Discussly

Movie Trivia Questions — page 18

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 18 of 78
  1. 851.

    Admiral Painter, played by Fred Dalton Thompson in The Hunt for Red October, tells Captain Davenport that maybe he shouldn't be so hard on Ryan. He goes on to explain that Ryan served his fourth year of duty in the hospital because of a helicopter crash in what body of water?

    • ARed Sea
    • BThe Pacific Ocean
    • CMediterranean Sea
    • DThe Atlantic Ocean
    Answer: Mediterranean Sea
  2. 852.

    What brand is the little red two-door car, that Eve uses to travel to northern California in the film Eve of Destruction.

    • AChevy Nova
    • BFord Mustang
    • CChevy Camaro
    • DDodge Charger
    Answer: Ford Mustang
  3. 853.

    Did Tanya Tucker perform the song Man with 18 Wheels for the Black Dog soundtrack?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  4. 854.

    What type of accent do the Three Little Pigs from the Shrek movies have?

    • AGerman accent
    • BFrench accent
    • CIrish accent
    • DRussian accent
    Answer: German accent
  5. 855.

    In which of these movies did Scarlett Johansson have a minor role in 1997?

    • AHome Alone 2
    • BHome Alone 1
    • CHome Alone 4
    • DHome Alone 3
    Answer: Home Alone 3
  6. 856.

    In the sci-fi movie Aliens, what was the name of the ship that brought Ripley and company back to LV-426?

    • AArgo
    • BSulaco
    • CGoodhope
    • DPegasus
    Answer: Sulaco
  7. 857.

    What beautiful actress voices Juarez in G-Force?

    • ACameron Diaz
    • BJennifer Lopez
    • CAmerica Ferrera
    • DPenelope Cruz
    Answer: Penelope Cruz
  8. 858.

    Only 83 members of the Hollywood Foreign Press Association are eligible to vote for the Golden Globe Awards. With the 13 new members of 2007, the number of members of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences eligible to vote for the Oscars became what?

    • A5830
    • B1984
    • C2007
    • D2001
    Answer: 5830
  9. 859.

    This street parade, seen in the 1965 film, Thunderball, helps Bond elude his pursuers.

    • AAgawinti
    • BHoliputra
    • CJunkanoo
    • DMilabudu
    Answer: Junkanoo
  10. 860.

    "You're one sad strange little man" is a line from this movie.

    • AA Bug's Life
    • BToy Story
    • CRatatouille
    • DThe Incredibles
    Answer: Toy Story
  11. 861.

    The performance of this actor in a 1988 movie brought him the Golden Raspberry Award for Worst Actor.

    • ABurt Reynolds in Rent-A-Cop
    • BJackie Mason in Caddyshack II
    • CTom Cruise in Cocktail
    • DSylvester Stallone in Rambo III
    Answer: Sylvester Stallone in Rambo III
  12. 862.

    In the movie National Treasure, what does Ben do to Jon Voight's character before leaving with the Declaration of Independence?

    • AKnocks him over the head
    • BLocks him in the closet
    • CTies him up with duct tape
    • DDrugs him
    Answer: Ties him up with duct tape
  13. 863.

    Stephen Chow Sing-chi plays in these movies, and is also the director and writer of all of them, but one.

    • AKing of Comedy
    • BShoaling Soccer
    • CFrom Beijing with Love
    • DThe Tricky Master
    Answer: The Tricky Master
  14. 864.

    What is Secretary Clearys favorite hobby in the comedy film Wedding Crashers?

    • AYachting
    • BSailing
    • CDrinking
    • DWriting
    Answer: Sailing
  15. 865.

    What correctly describes the character of Chieko in the 2006 movie Babel?

    • AShe is deaf and mute.
    • BShe is the typical Tokyo teenager.
    • CShe is a musical prodigy.
    • DShe is blind.
    Answer: She is deaf and mute.
  16. 866.

