Discussly

True or False Questions — page 168

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 168 of 234
  1. 8351.

    Can you clip a cat's vocal cords?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Devocalization (also known as ventriculocordectomy or vocal cordectomy and when performed on dogs is commonly known as debarking or bark softening) is a surgical procedure performed on dogs and cats, where tissue is removed from the animal's vocal cords to permanently reduce the volume of its vocalizations.

  2. 8352.

    Does Juice get killed in Sons of Anarchy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Juan Carlos ``Juice'' Ortiz is a fictional character on the FX television series Sons of Anarchy, played by Theo Rossi. Though Juice displays great technical prowess in some respects, he has also proven to be somewhat simple minded when it comes to other tasks, often garnering him hazing from the other members.

  3. 8353.

    Are there any more grizzly bears in California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Less than 75 years after the discovery of gold in 1848, almost every grizzly bear in California had been tracked down and killed. One prospector in Southern California, William F.

  4. 8354.

    Is palm oil the same as palm fruit oil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Oil produced from palm fruit is called red palm oil or just palm oil. It is around 50% saturated fat--considerably less than palm kernel oil--and 40% unsaturated fat and 10% polyunsaturated fat.

  5. 8355.

    Is mahi-mahi the same as ahi tuna?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The mahi-mahi or common dolphinfish (Coryphaena hippurus) is a surface-dwelling ray-finned fish found in off-shore temperate, tropical, and subtropical waters worldwide. Also widely called dorado and dolphin, it is one of two members of the Coryphaenidae family, the other being the pompano dolphinfish.

  6. 8356.

    Is Blue Cross Blue Shield the same as Independence Blue Cross?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Independence is an independent licensee of the Blue Cross and Blue Shield Association.

  7. 8357.

    Can a two-term president run for office again?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Section 1. No person shall be elected to the office of the President more than twice, and no person who has held the office of President, or acted as President, for more than two years of a term to which some other person was elected President shall be elected to the office of the President more than once.

  8. 8358.

    Does a woman's age affect birth defects?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Advanced maternal age is associated with adverse reproductive effects such as increased risk of infertility, and that the children have chromosomal abnormalities. The corresponding paternal age effect is less pronounced.

  9. 8359.

    Has the World Cup ever been stolen before?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Jules Rimet Trophy, awarded to the winner of the football World Cup, was stolen in 1966 prior to the 1966 FIFA World Cup in England. The trophy was later recovered.

  10. 8360.

    Cats were revered animals in ancient Egypt.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  11. 8361.

    Is the GVWR the actual weight of a vehicle?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The gross vehicle weight rating (GVWR), or gross vehicle mass (GVM) is the maximum operating weight/mass of a vehicle as specified by the manufacturer including the vehicle's chassis, body, engine, engine fluids, fuel, accessories, driver, passengers and cargo but excluding that of any trailers. The term is used for motor vehicles and trains.

  12. 8362.

    Does a deed of trust have to have a trustee?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In real estate in the United States, a deed of trust or trust deed is a deed wherein legal title in real property is transferred to a trustee, which holds it as security for a loan (debt) between a borrower and lender. The equitable title remains with the borrower.

  13. 8363.

    Is The Last Wish the first Witcher book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Last Wish (Polish: Ostatnie życzenie) is the first (in its fictional chronology; published second in original Polish) of the two collections of short stories (the other being The Sword of Destiny) preceding the main Witcher Saga, written by Polish fantasy writer Andrzej Sapkowski. The first Polish edition was published in 1993, the first English edition was first published in 2007.

  14. 8364.

    Is Boston butt and pork butt the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Boston butt or pork butt is the American name for a cut of pork that comes from the upper part of the shoulder from the front leg and may contain the blade bone. Boston butt is the most common cut used for pulled pork, a staple of barbecue in the southern United States.

  15. 8365.

    Sophia Loren's mother was an aspiring actress.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  16. 8366.

    Does the Xbox One play Xbox 360 games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox One gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2013 that enable it to play select games from its two predecessor consoles, Xbox and Xbox 360. On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software.

  17. 8367.

    Is Scotland still part of the European Union?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the aftermath of the United Kingdom's decision to withdraw from the European Union in 2016, the Scottish Government has called for there to be a joint approach from each of the devolved governments. In early 2017, the devolved governments met to discuss Brexit and agree on Brexit strategies from each devolved government which lead for Theresa May to issue a statement that claims that the devolv

  18. 8368.

