Discussly

Movie Trivia Questions — page 31

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 31 of 78
  1. 1501.

    Who directed the cult comedy Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, produced by Judd Apatow?

    • ABen Stiller
    • BAdam McKay
    • CWill Ferrell
    • DHarold Ramis
    Answer: Adam McKay
  2. 1502.

    What was the name of the protagonist in the movie Commando (1985)?

    • ABen Richards
    • BHarry Tasker
    • CJohn Matrix
    • DDouglas Quaid
    Answer: John Matrix
  3. 1503.

    What song does the movie High School Musical 3 start out with?

    • AScream
    • BStart of Something New
    • CNow or Never
    • DCan I Have This Dance
    Answer: Now or Never
  4. 1504.

    Which movie of the Lethal Weapon franchise became the 6th highest-grossing film of 1989?

    • ALethal Weapon 3
    • BLethal Weapon 4
    • CLethal Weapon 2
    • DLethal Weapon
    Answer: Lethal Weapon 2
  5. 1505.

    What scary thing happens to Carmen when she gets out of the bathtub in Carmen: A Hip Hopera?

    • AShe sees blood on the floor
    • BA stereo falls into the bathtub
    • CShe receives a threatening phone call
    • DShe slips and hits her head
    Answer: A stereo falls into the bathtub
  6. 1506.

    In the movie Ghost, Sam was killed because his key card (password) was needed to obtain a certain dollar amount from the banking computer. How much money was it?

    • A$1 million
    • B$4 million
    • C$3 million
    • D$500,000
    Answer: $4 million
  7. 1507.

    Who is the director of the 2001 science fiction movie Planet of the Apes?

    • AJames Cameron
    • BTim Burton
    • CMartin Scorsese
    • DSteven Spielberg
    Answer: Tim Burton
  8. 1508.

    When was the film Bambi released?

    • A1942
    • B1936
    • C1946
    • D1933
    Answer: 1942
  9. 1509.

    Who won the Oscar for Best Actress in a Leading Role at the 72nd Academy Awards 2000?

    • AJulianne Moore
    • BMeryl Streep
    • CHilary Swank
    • DWinona Ryder
    Answer: Hilary Swank
  10. 1510.

    In the movie The Patriot, how many kids does Benjamin have?

    • AEight
    • BSix
    • CSeven
    • DThree
    Answer: Seven
  11. 1511.

    What kind of words does Rosie never use in the movie Princess Protection Program?

    • Acontractions
    • Bfour-letter word
    • Cproper nouns
    • Dcompounds
    Answer: contractions
  12. 1512.

    Is it true that in the movie Princess Protection Program Carter and Rosies high school is called Lake Monroe High School?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  13. 1513.

    Which list contains only the primary Monty Python cast members?

    • AJonathan Rutlidge, Graham Chapman, Terry Jones, William Hymen, Michael Palin, John Cleese
    • BJohn Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle, William Hymen, Jonathan Rutlidge
    • CMichael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Jones
    • DMichael Palin, John Cleese, William Hymen, Eric Idle, Jonathan Rutlidge, Harry Shearer
    Answer: Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Graham Chapman, Terry Jones
  14. 1514.

    James Earl Jones, who voiced Darth Vader, also provided the voice of a character in which of the following Disney movies?

    • AThe Lion King
    • BThe Little Mermaid
    • CAladdin
    • DBambi
    Answer: The Lion King
  15. 1515.

    What 1988 movie is this quote from: Outside the limit of our sight, feeding off us, perched on top of us, from birth to death, are our owners! Our owners!?

    • AThe Hills Have Eyes
    • BHellraiser
    • CThe Gate
    • DThey Live
    Answer: They Live
  16. 1516.

    How many youthful offenders were housed at the Wilkinson Home for boys in the film Sleepers?

    • A537
    • B725
    • C780
    • D673
    Answer: 780
  17. 1517.

    This character, who becomes a psychopath as a result of a genetic experiment, is the villain in A View to a Kill.

    • ADemetrius Xerxes
    • BQuentin Fremont
    • CIsidoro Ver
    • DMax Zorin
    Answer: Max Zorin
  18. 1518.

    What actress played the role of Margaret White (Carrie's mother) in the horror film "Carrie"?

    • APiper Laurie
    • BBetty Buckley
    • CMillie Silverqueen
    • DAgnes Moorehead
    Answer: Piper Laurie
  19. 1519.

