Discussly

True or False Questions — page 173

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 173 of 234
  1. 8601.

    Is mahi-mahi a type of tuna?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States and the Caribbean countries are the primary consumers of this fish, but many European countries are increasing their consumption every year. It is a popular eating fish in Australia, usually caught and sold as a byproduct by tuna and swordfish commercial fishing operators.

  2. 8602.

    Are fixed assets and non-current assets the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Moreover, a fixed/non-current asset can also be defined as an asset not directly sold to a firm's consumers/end-users. As an example, a baking firm's current assets would be its inventory (in this case, flour, yeast, etc.), the value of sales owed to the firm via credit (i.e.

  3. 8603.

    Can looking at the sun make you sneeze?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The photic sneeze reflex (also known as, Autosomal Compelling Helio-Ophthalmic Outburst (ACHOO) and colloquially sun sneezing) is a condition that causes sneezing in response to numerous stimuli, such as looking at bright lights or periocular (surrounding the eyeball) injection. The condition affects 18-35% of the population in the United States, but its exact mechanism of action is not well under

  4. 8604.

    Can you play Ace 2 3 in rummy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    If a player has three cards of the same suit in a sequence (called a sequence or a run), they may meld by laying these cards, face up, in front of them. If they have at least three cards of the same value, they may meld a group (also called a set or a book).

  5. 8605.

    Have France and England ever met in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the 1966 World Cup Finals, England used their home advantage and, under Ramsey, won their first, and only, World Cup title. England played all their games at Wembley Stadium in London, which became the last time that the hosts were granted this privilege.

  6. 8606.

    Is secondary school the same as high school in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In most jurisdictions, secondary education in the United States refers to the last four years of statutory formal education (grade nine through grade twelve) either at high school or split between a final year of 'junior high school' and three in high school.

  7. 8607.

    The Indian Ocean Earthquake of 2004 did not spark a tsunami.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  8. 8608.

    Are Sam's Club and Costco the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sam's West, Inc. (doing business as Sam's Club and stylized as Sam's CLUB) is an American chain of membership-only retail warehouse clubs owned and operated by Walmart Inc., founded in 1983 and named after Walmart founder Sam Walton.

  9. 8609.

    Are eidetic memory and photographic memory the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Eidetic memory is an ability to vividly recall images from memory after only a few instances of exposure, with high precision for a brief time after exposure, without using a mnemonic device. Although the terms eidetic memory and photographic memory are popularly used interchangeably, they are also distinguished, with eidetic memory referring to the ability to view memories like photographs for a

  10. 8610.

    The French word for "glass" is "glace".

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  11. 8611.

    Do the castaways on Gilligan's Island get rescued?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rescue from Gilligan's Island is a 1978 made-for-television comedy film that continues the adventures of the shipwrecked castaways from the 1964--67 sitcom Gilligan's Island, starring Bob Denver and Alan Hale, Jr., and featuring all the original cast except Tina Louise. The film first aired on NBC as a two-part special on October 14 and October 21, 1978.

  12. 8612.

    Is Sicily the most populated region in Italy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sicily is a melting pot of a variety of different cultures and ethnicities, including the original Italic people, the Phoenicians, Carthaginians, Greeks, Romans, Byzantines, Saracens, Normans, Swabians, Aragonese, Lombards, Spaniards, French, and Albanians, each contributing to the island's culture and genetic makeup. About five million people live in Sicily, making it the fourth most populated re

  13. 8613.

    Do all Russian Blue cats have green eyes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Russian Blues are plush short-haired, shimmering pale blue-gray cats with emerald green eyes. Guard hairs are distinctly silver-tipped giving the cat a silvery sheen or lustrous appearance.

  14. 8614.

    The first African-American professional baseball player played for Oakland in 1916.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  15. 8615.

    Does the UK use a 24-hour clock?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Date and time notation in the United Kingdom records the date using the day-month-year format. The ISO 8601 format (2011-08-21) is increasingly used for all-numeric dates.

  16. 8616.

    Can a man have more than one wife in Utah?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2001, in the state of Utah in the United States, Juab County Attorney David O. Leavitt successfully prosecuted Thomas Green, who was convicted of criminal non-support and four counts of bigamy for having five serially monogamous marriages, while living with previous legally divorced wives.

  17. 8617.

    Are the Middle Ages and the Dark Ages the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ``Dark Ages'' is a historical periodization traditionally referring to the Middle Ages, that asserts that a demographic, cultural, and economic deterioration occurred in Western Europe following the decline of the Roman Empire.

  18. 8618.

    Does Sarah go to prison in Prison Break?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Prison Break: The Final Break is a 2009 television movie of the Prison Break franchise. The movie aired May 27 in the United Kingdom on Sky1.

