Discussly

True or False Questions — page 170

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 170 of 234
  1. 8451.

    If you want to quit the KF game and play later you can always save your game and continue from where you left off.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  2. 8452.

    Can you have a president and a monarch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Monarchies take a wide variety of forms, such as the two co-princes of Andorra, positions held simultaneously by the Roman Catholic Bishop of Urgel (Spain) and the elected President of France (although strictly Andorra is a diarchy). Similarly, the Yang di-Pertuan Agong of Malaysia is considered a monarch despite only holding the position for five years at a time.

  3. 8453.

    Are there warrant officers in the Air Force?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States Air Force no longer uses the warrant officer grade. The USAF inherited warrant officer ranks from the Army at its inception in 1947, but their place in the Air Force structure was never made clear.

  4. 8454.

    Most genetic disorders are covered by single genes inherited in Mendelian fashion.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A Mendelian trait is one that is controlled by a single locus in an inheritance pattern. In such cases, a mutation in a single gene can cause a disease that is inherited according to Mendel's laws.

  5. 8455.

    Can you wear a short sleeve shirt with an ASU jacket?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ASU includes a midnight blue coat and low waist trousers for male soldiers; and a midnight blue coat, slacks and skirt for female soldiers. The fabric for the ASU is heavier and more wrinkle resistant than previously manufactured uniforms and will consist of 55% wool and 45% polyester material.

  6. 8456.

    Does Naruto Ultimate Ninja Storm have a story mode?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The story mode loosely covers the events of the anime up to episode 135. Players are able to explore the Hidden Leaf Village between missions, which acts as a central hub for the story mode, and access more missions.

  7. 8457.

    Corey Haim was married 3 times.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  8. 8458.

    Did Greg Oden win a championship with Miami?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On January 15, 2014, Oden made his long-awaited return to the court. In his first regular season game since December 2009, he recorded 6 points and 2 rebounds in 8 minutes of game time in a 114--97 loss to the Washington Wizards.

  9. 8459.

    Is Washington the only state named after a president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Washington was named after President George Washington by an act of the United States Congress during the creation of Washington Territory in 1853. The territory was to be named ``Columbia'', for the Columbia River and the Columbia District, but Kentucky representative Richard H.

  10. 8460.

    Paso Doble is based on music played at bullfights.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  11. 8461.

    Is the Golden Gate Bridge the biggest bridge in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Until 1964, the Golden Gate Bridge had the longest suspension bridge main span in the world, at 4,200 feet (1,300 m). Since 1964 its main span length has been surpassed by ten bridges; it now has the second-longest main span in the United States, after the Verrazano-Narrows Bridge in New York City.

  12. 8462.

    Can you be offside from a direct free kick?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An offside offence may occur if a player receives the ball directly from either a direct free kick or an indirect free kick.

  13. 8463.

    Do you get paid for being on Survivor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Sole Survivor receives a cash prize of $1,000,000 prior to taxes and sometimes also receives a car provided by the show's sponsor. Every player receives a prize for participating on Survivor depending on how long he or she lasts in the game.

  14. 8464.

    Was 'Why Do Fools Fall in Love' a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Why Do Fools Fall in Love is a 1998 American romantic drama film, directed by Gregory Nava and released by Warner Bros. Pictures.

  15. 8465.

    Does the attorney general have to be a lawyer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the federal government of the United States, the Attorney General is a member of the Cabinet and, as head of the Department of Justice, is the top law enforcement officer and lawyer for the government. The Attorney General may need to be distinguished from the Solicitor General, a high Justice Department official with the responsibility of representing the government before the Supreme Court.

  16. 8466.

    Was Avatar: The Last Airbender based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Avatar: The Last Airbender was co-created and produced by Michael Dante DiMartino and Bryan Konietzko at Nickelodeon Animation Studios in Burbank, California. Its animation was mostly done by South Korean studios JM Animation, DR Movie, and MOI Animation.

  17. 8467.

    Have the Kansas City Chiefs ever been to the Super Bowl?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Chiefs have won three AFL championships, in 1962, 1966, and 1969 and became the second AFL team (after the New York Jets) to defeat an NFL team in an AFL--NFL World Championship Game, when they defeated the Minnesota Vikings in Super Bowl IV. The team's victory on January 11, 1970, remains the club's last championship game victory and appearance to date, and occurred in the final such competit

  18. 8468.

