Discussly

Movie Trivia Questions — page 38

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 38 of 78
  1. 1851.

    What actor won an Academy Award for his performance in The Godfather?

    • AJames Caan as Sonny Corleone
    • BRobert Duvall as Tom Hagen
    • CMarlon Brando as Vito Corleone
    • DAl Pacino as Michael Corleone
    Answer: Marlon Brando as Vito Corleone
  2. 1852.

    In the movie On Her Majestys Secret Service, James Bond poses as which member of the College of Arms, a genealogical society?

    • ASir Hilary Bray
    • BSir Hilary Lomax
    • CSir Hilary Pearce
    • DSir Hilary Sampson
    Answer: Sir Hilary Bray
  3. 1853.

    In 2000 William Friedkin directed the movie Rules of Engagement, about a marine colonel who is brought to court-martial after he orders his troops to fire into a crowd in Yemen. Which two actors starred in this movie?

    • AJack Nicholson and Kevin Bacon
    • BDenzel Washington and Anthony Hopkins
    • CSamuel L. Jackson and Tommy Lee Jones
    • DAnthony Hopkins and Meg Ryan
    Answer: Samuel L. Jackson and Tommy Lee Jones
  4. 1854.

    This trope refers to minor characters that are killed off to show how a monster works.

    • AMinions
    • BRed Shirt
    • CCannon Fodder
    • DExpendables
    Answer: Red Shirt
  5. 1855.

    Judd Apatow and Paul Feig created this American comedy series, which contained only 18 episodes.

    • ANip/Tuck
    • BCalifornication
    • CEd
    • DFreaks and Geeks
    Answer: Freaks and Geeks
  6. 1856.

    Which movie was the following tag line used to promote: Up is down, black is white, and nothing is what it seems?

    • AMillers Crossing
    • BBarton Fink
    • CL.A Confidential
    • DRaising Arizona
    Answer: Millers Crossing
  7. 1857.

    What song from the movie Camp Rock was performed by Demi Lovato and Joe Jonas?

    • AWe Rock
    • BThis Is Me
    • CGotta Find you
    • DWho Will I Be
    Answer: This Is Me
  8. 1858.

    In the movie The Crow, who says the line 'Childhood's over the moment you know you're gonna die'?

    • AT-Bird
    • BGrange
    • CTop Dollar
    • DOfficer Albrecht
    Answer: Top Dollar
  9. 1859.

    Godzilla (1984) was released in the U.S. as Godzilla 1985 and revived the series after nearly a decade. What conection did this film have with the original U.S. release of Godzilla?

    • AThe same American voice actors returned thirty years later to overdub the Japanese dialogue.
    • BThey are the only two films in the series in which Godzilla is shown dead.
    • CRaymond Burr returned as the American reporter.
    • DBoth films feature new American scores by composer John Barry.
    Answer: Raymond Burr returned as the American reporter.
  10. 1860.

    Who plays Hammer in the 1988 movie I'm Gonna Get You Sucka?

    • AIsaac Hayes
    • BSam Jackson
    • CDavid Sole
    • DEddie Murphy
    Answer: Isaac Hayes
  11. 1861.

    Mark Wahlberg played the titular character of which 2008 video-game adaptation?

    • AHitman
    • BGod Of War
    • CAlan Wake
    • DMax Payne
    Answer: Max Payne
  12. 1862.

    What is the name of Lex Luthors girlfriend in the film Superman Returns?

    • ACookie
    • BKitty
    • CAmila
    • DMary
    Answer: Kitty
  13. 1863.

    Which jazz musician sang Weve Got All The Time In The World, in On Her Majestys Secret Service?

    • APerry Como
    • BLouis Armstrong
    • CNat King Cole
    • DSmokey Robinson
    Answer: Louis Armstrong
  14. 1864.

    What did Alfred Hitchcock use as blood in the film "Psycho"?

    • AMaple syrup
    • BChocolate syrup
    • CKetchup
    • DRed food coloring
    Answer: Chocolate syrup
  15. 1865.

    Near the end of the movie 2001 Maniacs, Anderson and Joey jump on Malcolms motorcycle and speed off. They alert the police and find out what?

    • APleasant Valleys mayor is the local sheriff.
    • BThey have traveled back in time to the year 1854.
    • CTheir friends are waiting for them at the police station.
    • DPleasant Valley is a cemetery.
    Answer: Pleasant Valley is a cemetery.
  16. 1866.