    What is the name of the artifact that Indiana Jones steals from the tomb raiders in the cave, loses it, and then recovers it 26 years later off the Portuguese Coast?

    • AThe Sword of Coronado
    • BThe Cross of Cortez
    • CThe Cross of Coronado
    • DThe Sword of Cortez
    Answer: The Cross of Coronado
  17. 867.

    Which actor plays the character "Tommy Jarvis" in "Friday the 13th: The Final Chapter" (1984)?

    • AMacaulay Culkin
    • BCorey Feldman
    • CMark Hamill
    • DMel Gibson
    Answer: Corey Feldman
  18. 868.

    This comedy, directed by John Landis, contains the line I know each one of you, like I know my own smell!

    • AFerries Buellers Day Off
    • BThe Money Pit
    • CLittle Shop of Horrors
    • D¡Three Amigos!
    Answer: ¡Three Amigos!
  19. 869.

    A group of Earth children help a stranded alien botanist return home is the plot outline of this movie.

    • AStar Wars: Episode VI - Return of the Jedi
    • BThe Hitch Hikers Guide to the Galaxy
    • CCyborg
    • DE.T. the Extra-Terrestrial
    Answer: E.T. the Extra-Terrestrial
  20. 870.

    What 1991 movie won the Golden Raspberry Award for Worst Picture?

    • AReturn to the Blue Lagoon
    • BCool as Ice
    • CNothing But Trouble
    • DHudson Hawk
    Answer: Hudson Hawk
  21. 871.

    Finish this line delivered by Forrest Gump when he was asking Jenny to marry him. I may not be smart man....

    • A....but I know what love is.
    • B....but I will make a good husband.
    • C....but I know how to love.
    • D....but I will love you forever.
    Answer: ....but I know what love is.
  22. 872.

    Alphonse Gabriel Capone, a.k.a. Al Capone, was a real American criminal who inspired many movie and book characters. How did the real Al Capone die?

    • AHe was sentenced to death.
    • BCardiac arrest
    • CHe was shot.
    • DFrom stroke
    Answer: Cardiac arrest
  23. 873.

    Which movie of film director Stanley Kubrick is known to be an adaptation of a Stephen King novel?

    • AThe Shining
    • BDr. Strangelove
    • C2001: A Space Odyssey
    • DEyes Wide Shut
    Answer: The Shining
  24. 874.

    What did Chuck Noland use to paint the face of the volleyball in the drama Cast Away?

    • ALeaf juice
    • BBlood
    • CCoal
    • DInk
    Answer: Blood
  25. 875.

    What is Babys real name in the movie Dirty Dancing?

    • ASarah
    • BJessica
    • CPenelope
    • DFrances
    Answer: Frances
  26. 876.

    What rapper and singer voices Moto Moto the Hippopotamus in the 2008 animated comedy Madagascar: Escape 2 Africa?

    • AKanye West
    • Bwill.i.am
    • CPharrell Williams
    • DWyclef Jean
    Answer: will.i.am
  27. 877.

    What is the name of the popular ship from the ultraexpensive 2006 movie Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest?

    • ADead Mans Chest
    • BBlack Pearl
    • COld Ramshackle
    • DSparrow
    Answer: Black Pearl
  28. 878.

    Meryl Streeps performance in this 1982 movie brought her her first Academy Award for Best Actress.

    • AKramer vs. Kramer
    • BOut of Africa
    • CSophies Choice
    • DSilkwood
    Answer: Sophies Choice
  29. 879.

    Before getting the shotgun, what did the titular hobo in 'Hobo with a Shotgun' want to purchase?

    • Aa suit
    • Ba lawnmower
    • Ca guitar
    • Da revolver
    Answer: a lawnmower
  30. 880.

    Which comic book publisher did King Kong and Godzilla share?

    • AMarvel
    • BManga
    • CDark Horse
    • DDC
    Answer: Dark Horse
  31. 881.

    In 1955, when trying to convince his teenage father George McFly to ask Lorraine out, Marty appears in a radiation suit and says his name is what?

