Philippa Gregory, the first of her series The Cousins' War. It tells the story of Elizabeth Woodville, queen consort of King Edward IV of England.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.