Discussly

True or False Questions — page 171

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 171 of 234
  1. 8501.

    Can a current vice president run for president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Of the thirteen presidential elections from 1956 to 2004, nine featured the incumbent president; the other four (1960, 1968, 1988, 2000) all featured the incumbent vice president. Former vice presidents also ran in 1984 (Walter Mondale) and in 1968 (Richard Nixon, against the incumbent vice president, Hubert Humphrey).

  2. 8502.

    Can I perform a copyrighted song in public?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Permission to publicly perform a song must be obtained from the copyright holder or a collective rights organization.

  3. 8503.

    Porto Novo is the capital of Barbados.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  4. 8504.

    Is The Bahamas part of the US Virgin Islands?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    They reasoned that other flowers grown there--such as the bougainvillea, hibiscus and poinciana--had already been chosen as the national flowers of other countries. The yellow elder, on the other hand, was unclaimed by other countries (although it is now also the national flower of the United States Virgin Islands) and also the yellow elder is native to the family islands.

  5. 8505.

    Is Santa Ana Airport the same as John Wayne Airport?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    John Wayne Airport (IATA: SNA, ICAO: KSNA, FAA LID: SNA) is an international airport in Orange County, California, United States, with its mailing address in the city of Santa Ana, hence the IATA airport code. The entrance to the airport is off MacArthur Blvd in Irvine, the city that borders the airport on the north and east.

  6. 8506.

    Does non-dairy creamer need to be refrigerated?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Non-dairy creamers or coffee whiteners are liquid or granular substances intended to substitute for milk or cream as an additive to coffee, tea, hot chocolate or other beverages. They do not contain lactose and therefore are commonly described as not being dairy products, although many contain casein, a milk-derived protein.

  7. 8507.

    Is the AR-10 an assault rifle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ArmaLite AR-10 is a 7.62×51mm NATO battle rifle developed by Eugene Stoner in the late 1950s and manufactured by ArmaLite, then a division of the Fairchild Aircraft Corporation. When first introduced in 1956, the AR-10 used an innovative straight-line barrel/stock design with phenolic composite and forged alloy parts resulting in a small arm significantly easier to control in automatic fire an

  8. 8508.

    Did the Atlanta Falcons get a new stadium?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Mercedes-Benz Stadium is a multi-purpose retractable roof stadium located in Atlanta, Georgia. The home of the Atlanta Falcons of the National Football League (NFL) and Atlanta United FC of Major League Soccer (MLS), it replaced the adjacent Georgia Dome, the Falcons' home stadium for a quarter century, from 1992 through 2016.

  9. 8509.

    Does a spouse have to testify against their spouse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Both types of privilege are based on the policy of encouraging spousal harmony and preventing spouses from having to condemn, or be condemned by, their spouses: the spousal communications privilege or confidences privilege is a form of privileged communication that protects the contents of confidential communications between spouses during their marriage from testimonial disclosure, while spousal

  10. 8510.

    Is blood type O positive a universal donor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In transfusions of packed red blood cells, individuals with type O Rh D negative blood are often called universal donors. Those with type AB Rh D positive blood are called universal recipients.

  11. 8511.

    Do horses and donkeys belong to the same species?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A mule is the offspring of a male donkey (jack) and a female horse (mare). Horses and donkeys are different species, with different numbers of chromosomes.

  12. 8512.

    Is The Cask of Amontillado a short story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``The Cask of Amontillado'') is a short story by Edgar Allan Poe, first published in the November 1846 issue of Godey's Lady's Book. The story, set in an unnamed Italian city at carnival time in an unspecified year, is about a man taking fatal revenge on a friend who, he believes, has insulted him.

  13. 8513.

    In 1950 the 14th Dalai Lama was enthroned formally as the temporal ruler of Tibet.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  14. 8514.

    Is 866 a toll-free number in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States of America, Canada, and other countries participating in the North American Numbering Plan, a toll-free telephone number has one of the area codes 800, 833, 844, 855, 866, 877, and 888.

  15. 8515.

    Does salt water taffy have salt water in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Salt water taffy is composed of sugar, cornstarch, corn syrup, glycerine, water, butter, salt, natural and/or artificial flavor, and food color. Some examples of flavoring include vanilla, lemon, maple, banana, red licorice, watermelon, raspberry or mint extracts.

  16. 8516.

