Discussly

Movie Trivia Questions — page 42

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 42 of 78
  1. 2051.

    Hilary Duff's character, Sam, is the Cinderella in the movie A Cinderella Story. What are the names of Sam's twisted stepsisters?

    • ACalliope and Minerva
    • BAnastasia and Drizella
    • CBrianna and Gabriela
    • DMarguerite and Jacqueline
    Answer: Brianna and Gabriela
  2. 2052.

    What actor played the part of Samanthas dad Jim Baker in Sixteen Candles?

    • APaul Dooley
    • BBen Dover
    • CPaul Schmooley
    • DMoses Gunn
    Answer: Paul Dooley
  3. 2053.

    The new recruits are taking turns introducing themselves in the barracks in the movie Stripes. Complete the following analogy: John Winger: "I'm gonna volunteer my leadership to this platoon." An Army without leaders is like....

    • Aan airplane without a pilot
    • Ba chicken without a beak
    • Ca guitar without a pick
    • Da foot without a big toe
    Answer: a foot without a big toe
  4. 2054.

    William Friedkin directed several art films after Good Times, including the Golden Globe-nominated film version of this off-Broadway play written by Mart Crowley.

    • ARizzo
    • BThe Boys in the Band
    • CCry for Us All
    • DThe Me Nobody Knows
    Answer: The Boys in the Band
  5. 2055.

    What was Batmans original name, when he first appeared in DC comics?

    • ABatman
    • BDark Avenger
    • CThe Bat-man
    • DThe Dark Knight
    Answer: The Bat-man
  6. 2056.

    What is written on a sign near Shrek's home in the 2001 animated comedy movie Shrek?

    • AHome, Smelly Home
    • BWelcome to My Dirty Estate!
    • CDon't Wipe Your Feet
    • DBeware the Ogre!
    Answer: Beware the Ogre!
  7. 2057.

    Indiana Jones from the movie of the same name could write and speak this number of languages.

    • A2
    • B27
    • C6
    • D11
    Answer: 27
  8. 2058.

    Which character from the movie American Pie joins the choir in hopes of meeting a girl?

    • AOz
    • BJim
    • CFinch
    • DKevin
    Answer: Oz
  9. 2059.

    Which actor plays officer Sadusky, the mason who happens to be serving as the chief police detective in the 2004 movie National Treasure?

    • AHarvey Keitel
    • BChristopher Plummer
    • CSean Bean
    • DHarrison Woods
    Answer: Harvey Keitel
  10. 2060.

    In the film Fletch, while trying to find out more about Alan Stanwyk, Fletch ends up in the morgue and passes out. He wakes up in the Records room and asks for what album?

    • AThe Beatles - White Album
    • BCream - Wheels of Fire
    • CAC/DC - Highway to Hell
    • DThe Eagles - Hotel California
    Answer: The Beatles - White Album
  11. 2061.

    Movie producer Lorenzo di Bonaventura compared the master of Megatron from Transformers 2 to what notable historical person?

    • AJudas Iscariot
    • BJoseph Stalin
    • CAdolf Hitler
    • DKing Henry VIII of England
    Answer: Judas Iscariot
  12. 2062.

    What is the song playing in the Background, when Chance first meets up with his informant Ruth Lanier?

    • AEvery Other City - author unknown
    • BL.A. - Gil Scott Heron
    • CLullaby - Wang Chung
    • DBlack/Red/Black - Wang Chung
    Answer: Lullaby - Wang Chung
  13. 2063.

    At the end of Shrek the Third, we see that Shrek becomes a father. How many kids does he have?

    • A1
    • B3
    • C2
    • D4
    Answer: 3
  14. 2064.

    Who directed the movies "Pulp Fiction", "Reservoir Dogs" and "Django Unchained"?

    • AQuentin Tarantino
    • BJames Cameron
    • CMartin Scorcese
    • DSteven Spielberg
    Answer: Quentin Tarantino
  15. 2065.

    In what year was the movie Hoosiers released?

    • A1986
    • B1982
    • C1972
    • D1975
    Answer: 1986
  16. 2066.

    What was the name of the Korean gangster that both Kirby and Billy worked for in St. Elmos Fire?

    • AKim Sung Ho
    • BHim Kung So
    • CKung Sim Ho
    • DSim Hung Ko
    Answer: Kim Sung Ho
  17. 2067.

    Which Oscar-winning actor portrayed Michael Corleone in The Godfather trilogy?

