Discussly

True or False Questions — page 166

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 166 of 234
  1. 8251.

    As part of the Agricultural Adjustment Act, were farmers paid subsidies?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Agricultural Adjustment Act (AAA) was a United States federal law of the New Deal era designed to boost agricultural prices by reducing surpluses. The Government bought livestock for slaughter and paid farmers subsidies not to plant part of their land.

  2. 8252.

    Can a set be both open and closed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In topology, a clopen set (a portmanteau of closed-open set) in a topological space is a set which is both open and closed. That this is possible may seem counter-intuitive, as the common meanings of open and closed are antonyms, but their mathematical definitions are not mutually exclusive.

  3. 8253.

    Can carbon form polar covalent bonds with hydrogen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The carbon-hydrogen bond (C--H bond) is a bond between carbon and hydrogen atoms that can be found in many organic compounds. This bond is a covalent bond meaning that carbon shares its outer valence electrons with up to four hydrogens.

  4. 8254.

    Is dentistry a part of the medical field?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dentistry is a branch of medicine that consists of the study, diagnosis, prevention, and treatment of diseases, disorders, and conditions of the oral cavity, commonly in the dentition but also the oral mucosa, and of adjacent and related structures and tissues, particularly in the maxillofacial (jaw and facial) area. Although primarily associated with teeth among the general public, the field of d

  5. 8255.

    Can states take private property for public purposes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The practice of condemnation came to the American colonies with the common law. When it came time to draft the United States Constitution, differing views on eminent domain were voiced.

  6. 8256.

    The centaur is a Greek mythological creature, which is described as being half man and half goat.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  7. 8257.

    Have the Vancouver Canucks ever won the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Canucks joined the league in 1970 as an expansion team along with the Buffalo Sabres. In its NHL history, the team has advanced to the Stanley Cup Finals three times, losing to the New York Islanders in 1982, the New York Rangers in 1994 and the Boston Bruins in 2011.

  8. 8258.

    Are secondary education and high school the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As part of education in the United States, the definition of secondary education varies among school districts but generally comprises grade 7 (age 12--13), grade 8 (age 13--14), and grade 9 (age 14--15) through grade 12 (age 17--18); grade 5 (age 10--11) and grade 6 (age 11--12) are also sometimes included. Grades 9 through 12 is the most common grade structure for high school.

  9. 8259.

    Is Canada part of the UN Security Council?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Canada has served in the UNSC for 12 years, thus ranking in the top ten of non-permanent members. As of 2015, it shares the fourth place in the list of non-permanent members serving on the Council by length with Italy.

  10. 8260.

    Does the atomic number represent the number of protons?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The atomic number or proton number (symbol Z) of a chemical element is the number of protons found in the nucleus of an atom. It is identical to the charge number of the nucleus.

  11. 8261.

    Has the USA ever won the FIFA World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States men's national soccer team has played in several World Cup finals, with their best result occurring during their first appearance at the 1930 World Cup, when the United States finished in third place. After the 1950 World Cup, in which the United States upset England in group play 1--0, the U.S.

  12. 8262.

    Is an Australian shepherd the same as an Australian cattle dog?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Texas Heeler is a cross between the Australian Cattle Dog and the Australian Shepherd that was first registered with the Animal Research Foundation (ARF) in 1970. The ARF has registered Australian Cattle Dogs without papers as ``Australian Cattledog Queensland Heelers'' since 1965 and was the first organisation to recognise the Australian Shepherd.

  13. 8263.

    Does Chrysler still make the Town & Country minivan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    After five generations and 27 model year runs, the Town & Country nameplate was discontinued at the end of the 2016 model year run and was replaced by the 2017 model-year Chrysler Pacifica minivan.

  14. 8264.

    Did The Vampire Diaries come before The Originals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Originals is an American television series that began airing on The CW on October 3, 2013. Created as a spin-off of The Vampire Diaries, the series follows vampire-werewolf hybrid Klaus Mikaelson as he and his family become embroiled in the supernatural politics of New Orleans.

  15. 8265.

    Is Edmund ever going to be king of Narnia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In The Lion, the Witch and the Wardrobe, Edmund betrays his siblings to the White Witch while under her influence, but as the story goes on, he accepts the error of his ways. He is redeemed with the intervention of Aslan and joins the fight against the witch.

  16. 8266.

    Do Wii Pro Controllers work on the Wii U?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Wii U Pro Controller (Wii U PRO コントローラー) is a video game controller produced by Nintendo for the Wii U video game console.

  17. 8267.

    Is the lake at Disney World man-made?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Seven Seas Lagoon is a man-made lake at the Walt Disney World Resort in Bay Lake, Florida, near Orlando. Located south of the Magic Kingdom theme park, the Seven Seas Lagoon serves as a natural buffer between the Magic Kingdom and its parking lot and connects with the adjacent Bay Lake.

