Discussly

Movie Trivia Questions — page 34

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 34 of 78
  1. 1651.

    Who played Marine biologist Matt Hooper in the movie Jaws?

    • ARichard Dreyfuss
    • BLee Horsley
    • CRobert Shaw
    • DMatt Houston
    Answer: Richard Dreyfuss
  2. 1652.

    What is the highest rated science-fiction movie on the AFI Top 100 list?

    • AE.T. The Extra-Terrestrial
    • B2001: A Space Odyssey
    • CClose Encounters of the Third Kind
    • DStar Wars (1977)
    Answer: Star Wars (1977)
  3. 1653.

    This actor, who starred in the film Marty and on the sitcom McHales Navy, played Duke Engstrom in the movie The Wild Bunch.

    • AWilliam Holt
    • BKelsey Grammar
    • CBen Ryan
    • DErnest Borgnine
    Answer: Ernest Borgnine
  4. 1654.

    What kind of animal character is Don Lino, voiced by Robert De Niro in the 2004 comedy movie Shark Tale?

    • AShark
    • BOctopus
    • CManta ray
    • DBlue whale
    Answer: Shark
  5. 1655.

    This actor received the Golden Raspberry Award for Worst Actor for his performance in a 1999 movie.

    • AArnold Schwarzenegger for End of Days
    • BRobin Williams for Bicentennial Man
    • CAdam Sandler for Big Daddy
    • DKevin Kline for Wild Wild West
    Answer: Adam Sandler for Big Daddy
  6. 1656.

    What actor took the award for Best Actor in a Leading Role at the 72nd Academy Awards 2000?

    • ARussell Crowe
    • BKevin Spacey
    • CDenzel Washington
    • DSean Penn
    Answer: Kevin Spacey
  7. 1657.

    What does the nerd, portrayed by David Spade, say to the waitress at Pizza Hut in movie The Benchwarmers?

    • AThis food is good
    • BI am never coming here again
    • CYour hot
    • DI like salad
    Answer: I like salad
  8. 1658.

    Which of the following powers the time machine featured in the movie Back to the Future?

    • APlutonium
    • BLithium battery
    • CDiesel
    • DRegular unleaded gas
    Answer: Plutonium
  9. 1659.

    What 1987 movie is this quote from: They can get to anyone, they can kill anybody. You want them to know who you are? Do you??

    • ADark Tower
    • BThe Believers
    • CHellraiser
    • DThe Wind
    Answer: The Believers
  10. 1660.

    What actor portrayed King Philip II in the 2004 movie Alexander?

    • AAnthony Hopkins
    • BColin Farrell
    • CVal Kilmer
    • DHeath Ledger
    Answer: Val Kilmer
  11. 1661.

    Thomas Lennon starred on the MTV comedy show The State. What year was that show first aired?

    • A1997
    • B1994
    • C2000
    • D1993
    Answer: 1993
  12. 1662.

    Which of the following actors has not appeared in an adaptation of Akira Kurosawa's film Yojimbo?

    • AChristopher Walken
    • BBruce Willis
    • CClint Eastwood
    • DKurt Russell
    Answer: Kurt Russell
  13. 1663.

    What character from the movie The Goonies said Here, grab the rock?

    • AMikey
    • BChunk
    • CBrand
    • DMouth
    Answer: Brand
  14. 1664.

    What Soviet female agent falls in love with James Bond, instead of killing him, in From Russia With Love?

    • ANadezhda Krupskaya
    • BTatiana Romanova
    • COlga Milyukova
    • DAnya Amasova
    Answer: Tatiana Romanova
  15. 1665.

    Who sings the song Tell Me Something I Don't Know in the movie Another Cinderella Story?

    • AMary
    • BJoey
    • CTami
    • DJoey and Mary
    Answer: Mary
  16. 1666.

    Who plays Mr. Freeze in the 1997 movie Batman and Robin?

    • ATommy Lee Jones
    • BPat Hingle
    • CArnold Schwarzenegger
    • DVictor Fries
    Answer: Arnold Schwarzenegger
  17. 1667.

    In which California community was the first of the Zodiac murders committed according to the 2007 movie of the same name?