    What is the name of the hotel where Johnny and Penny do a performance each year in the movie Dirty Dancing?

    • ABucaroon
    • BShelldrake
    • CCatskill
    • DShalloft
    Answer: Shelldrake
  20. 1520.

    You have another Question. Sure, I got one question for you. Its can you deal with that is taken from what film?

    • AMeet the Fockers
    • BNapoleon Dynamite
    • CBad Boys
    • DMeet the Parents
    Answer: Meet the Parents
  21. 1521.

    Who plays Nicky, the CIA technician in both The Bourne Identity and The Bourne Supremacy?

    • AHelena Sturm
    • BJulia Stiles
    • CLaura Dern
    • DJoan Allen
    Answer: Julia Stiles
  22. 1522.

    Angelo Pizzo wrote Hoosiers, and David Anspaugh directed it. What other movie that is based on a true story did Pizzo co-produce and Anspaugh direct?

    • ARookie
    • BRemember the Titans
    • CRudy
    • DGlory Road
    Answer: Rudy
  23. 1523.

    In Animal House, before giving Larry and Kent their Delta names, Bluto gives names to two other pledges. What is the name of the guy just before Larry?

    • AJaybird
    • BStork
    • CMothball
    • DWeiner
    Answer: Mothball
  24. 1524.

    What symbol in the movie The Da Vinci Code was used in connection to the Holy Grail?

    • AFleur-de-lis
    • BAnhk
    • CLatin Cross
    • DChalice
    Answer: Chalice
  25. 1525.

    I shot up an entire police station full of cops just to kill one woman for something she might have done in the future. Who am I?

    • AThe Terminator
    • BJohn Mcclane
    • CRambo
    • DIndiana Jones
    Answer: The Terminator
  26. 1526.

    What actor portrayed Paris in the 2004 movie Troy, based on Homers Iliad?

    • ABrad Pitt
    • BSean Bean
    • CPeter OToole
    • DOrlando Bloom
    Answer: Orlando Bloom
  27. 1527.

    In the The Fellowship of the Ring movie, what is the name of Sams crush?

    • ASally
    • BSuzie
    • CRubby
    • DRosie
    Answer: Rosie
  28. 1528.

    Who did David McCallum portray in the film The Great Escape?

    • AArchibald Ives, the Mole
    • BLt. Cavendish, the Surveyor
    • CLt. Cmdr. Eric Ashley-Pitt, Dispersal
    • DLt. MacDonald, Intelligence
    Answer: Lt. Cmdr. Eric Ashley-Pitt, Dispersal
  29. 1529.

    Who played the three brothers as adults in the 1939 version of Beau Geste, directed by William Wellman?

    • AGary Cooper, Ray Milland, and Robert Preston
    • BGary Cooper, Ray Milland, and Brian Donleavy
    • CGary Cooper, Brian Donleavy, and Albert Dekker
    • DRay Milland, Brian Donleavy, and Albert Dekker
    Answer: Gary Cooper, Ray Milland, and Robert Preston
  30. 1530.

    In What About Bob?, when Dr. Marvin finally gets home, the family treats him to a surprise birthday party. What does Dr. Marvin see that pushes him over the edge?

    • ABob with his arm around Dr. Marvin's sister, Lily
    • BBob with his arms around Dr. Marvin's kids
    • CBob opening one of Dr. Marvin's presents
    • DBob carrying the cake and licking the frosting
    Answer: Bob with his arm around Dr. Marvin's sister, Lily
  31. 1531.

    How many children did Steve Martin's character have in the movie Planes, Trains & Automobiles?

    • A3
    • B1
    • C4
    • D2
    Answer: 3
  32. 1532.

    What does Benjamin Martin melt into musket balls in the movie The Patriot?

    • AThomas toy lead soldiers
    • BBricks
    • CGabriels toy lead soldiers
    • DInk
    Answer: Thomas toy lead soldiers
  33. 1533.

    What Alfred Hitchcock movie was voted the greatest thriller movie of all time, and the 14th best movie ever made, by the American Film Institute?

    • ARear Window
    • BPsycho
    • CStrangers on a Train
    • DThe Birds
    Answer: Psycho
  34. 1534.

    This English born director had worked for television for years before his breakthrough with Saturday Night Fever. His filmography includes movies such as, Dracula, Point of No Return and Brothers Keeper.

