Discussly

Movie Trivia Questions — page 40

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 40 of 78
  1. 1951.

    Complete the following line delivered by Winger when his girlfriend walks out the door after breaking up with him in the movie Stripes: John Winger: "You can't go! _________________!"

    • AWhat am I gonna do with all your shoes!
    • BAll the plants are gonna die!
    • CI love you!
    • DWho'll pay the rent?
    Answer: All the plants are gonna die!
  2. 1952.

    What were the Bosss henchmens names in Lucky Number Slevin?

    • AMr. Goodkat Sloe
    • BSloe Gin
    • CElvis Costello
    • DElvis Sloe
    Answer: Elvis Sloe
  3. 1953.

    Which actress delivered this movie line: You break my heart. Then again you break everyones heart.?

    • AMolly Ringwald to Judd Nelson
    • BAlly Sheedy to Judd Nelson
    • CJennifer Gray to Patrick Swayze
    • DDemi Moore to Rob Lowe
    Answer: Demi Moore to Rob Lowe
  4. 1954.

    The winner of the 27th Razzie for Worse Director for his film Lady in the Water used to be a darling of the film critics. What director should be saying I see dead box office.?

    • ATim Burton
    • BRon Howard
    • CDavid Lynch
    • DM. Night Shyamalan
    Answer: M. Night Shyamalan
  5. 1955.

    Why did Richard Gere almost get arrested in India in 2007?

    • AFor wearing shorts in public
    • BFor behaving improperly
    • CFor asking where he could have a beef steak
    • DFor swearing on TV
    Answer: For behaving improperly
  6. 1956.

    A heart-touching story about two people in love kept apart by time and circumstance. A love story that touched the hearts of Middle America even though the lovers were two men. Heath Ledger plays the part of cowboy Ennis Del Mar. Who plays the part of cowboy Jack Twist?

    • AMatt Damon
    • BCasey Affleck
    • CToby McGuire
    • DJake Gyllenhaal
    Answer: Jake Gyllenhaal
  7. 1957.

    What is the 6th rule of Fight Club in the self-titled movie?

    • AFights go on as long as they have to.
    • BNo shirts, no shoes.
    • CYou do not talk about Fight Club.
    • DIf this is your first night, you have to fight.
    Answer: No shirts, no shoes.
  8. 1958.

    In the movie Say Anything, while Lloyd and Diane are walking home after their first date, Lloyd points out what item for Diane to walk around?

    • APuddle
    • BPile of broken glass
    • CPile of dog poop
    • DLarge stick
    Answer: Pile of broken glass
  9. 1959.

    At the beginning of the film The Pursuit of Happyness, what does Chris do for a living?

    • AHe sells bone density scanners.
    • BHe repairs medical equipment.
    • CHe sells Metalife door to door.
    • DHe sells CAT scan machines.
    Answer: He sells bone density scanners.
  10. 1960.

    The 1980 movie Airplane had a star studded cast. Can you match the actor with the character he played?

    • ALloyd Bridges - Ted Striker
    • BRobert Stack - Rex Cramer
    • CRobert Hays - Dr. Rumack
    • DPeter Graves - McCroskey
    Answer: Robert Stack - Rex Cramer
  11. 1961.

    In the movie Forrest Gump, Mrs. Gump (played by Sally Field) ran a boarding house where a young Forrest taught one of the special guests how to dance. Who was this special guest?

    • AGene Kelly
    • BFred Astaire
    • CDick Van Dyke
    • DElvis Presley
    Answer: Elvis Presley
  12. 1962.

    Anna Paquin is all grown up and stars in 2009s Margaret. It is directed and written by the writer of both Gangs of New York and Analyze This. Who is this director?

    • AAugust Williams
    • BKenneth Lonerman
    • CJohn Singleton
    • DDaniel Day-Lewis
    Answer: Kenneth Lonerman
  13. 1963.

    Which of these artists appears in the Carmen: A Hip Hopera?

    • ASean Kingston
    • BSoulja Boy
    • CChris Brown
    • DBow Wow
    Answer: Bow Wow
  14. 1964.

    Which of these is not one of Godzillas varied abilities?

    • AAtomic breath
    • BLaser vision
    • CTremendous strength
    • DBreathing underwater
    Answer: Laser vision
  15. 1965.

    Forrest Gump describes to Jenny all the beautiful scenes he saw while he was running across America. She said she wished she could have been there with him. What does Forrest say in response?

    • ABut you don't like to run Jenny.
    • BMe too.
    • CYou were.
    • DOkay.
    Answer: You were.
  16. 1966.