    Do you win with two numbers on EuroMillions?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The gameplay changed on Tuesday 10 May 2011 with a second weekly draw and the number of ``lucky stars'' in the Pacquerette machine increasing from 9 to 11. A prize for matching two main numbers and no lucky stars was also introduced on the same date.

  19. 8369.

    Can you drink in Missouri as a passenger?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although a driver is prohibited from consuming alcohol while driving, Missouri has no general open container law for vehicles, a characteristic which Missouri shares only with the states of Arkansas, Connecticut, Delaware, Mississippi, Virginia, and West Virginia. Any non-driving vehicle passenger thus is permitted to possess an open container and consume alcohol in Missouri while the vehicle is i

  20. 8370.

    Does April get married in Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In seasons 13 and 14, April faces a crisis of faith as she begins to believe that good people get punished and bad people get good things. As a result, she goes into a dark place and uses partying and sex to mask her deep-rooted pain.

  21. 8371.

    Do all cats have the same blood type?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The commonly recognized system of feline blood designates cats as A, B, or AB. The vast majority of cats in the United States are Type A, but the percentage of Type B cats increases in other countries, such as Australia.

  22. 8372.

    Has the host country ever won the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Six of the eight champions have won one of their titles while playing in their own homeland, the exceptions being Brazil, who finished as runners-up after losing the deciding match on home soil in 1950 and lost their semi-final against Germany in 2014, and Spain, which reached the second round on home soil in 1982. England (1966) won its only title while playing as a host nation.

  23. 8373.

    Was the Fair Labor Standards Act part of the New Deal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1938, a revised version of Senator Black's proposal was passed that adopted an eight-hour day and a forty-hour workweek and allowed workers to earn wage for an extra four hours of overtime as well. According to the act, workers must be paid minimum wage and overtime pay must be one-and-a-half times regular pay.

  24. 8374.

    Is coca tea legal in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Coca tea is legal in Colombia, Peru, Bolivia, Argentina, Ecuador, and Chile. However, its use is being discouraged in part by the Single Convention on Narcotic Drugs.

  25. 8375.

    Did Winnie Harlow win America's Next Top Model?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Harlow was discovered by America's Next Top Model host Tyra Banks on Instagram, and subsequently became one of the fourteen finalists of the twenty-first cycle in 2014. She was the first and only Canadian ever cast on ANTM.

  26. 8376.

    Are Diet Pepsi and Pepsi Max the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pepsi Zero Sugar contains 69 milligrams of caffeine per 355ml (12 fl oz). Diet Pepsi contains 36 milligrams of caffeine per 355ml (12 fl oz).

  27. 8377.

    Do all planets in the Solar System rotate in the same direction?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    All eight planets in the Solar System orbit the Sun in the direction that the Sun is rotating, which is counterclockwise when viewed from above the Sun's north pole. Six of the planets also rotate about their axis in this same direction.

  28. 8378.

    Is there a season four of Red Rock?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Following a major overhaul in the summer of 2016, each episode is now a single 60 minute transmission, including advertisements. The series was also moved to 9:00pm on Mondays, to allow for grittier storylines, as the series is now post-watershed.

  29. 8379.

    Was the Statue of Liberty on Ellis Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Statue of Liberty National Monument is a United States National Monument located in the U.S. states of New Jersey and New York comprising Liberty Island and Ellis Island.

  30. 8380.

    Is the movie The Last House on the Left a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Last House on the Left is a 1972 American exploitation horror film written, edited, and directed by Wes Craven and produced by Sean S. Cunningham.

  31. 8381.

    Is The Heart of the Sea a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex is a book by American writer Nathaniel Philbrick about the loss of the whaler Essex in the Pacific Ocean in 1820. The book was published by Viking Press on May 8, 2000, and won the 2000 National Book Award for Nonfiction.

  32. 8382.

    Can they/them be used as a singular pronoun?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Informal spoken English exhibits nearly universal use of the singular they. An examination by Jürgen Gerner of the British National Corpus published in 1998 found that British speakers regardless of social status, age, sex, or region used the singular they overwhelmingly more often than the gender-neutral he or other options.

  33. 8383.

    Is a woodchuck the same as a groundhog?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The groundhog (Marmota monax), also known as a woodchuck, is a rodent of the family Sciuridae, belonging to the group of large ground squirrels known as marmots. It was first scientifically described by Carl Linnaeus in 1758.