    Is the Republic of Ireland part of the Schengen visa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although Ireland is a member of the European Union, it has an opt-out from the Schengen Area and is therefore able to set its own visa policy. Ireland also operates the Common Travel Area with the United Kingdom, the Channel Islands and the Isle of Man which allows for open internal borders between the countries and territories.

  17. 8517.

    Is there a disorder for being obsessed with someone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In psychology, relationship obsessive--compulsive disorder (ROCD) is a form of obsessive--compulsive disorder focusing on intimate relationships. Such obsessions can become extremely distressing and debilitating, having negative impacts on relationships functioning.

  18. 8518.

    Are there grizzly bears in the Upper Peninsula?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There are currently about 55,000 wild grizzly bears total located throughout North America, most of which reside in Alaska. Only about 1,500 grizzlies are left in the lower 48 states of the US.

  19. 8519.

    Judy Garlands parents emigrated from Europe to the US in the early 1900s.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  20. 8520.

    Did they ever find the other half of the Titanic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The location of the wreck is a considerable distance from the location transmitted by the ship's wireless operators before she went down. The initial location was given as 41°44′N 50°24′W / 41.733°N 50.400°W / 41.733; -50.400 (RMS Titanic's initial reported position), 20.8 miles (33.5 km) from the wreck.

  21. 8521.

    Is there a train station in Chipping Norton?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chipping Norton railway station served the town of Chipping Norton, Oxfordshire, England. The station had two platforms and a signal box.

  22. 8522.

    Did Gone with the Wind win the Best Picture Academy Award?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film received positive reviews upon its release, in December 1939, although some reviewers found it overlong. The casting was widely praised, and many reviewers found Leigh especially suited to her role as Scarlett.

  23. 8523.

    Does Mark Watney die in The Martian movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    After returning to Earth, Watney becomes a survival instructor for astronaut candidates. Five years later, on the occasion of the Ares V mission launch, those involved in Watney's rescue have begun new lives.

  24. 8524.

    Can the president send troops to other countries?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Budget and Accounting Act of 1921 put additional responsibilities on the presidency for the preparation of the United States federal budget, although Congress was required to approve it. The act required the Office of Management and Budget to assist the president with the preparation of the budget.

  25. 8525.

    Is Nordstrom and Nordstrom Rack the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The company has 370 stores operating in 40 states, Puerto Rico and Canada, a number which includes 123 full-line stores and 215 Nordstrom Rack stores, five Trunk Club clubhouses, two Jeffrey boutiques and two clearance stores. Nordstrom also serves customers through nordstrom.com, nordstromrack.com, and its online private sale site, HauteLook.

  26. 8526.

    Does the Navy still have deep-sea divers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Navy divers work in extreme conditions, performing various underwater tasks ranging from underwater ship repair, underwater salvage and special operations/special warfare type diving. Because their area of operations are so varied, they can be required to utilize any type of diving equipment for use in any depth or temperature in any part of the world.

  27. 8527.

    Has anyone ever won the million on Millionaire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The original series aired for 30 series and a total of 592 episodes, from 4 September 1998 to 11 February 2014, and was presented by Chris Tarrant. Over the course of its run, the original series had around five contestants walk away with the top cash prize of £1 million, and faced a number of controversies during its run, including an attempt to defraud the show of its top prize by a contestant.

  28. 8528.

    Is Diet Rite and Diet RC the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Diet Rite is a brand of no-calorie soft drinks originally distributed by the RC Cola company.

  29. 8529.

    Has there been a tsunami in New Zealand?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tsunamis affecting New Zealand are mainly due to the country being part of the geologically active Pacific Plate and associated with the Pacific Ring of Fire. Tsunamis affect New Zealand's coastline reasonably frequently and tend to be caused by earthquakes on the Pacific Plate both locally and as far away as South America, Japan, and Alaska.

  30. 8530.

    Is The One and Only Ivan a movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The One and Only Ivan is an American fantasy film based on the children's novel of the same name and directed by Thea Sharrock. The screenplay was written by Mike White and Sam Rockwell stars as the voice of the titular Ivan.

  31. 8531.

    Has Carmelo ever been to the Western Conference Finals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Nuggets won the Northwest Division and placed 2nd in the Western Conference, finishing the season with a franchise record-tying 54 wins (54--28 overall). Anthony averaged 22.8 ppg and made a career high 37.1% of his shots from three-point range.

  32. 8532.

    Was Rudolf one of Santa's original reindeer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In traditional lore, Santa Claus's sleigh is led by eight reindeer: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Dunder (variously spelled Donder and Donner) and Blixem (variously spelled Blixen and Blitzen), with Rudolph being a 20th-century inclusion.

