Discussly

Movie Trivia Questions — page 32

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 32 of 78
  1. 1551.

    The Golden Raspberry Award for Worst Picture for 1998 was given to this movie.

    • AGodzilla
    • BArmageddon
    • CAn Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn
    • DSpiceworld
    Answer: An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn
  2. 1552.

    In the opening credits of The Breakfast Club, the guidance counselors desk is shown with his nameplate. What is the name and what is the significance?

    • AR. Hashimoto, executive producer of the film
    • BJ. Hughes, director of the film
    • CR. Reagan, president of the US
    • DP. Gleason, actor in the film
    Answer: R. Hashimoto, executive producer of the film
  3. 1553.

    Which of these movie characters based on real people was not portrayed by Robert De Niro?

    • AVito Corleone
    • BDon Michael Corleone
    • CJimmy Conway
    • DJake LaMotta
    Answer: Don Michael Corleone
  4. 1554.

    In the film St. Elmos Fire, what is the major colour of Jules apartment?

    • AOrange
    • BYellow
    • CPink
    • DRed
    Answer: Pink
  5. 1555.

    In the drama film 21, after Professor Rosa leaves, what does the team do?

    • AReturn to Cambridge, Mass
    • BStay in Vegas and live there for the rest of their lives
    • CApologize and make up
    • DKeep going
    Answer: Keep going
  6. 1556.

    In the movie The Vikings, Ragnar, the Viking ruler was captured and sentenced by the English King to be thrown alive into a pit of wild, hungry dogs. Ragnar insisted on a Viking death which meant what?

    • AWearing a viking helmet
    • BTo die in battle holding a sword
    • CRemoval of one of his hands
    • DWearing a viking stone amulet
    Answer: To die in battle holding a sword
  7. 1557.

    In the 1994 Four Weddings and a Funeral Rowan Atkinson had a small but memorable part as this charming inexperienced priest.

    • AReverend Mathew
    • BFather Thomas
    • CFather Gerald
    • DReverend George
    Answer: Father Gerald
  8. 1558.

    In what year was Rocky IV released?

    • A1984
    • B1985
    • C1986
    • D1987
    Answer: 1985
  9. 1559.

    What did Andy say was pretty gross in the movie The Breakfast Club?

    • ABrian crying
    • BClaire dehydrating
    • CAllisons hand-eating
    • DBenders feet
    Answer: Claire dehydrating
  10. 1560.

    Several actors were considered for the part of Roul Duke in Fear and Loathing in Las Vegas before Johnny Depp. Which of these is not among them?

    • ADan Aykroyd
    • BJohn Malkovich
    • CEd Harris
    • DJack Nicholson
    Answer: Ed Harris
  11. 1561.

    What actor portrayed young Vito Corleone in the 1974 movie masterpiece The Godfather Part II?

    • AAl Pacino
    • BMarlon Brando
    • CDustin Hoffman
    • DRobert De Niro
    Answer: Robert De Niro
  12. 1562.

    What is the fastest pace song in the movie tenacious D?

    • ACar Chase City
    • BPapagenu
    • CTribute
    • DHes My Sassafrass
    Answer: Car Chase City
  13. 1563.

    In what movie did Lt Kaffee ask Col. Jessep, Did you order the Code Red? DID YOU ORDER THE CODE RED!

    • AA Few Good Men
    • BTwelve Angry Men
    • CWitness for the Prosecution
    • DJFK
    Answer: A Few Good Men
  14. 1564.

    What was the address of the museum in which Mickeys dad works in the movie The Goonies?

    • A441 -8th Street
    • B448 -8th Street
    • C444 -8th Street
    • D442 -8th Street
    Answer: 441 -8th Street
  15. 1565.

    This 1986 movie was the winner of the Oscar for Best Picture at the 59th Academy Awards in 1987.

    • AA Room with a View
    • BChildren of a Lesser God
    • CPlatoon
    • DThe Mission
    Answer: Platoon
  16. 1566.

    In James Bonds Goldfinger, 007 knows the name of the villains plan, and this saves his life. What was the name?

    • AOperation Crossbow
    • BOperation Torch
    • COperation Grand Slam
    • DOperation Barbarossa
    Answer: Operation Grand Slam
  17. 1567.

