Discussly

Movie Trivia Questions — page 36

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 36 of 78
  1. 1751.

    Which Academy Award-winning actress voiced the dragon in the film Eragon?

    • ADame Judi Dench
    • BGweneth Paltrow
    • CRachel Weisz
    • DJulia Roberts
    Answer: Rachel Weisz
  2. 1752.

    Which of these movies did Jeff Bridges not star in?

    • ATrue Grit
    • BThe Giver
    • CThe Hateful Eight
    • DTron: Legacy
    Answer: The Hateful Eight
  3. 1753.

    Elvira Wayans was a writer on what Damon Wayans television show?

    • AMy Brothers Keeper
    • BMy Wife and Kids
    • CIn Living Color
    • DHouse of Payne
    Answer: My Wife and Kids
  4. 1754.

    In the comedy classic Napoleon Dynamite, what was the name of Napoleons high school?

    • APreston High
    • BP.S. 52
    • COur Lady of Mercy
    • DShermer High
    Answer: Preston High
  5. 1755.

    Which of these stars does not have a cameo in Fear and Loathing in Las Vegas?

    • ATobey Maguire
    • BJim Carrey
    • CCameron Diaz
    • DGary Busey
    Answer: Jim Carrey
  6. 1756.

    How many Academy Awards did the 1990 movie Dances with Wolves win out of twelve nominations?

    • AFive
    • BSeven
    • CTwelve
    • DNone
    Answer: Seven
  7. 1757.

    What is the name of John Dillingers girlfriend in the 2009 movie Public Enemies?

    • ABobby
    • BBillie
    • CBonnie
    • DBecky
    Answer: Billie
  8. 1758.

    What actor portrayed Thomas Edward Lawrence in the 1962 movie Lawrence of Arabia?

    • AAnthony Quinn
    • BAlec Guinness
    • CPeter OToole
    • DOmar Sharif
    Answer: Peter OToole
  9. 1759.

    What is Freddy Kruegers middle name?

    • AJohnathan
    • BWilliam
    • CRobert
    • DCharles
    Answer: Charles
  10. 1760.

    John Travolta played Vincent Vega in Pulp Fiction, but Tarantino wanted to cast another actor in the role. This actor turned down the part in order to appear in Wyatt Earp. Who is the actor?

    • AHarvy Keitel
    • BNicolas Cage
    • CSylvester Stallone
    • DMichael Madsen
    Answer: Michael Madsen
  11. 1761.

    This directors movies usually have Gothic elements in them. He directed Ed Wood, Edward Scissorhands, Pee-Wees Big Adventure, and Beetlejuice.

    • AMichael Gondry
    • BGore Verbinski
    • CSpike Jonze
    • DTim Burton
    Answer: Tim Burton
  12. 1762.

    In a 1993 comedy/drama, Johnny Depp starred as the son of a morbidly obese woman with this last name.

    • APearson
    • BGrape
    • COrange
    • DAppleby
    Answer: Grape
  13. 1763.

    Four Emmys! Four Grammys! Three Oscars! But most people know him best for his one Tony - the 1976's Tony for Best Musical Score for A Chorus Line. Who is this American composer?

    • AOscar Hammerstein III
    • BOscar Hammerstein IV
    • CCole Porter
    • DMarvin Hamlisch
    Answer: Marvin Hamlisch
  14. 1764.

    In this movie, John Wayne played the sheriff of a small town, who has to hold in jail the brother of a powerful rancher. The movie was directed by Howard Hawks.

    • ANeath The Arizona Skies
    • BRio Bravo
    • CThe Horse Soldiers
    • DThe Man Who Shot Liberty Valance
    Answer: Rio Bravo
  15. 1765.

    Which of the following is NOT the name of one of the Dread Pirate Roberts in the movie The Princess Bride?

    • ARyan
    • BWestley
    • CJohann
    • DCummerbund
    Answer: Johann
  16. 1766.

    In the film House of 1000 Corpses, what were Grandpa and Otis watching on the TV when the police arrived?

    • AMiami Vice
    • BThe Munsters
    • CBuffy the Vampire Slayer
    • DRoswell
    Answer: The Munsters
  17. 1767.

    In the movie Adventures in Babysitting what is the last name of Chris, the main character played by Elisabeth Shue?

    • AJones
    • BThompson
    • CParker
    • DSmith
    Answer: Parker
  18. 1768.