  33. 8533.

    Is the movie Into the Wild a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In January 1993, Jon Krakauer published McCandless' story in that month's issue of Outside magazine. He had been assigned the story and had written it under a tight deadline.

  34. 8534.

    Does Baileys Irish Cream have alcohol in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Baileys Irish Cream is an Irish whiskey- and cream-based liqueur, made by Gilbeys of Ireland. The trademark is currently owned by Diageo.

  35. 8535.

    Is Memphis, the musical, based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Memphis is a musical by David Bryan (music and lyrics) and Joe DiPietro (lyrics and book). It is loosely based on Memphis disc jockey Dewey Phillips, one of the first white DJs to play black music in the 1950s.

  36. 8536.

    Is White Fang a sequel to Call of the Wild?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    White Fang is a novel by American author Jack London (1876--1916) -- and the name of the book's eponymous character, a wild wolfdog. First serialized in Outing magazine, it was published in 1906.

  37. 8537.

    Has there ever been a hole in one on a par 4?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During the second round of the 1971 Martini International tournament, held at the Royal Norwich Golf Club in England, John Hudson had two consecutive holes in one. Teeing off, using a 4-iron, at the par-three, 195-yard 11th hole, Hudson holed his tee shot for a hole-in-one.

  38. 8538.

    Is the cerebellum part of the nervous system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cerebellum lies behind the pons. The cerebellum is composed of several dividing fissures and lobes.

  39. 8539.

    Is You and I by Lady Gaga a cover?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``You and I'' (stylized as ``Yoü and I'') is a song written and recorded by American singer Lady Gaga, taken from her second studio album, Born This Way (2011). She also co-produced it with Robert John ``Mutt'' Lange.

  40. 8540.

    Does a PhD give you the title Dr.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor is an academic title that originates from the Latin word of the same spelling and meaning. The word is originally an agentive noun of the Latin verb docēre 'to teach'.

  41. 8541.

    Is a VIN the same as a serial number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A vehicle identification number (VIN) is a unique code, including a serial number, used by the automotive industry to identify individual motor vehicles, towed vehicles, motorcycles, scooters and mopeds, as defined in ISO 3779:2009.

  42. 8542.

    Do gram-negative bacteria have a cell wall?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Gram-negative bacteria are bacteria that do not retain the crystal violet stain used in the gram-staining method of bacterial differentiation. They are characterized by their cell envelopes, which are composed of a thin peptidoglycan cell wall sandwiched between an inner cytoplasmic cell membrane and a bacterial outer membrane.

  43. 8543.

    Can you reflect a laser off the Moon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ongoing Lunar Laser Ranging experiment measures the distance between Earth and the Moon using laser ranging. Lasers on Earth are aimed at retroreflectors planted on the Moon during the Apollo program (11, 14, and 15), the two Lunokhod missions, and the upcoming MoonLIGHT retroreflector to be deployed by the private MX-1E lander.

  44. 8544.

    Do you get overseas service bars for Korea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    19-28. Overseas service bars a.

  45. 8545.

    Do you have to be born in the USA to become president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The U.S. Constitution uses but does not define the phrase ``natural born Citizen'', and various opinions have been offered over time regarding its precise meaning.

  46. 8546.

    Is there more than one John Wick movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    John Wick: Chapter 2 is a 2017 American neo-noir action thriller film directed by Chad Stahelski and written by Derek Kolstad. The second installment in the John Wick film series, the plot follows hitman John Wick, who goes on the run after a bounty is placed on him.

  47. 8547.

    Rudolph the Red-Nosed Reindeer was created for a Chicago based department store.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 8548.

    Is chewing tobacco banned in Major League Baseball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Between 1920 until 1940, when baseball was Americas most popular sport, every team had a tobacco sponsor. It is common perception that many baseball players use tobacco.

  49. 8549.

    Has a Supreme Court justice ever been voted down?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Justices are nominated by the president and then confirmed by the U.S. Senate.

  50. 8550.

    Is Lana Lang and Lois Lane the same person?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Lana is one of many Superman characters with the alliterative initials ``LL'', the most notable other examples being Superman's primary love interest Lois Lane and nemesis, Lex Luthor. In the Silver Age, she regularly appeared in comic books depicting the adventures of Superman's teenaged self, Superboy, and also appeared as an adult in numerous Superman titles, vying with Lois Lane for his attent

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.