    In the movie The Color Purple, what happens to Miss Celie's son and daughter?

    • AThey were stillborn.
    • BShe never had children.
    • CThey both left home to attend college.
    • DThey were adopted and lived in Africa.
    Answer: They were adopted and lived in Africa.
  18. 1568.

    What kind of car is Richard Gere's character driving in the movie Pretty Woman?

    • ALotus Esprit
    • BLamborghini Gallardo
    • CPorsche Carrera
    • DLamborghini Murciélago
    Answer: Lotus Esprit
  19. 1569.

    Tony Manero, the main character in the movie Saturday Night Fever, had posters of which actor?

    • ARobert DeNiro
    • BHarvey Keitel
    • CAl Pacino
    • DDustin Hoffman
    Answer: Al Pacino
  20. 1570.

    This 1944 Oscar-winning musical, starring Judy Garland under the direction of Vincente Minnelle, tells the story of four sisters living in St. Louis during the Louisiana Purchase Exposition Worlds Fair.

    • APsycho
    • BHigh Society
    • CMeet me in St. Louis
    • DTouch of Evil
    Answer: Meet me in St. Louis
  21. 1571.

    It is common for adults to have to care for their children and their parents. Parker Posey and Demi Moore star in this 2009 movie about one such situation.

    • AFace Value
    • BFrom Zero to Sixty
    • CHappy Tears
    • DIn Deep
    Answer: Happy Tears
  22. 1572.

    In the movie Nice Dreams, Chong is mistaken for what rock legend by a woman in a Chinese restaurant?

    • AJerry Garcia
    • BDavid Crosby
    • CNeil Young
    • DSantana
    Answer: Jerry Garcia
  23. 1573.

    What job was Butterfly McQueens first goal?

    • Anursing
    • Bballet dancing
    • Cacting
    • Dpolitical scientist
    Answer: nursing
  24. 1574.

    Which popular film directed by Bernardo Bertolucci portrays the life of an American widower?

    • AThe Dreamers
    • BLa Luna
    • CLast Tango in Paris
    • DStealing Beauty
    Answer: Last Tango in Paris
  25. 1575.

    Name the 1931 movie that contains the quote, Listen to them, the children of the night. What music they make.

    • AThe Devils Castle
    • BDracula
    • CCurse of the Demon
    • DThe Wolfman
    Answer: Dracula
  26. 1576.

    What was the name of the high school in the movie Porkys which Pee Wee and the other boys attended?

    • APalm County
    • BAngel Beach
    • CSandy Beach
    • DSeward County
    Answer: Angel Beach
  27. 1577.

    What are the names of the Autobot twins in Transforrmers: Revenge of the Fallen?

    • AArcee and Chromia
    • BMudflap and Skids
    • CScrapper and Long Haul
    • DSideways and Grindor
    Answer: Mudflap and Skids
  28. 1578.

    In this horror movie a six-year-old boy, named Michael Myers, is locked in a mental institution after brutally killing his older sister.

    • AJeepers Creepers
    • BAmityville
    • CWrong Turn
    • DHalloween
    Answer: Halloween
  29. 1579.

    Where did JB and KG stop to eat in the movie Tenacious D, while they were on their way to the Rock Roll History Museum?

    • AThe Random House Diner
    • BThe Halfway House Cafe
    • CThe Blackheart Cafe
    • DThe Herron Diner
    Answer: The Halfway House Cafe
  30. 1580.

    What two original Back to the Future characters were not portrayed by their original actors in the sequels?

    • AGeorge and Lorraine
    • BJennifer and Lorraine
    • CJennifer and George
    • DMarty and Doc
    Answer: Jennifer and George
  31. 1581.

    In 3:10 to Yuma, what is Ben Wades justification for shooting Tommy Darden?

    • AHe was a thief.
    • BHe was an undercover Pinkerton.
    • CHe insulted his mother.
    • DHe put the whole gang at risk.
    Answer: He put the whole gang at risk.
  32. 1582.

    Who did the score to the original Blade Runner?

    • AVangelis
    • BEnya
    • CYanni
    • DKitaro
    Answer: Vangelis
  33. 1583.

    Which statement is true about John Larroquettes birth?

