Discussly

True or False Questions — page 191

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 191 of 234
  1. 9501.

    Did Laverne from Scrubs die in real life?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although this is Aloma Wright's last regular appearance as Laverne Roberts, she returned in the Season 7 episode ``My Hard Labor'' as Nurse Shirley, whose similarities to Laverne go unnoticed by all except J.D. Early reports stated that Aloma Wright would return as Laverne's alcoholic twin sister.

  2. 9502.

    Does the Toyota RAV4 have all-wheel drive?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Toyota RAV4 (Japanese: トヨタ RAV4 (ラヴフォー), Toyota Ravufō) is a compact crossover SUV (sport utility vehicle) produced by the Japanese automobile manufacturer Toyota. This was the first compact crossover SUV; it made its debut in Japan and Europe in 1994, and in North America in 1995.

  3. 9503.

    Rats vomit if they eat asparagus.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  4. 9504.

    Is Let There Be Light a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Let There Be Light is a 2017 American Christian drama film directed by and starring Kevin Sorbo and written by Dan Gordon and Sam Sorbo. The plot follows an atheist who goes through a near-death experience in an auto accident and converts to Christianity.

  5. 9505.

    Can a king move without being in check?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A king can move one square in any direction (horizontally, vertically, or diagonally) unless the square is already occupied by a friendly piece or the move would place the king in check. As a result, the opposing kings may never occupy adjacent squares (see opposition), but the king can give discovered check by unmasking a bishop, rook, or queen.

  6. 9506.

    Donatella Versace uses A-List celebrities such as Beyonce, Madonna, Britney Spears to advertise her clothing.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  7. 9507.

    Is the marginal cost curve the same as the supply curve?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The portion of the marginal cost curve above its intersection with the average variable cost curve is the supply curve for a firm operating in a perfectly competitive market. (the portion of the MC curve below its intersection with the AVC curve is not part of the supply curve because a firm would not operate at price below the shutdown point) This is not true for firms operating in other market s

  8. 9508.

    Is Mall of Asia the biggest mall in Asia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It is currently the 4th largest shopping mall in the Philippines and the 12th in the world. When it opened in 2006 it was the largest shopping mall in the Philippines until SM City North EDSA was redeveloped in 2008, and was relegated to third place by the expansion of SM Megamall from 2011 until November 27, 2015 when SM Seaside City Cebu opened to the public.

  9. 9509.

    The earliest form of state police agency to emerge in the United States was the Texas Rangers.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Texas Rangers are the earliest form of state law enforcement in the United States, first organized by Stephen F. Austin in 1823.

  10. 9510.

    When playing KF online you cannot play the same character if someone else is already playing him.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  11. 9511.

    Is the District of Columbia the same as Washington, D.C.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Washington, D.C., formally the District of Columbia and commonly referred to as ``Washington'', ``the District'', or simply ``D.C.'', is the capital of the United States.

  12. 9512.

    Does the Jeep Commander have a third row?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The production version of the Jeep Commander (XK and the diesel-powered XH export version) debuted at the 2005 New York Auto Show as a five- or seven-passenger counterpart to the third generation Jeep Grand Cherokee. It was developed to target consumers who wanted a three-rows-of-seats SUV, but designed to be only two inches longer than the existing Grand Cherokee with its two-rows of seats as wel

  13. 9513.

    Has there ever been a perfect game in the World Series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Over the 140 years of Major League Baseball history, and over 210,000 games played, there have been 23 official perfect games by the current definition. No pitcher has ever thrown more than one.

  14. 9514.

    Is it illegal to talk on the phone and drive in California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    No state bans all cell phone use for all drivers. However, California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maryland, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Vermont, Washington, West Virginia (plus Washington, D.C., Puerto Rico, Guam and the U.S.

  15. 9515.

    Is Dazed and Confused based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When asked in an interview what he wanted to do after Slacker, Richard Linklater said ``'I want to make this teenage rock'n'roll spree.' I knew I wanted the story to take place on one day in the spring of 1976, but at one point it was much more experimental. The whole movie took place in a car with the characters driving around listening to ZZ Top.'' Lee Daniel, the director of photography, descri

  16. 9516.

    A speeder caught by photo radar, sends the police a photograph of money to pay his fine.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  17. 9517.