    • AJoe Pesci
    • BAl Pacino
    • CAshton Cutcher
    • DRussel Crowe
    Answer: Al Pacino
  18. 2068.

    In the movie Monty Pythons Life of Brian, what group are Brian, Reg and the others a part of?

    • AThe Judean Popular Peoples Front
    • BThe Judean Popular Front
    • CThe Peoples Front of Judea
    • DThe Popular Front of Judea
    Answer: The Peoples Front of Judea
  19. 2069.

    What are the names of the two brothers who educate Sam about Santa Carlas vampire population in the movie The Lost Boys?

    • AEdgar and Alan Toad
    • BEdgar and Alan Poe
    • CSam and Michael Emerson
    • DEdgar and Alan Frog
    Answer: Edgar and Alan Frog
  20. 2070.

    What Hollywood actress starred in Steven Spielbergs 1982 movie E.T. the Extra-Terrestrial as little Gertie?

    • AJulia Roberts
    • BPamela Anderson
    • CCameron Diaz
    • DDrew Barrymore
    Answer: Drew Barrymore
  21. 2071.

    In the western High Noon, after several minutes of shooting, Will Kane has killed two of Millers three henchmen. Who kills the last one?

    • AJudge Henderson
    • BAmy
    • CWill
    • DMiller
    Answer: Amy
  22. 2072.

    Cameron Frye

    • ASome Kind of Wonderful
    • BThe Great Outdoors
    • CPretty in Pink
    • DFerris Bueller's Day Off
    Answer: Ferris Bueller's Day Off
  23. 2073.

    The actor who played the Scarecrow in 2005s Batman Begins originally auditioned for what part?

    • AA Person from the League of Darkness
    • BBatman
    • CLucius Fox
    • DThe Scarecrow
    Answer: Batman
  24. 2074.

    Which of these couples is wed at the end of the movie Journey to the Center of the Earth?

    • AOliver S. Lindenbrook and Claire Burke
    • BGuide Hans Belke and Sigrid
    • CThe Laird of Glendarach and Rose Weir
    • DAlec McEwen and Jenny
    Answer: Alec McEwen and Jenny
  25. 2075.

    The song featured in the sound clip is Bark at the Moon, a 1983 recording by this artist who often incorporated elements of the horror genre in his music and stage presence.

    • AOzzy Osbourne
    • BTed Nugent
    • CAlice Cooper
    • DRonnie James Dio
    Answer: Ozzy Osbourne
  26. 2076.

    What year did the movie Raging Bull first hit the movie theatres?

    • A1984
    • B1982
    • C1980
    • D1983
    Answer: 1980
  27. 2077.

    Name the warring group in Blood Diamond that invades the village and takes away the fisherman and his son.

    • AS.L.R.P.
    • BS.R.U.F.
    • CC.R.F.
    • DR.U.F.
    Answer: R.U.F.
  28. 2078.

    In the film St. Elmos Fire, for her marriage with Howie, Wendy received from her dad a car made by what company?

    • AChevrolet
    • BChrysler
    • CFord
    • DToyota
    Answer: Chrysler
  29. 2079.

    What does Shrek use as a candle in the first Shrek movie?

    • AHis ear wax buildup
    • BA snake
    • CDonkeys tail
    • DHis finger
    Answer: His ear wax buildup
  30. 2080.

    Woody Allens black-and-white movie Stardust Memories parodies the 1963 movie 8½ by this European director.

    • AIngmar Bergman
    • BBernardo Bertolucci
    • CFederico Fellini
    • DFrancois Ozon
    Answer: Federico Fellini
  31. 2081.

    Which of these is the sequel to the 2003 movie House of 1000 Corpses?

    • ADevils in Disguise
    • BHouse of 2000 Corpses
    • CDevils Advocate
    • DThe Devils Rejects
    Answer: The Devils Rejects
  32. 2082.

    When he was a baby, action star Jackie Chan was nicknamed Pao Pao. What does this literally mean in Chinese?

    • ACannonball
    • BBang-bang
    • CExtremely fast
    • DLoud cry
    Answer: Cannonball
  33. 2083.

    In the movie Rocky IV, as Rocky was walking to the ring, Paulie told him that if he could be someone else he would love to be Rocky. He then said something to Rocky just after the two fighters received instructions from the referee. What did Paulie say?