    • AVallejo
    • BSouthgate
    • CWalnut Groves
    • DLong Beach
    Answer: Vallejo
  18. 1668.

    What is the name of the Don who controlled Little Italy when Vito Corleone was younger?

    • ADon Fanucci
    • BDon Carlito
    • CDon Andolini
    • DDon Ciccio
    Answer: Don Fanucci
  19. 1669.

    Which military conflict does the 1987 film Full Metal Jacket concern?

    • AVietnam War
    • BWorld War I
    • CWorld War II
    • DKorean War
    Answer: Vietnam War
  20. 1670.

    In The Bourne Ultimatum, the character played by David Straihtirn, is trying to start his own operation. What is ti called?

    • AMartyn III
    • BBlackbriar
    • CTritent II
    • DThreadway II
    Answer: Blackbriar
  21. 1671.

    In which movie does Robin Williams' character have to disguise themselves into a woman?

    • AOld Dogs
    • BJumanji
    • CMrs. Doubtfire
    • DAwakenings
    Answer: Mrs. Doubtfire
  22. 1672.

    Who directed the 1985 movie A View to a Kill?

    • AFerdinand Fairfax
    • BPaul Wendkos
    • CJohn Glen
    • DMichael Ritchie
    Answer: John Glen
  23. 1673.

    What type of ammo did the pulse rifles fire when used by the soldiers in the movie Aliens?

    • A10 mm tip caseless
    • Bknives and sharp sticks
    • C7.52 full metal jacket
    • Dbig ones
    Answer: 10 mm tip caseless
  24. 1674.

    He made a name as a director of very fine documentary movies. His first significant film was Titicut Follies, a documentary that showed the problems at Massachusetts Correctional Institution.

    • AFrederick Wiseman
    • BKeith Gordon
    • CDon Siegel
    • DGordon Parks
    Answer: Frederick Wiseman
  25. 1675.

    In what 1987 horror movie does this conversation occur: "Wait a minute, who am I here?" "Jerry?" "That's right. Jerry Blake. Thanks, honey."?

    • AShocker
    • BAmerican Gothic
    • CBrain Damage
    • DThe Stepfather
    Answer: The Stepfather
  26. 1676.

    This 1999 movie was written and directed by M. Night Shyamalan.

    • ASigns
    • BUnbreakable
    • CThe Sixth Sense
    • DAmerican Beauty
    Answer: The Sixth Sense
  27. 1677.

    What is the name of the three sacred stones Indiana Jones is searching for in the movie Indiana Jones and the Temple of Doom?

    • AThe Temple of Caliph Stones
    • BThe Pankot Stones
    • CSri Lanka Stones
    • DShankara Stones
    Answer: Shankara Stones
  28. 1678.

    Where does Cheech work for a short time in Cheech and Chongs Next Movie, released in 1980?

    • AA gas station
    • BA movie studio
    • CA taco shop
    • DA nightclub
    Answer: A movie studio
  29. 1679.

    In the "Jurassic Park" universe, what is the name of the island that contains InGen's Site B?

    • AIsla Nublar
    • BIsla Sorna
    • CIsla Muerta
    • DIsla Pena
    Answer: Isla Sorna
  30. 1680.

    In what year did Hanna-Barbera produce a Godzilla cartoon series?

    • A1968
    • B1964
    • C1978
    • D1974
    Answer: 1978
  31. 1681.

    In the movie Gremlins, after what time of day should you not feed Mogwai?

    • AMorning
    • BMidnight
    • CEvening
    • DAfternoon
    Answer: Midnight
  32. 1682.

    Who sang the theme song to St. Elmos Fire, subtitled Man in Motion?

    • ASteve Perry
    • BDaryl Hall
    • CJohn Parr
    • DHuey Lewis
    Answer: John Parr
  33. 1683.

    After Michael finds out what kind of guy Stephanie wants in the movie Grease 2, he saves up money to buy something to impress her by doing which of the following?

    • Aworking at the local malt shop
    • Bselling drugs
    • Ctutoring people in English
    • Dwriting papers for members of the boys group
    Answer: writing papers for members of the boys group
  34. 1684.

    In the 2007 movie Transformers, Bumblebee is an autobot, disguised as what kind of car?