  18. 8268.

    Can you pick up the first card in rummy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Play begins with the player on the dealer's left and proceeds clockwise. On their turn, each player draws the top card from the stock or the discard pile.

  19. 8269.

    Can triamcinolone acetonide cream be used to treat poison ivy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Triamcinolone acetonide as an intra-articular injectable has been used to treat a variety of musculoskeletal conditions. When applied as a topical ointment, applied to the skin, it is used to mitigate blistering from poison ivy, oak, and sumac, .

  20. 8270.

    Has a female ever won a NASCAR race?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At least 105 women have qualified for and started a race in one of NASCAR's touring series, including 16 at the premier level. As of the conclusion of the 2017 season, Shawna Robinson remains the only woman to have won a race in one of NASCAR's touring series, winning three times between 1988 and 1989 in the now-defunct Dash Series.

  21. 8271.

    Does the Mason-Dixon Line run through New Jersey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Mason--Dixon line, also called the Mason and Dixon line or Mason's and Dixon's line, was surveyed between 1763 and 1767 by Charles Mason and Jeremiah Dixon in the resolution of a border dispute involving Maryland, Pennsylvania, and Delaware in Colonial America. It is still a demarcation line among four U.S.

  22. 8272.

    Is Tara from Gone with the Wind a real place?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tara is the name of a fictional plantation in the state of Georgia, in the historical novel Gone with the Wind (1936) by Margaret Mitchell. In the story, Tara is located 5 miles (8 km) from Jonesboro (originally spelled Jonesborough), in Clayton County, on the east side of the Flint River about 20 miles (32 km) south of Atlanta.

  23. 8273.

    Will Little Witch Academia get a third season?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An anime television series of Little Witch Academia was announced on June 24, 2016 following the final episode of Space Patrol Luluco. The series aired in Japan between January 9, 2017 and June 26, 2017.

  24. 8274.

    Does Bree Van de Kamp go to jail?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In order to defend herself, Bree asks Bob Hunter for legal advice, but he tells her she needs a crime lawyer. He recommends lawyer Trip Weston, whom he calls a ``shark''.

  25. 8275.

    Can it hail and rain at the same time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On somewhat rare occasions, a thunderstorm can become stationary or nearly so while prolifically producing hail and significant depths of accumulation do occur; this tends to happen in mountainous areas, such as the July 29, 2010 case of a foot of hail accumulation in Boulder County, Colorado. On June 5, 2015, hail up to four feet deep fell on one city block in Denver, Colorado.

  26. 8276.

    Did Wine Gums ever have wine in them?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Charles Riley Maynard started his business in 1880 by producing confections in a kitchen with his brother Tom in Stamford Hill, London, while his wife Sarah Ann served the customers. Maynard's sweets grew steadily and was launched as a company in 1896.

  27. 8277.

    Is there ice cream in an Orange Julius?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Orange Julius is an American chain of fruit drink beverage stores. It has been in business since the late 1920s.

  28. 8278.

    Is a German Shepherd considered a wolf hybrid?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    One of the issues that many researchers and wolfdog communities are faced with is identifying wolfdogs from pure dogs and gray wolf subspecies. The most common method used by various wolfdog communities is phenotyping, a method that involves observing the animal's physical features.

  29. 8279.

    Can a person have both female and male parts?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In biology, a hermaphrodite is an organism that has complete or partial reproductive organs and produces gametes normally associated with both male and female sexes. Many taxonomic groups of animals (mostly invertebrates) do not have separate sexes.

  30. 8280.

    Do the interior angles of a triangle equal 180?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In several geometries, a triangle has three vertices and three sides, where three angles of a triangle are formed at each vertex by a pair of adjacent sides. In a Euclidean space, the sum of measures of these three angles of any triangle is invariably equal to the straight angle, also expressed as 180 °, π radians, two right angles, or a half-turn.

  31. 8281.

    Was The American President filmed in the White House?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An extensive White House set, of both the East and West Wings, was built on the Castle Rock Entertainment lot in Culver City. The set's Oval Office was later reused for the films Nixon and Independence Day.

  32. 8282.

    Are cooking oil and vegetable oil the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are a wide variety of cooking oils from plant sources such as olive oil, palm oil, soybean oil, canola oil (rapeseed oil), corn oil, peanut oil and other vegetable oils, as well as animal-based oils like butter and lard.

  33. 8283.

    Harrison Ford stars in Blade Runner.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  34. 8284.