  19. 8619.

    Did North Korea make it to the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    North Korea surprised with a good showing at their World Cup debut, reaching the quarter-finals in 1966, beating Italy in the group stage, being the first Asian team in history to make it past the group stage. During the 2006 World Cup Qualifiers, controversy arose when the team's supporters rioted, interfering with the opponents' safe egress from the stadium, because of North Korea's failure to q

  20. 8620.

    Were there enough lifeboats on the Titanic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The lifeboats of the RMS Titanic played a crucial role in the disaster of 14--15 April 1912. One of the ship's legacies was that she had too few lifeboats to evacuate all those on board.

  21. 8621.

    Is Jamaica considered part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Jamaica) is an island country situated in the Caribbean Sea. Spanning 10,990 square kilometres (4,240 sq mi) in area, it is the third-largest island of the Greater Antilles and the fourth-largest island country in the Caribbean.

  22. 8622.

    Can you land a seaplane in the ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Meanwhile, the pioneering flying-boat designs of François Denhaut had been steadily developed by the Franco-British Aviation Company into a range of practical craft. Smaller than the Felixstowes, several thousand FBAs served with almost all of the Allied forces as reconnaissance craft, patrolling the North Sea, Atlantic and Mediterranean Oceans.

  23. 8623.

    Is the United States Coast Guard part of the military?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Coast Guard (USCG) is a branch of the United States Armed Forces and one of the country's seven uniformed services. The Coast Guard is a maritime, military, multi-mission service unique among the U.S.

  24. 8624.

    Is there such a thing as common-law marriage?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, common-law marriage can be contracted in eight states and the District of Columbia. Once they meet the requirements of common-law marriage, couples in those true common-law marriages are considered legally married for all purposes and in all circumstances.

  25. 8625.

    Is the amygdala part of the autonomic nervous system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The amygdala is one of two almond-shaped groups of nuclei located deep and medially within the temporal lobes of the brain in complex vertebrates, including humans. Shown in research to perform a primary role in the processing of memory, decision-making and emotional responses, the amygdalae are considered part of the limbic system.

  26. 8626.

    Is Han alive in Fast and Furious 7?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Han's death is seen again in Furious 7 through archival footage from The Fast and the Furious: Tokyo Drift and Fast & Furious 6, occurring the same time a bomb package delivered to Dominic's house goes off. Han's death was the reason Dominic appeared in Tokyo at the end of Tokyo Drift - to retrieve his body back to Los Angeles for burial.

  27. 8627.

    Is Thanksgiving always the third Thursday in November?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Thanksgiving, or Thanksgiving Day, is a national holiday celebrated on the fourth Thursday of November. It originated as a harvest festival.

  28. 8628.

    Is British English the same as Canadian English?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Canadian English contains major elements of both British English and American English, as well as many uniquely Canadian characteristics. While, broadly speaking, Canadian English tends to be closest to American English in terms of linguistic distance, the precise influence of American English, British English and other sources on Canadian English varieties has been the ongoing focus of systematic

  29. 8629.

    Does the whole world use the Gregorian calendar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The most widespread civil calendar and de facto international standard is the Gregorian calendar. Though that calendar is associated with the Catholic Church and the papacy, it has been adopted, as a matter of convenience, by many secular and non-Christian countries although some countries use other calendars.

  30. 8630.

    Do the Irish celebrate St. Patrick's Day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Saint Patrick's Day is a public holiday in the Republic of Ireland, Northern Ireland, the Canadian province of Newfoundland and Labrador (for provincial government employees), and the British Overseas Territory of Montserrat. It is also widely celebrated by the Irish diaspora around the world, especially in the United Kingdom, Canada, United States, Brazil, Argentina, Australia and New Zealand.

  31. 8631.

    Is a tablespoon bigger than a dessert spoon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As a unit of culinary measure, a level dessertspoon (dstspn.) equals two teaspoons, or 10 milliliters, whereas a U.S. tablespoon is three teaspoons (15ml or half a fluid ounce) in the U.S., and two dessertspoons, i.e.

  32. 8632.

    Is California a part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    California KAL-i-FORN-yə, -FOR-nee-ə) is a state in the Pacific Region of the United States. With 39.3 million residents, California is the most populous state in the United States and the third most extensive by area.

  33. 8633.

    Is 844 a toll-free number in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States of America, Canada, and other countries participating in the North American Numbering Plan, a toll-free telephone number has one of the area codes 800, 833, 844, 855, 866, 877, and 888.

  34. 8634.

    Are Nike Air Force 1 good for basketball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As a performance shoe, the AF1 is still used for street play as well as for professional play. NBA players Jerry Stackhouse (who now wears Adidas) and Rasheed Wallace have worn AF1s on court.