    What was Johnnys real last name in the movie Johnny Dangerously?

    • ACorleone
    • BAlto
    • CKelly
    • DJones
    Answer: Kelly
  17. 1967.

    Plastics was the one word career advice given to a befuddled Benjamin Braddock played by Dustin Hoffman in this movie.

    • ARain Man
    • BThe Graduate
    • CMidnight Cowboy
    • DTootsie
    Answer: The Graduate
  18. 1968.

    The first rule of eye make-up is that you can never wear enough blue eyeshadow is a quote from which film?

    • AMy Girl
    • BHigh School Musical 2
    • CHair Spray
    • DHigh School Musical
    Answer: My Girl
  19. 1969.

    Which actor, featured in Its A Wonderful Life (1946) appeared in the most Top 100 American films?

    • AWard Bond
    • BAgnes Moorehead
    • CJohn Turturro
    • DWalter Brennan
    Answer: Ward Bond
  20. 1970.

    How old was Laurence Fishburne when Francis Ford Coppola cast him in Apocalypse Now (1979)?

    • A16
    • B14
    • C20
    • D18
    Answer: 14
  21. 1971.

    Which is the only original movie, included in the AFI Top 100 list, together with its sequel?

    • AStar Wars 1 and 2
    • BIndiana Jones 1 and 2
    • CGodfather and Godfather II
    • DStars Wars (Episode 4) and 5
    Answer: Godfather and Godfather II
  22. 1972.

    This 2006 Milla Jovovich film uses the basic premise of John Cassavetess 1980 film Gloria.

    • ABloodRayne
    • BDoom
    • CUltraviolet
    • DResident Evil
    Answer: Ultraviolet
  23. 1973.

    Which member of the High Noon crew was blacklisted because of the McCarthy hearings?

    • AThe musical director
    • BThe director
    • CThe executive producer
    • DThe cinematographer
    Answer: The director
  24. 1974.

    Where and when does the opening scene of The Last Crusade take place?

    • AUtah, 1911
    • BUtah, 1912
    • CNew Mexico, 1910
    • DNew Mexico, 1913
    Answer: Utah, 1912
  25. 1975.

    What 1974 movie depicts the story of a young wife and mother's (Gena Rowlands) erratic behavior, which leads her husband (Peter Falk) to commit her for psychiatric treatment because he fears what he doesn't understand?

    • AWhen a Man Loves a Woman
    • BA Woman Under the Influence
    • CFrances
    • DSybil
    Answer: A Woman Under the Influence
  26. 1976.

    This actress, who plays Leah on Juno, is more famous for her roles in Kidnapped and United 93.

    • ADina Twoomy
    • BOlivia Thirlby
    • CDana Clarke
    • DDana Clark
    Answer: Olivia Thirlby
  27. 1977.

    The actors playing Sally Hyde and Luke Martin in this drama film won the Best Actor and Best Actress Academy Awards.

    • AThe English Patient
    • BDances with Wolves
    • CComing Home
    • DUnforgiven
    Answer: Coming Home
  28. 1978.

    Who is Rasputias dance teacher in the comedy Norbit?

    • ALeroy
    • BBuster
    • CCharlie
    • DBilly
    Answer: Buster
  29. 1979.

    This actress and singer was initially offered to direct and play the role of Ingrid in the 2002 movie White Oleander, but she turned it down.

    • AWhitney Houston
    • BCher
    • CVanessa Williams
    • DBarbra Streisand
    Answer: Barbra Streisand
  30. 1980.

    This 1979 film won the Academy Award for Best Picture at the 52nd Academy Awards in 1980.

    • AKramer vs. Kramer
    • BApocalypse Now
    • CAll That Jazz
    • DNorma Rae
    Answer: Kramer vs. Kramer
  31. 1981.

    Resurrected, The Bourne Supremacy and United 93 are probably the best known movies by this British-born director.

    • AOscar Micheaux
    • BSike Jonze
    • CPaul Greengrass
    • DDon Siegel
    Answer: Paul Greengrass
  32. 1982.

    What kind of demonic power is little Regan possessed by in the 1973 movie The Exorcist?

    • AHer dead fathers ghost
    • BSatan
    • CJudas Iscariots spirit
    • DA legion of demons
    Answer: Satan
  33. 1983.

    What year was Roy Del Ruth's movie The Alligator People released?

    • A1957
    • B1959
    • C1955
    • D1956
    Answer: 1959
  34. 1984.

    Who kills Carmen Brown in Carmen: A Hip Hopera?