    Is Old Bay seasoning the same as Creole?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Old Bay Seasoning is a blend of herbs and spices that is marketed in the United States by McCormick & Company, and produced in Maryland. It is produced in the Chesapeake Bay area where it was developed by German immigrant Gustav Brunn in 1939, and where the seasoning is very popular to this day.

  19. 8469.

    Is Los Cabos the same as Cabo San Lucas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Cabo San Lucas, Cape Saint Luke), commonly called Cabo in English, is a resort city at the southern tip of the Baja California Peninsula, in the Mexican state of Baja California Sur. As of 2015, the population of the city was 81,111 inhabitants.

  20. 8470.

    Is it legal to carry a sgian dubh?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When worn as part of the national dress of Scotland, the sgian-dubh is legal in Scotland, England and Wales. In Scotland under the Criminal Law (Consolidation) (Scotland) Act 1995 Sec.

  21. 8471.

    The Japanese used 4 carriers in the attack on Pearl Harbor.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  22. 8472.

    Is Let's Go, Pikachu! a main game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pokémon: Let's Go, Pikachu! and Pokémon: Let's Go, Eevee!

  23. 8473.

    Is driving under the influence a criminal offence in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Impaired driving is the term used in Canada to describe the criminal offence of operating or having care or control of a motor vehicle while the person's ability to operate the motor vehicle is impaired by alcohol or a drug. Impaired driving is punishable under multiple offences in the Criminal Code, with greater penalties depending on the harm caused by the impaired driving.

  24. 8474.

    Are tomato paste and tomato puree the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tomato purée is a thick liquid made by cooking and straining tomatoes. The difference between tomato paste, tomato purée, and tomato sauce is consistency; tomato puree has a thicker consistency and a deeper flavour than sauce.

  25. 8475.

    Is Mount St. Helens still an active volcano?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mount St. Helens or Louwala-Clough (known as Lawetlat'la to the indigenous Cowlitz people, and Loowit to the Klickitat) is an active stratovolcano located in Skamania County, Washington, in the Pacific Northwest region of the United States.

  26. 8476.

    Did Captain America come out before Iron Man?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The first film in the series was Iron Man (2008), which was distributed by Paramount Pictures. Paramount also distributed Iron Man 2 (2010), Thor (2011) and Captain America: The First Avenger (2011), while Universal Pictures distributed The Incredible Hulk (2008).

  27. 8477.

    Can you go out in UNO with a wild card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first player to get rid of their last card (``going out'') wins the hand and scores points for the cards held by the other players. Number cards count their face value, all action cards count 20, and Wild and Wild Draw Four cards count 50.

  28. 8478.

    Can you get a restraining order against your landlord?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    If a landlord is found to be retaliating, he or she will not be able to evict the tenant, who may also be awarded damages from the landlord of one to three months' rent plus attorney's fees. The landlord also cannot willfully deprive the tenant of heat, hot water, gas, electricity, lights, water, or refrigeration service.

  29. 8479.

    Can you be retried if new evidence is found?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Double jeopardy is a procedural defence that prevents an accused person from being tried again on the same (or similar) charges and on the same facts, following a valid acquittal or conviction. As described by the U.S.

  30. 8480.

    Did the movie To Kill a Mockingbird win any Academy Awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film received overwhelmingly positive reviews from critics and was a box-office success, earning more than six times its budget. The film won three Academy Awards, including Best Actor for Peck, and was nominated for eight, including Best Picture.

  31. 8481.

    Is a self-uniting marriage legal in PA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although most states do not offer self-uniting marriage as an official option, Pennsylvania has recognized such marriages for centuries (due to its Quaker origins and history of religious tolerance) and has offered licenses for these marriages for decades. These marriages only require the signatures of two witnesses in place of an officiant.

  32. 8482.

    Are Carnival and Mardi Gras the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mardi Gras, also called Shrove Tuesday, or Fat Tuesday, in English, refers to events of the Carnival celebrations, beginning on or after the Christian feasts of the Epiphany (Three Kings Day) and culminating on the day before Ash Wednesday. Mardi Gras is French for ``Fat Tuesday'', reflecting the practice of the last night of eating richer, fatty foods before the ritual fasting of the Lenten seaso

  33. 8483.

    Can a fan interfere with a foul ball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Such interference often occurs when a spectator in the first row of seats reaches onto the field to attempt to grab a fair or foul fly ball. If the umpire judges that the fielder could have caught the ball over the field (i.e., the ball would have not crossed over the plane of the wall), he will rule the batter out on spectator interference.