    In the movie What About Bob?, what does Dr. Marvin do to Bob in order to finally get rid of him?

    • Ahires a hitman to kill Bob
    • Bties 20 pounds of dynamite around Bob and leaves him in the woods
    • Clocks Bob up in the institution again by telling lies about Bob
    • Dtakes Bob out on the boat and tries to drown Bob by pushing him out of the boat
    Answer: ties 20 pounds of dynamite around Bob and leaves him in the woods
  17. 1867.

    Which of Abigails collections does Ben Gates contribute to in the movie National Treasure?

    • AScroll
    • BCoin shaped pin
    • CKey chain
    • DStamp
    Answer: Coin shaped pin
  18. 1868.

    Which of these Academy Awards did the 1998 movie Saving Private Ryan not win?

    • ABest Director
    • BBest Editing
    • CBest Sound
    • DBest Picture
    Answer: Best Picture
  19. 1869.

    In what year was Back to the Future Part I initially set?

    • A1984
    • B1982
    • C1986
    • D1985
    Answer: 1985
  20. 1870.

    What title did director Martin Scorsese originally intend to give to his 1990 movie Goodfellas?

    • ANaughty Boy
    • BBad or Dead
    • CWise Guy
    • DBaddest
    Answer: Wise Guy
  21. 1871.

    In No Country for Old Men, how much does Moss pay the college boys at the Mexican border for their coat?

    • Atwenty five dollars
    • B200 dollars
    • C1000 dollars
    • D500 dollars
    Answer: 500 dollars
  22. 1872.

    How many Academy Award nominations did the 2001 movie The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring receive?

    • AFifteen
    • BTen
    • CThirteen
    • DEight
    Answer: Thirteen
  23. 1873.

    What actress appeared in the 1999 drama movie Magnolia, also starring Tom Cruise?

    • AJulia Roberts
    • BReese Witherspoon
    • CMinnie Driver
    • DJulianne Moore
    Answer: Julianne Moore
  24. 1874.

    What 2009 song was featured in the trailer and TV spots of the comedy movie The Ugly Truth?

    • AWarning/Tornado by Rihanna
    • BRight Round by Flo Rida
    • CWork by Ciara ft. Missy Elliott
    • DSo Fine by Sean Paul
    Answer: Right Round by Flo Rida
  25. 1875.

    What was the name of the school bus driver in the movie Princess Protection Program?

    • AGwen
    • BHelen
    • CAlyssa
    • DHelga
    Answer: Helen
  26. 1876.

    Which two movies have been nominated for 11 Academy Awards but won none?

    • AThe Color Purple and The Turning Point
    • BPeyton Place and The Sand Pebbles
    • CQuo Vadis and The Nuns Story
    • DRagtime and The Elephant Man
    Answer: The Color Purple and The Turning Point
  27. 1877.

    Which of the following James Bond villains is not affiliated with the SPECTRE organization?

    • AAuric Goldfinger
    • BDr. Julius No
    • CRosa Klebb
    • DEmilio Largo
    Answer: Auric Goldfinger
  28. 1878.

    I came here tonight because when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible. (1989)

    • AYouve Got Mail
    • BThe Mask of Zorro
    • CWuthering Heights
    • DWhen Harry Met Sally
    Answer: When Harry Met Sally
  29. 1879.

    What was the number of the bowling lane Rosie bowled in in the movie Princess Protection Program?

    • A4
    • B6
    • C15
    • D18
    Answer: 18
  30. 1880.

    Did Colonel Billy Mitchell appear in a Walt Disney full length animated film?

    • ANo
    • BYes
    Answer: Yes
  31. 1881.

    Which of these is not one of Benjamins kids from the 2000 movie The Patriot?

    • ASamuel
    • BWilliam
    • CMargaret
    • DElizabeth
    Answer: Elizabeth
  32. 1882.

    What type of cigarettes does Kevin give Billy in St. Elmos Fire, when he boards the bus to leave D.C?

    • AMarlboro
    • BCamel
    • CNewport
    • DSalem
    Answer: Newport
  33. 1883.

    After they saved their lives The Goonies are seen walking on what beach?

    • ACannon Beach, OR.
    • BEcola State Park, OR.
    • CRock State Beach, CA.
    • DGoat Rock State Beach, CA.
    Answer: Goat Rock State Beach, CA.
  34. 1884.