    In the movie The Wizard of Oz, the role of the Tin Man was played by Jack Haley but another actor was originally hired for the part. Who was this actor?

    • ADon Knotts
    • BBuddy Ebsen
    • CGeorge Burns
    • DTony Curtis
    Answer: Buddy Ebsen
  19. 1769.

    In the movie Joe Dirt, where did Joe Dirt lose his parents?

    • ASea World
    • BGrand Canyon
    • CMount Rushmore
    • DYellowstone National Park
    Answer: Grand Canyon
  20. 1770.

    What is the name of the county jail seen in the opening credits of the movie The Goonies?

    • AEcola County Jail
    • BClatsop County Jail
    • CStoclap County Jail
    • DCannon County Jail
    Answer: Clatsop County Jail
  21. 1771.

    In three of these movies James Bond drove an Aston Martin DB5. Can you spot the odd one?

    • AThunderball
    • BDr. No
    • CGoldfinger
    • DGoldenEye
    Answer: Dr. No
  22. 1772.

    Who was Marlon Brandos appointed spokesperson at the 1973 Academy Awards who went on stage to refuse his Best Actor Oscar citing Hollywoods misrepresentation of Native Americans?

    • AJohn Wayne
    • BSacheen Littlefeather
    • CSacajewea
    • DPrincess Summer-Fall-Winter-Spring
    Answer: Sacheen Littlefeather
  23. 1773.

    What 2008 movie received 13 nominations at the 81st Academy Awards 2009?

    • AMilk
    • BSlumdog Millionaire
    • CThe Reader
    • DThe Curious Case of Benjamin Button
    Answer: The Curious Case of Benjamin Button
  24. 1774.

    In a classic scene from the Rambo quadrilogy, Rambo kills a guy in a helicopter with a rock. In which Rambo movie does this take place?

    • ARambo
    • BFirst Blood
    • CFirst Blood pt. II
    • DRambo III
    Answer: First Blood
  25. 1775.

    What relative of Norman Bates exists in his head as his alternate personality in the 1960 movie Psycho?

    • AHis wife
    • BHis sister
    • CHis father
    • DHis mother
    Answer: His mother
  26. 1776.

    What type of animated character, named Darlin, did Whoopi Goldberg voice in the 2006 animated movie Everyones Hero?

    • ACat
    • BComputer mouse
    • CBaseball bat
    • DGolf cart
    Answer: Baseball bat
  27. 1777.

    What actress received the Academy Award for Best Actress for 1989?

    • AJessica Lange for Music Box
    • BJessica Tandy for Driving Miss Daisy
    • CMichelle Pfeiffer for The Fabulous Baker Boys
    • DIsabelle Adjani for Camille Claudel
    Answer: Jessica Tandy for Driving Miss Daisy
  28. 1778.

    Who portrays Ernst Stavro Blofeld in the 1969 movie On Her Majestys Secret Service?

    • AJohn Gielgud
    • BLorne Greene
    • CTelly Savalas
    • DPeter Graves
    Answer: Telly Savalas
  29. 1779.

    Where are Butch Cassidy and the Sundance Kid when the mayor is trying to organize a group to get out and kill them?

    • ABehind him
    • BWe don't know.
    • CAustralia
    • DOn a balcony watching
    Answer: On a balcony watching
  30. 1780.

    This was the car of the gang leader Clarence Boddicker in the movie RoboCop.

    • AProject X
    • B6000 SUX
    • CBertha
    • D1987 VW
    Answer: 6000 SUX
  31. 1781.

    What actor portrayed agent 007 in the seventeenth James Bond movie GoldenEye in 1995?

    • ADaniel Craig
    • BPierce Brosnan
    • CTimothy Dalton
    • DSean Bean
    Answer: Pierce Brosnan
  32. 1782.

    Ernest Borgnine played General Worden in this 1967 hit military movie.

    • AThe Wild Bunch
    • BThe Dirty Dozen II
    • CThe Dirty Dozen
    • DBad Day At Black Rock
    Answer: The Dirty Dozen
  33. 1783.

    Which of these actors was not a student of Stella Adler?

    • AWarren Beatty
    • BRobert DeNiro
    • CMartin Sheen
    • DEli Wallach
    Answer: Eli Wallach
  34. 1784.

    Which actor plays Richard Hoover in the film Little Miss Sunshine?