  34. 8384.

    Did Hurricane Ike create a recorded storm surge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The effects of Hurricane Ike in Texas were crippling and long-lasting. Ike's effects included deaths, widespread damage, and impacts to the price and availability of oil and gas.

  35. 8385.

    Does every set of traffic lights have cameras?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Since the early 1990s, red light cameras have been used in the United States in 26 U.S. states and the District of Columbia.

  36. 8386.

    Does Mary Jane know Peter is Spider-Man?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    MJ eventually returns, her behavior showing a marked change with her abandonment of her false front. Following an attack on Peter by Puma, she breaks down and admits her knowledge of Peter's secret identity in The Amazing Spider-Man #257.

  37. 8387.

    Can I go to a shooting range without a license?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Typically, no license or advanced training beyond just firearm familiarization (for rentals) and range rules familiarization is usually required for using a shooting range in the United States; the only common requirement is that the shooter must be at least 18 or 21 years old (or have a legal guardian present), and must sign a waiver prior to shooting.

  38. 8388.

    Do penalty shoot-out goals count in the Golden Boot?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A shoot-out is usually considered for statistical purposes to be separate from the match which preceded it. In the case of a two-legged fixture, the two matches are still considered either as two draws or as one win and one loss; in the case of a single match, it is still considered as a draw.

  39. 8389.

    Did we leave the lunar rover on the Moon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The LRV was transported to the Moon on the Apollo Lunar Module (LM) and, once unpacked on the surface, could carry one or two astronauts, their equipment, and lunar samples. The three LRVs remain on the Moon.

  40. 8390.

    Does the baby survive in the movie Hours?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nolan is now so exhausted he cannot crank it with his hand any longer. Nolan has to use both his hands to slowly crank the handle, but breaks it off accidentally.

  41. 8391.

    Can you die from a hot dog eating contest?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In October 2012, a 32-year-old man died while competitively eating live roaches and worms in a contest to win a ball python. An autopsy revealed he choked to death.

  42. 8392.

    Is commercial speech protected by the First Amendment?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, commercial speech is ``entitled to substantial First Amendment protection, albeit less than political, ideological, or artistic speech''. In the 1980 case Central Hudson Gas & Electric Corp.

  43. 8393.

    Is there a Line of Duty series 4?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The fourth series of Line of Duty, consisting of six episodes, began broadcasting on 26 March 2017 on BBC One. The story follows DS Kate Fleming (Vicky McClure), DS Steve Arnott (Martin Compston) and Superintendent Ted Hastings (Adrian Dunbar) as they investigate the actions of DCI Roseanne Huntley (Thandie Newton).

  44. 8394.

    Is North Dakota a stand your ground state?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    States that have adopted stand-your-ground, but limit it to only when a person is within their vehicle, are North Dakota, Ohio, and Wisconsin.

  45. 8395.

    Do you burn more calories eating celery than it has?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Foods that are claimed to be negative in calories are mostly low-calorie fruits and vegetables such as celery, grapefruit, lemon, lime, apple, lettuce, broccoli, and cabbage. There is no scientific evidence to show that any of these foods have a negative calorific impact.

  46. 8396.

    Do great earthquakes occur on the Alpine Fault in central South Island, New Zealand?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Over the last thousand years, there have been four major ruptures along the Alpine Fault causing earthquakes of about magnitude 8. These had previously been determined to have occurred in approximately 1100, 1430, 1620 and 1717 CE, at intervals between 100 and 350 years.

  47. 8397.

    Are there still Quakers in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Religious Society of Free Quakers, originally called ``The Religious Society of Friends, by some styled the Free Quakers'', was established on February 20, 1781 in Philadelphia, Pennsylvania. More commonly known as Free Quakers, the Society was founded by members of the Religious Society of Friends, or Quakers, who had been expelled for failure to adhere to the Peace Testimony during the Ameri

  48. 8398.

    The famous statue of David by Michelangelo was created at the beginning of the 16th century.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  49. 8399.

    Do second-generation antihistamines cross the blood-brain barrier?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Second-generation antihistamines cross the blood--brain barrier to a much lower degree than the first-generation antihistamines. Their main benefit is they primarily affect peripheral histamine receptors and therefore are less sedating.

  50. 8400.

    Is the series Bull based on Dr. Phil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bull is an American drama television series starring Michael Weatherly. CBS ordered the program to series on May 13, 2016, and it premiered on September 20, 2016.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.