  35. 8635.

    Is the National Park Service a nonprofit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The National Park Service (NPS) is an agency of the United States federal government that manages all national parks, many national monuments, and other conservation and historical properties with various title designations. It was created on August 25, 1916, by Congress through the National Park Service Organic Act and is an agency of the United States Department of the Interior.

  36. 8636.

    Can you tap into a fiber optic cable?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fiber tapping uses a network tap method that extracts signal from an optical fiber without breaking the connection. Tapping of optical fiber allows diverting some of the signal being transmitted in the core of the fiber into another fiber or a detector.

  37. 8637.

    Are neo-Impressionism and Post-Impressionism the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Following the controversial success of La Grande Jatte, Camille Pissarro and Paul Signac converted to Neo-Impressionism and, along with Pissarro's son Lucien, formed the basis of the Neo-Impressionist and Divisionist movements. Later promoted by Symbolist artists and critics, Divisionism became the avant-garde style of post-Impressionism.

  38. 8638.

    Judy Garland was always close to her mother and sisters.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  39. 8639.

    Do you have to have consent to record a conversation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Telephone tapping is strictly regulated in many countries, ``especially in all developed democracies, to safeguard the privacy of telephone users.'' Telephone tapping often must be authorized by a court, and is normally only approved when evidence shows it is not possible to detect criminal or subversive activity in less intrusive ways; often the law and regulations require that the crime investig

  40. 8640.

    Is a banana part of the berry family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The scientific usage of the term ``berry'' differs from common usage. In scientific terminology, a berry is a fruit produced from the ovary of a single flower in which the outer layer of the ovary wall develops into an edible fleshy portion (pericarp).

  41. 8641.

    Can we have multiple foreign keys in a table?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A table may have multiple foreign keys, and each foreign key can have a different parent table. Each foreign key is enforced independently by the database system.

  42. 8642.

    Is it possible for pH to be negative?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In chemistry, pH is a logarithmic scale used to specify the acidity or basicity of an aqueous solution. It is approximately the negative of the base 10 logarithm of the molar concentration, measured in units of moles per liter, of hydrogen ions.

  43. 8643.

    Have England ever won the Women's World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    England have qualified for the FIFA Women's World Cup four times, reaching the quarter final stage on the first three occasions in 1995, 2007, and 2011, and finishing third in 2015. They reached the final of the UEFA Women's Championship in 1984 and 2009.

  44. 8644.

    Are the U.S. Virgin Islands a separate country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States Virgin Islands (USVI; also called the American Virgin Islands), officially the Virgin Islands of the United States, is a group of islands in the Caribbean that is an insular area of the United States located 40 miles (64 km) east of Puerto Rico. The islands are geographically part of the Virgin Islands archipelago and are located in the Leeward Islands of the Lesser Antilles.

  45. 8645.

    Are the eyes part of the nervous system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The optic nerve is the second of twelve paired cranial nerves and is technically part of the central nervous system, rather than the peripheral nervous system because it is derived from an out-pouching of the diencephalon (optic stalks) during embryonic development. As a consequence, the fibers of the optic nerve are covered with myelin produced by oligodendrocytes, rather than Schwann cells of th

  46. 8646.

    Is all cheese in the United States pasteurized?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The FDA considers hard, aged cheese, such as parmesan and cheddar, made from raw milk to be generally safe for consumption; soft cheese made from raw milk is considered unsafe. These types of cheese are currently legally sold if aged for 60 days or more.

  47. 8647.

    Do you get a pink slip when fired?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pink slip refers to the American practice, by a human resources department, of including a discharge notice in an employee's pay envelope to notify the worker of they termination of employment or layoff.

  48. 8648.

    Was The Silence of the Lambs based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Silence of the Lambs is a novel by Thomas Harris. First published in 1988, it is the sequel to Harris' 1981 novel Red Dragon.

  49. 8649.

    Is the Book of Deuteronomy in the New Testament?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Book of Deuteronomy (literally ``second law,'' from Greek deuteros + nomos) is the fifth book of the Torah, where it is called the ``Book of Devarim'' (Heb. ספר דברים), and the Christian Old Testament.

  50. 8650.

    Is Kyrie Irving in the movie Uncle Drew?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Uncle Drew is a 2018 American sports comedy film directed by Charles Stone III and written by Jay Longino. It stars Kyrie Irving as the title character from his Pepsi Max advertisements that began airing in 2012, along with former NBA players Shaquille O'Neal, Chris Webber, Reggie Miller, and Nate Robinson, as well as former WNBA player Lisa Leslie; Lil Rel Howery, Erica Ash, J.B.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.