    • APaul Dano
    • BSteven Colbert
    • CGreg Kinnear
    • DAlan Arkin
    Answer: Greg Kinnear
  35. 1785.

    What is the nickname of the leader of the kidnappers in the 2004 action thriller movie Man on Fire?

    • AEl Caliente
    • BEl Padre
    • CThe Fingers
    • DThe Voice
    Answer: The Voice
  36. 1786.

    What is the name of the senator who attempts to extort money from Michael in The Godfather Part II?

    • AMcAllister
    • BStockton
    • CEllis
    • DGeary
    Answer: Geary
  37. 1787.

    What Blazing Saddles character got shot in the foot for using the cliché "We will head them off at the pass"?

    • AMongo
    • BTaggart
    • CLyle
    • DBart
    Answer: Taggart
  38. 1788.

    This actor, who played the brother, Dwayne, in Little Miss Sunshine, won rave reviews for his role in L.I.E.

    • ARobert Newsome
    • BDon Newcombe
    • CBobby Danes
    • DPaul Dano
    Answer: Paul Dano
  39. 1789.

    Oh and remember, next Friday is Hawaiian shirt day. So, you know, if you want to, go ahead and wear a Hawaiian shirt and jeans is a quote from which of these films?

    • AGood Luck Chuck
    • BOffice Space
    • CNapoleon Dynamite
    • DThe Wedding Singer
    Answer: Office Space
  40. 1790.

    What is the name of the paradisal land under the sea in the 1968 animated film Yellow Submarine?

    • AMerryland
    • BBeatland
    • CPepperland
    • DPaperland
    Answer: Pepperland
  41. 1791.

    In the film industry, the term 2:3 pulldown refers to what?

    • AThe optimal difference of intensities between the key and the fill in high key lighting
    • BThe order of a shot list
    • CThe amount of delay within in a recorded scene
    • DThe conversion of film to video
    Answer: The conversion of film to video
  42. 1792.

    Which is the only actor from the original Star Trek show to be in Star Trek XI?

    • ALeonard Nimoy
    • BNichelle Nichols
    • CWilliam Shatner
    • DWalter Koenig
    Answer: Leonard Nimoy
  43. 1793.

    What Charlie Chaplin film was ranked the best romantic comedy movie of all time by the American Film Institute in 2008?

    • AModern Times
    • BThe Gold Rush
    • CCity Lights
    • DThe Great Dictator
    Answer: City Lights
  44. 1794.

    In the movie Up In Smoke, what type of vehicle do Cheech and Chong drive across the Mexican border into America?

    • AA motorcycle and sidecar
    • BA station wagon
    • CA school bus
    • DA delivery truck
    Answer: A delivery truck
  45. 1795.

    What actor won the Academy Award for Best Supporting Actor for his performance in the 1997 movie Good Will Hunting?

    • ABen Affleck
    • BMatt Damon
    • CRobin Williams
    • DCasey Affleck
    Answer: Robin Williams
  46. 1796.

    Several westerns have been made about this famous family of brothers that rode into history on both sides of the law.

    • AKidd
    • BJames
    • CEarp
    • DDalton
    Answer: Earp
  47. 1797.

    The portrayal of what Shakespearean character brought Laurence Olivier an Academy Award for Best Actor in 1948?

    • AHamlet
    • BRomeo
    • CHenry V
    • DOthello
    Answer: Hamlet
  48. 1798.

    What happens to the mysterious biker in Grease 2 (who has Stephanie enamored of him) after the guys chase him from the June Moon Talent Contest?

    • AHe gives up and reveals his identity to everyone.
    • BHe does wheelies and tricks with his motorcycle and then disappears really quickly down the street.
    • CHe runs into a tree and is rushed to the hospital with extreme bodily injuries.
    • DThey make him jump his bike through a construction site and he is presumed dead.
    Answer: They make him jump his bike through a construction site and he is presumed dead.
  49. 1799.

    The actors playing Clarice Starling and Hannibal Lecter won the Best Actor and Best Actress Academy Awards.

    • APlatoon
    • BThe Silence of the Lambs
    • CAmerican Beauty
    • DGladiator
    Answer: The Silence of the Lambs
  50. 1800.

    Who wrote the book on which the 2008 western Appaloosa is based?

    • ARobert B. Parker
    • BLarry McMurtry
    • CJohn Wayne
    • DEdward Buscombe
    Answer: Robert B. Parker

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.