    • AA Corvette
    • BAn 18 wheeler
    • CA Camaro
    • DA Volkswagen Beetle
    Answer: A Camaro
  35. 1685.

    What is the name of the fancy Carmen: A Hip Hopera club where Carmen meets Blaze for the first time?

    • AThe Spot
    • BBlazer
    • CCherrys
    • DLous
    Answer: The Spot
  36. 1686.

    For which university did fictional character Forrest Gump play college football, earning All-American honors?

    • AUniversity of Alabama
    • BUniversity of Florida
    • CUniversity of Georgia
    • DAuburn University
    Answer: University of Alabama
  37. 1687.

    Which of these nominated actresses won the Razzie Award for Worst Actress for her role in the 1983 movie The Lonely Lady?

    • APia Zadora
    • BFaye Dunaway
    • COlivia Newton-John
    • DLinda Blair
    Answer: Pia Zadora
  38. 1688.

    Besides Orson Welles with Citizen Kane, who is the only lead actor of a Top Ten American classic who also (co-)directed the film he starred in?

    • AJohn Huston - The African Queen
    • BGene Kelly - Singin in the Rain
    • CAlfred Hitchcock - Psycho
    • DWoody Allen - Annie Hall
    Answer: Gene Kelly - Singin in the Rain
  39. 1689.

    In The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, which one of the following characters from the book was left out of the film?

    • ATom Bombadil
    • BCeleborn
    • CStrider
    • DBarliman Butterbur
    Answer: Tom Bombadil
  40. 1690.

    In the movie National Treasure, the first piece of the puzzle in the search for the treasure was a pipe. Where was it found?

    • AIn a ship
    • BIn a pyramid
    • CIn the Lincolns bedroom
    • DIn the clock tower under Big Ben
    Answer: In a ship
  41. 1691.

    The Ramones recorded the title song to which Stephen King film?

    • ACreepshow
    • BThe Dead Zone
    • CSalems Lot
    • DPet Semetary
    Answer: Pet Semetary
  42. 1692.

    Before marrying June Carter, singer Johny Cash was married to whom?

    • AViolet Cash
    • BCarlene Cash
    • CVivian Cash
    • DRoseanne Cash
    Answer: Vivian Cash
  43. 1693.

    Wes Anderson has many actors that appear quite often in his films. Can you name the college friend of Wes Andersons that appeared in The Darjeeling Limited and co-wrote Rushmore with Anderson?

    • AOwen Wilson
    • BLuke Wilson
    • CBen Stiller
    • DBill Murray
    Answer: Owen Wilson
  44. 1694.

    What Academy Award-winning actress voiced the Queen Ant in the 2006 animated movie The Ant Bully?

    • AKate Winslet
    • BMeryl Streep
    • CJane Fonda
    • DSusan Sarandon
    Answer: Meryl Streep
  45. 1695.

    Which one of these ships does Luke Skywalker fly?

    • ABomber
    • BY-Wing
    • CV-Wing
    • DX-wing
    Answer: X-wing
  46. 1696.

    What did Skip say in the movie Dead Presidents when he was told his girlfriend was looking for him?

    • ATell her I'm over here
    • BWhat for
    • CI'm at where I'm at, and I be where I be
    • DSo?
    Answer: I'm at where I'm at, and I be where I be
  47. 1697.

    What year did the James Cameron film "Titanic" come out in theaters?

    • A1997
    • B1999
    • C1996
    • D1998
    Answer: 1997
  48. 1698.

    In the movie Smokey and the Bandit, Big and Little Enos offer the Bandit $80,000 to bring them what cargo within a specified time limit?

    • Alive chickens
    • B400 cases of Schlitz beer
    • C400 cases of Coors beer
    • Dlive hogs
    Answer: 400 cases of Coors beer
  49. 1699.

    Before "Jurassic Park III" was finalized and the Spinosaurus was chosen, which dinosaur was going to be the star?

    • ABaryonyx
    • BTyrannosaurus Rex
    • CVelociraptor
    • DSuchomimus
    Answer: Baryonyx
  50. 1700.

    Which family of performers and musicians contributed the most to the Top 100 AFI films?

    • AThe Hustons
    • BThe Douglases
    • CThe Coppolas
    • DThe Fondas
    Answer: The Coppolas

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.