    • AHe was born 11/26/1962 in Providence
    • BHe was born 11/24/1957 in Chicago
    • CHe was born 11/25/1947 in New Orleans
    • DHe was born 11/23/1952 in Boston
    Answer: He was born 11/25/1947 in New Orleans
  34. 1584.

    What automobile manufacturer does Jack work for in the movie Fight Club?

    • AThe one you just purchased a car from
    • BGM
    • CA major one
    • DFord
    Answer: A major one
  35. 1585.

    What Woody Allen romantic comedy film, starring Diane Keaton and Woody Allen himself, won four Academy Awards?

    • AMighty Aphrodite
    • BAnnie Hall
    • CHannah and Her Sisters
    • DManhattan
    Answer: Annie Hall
  36. 1586.

    Who plays "Bruce Wayne" in the 2008 movie "The Dark Knight"?

    • ARon Dean
    • BMichael Caine
    • CChristian Bale
    • DHeath Ledger
    Answer: Christian Bale
  37. 1587.

    Who is the cocaine cowboy that barely escapes death by chainsaw, mows down his competition on Ocean Drive and has very unhealthy feelings for his sister? Better get this right or you can say hello to my little friend.

    • AFrank Lopez
    • BManny Ray
    • CTony Montana
    • DPablo Escobar
    Answer: Tony Montana
  38. 1588.

    What was the name of the song played at the beginning of Rocky IV?

    • AEye of the Lizard
    • BEye of the Lion
    • CEye of the Tiger
    • DEye of the Panther
    Answer: Eye of the Tiger
  39. 1589.

    Who directed the 1951 classic, The African Queen?

    • AJohn Huston
    • BMichael Curtiz
    • CJohn Sturges
    • DWalter Huston
    Answer: John Huston
  40. 1590.

    Who directed the hit movie from the 80s Raging Bull?

    • AFrancis Ford Coppolla
    • BStanley Kubrick
    • CGeorge Lucas
    • DMartin Scorcese
    Answer: Martin Scorcese
  41. 1591.

    This 2006 movie set at the Alpha Kappa Gamma sorority house is a remake of the 1974 film of the same name.

    • ABlack Christmas
    • BWhen a Stranger Calls
    • CFunny Games
    • DHalloween
    Answer: Black Christmas
  42. 1592.

    Did Joanna Cassidy play the role of Rose Lindsey in Don't Tell Mom the Babysitter's Dead?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  43. 1593.

    Which of the following films was not directed by Mel Brooks?

    • ARobin Hood: Men in Tights
    • BHigh Anxiety
    • CThe Jerk
    • DSilent Movie
    Answer: The Jerk
  44. 1594.

    What character in the Winnie the Pooh films was added by Disney and does not appear in the original books?

    • AHeffalumps
    • BRabbit
    • CTigger
    • DGopher
    Answer: Gopher
  45. 1595.

    Kathleen Cleary is the wife of Treasury Secretary William Cleary. What is her nickname in the movie Wedding Crashers?

    • AKitty Kat
    • BVroom, Vroom
    • CMilk Duds
    • DPussycat
    Answer: Kitty Kat
  46. 1596.

    Which of these movies is NOT considered to be part of the Marvel Cinematic Universe?

    • ASpider-Man: Homecoming (2017)
    • BThe Incredible Hulk (2008)
    • CFantastic Four (2015)
    • DCaptain Marvel (2019)
    Answer: Fantastic Four (2015)
  47. 1597.

    What year was the 11 Oscar nominated movie The Color Purple released?

    • A1984
    • B1980
    • C1983
    • D1985
    Answer: 1985
  48. 1598.

    In the movie Forrest Gump, what were the last words uttered by Pvt. Benjamin Blue to Forrest, just before he died?

    • AI want to go home
    • BI want my Mama
    • CAm I going to make it?
    • DWhat are we doing here?
    Answer: I want to go home
  49. 1599.

    What 1982 courtroom drama movie stars Paul Newman as alcoholic lawyer Frank Galvin.

    • AThe Case
    • BThe Verdict
    • CThe Juror
    • DThe Firm
    Answer: The Verdict
  50. 1600.

    What actress portrayed Leeloo in the 1997 science fiction movie The Fifth Element?

    • AChristina Ricci
    • BAngelina Jolie
    • CSigourney Weaver
    • DMilla Jovovich
    Answer: Milla Jovovich

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.