    Is a square prism the same as a cuboid?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The square cuboid, square box, or right square prism (also ambiguously called square prism) is a special case of the cuboid in which at least two faces are squares. It has Schläfli symbol (4) × ( ), and its symmetry is doubled from (2,2) to (4,2), order 16.

  35. 8285.

    Is Australian Sign Language the same as American Sign Language?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As with other sign languages, Auslan's grammar and vocabulary is quite different from English. Its development cannot be attributed to any individual; rather, it is a natural language that developed organically over time.

  36. 8286.

    Is it safe to swim in the Brisbane River?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Environmentally, the river is in a poor condition and has been so for many years. In 2000, the Brisbane River estuary did not meet the national guidelines for environmental standards.

  37. 8287.

    Did the Miami Heat make the playoffs in 2009?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2009--10 Miami Heat season was the 22nd season of the Miami Heat in the National Basketball Association (NBA). The Heat made the playoffs for the second straight year under Spoelstra.

  38. 8288.

    Can the Round of 16 end in a tie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the knockout stage, if a match was level at the end of 90 minutes of normal playing time, extra time was played (two periods of 15 minutes each), where each team was allowed to make a fourth substitution. If still tied after extra time, the match was decided by a penalty shoot-out to determine the winners.

  39. 8289.

    British musician, singer, and songwriter Elvis Costello was born Declan Patrick Aloysius MacManus.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  40. 8290.

    Does reaching base on an error count toward OBP?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    By factoring in only hits, walks and times hit by pitch, OBP does not credit the batter for reaching base due to fielding errors or decisions, as it does not increase when the batter reaches base due to fielding error, fielder's choice, dropped/uncaught third strike, fielder's obstruction, or catcher's interference.

  41. 8291.

    Does the dog die in Where the Red Fern Grows?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    One night Old Dan and Little Ann tree a mountain lion, and it attacks. Billy enters the fight with his axe, hoping to save his dogs, but they end up having to save him.

  42. 8292.

    Can you play PlayStation 2 games on PS3?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a list of PlayStation games compatible with all models of PlayStation 3, along with PlayStation 2 games compatible with certain earlier models of PlayStation 3. Initial PlayStation 3 models released in North America, Japan, and Asia contained both the PlayStation 2's CPU and GPU, while subsequent models contained only the GPU, and the PlayStation 2 backwards compatibility with physical dis

  43. 8293.

    Can you choose who is your next of kin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``American statutes typically provide that, in absence of issue and subject to the share of a surviving spouse, intestate property passes to the parents or to the surviving parent of the decedent''. Under the civil law system of computation and its various modified forms that are widely adopted by statute in the United States, ``a claimant's degree of kinship is the total of (1) the number of the

  44. 8294.

    Does the LEGO Hobbit game have all 3 movies?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Lego The Hobbit is a Lego-themed action-adventure video game developed by Traveller's Tales. The game was released by Warner Bros.

  45. 8295.

    Is the lead singer of Hellyeah from Mudvayne?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hellyeah's beginnings can be traced back to 2000 on the Tattoo the Earth tour featuring Mudvayne, Nothingface, Slayer, Slipknot and Sevendust. Nothingface guitarist Tom Maxwell became friends with Mudvayne vocalist Chad Gray, and they talked about the possibility of forming a supergroup.

  46. 8296.

    Is Veere Di Wedding a family movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The film was banned in Pakistan and Kuwait for its explicit language and sexuality. When asked about the ban in Pakistan, Swara Bhaskar responded that it's evident that it would be banned in a non-secular nation states run by Sharia Law, like Pakistan and further elaborated that the people of Pakistan would in fact watch the movie citing tweets from them.

  47. 8297.

    Can you finish a UNO game on a wild card?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first player to get rid of their last card (``going out'') wins the hand and scores points for the cards held by the other players. Number cards count their face value, all action cards count 20, and Wild and Wild Draw Four cards count 50.

  48. 8298.

    Has there ever been a rookie All-Star in the NBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Timothy Theodore Duncan (born April 25, 1976) is an American retired professional basketball player who played his entire 19-year career with the San Antonio Spurs of the National Basketball Association (NBA). Widely considered to be the greatest power forward of all time, he is a five-time NBA champion, two-time NBA MVP, three-time NBA Finals MVP, NBA All-Star Game MVP and NBA Rookie of the Year.

  49. 8299.

    Cheyenne has served as the state capital of Wyoming since Wyoming established its statehood in 1890.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 8300.

    Is breaking and entering into a car a felony?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, burglary is prosecuted as a felony or misdemeanor and involves trespassing and theft, entering a building or automobile, or loitering unlawfully with intent to commit any crime, not necessarily a theft--for example, vandalism. Even if nothing is stolen in a burglary, the act is a statutory offense.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.