    • AStanley Kubrick
    • BGene Carr
    • COliver Stone
    • DJohn Badham
    Answer: John Badham
  35. 1535.

    What was the surname of Tonys family featured in the movie Saturday Night Fever?

    • ADiVito
    • BMoffo
    • CManero
    • DCapo
    Answer: Manero
  36. 1536.

    In the movie 2 Fast 2 Furious, what car did Brian O'Conner (Paul Walker's character) drive in the opening street race?

    • ANissan Skyline
    • BMitsubishi Lancer Evo VII
    • CToyota Supra
    • DMitsubishi Eclipse Spyder
    Answer: Nissan Skyline
  37. 1537.

    Which member of the Wayans family starred in the 1996 movie Bulletproof with Adam Sandler?

    • ANadia
    • BShawn
    • CKim
    • DDamon
    Answer: Damon
  38. 1538.

    When Bob from the movie What About Bob? is on the bus to go to Lake Winnipesaukee in New Hampshire, what does he have around his neck?

    • Asome garlic cloves in a bottle
    • Bhis goldfish Gil in a glass jar
    • Ca container of antibacterial soap
    • Dhis lucky rabbits foot
    Answer: his goldfish Gil in a glass jar
  39. 1539.

    What was the name of the neighborhood in which the 1980 movie The Changeling was set?

    • AGorky Park
    • BGrishom Park
    • CMarthas Vineyard
    • DChessman Park
    Answer: Chessman Park
  40. 1540.

    What famous rapper appeared in the movie 8 Mile as Male Lunch Truck Rapper?

    • A50 Cent
    • BXzibit
    • C2pac
    • DBiggie
    Answer: Xzibit
  41. 1541.

    What was the name of the character played by Dustin Hoffman in The Graduate?

    • ABenjamin Billings
    • BBenjamin Braddock
    • CBenjamin Williams
    • DBenjamin Smith
    Answer: Benjamin Braddock
  42. 1542.

    In Brooklyns Finest three policemen find themselves at the same homicide. Who are the three actors who play the cops? One has finished his Training Day, one is no longer Mr. Goodbar, and the third is no longer the manager of an African hotel.

    • ADenzel Washington, John Travolta, Laurence Fishburn
    • BEthan Hawke, Richard Gere, Don Cheadle
    • CEthan Hawke, John Travolta, Don Cheadle
    • DDenzel Washington, Richard Gere, James McAvoy
    Answer: Ethan Hawke, Richard Gere, Don Cheadle
  43. 1543.

    Which animal is NOT heard amongst the jungle noises in the opening Indiana Jones daydream sequence from the movie UHF?

    • AHorse
    • BDog
    • CCat
    • DCow
    Answer: Horse
  44. 1544.

    How does Cody Jarrett die in the 1949 crime movie White Heat?

    • AHe kills himself.
    • BHis mother stabs him to death.
    • CIn a car accident.
    • DHe is shot dead.
    Answer: He kills himself.
  45. 1545.

    What weapon does Puss in Boots always carry around in the Shrek movies?

    • ASword
    • BKnife
    • CWhip
    • DRevolver
    Answer: Sword
  46. 1546.

    What classic song does Willie sing during the opening credits to the movie Indiana Jones and the Temple of Doom?

    • AWhite Christmas
    • BThat's Amore!
    • COklahoma!
    • DAnything Goes!
    Answer: Anything Goes!
  47. 1547.

    In the movie Miracle, coach Herb Brooks had to cut a player just before the start of the Olympics. Who was the unfortunate player?

    • ARalph Cox
    • BSteve Janaszak
    • CMark Johnson
    • DDave Christian
    Answer: Ralph Cox
  48. 1548.

    Aaliyah's character refers to Anthony Anderson's character by what name in Romeo Must Die?

    • AMoron
    • BPinhead
    • CDorkster
    • DJerk
    Answer: Moron
  49. 1549.

    In the movie Napoleon Dynamite, when Napoleon decides that he needs a job, where does he end up working and how much money did he get on his first day?

    • AFoto-Hut--50 dollars
    • Ba chicken farm---6 dollars
    • CDebs photo studio--20 dollars and a kiss
    • DWendys--42 dollars
    Answer: a chicken farm---6 dollars
  50. 1550.

    Do Gary and his brothers provide services by sea in their business?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.