    Do jockeys have to weigh a certain amount?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Jockeys must be light to ride at the weights which are assigned to their mounts. There are horse carrying weight limits, that are set by racing authorities.

  18. 9518.

    Is the University of Texas an Ivy League school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Ivy League is a collegiate athletic conference comprising sports teams from eight private universities in the Northeastern United States. The conference name is also commonly used to refer to those eight schools as a group beyond the sports context.

  19. 9519.

    Can electrons travel at the speed of light?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The word electricity refers generally to the movement of electrons (or other charge carriers) through a conductor in the presence of potential and an electric field. The speed of this flow has multiple meanings.

  20. 9520.

    French is an official language in Canada.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  21. 9521.

    Are working days the same as business days?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A business day is considered every official work day of the week; another common term is work day. These are the days between and holding from Monday through Friday, and do not include public holidays and weekends.

  22. 9522.

    Can you buy a half pack of cigarettes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, the quantity of cigarettes in a pack must be at least 20. Certain brands, such as Export As, come in packs of 25.

  23. 9523.

    Does Creon want to be king of Thebes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In Oedipus Rex, Creon is a brother of queen Jocasta, the wife of King Laius as well as Oedipus. Laius, a previous king of Thebes, had given the rule to Creon while he went to consult the oracle at Delphi.

  24. 9524.

    Can a wild card team have home field advantage in MLB playoffs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Until 1998, the Division Series rotated which of the three division champions would not have home-field advantage, with the wild card never having it. Now the two division winners with the best records in each league have home field, with the least-winning divisional winner and the wild card not having home field.

  25. 9525.

    Is there a road between North America and South America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Darién Gap is a break in the Pan-American Highway consisting of a large swath of undeveloped swampland and forest within Panama's Darién Province in Central America and the northern portion of Colombia's Chocó Department in South America. The gap begins in Yaviza, Panama and ends in Turbo, Colombia, and is 106 km (66 miles) long.

  26. 9526.

    Is Father's Day on the same day every year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Father's Day is a celebration honoring fathers and celebrating fatherhood, paternal bonds, and the influence of fathers in society. In Catholic Europe, it has been celebrated on March 19 (St.

  27. 9527.

    Has anyone hit four home runs in a game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Writers of Sporting News described hitting four home runs in a single Major League Baseball (MLB) game as ``baseball's greatest single-game accomplishment''. Eighteen players have accomplished the feat to date, the most recent being J.D.

  28. 9528.

    Does Stella die in The One and Only Ivan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When Ruby, a baby elephant is brought to the Big Top Mall to live with Stella and learn new tricks, things begin to change. Stella's old injury causes her to get sick.

  29. 9529.

    Is the royal family in charge of England?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The monarch and his or her immediate family undertake various official, ceremonial, diplomatic and representational duties. As the monarchy is constitutional, the monarch is limited to non-partisan functions such as bestowing honours and appointing the Prime Minister.

  30. 9530.

    Do all NFL teams have the same salary cap?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cap was first introduced for the 1994 season and was initially $34.6 million. Both the cap and the floor are adjusted annually based on the league's revenues, and they have increased each year.

  31. 9531.

    Were Dr. Jekyll and Mr. Hyde the same person?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In early March, Jekyll's butler, Mr. Poole, visits Utterson and says Jekyll has secluded himself in his laboratory for weeks.

  32. 9532.

    Is the Gulf of Mexico part of an ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Gulf of Mexico (Spanish: Golfo de México) is an ocean basin and a marginal sea of the Atlantic Ocean, largely surrounded by the North American continent. It is bounded on the northeast, north and northwest by the Gulf Coast of the United States, on the southwest and south by Mexico, and on the southeast by Cuba.

  33. 9533.

    Does Neil deGrasse Tyson have a TV show?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2012, Tyson announced that he would appear in a YouTube series based on his radio show StarTalk. A premiere date for the show has not been announced, but it will be distributed on the Nerdist YouTube Channel.

  34. 9534.

    Do you have to snap the football between your legs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ball begins on the ground with its long axis parallel to the sidelines of the field, its ends marking each team's line of scrimmage in American football; in Canadian football, the line of scrimmage of the team without the ball is 1 yard past their side of the ball. The player snapping the ball (known officially as the ``snapper'' in rule books) delivers the ball to another player, and that act

  35. 9535.