    • AHer ex-boyfriend
    • BLieutenant Miller
    • CBlaze
    • DShe dies in a car crash
    Answer: Lieutenant Miller
  35. 1985.

    This 1967 comedy, which may be the Top Ten American movie with the lowest profile and one of the lowest budgets, starred a newcomer named Dustin Hoffman.

    • AMarathon Man
    • BKramer Vs. Kramer
    • CThe Graduate
    • DTootsie
    Answer: The Graduate
  36. 1986.

    What statement is true about the sword duel between Drake and Blade in Blade Trinity?

    • AIts all digital.
    • BDominic Purcell (Drake) did all his stunts.
    • CThe swords were fake.
    • DIt was originally left out of the movie.
    Answer: Dominic Purcell (Drake) did all his stunts.
  37. 1987.

    Who is the Mexican-born director of the Golden Globe-winning movie Babel?

    • AGuillermo Del Toro
    • BAlejandro Gonzalez Inarritu
    • CMaria Elaidia
    • DAlfonso Cuaron
    Answer: Alejandro Gonzalez Inarritu
  38. 1988.

    What are the last words that John Dillinger says in the Public Enemies 2009 movie?

    • ACrime does not pay, Anna.
    • BTell Billie for me Bye bye Blackbird.
    • CAll is far behind me. I am ready.
    • DMan should never forget where he comes from, and where hes going.
    Answer: Tell Billie for me Bye bye Blackbird.
  39. 1989.

    This actor, who portrayed Mr. McCardle, Juror #9 in 12 Angry Men, passed away in 1964 after a brilliant career in early television and motion pictures.

    • AJohn Fiedler
    • BJack Warden
    • CJoseph Sweeney
    • DEd Begley
    Answer: Joseph Sweeney
  40. 1990.

    In the movie Wedding Crashers, who claimed to be first-team All-State and in which sport?

    • AJohn, Hunting
    • BJeremy, Football
    • CZach, Football
    • DTodd, Hunting
    Answer: Jeremy, Football
  41. 1991.

    How many of the Wolverines actually live through the end of the movie Red dawn?

    • A3
    • B0
    • C1
    • D2
    Answer: 2
  42. 1992.

    In the movie "Bride of Chucky", the fourth of the Child's Play series, Chucky's girlfriend Tiffany brings Chucky back using what book about voodoo magic?

    • AVoodoo 4 Dummies
    • BThe Power of Voodoo Magic
    • CVoodoo Forever
    • DThe Voodoo Guide 2000
    Answer: Voodoo 4 Dummies
  43. 1993.

    What was the code name of fictional character Roger Bartlett, portrayed by Richard Attenborough in the movie The Great Escape?

    • AThe SBO
    • BThe Tunneler
    • CBig X
    • DThe Surveyor
    Answer: Big X
  44. 1994.

    In the film Eve of Destruction, this actor played the aging father of Eve, Bill Simmons, who was hunted down by the robot Eve because of the way he treated Eve's mother.

    • ARichard Crenna
    • BKevin McCarthy
    • CDavid Wayne
    • DAbe Vigoda
    Answer: Kevin McCarthy
  45. 1995.

    What does the Wicked Witch of the West from The Wizard of Oz write in the sky, while flying over the Emerald City?

    • ASurrender Dorothy
    • BYou will die Dorothy
    • CSurrender or else
    • DSurrender Dorothy or die
    Answer: Surrender Dorothy
  46. 1996.

    On the movie The Break-Up, where do Gary and Brooke first meet?

    • AAt an art museum
    • BAt a baseball game
    • CAt a basketball game
    • DIn Central Park
    Answer: At a baseball game
  47. 1997.

    What actress plays the role of Jordan Mooney in the movie Cocktail?

    • ARenee Zellweger
    • BGina Gershon
    • CElisabeth Shue
    • DRebecca DeMornay
    Answer: Elisabeth Shue
  48. 1998.

    Which actress was nominated for a SAG Award for her part in the 2006 drama Babel?

    • ADakota Fanning
    • BAdriana Barraza
    • CClaire Danes
    • DKoji Yakamura
    Answer: Adriana Barraza
  49. 1999.

    In 1994, the T-Rex in Jurassic Park won the Best Villain award in what movie awards program?

    • AThe Academy Awards
    • BThe Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films
    • CThe Peoples Choice Awards
    • DMTV Movie Awards
    Answer: MTV Movie Awards
  50. 2000.

    This former SNL comic and 61* director was the voice of the one-eyed creature Mike Wazowski.

    • AJim Carrey
    • BRobin Williams
    • CDamen Wayans
    • DBilly Crystal
    Answer: Billy Crystal

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.