  34. 8484.

    Do you have to call a PhD a doctor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor is an academic title that originates from the Latin word of the same spelling and meaning. The word is originally an agentive noun of the Latin verb docēre 'to teach'.

  35. 8485.

    Can the House of Representatives impeach a federal judge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Impeachment proceedings may be commenced by a member of the House of Representatives on her or his own initiative, either by presenting a list of the charges under oath or by asking for referral to the appropriate committee. The impeachment process may be initiated by non-members.

  36. 8486.

    Is After Effects part of Adobe Creative Suite?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Adobe Creative Suite (CS) was a software suite of graphic design, video editing, and web development applications developed by Adobe Systems. Each edition consisted of several Adobe applications, e.g., Photoshop, Acrobat, Premiere Pro or After Effects, InDesign, and Illustrator that are the industry standard applications for many graphic design positions.

  37. 8487.

    Has the Dominican Republic ever been to the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Dominican Republic national football team is the national team of Dominican Republic and is controlled by the Dominican Football Federation. The team are a member of the Caribbean Football Union of CONCACAF, the governing body of football in North and Central America and the Caribbean.

  38. 8488.

    Has an animated movie ever won Best Picture?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Animated films can be nominated for other categories, but have rarely been so; Beauty and the Beast (1991) was the first animated film ever nominated for Best Picture. Up (2009) and Toy Story 3 (2010) also received Best Picture nominations after the Academy expanded the number of nominees from five to ten.

  39. 8489.

    Are chickpeas and garbanzo beans the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The chickpea or chick pea (Cicer arietinum) is a legume of the family Fabaceae, subfamily Faboideae. Its different types are variously known as gram or Bengal gram, garbanzo or garbanzo bean, and Egyptian pea.

  40. 8490.

    Is the pharynx part of the gastrointestinal tract?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The upper gastrointestinal tract consists of the buccal cavity, pharynx, esophagus, stomach, and duodenum. The exact demarcation between the upper and lower tracts is the suspensory muscle of the duodenum.

  41. 8491.

    Can I have two foreign keys in one table?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A table may have multiple foreign keys, and each foreign key can have a different parent table. Each foreign key is enforced independently by the database system.

  42. 8492.

    Can a person be a citizen of no country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In International law a stateless person is someone who is ``not considered as a national by any state under the operation of its law''. Some stateless persons are also refugees.

  43. 8493.

    Does angel food cake have eggs in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Angel food cake, or angel cake, is a type of sponge cake made with egg whites, flour, and sugar. A whipping agent, such as cream of tartar, is commonly added.

  44. 8494.

    Are common law and case law the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Common law (also known as judicial precedent or judge-made law, or case law) is that body of law derived from judicial decisions of courts and similar tribunals. The defining characteristic of ``common law'' is that it arises as precedent.

  45. 8495.

    Captain Ahab, who is captain of the Pequod, has a 1st mate named Ishmael.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  46. 8496.

    In 1992 there was a petition signed by 30,000 people to change the name of Maui, Hawaii to Gilligan.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  47. 8497.

    Was Blood In Blood Out a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The three prison gangs in the film are fictional creations of screenwriter Jimmy Santiago Baca and director Taylor Hackford. However, they were all loosely based on actual prison gangs, with the Aryan Vanguard, Black Guerrilla Army and La Onda representing the Aryan Brotherhood, Black Guerrilla Family, and the Mexican Mafia, respectively.

  48. 8498.

    Has anyone broken the sound barrier on land?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thrust SSC holds the world land speed record, set on 15 October 1997, when it achieved a speed of 1,228 km/h (763 mph) and became the first land vehicle to officially break the sound barrier.

  49. 8499.

    Do eye patches help you see in the dark?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    More recent medical texts have often referred to the eye patch as a ``pirates patch'' and writing in the Minnesota Academy of Sciences Journal in 1934, Charles Sheard of the Mayo foundation, pointed out that by ``wearing a patch (The pirate's patch) over one eye, it will keep the covered eye in a state of readiness and adaptation for night vision''. This technique was explored during WWII by insti

  50. 8500.

    Is a rhombus the same as a diamond?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In plane Euclidean geometry, a rhombus (plural rhombi or rhombuses) is a simple (non-self-intersecting) quadrilateral whose four sides all have the same length. Another name is equilateral quadrilateral, since equilateral means that all of its sides are equal in length.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.