    Who is the villains evil henchwoman in The Spy Who Loved Me, who chases James Bond in a helicopter?

    • AEuridice
    • BZelda
    • CGayle
    • DNaomi
    Answer: Naomi
  35. 1885.

    What was the name of the pub in which the characters barricade themselves in the 2004 movie Shaun of the Dead?

    • AKnotingham
    • BDorchester
    • CHowitzer
    • DWinchester
    Answer: Winchester
  36. 1886.

    What kind of car does Jake Ryan drive in the classic flick Sixteen Candles?

    • ARolls Royce
    • BTrans Am
    • CPorsche
    • D69 Mustang
    Answer: Porsche
  37. 1887.

    Woody Allen wrote and directed the 1978 drama Interiors in the manner of this European director, who was one of Allens major influences.

    • AMichelangelo Antonioni
    • BWim Wenders
    • CIngmar Bergman
    • DSergio Leone
    Answer: Ingmar Bergman
  38. 1888.

    In what California area was the 1982 film Poltergeist primarily shot?

    • AHollywood
    • BAqoura Hills
    • CLaguna Beach
    • DFt Lauderdale
    Answer: Aqoura Hills
  39. 1889.

    In the movie Blazing Saddles, Sheriff Bart meets Jim at the Rock Ridge jail, where he was held overnight for drunken behavior. Finish the following quote: Jim: Well, my name is Jim, but most people call me ______.

    • AJim
    • BMongo
    • CThe Waco Kid
    • DBart
    Answer: Jim
  40. 1890.

    What animal did Whoopi Goldberg voice in the 1994 animated movie The Lion King?

    • AMeerkat
    • BHyena
    • CHornbill
    • DLioness
    Answer: Hyena
  41. 1891.

    Who directed, wrote and starred as the newly-elected President of the United States in the 2003 comedy movie Head of State?

    • AEddie Murphy
    • BChris Rock
    • CChris Tucker
    • DMartin Lawrence
    Answer: Chris Rock
  42. 1892.

    In Return of the Jedi, Luke severs one of Darth Vaders body parts in a lightsaber fight. What part does Vader lose?

    • ALeft leg
    • BRight Leg
    • CRight Hand
    • DLeft Hand
    Answer: Right Hand
  43. 1893.

    This 1992 movie received the Oscar for Best Picture at the 65th Academy Awards in 1993?

    • AScent of a Woman
    • BUnforgiven
    • CA Few Good Men
    • DThe Crying Game
    Answer: Unforgiven
  44. 1894.

    What movie, that won best picture at the 45th annual Academy Awards, stars Al Pacino and Marlon Brando?

    • AScarecrow
    • BSerpico
    • CThe Panic In Needle Park
    • DThe Godfather
    Answer: The Godfather
  45. 1895.

    What is the name of Claires obnoxious boyfriend in the hilarious movie Wedding Crashers?

    • AZach
    • BWilliam
    • CChazz
    • DTodd
    Answer: Zach
  46. 1896.

    In the movie 48 Hrs., Ganz escapes from prison with the help of his friend Billy Bear. Where does he go after he escapes?

    • ADisneyland
    • BA hotel in the area
    • CChicago Cubs game
    • DSan Francisco Giants game
    Answer: A hotel in the area
  47. 1897.

    In the movie Dirty Dancing, who is Billy related to and how?

    • AJohnny (cousin)
    • BJohnny (brother)
    • CMax (nephew)
    • DPenny (brother)
    Answer: Johnny (cousin)
  48. 1898.

    What to the following files have in common: Twins Effect 2, Cradle 2 the Grave, Yakuza, Romeo Must Die?

    • AThey were produced by the same company
    • BThey were all directed by the same man
    • CAll were shot in the same country
    • DAll feature the same actor
    Answer: They were all directed by the same man
  49. 1899.

    This 300 lb character actor is part of the Burt Reynolds inner circle of actors and had a brief role on Reynolds Evening Shade program from 1991-1993. In Malone, he plays a bully that gets his butt kicked on a bridge by Malone, played by Burt Reynolds.

    • ACharles Durning
    • BDennis Burkley
    • CMichael Jeter
    • DTracy Walter
    Answer: Dennis Burkley
  50. 1900.

    What weapon was used to shoot the crown off Rosies head in the movie Princess Protection Program?

    • Aknife
    • Bsword
    • Crifle
    • Dshot gun
    Answer: sword

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.