    • AUh, Rock, you remember what I said back there about wanting to be you ........ Well, you better call a priest.
    • BUh, Rock, you remember what I said back there about wanting to be you ........ Well youd better run and hide
    • CUh, Rock, you remember what I said about wantin to be you .......... Forget it.
    • DUh, Rock, you remember what I said back there about wanting to be you ........ I lied.
    Answer: Uh, Rock, you remember what I said about wantin to be you .......... Forget it.
  34. 2084.

    What was the name of Scouts family in the 1962 classic To Kill a Mockingbird?

    • AMcKinney
    • BOswald
    • CMannete
    • DFinch
    Answer: Finch
  35. 2085.

    Was the movie Lean on Me based on a true story?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  36. 2086.

    Buck Russell

    • APlanes, Trains and Automobiles
    • BMr. Mom
    • CShe's Having a Baby
    • DUncle Buck
    Answer: Uncle Buck
  37. 2087.

    A fierce eating machine, this creature is one of the few non-humans to appear on AFI's list of the top movie villains, at # 18.

    • ATerminator from The Terminator
    • BHal 9000 in 2001: A Space Odyssey
    • CThe Shark from Jaws
    • DAlien from Aliens
    Answer: The Shark from Jaws
  38. 2088.

    When did the movie Say Anything premiere?

    • A1988
    • B1990
    • C1987
    • D1989
    Answer: 1989
  39. 2089.

    Which of these actors was not included in the voice cast of the 2003 animated blockbuster movie Finding Nemo?

    • AGeoffrey Rush
    • BWillem Dafoe
    • CEllen DeGeneres
    • DRenee Zellweger
    Answer: Renee Zellweger
  40. 2090.

    Who is the protagonist of the 2002 film "Kung Pow! Enter the Fist"?

    • AMaster Tang
    • BDragon King
    • CChosen One
    • DIron Monkey
    Answer: Chosen One
  41. 2091.

    Who portrays plastic surgeon Dr. Einstein in Arsenic and Old Lace?

    • APeter Lorre
    • BCary Grant
    • CRaymond Massey
    • DJohn Alexander
    Answer: Peter Lorre
  42. 2092.

    What does the store clerk in the movie Fight Club want to be?

    • AA lawyer
    • BA veterinarian
    • CA doctor
    • DA store owner
    Answer: A veterinarian
  43. 2093.

    What does King Julien the Lemur wish he could do in the 2008 animated movie Madagascar: Escape 2 Africa?

    • ADance
    • BSing
    • CFly
    • DWhistle
    Answer: Whistle
  44. 2094.

    This ship, featured in Pirates of the Caribbean, is the next fastest in the Caribbean after the mystic Black Pear.

    • AInterceptor
    • BEngland
    • CBlack Mermaid
    • DDauntless
    Answer: Interceptor
  45. 2095.

    This 1981 movie was honored with a Golden Raspberry Award for Worst Picture.

    • AMommie Dearest
    • BThe Legend of the Lone Ranger
    • CTarzan, the Ape Man
    • DEndless Love
    Answer: Mommie Dearest
  46. 2096.

    What incredible occupation does Jessica Lange's character, Carmen, have in the 2005 dramedy movie Broken Flowers?

    • AFlower whisperer
    • BAnimal communicator
    • CAnimal mortician
    • DFlower chef
    Answer: Animal communicator
  47. 2097.

    This tall beauty plays Bren MacGuff in Juno but she may be more famous as C.J. Cregg on The West Wing.

    • AEllen Page
    • BJennifer Garner
    • COlivia Thirlby
    • DAllison Janney
    Answer: Allison Janney
  48. 2098.

    In a truly horrifying movie ending Detective William Somerset stands helplessly by as the criminal very calmly announces, It seems that envy is my sin. What is the name of this quiet, unassuming man of evil?

    • AVincent Vega
    • BMr. Pink
    • CJohn Doe
    • DVerbal Kint
    Answer: John Doe
  49. 2099.

    What car is Robbie saving for in the popular movie Dirty Dancing?

    • ACadillac
    • BMercedes
    • CAlpha Romeo
    • DLimo
    Answer: Alpha Romeo
  50. 2100.

    Who plays Chris Adams in the third sequel to The Magnificent Seven, The Magnificent Seven Ride?

    • AYul Brynner
    • BBurt Kennedy
    • CGeorge Kennedy
    • DLee Van Cleef
    Answer: Lee Van Cleef

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.