    Are James and Oliver Phelps twins in real life?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    James Andrew Eric Phelps and Oliver Martyn John Phelps (born 25 February 1986) are identical twin British actors, best known for playing identical twins, Fred and George Weasley in the Harry Potter film series.

  36. 9536.

    Does liquid Coffee mate have to be refrigerated?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An unopened bottle of Coffee-Mate can last up to two years with no refrigeration and can stay fresh for two weeks once it is opened. The product is popular in offices where refrigeration may not be available.

  37. 9537.

    Do other countries have embassies in the U.S.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The following 177 countries maintain chanceries (embassy buildings) in Washington, D.C. as their primary diplomatic missions to the United States.

  38. 9538.

    Is point symmetry a special type of rotational symmetry?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For symmetry with respect to rotations about a point we can take that point as origin. These rotations form the special orthogonal group SO(m), the group of m×m orthogonal matrices with determinant 1.

  39. 9539.

    Nilgiri, Himalayan, and Arabian are types of animals.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Its closest relatives are sheep (genus Ovis). Until 2005, it was placed with the Himalayan tahr (Hemitragus jemlahicus) and the Arabian tahr (Arabitragus jayakari) in the genus Hemitragus.

  40. 9540.

    Does John Redcorn know Joseph is his son?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A former roadie for Winger and ``Licensed New Age Healer'', John is Nancy Gribble's Native American masseur, her lover of 14 years (the two split up during the show's fourth season) and the biological father of Joseph Gribble. Both Dale Gribble and Joseph are completely unaware of this, although it is obvious to everyone else in the neighborhood due to the close resemblance between Joseph and John

  41. 9541.

    Did The Beatles write any songs for The Rolling Stones?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``I Wanna Be Your Man'' is a Lennon--McCartney-penned song recorded and released as a single by the Rolling Stones, and then recorded by the Beatles. The song was primarily written by Paul McCartney, and finished by Lennon and McCartney in the corner of a room while Mick Jagger and Keith Richards were talking.

  42. 9542.

    Is Inglewood in the city of Los Angeles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Inglewood is a city in southwestern Los Angeles County, California. As of the 2010 U.S.

  43. 9543.

    Is the UEFA Champions League final one game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2018 UEFA Champions League Final was the final match of the 2017--18 UEFA Champions League, the 63rd season of Europe's premier club football tournament organised by UEFA, and the 26th season since it was renamed from the European Cup to the UEFA Champions League. It was played at the NSC Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine on 26 May 2018, between Spanish side and defending champions Real Mad

  44. 9544.

    Have the Yankees and Mets played in the World Series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2000 World Series was the 96th edition of Major League Baseball (MLB)'s championship series, and the conclusion of the 2000 Major League Baseball season. A best-of-seven playoff, it featured a crosstown matchup between the two-time defending World Series champions and American League (AL) champion New York Yankees and the National League (NL) champion New York Mets.

  45. 9545.

    Is there a toll on the Auckland Harbour Bridge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Paid for by government-backed loans, the bridge started out as a toll bridge, the first one in New Zealand, with toll booths at the northern end for north-bound and south-bound traffic. Tolls were originally 2/6 (2 shillings and six pence: approximately $5.46 in 2014) per car but were reduced to 2/- (2 shillings: approximately $4.27 in 2014) after 15 months of operation.

  46. 9546.

    Ice circles or ice discs can only be observed in Scandinavia.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  47. 9547.

    Can you play the original Xbox games on Xbox 360?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox 360 gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2005 that enable it to play select games from its predecessor, Xbox. The Xbox 360 launched with backward compatibility with the number of supported Xbox games varying depending on region.

  48. 9548.

    Is there such a thing as cold fire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cool flame is a flame having maximal temperature below about 400 °C (752 °F). It is usually produced in a chemical reaction of a certain fuel-air mixture.

  49. 9549.

    Are Ally Bank and Ally Financial the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On May 15, 2009, GMAC Bank changed its name to Ally Bank. In May 2010, GMAC re-branded itself as Ally Financial.

  50. 9550.

    Is the Rampage movie based on the game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rampage is a 2018 American science fiction monster film directed by Brad Peyton, and loosely based on the video game series of the same name by Midway Games. The film stars Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, and Jeffrey Dean Morgan.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.