    • ALuke Skywalker
    • BCaptain Kirk
    • CMr. Spock
    • DDarth Vader
    Answer: Darth Vader
  32. 882.

    How does the love story end in Romeo Must Die ?

    • AThe couple gets married
    • BAaliyahs and Jel lis characters are killed
    • CThe two characters embrace and walk away
    • DAaliyah and Jet Li kiss
    Answer: The two characters embrace and walk away
  33. 883.

    What is Mr. Jones eating in the movie Friday when he catches Craig in the refrigerator?

    • APig Feet
    • BGrapes
    • CNothing
    • DA Hot Dog
    Answer: Grapes
  34. 884.

    What is the name of Aaliyah's character in Romeo Must Die?

    • AAshley
    • BLeMisha
    • CNatasha
    • DTrish
    Answer: Trish
  35. 885.

    What was Mary Baileys maiden name in the 1946 classic Its a Wonderful Life?

    • AWilson
    • BHatch
    • CReed
    • DLamb
    Answer: Hatch
  36. 886.

    Which of the following movies released in 1996, boasts the use of 50 gallons of blood?

    • AScream
    • BI Know What You Did Last Summer
    • CApril Fools Day
    • DSeven
    Answer: Scream
  37. 887.

    Which statement is not true about Soylent Green?

    • ABecause he had a southern accent, Mike Henrys part had to be dubbed.
    • BSol is euthanized because he learns what soylent green is and because he has terminal cancer.
    • CThere is a band called Soilent Green.
    • DOrson Welles acting role in the movie was shortened to six lines.
    Answer: Orson Welles acting role in the movie was shortened to six lines.
  38. 888.

    Is it true that according to the Smallville series, Black Kryptonite splits Clark into two separate beings?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  39. 889.

    What character from The Goonies said Scared Mikey?

    • AChunk
    • BMouth
    • CAndy
    • DBrand
    Answer: Brand
  40. 890.

    What were the names of the men that attempted to rob the bank in the movie Dog Day Afternoon?

    • ABonnie and Clyde
    • BSam and Sal
    • CSonny and Mickey
    • DSonny and Sal
    Answer: Sonny and Sal
  41. 891.

    What was the name of the bartender at Martinis featured in the movie Its a Wonderful Life?

    • AJim
    • BJoe
    • CMac
    • DNick
    Answer: Nick
  42. 892.

    In the science fiction Soylent Green, who starred as Detective Robert Thorn?

    • AKirk Douglas
    • BCharlton Heston
    • CBurt Lancaster
    • DMichael Diuglas
    Answer: Charlton Heston
  43. 893.

    What was the name of the fishing vessel used in the attempts to catch the great white shark in the movie Jaws?

    • AThe Orca
    • BShark Catcher
    • CThe SS Minnow
    • DThe Pacific Princess
    Answer: The Orca
  44. 894.

    In the 2002 film "Kung Pow! Enter the Fist", Master Pain changes his name to what?

    • AKitty
    • BBetty
    • CSally
    • DAmy
    Answer: Betty
  45. 895.

    James Gandolfini won a Golden Globe and a Screen Actors Guild Award for his performance as the head of a mafia family in this famous television drama show.

    • ACrime Story
    • BGeneral Hospital
    • CThe Black Donnellys
    • DThe Sopranos
    Answer: The Sopranos
  46. 896.

    In the movie Adventures in Babysitting, Chris and the kids are on the subway and are caught in the middle of a gang fight. Brad gets a knife stuck in his foot. How many stitches does he need?

    • A4
    • B3
    • C1
    • D2
    Answer: 1
  47. 897.

    Before he was offered the Indians managerial job in the film major League, Lou was a former manager for what minor league team?

    • AToledo Mud Hens
    • BLansing Lugnuts
    • CPeoria Chiefs
    • DColumbus Clippers
    Answer: Toledo Mud Hens
  48. 898.

    He wrote the screenplay for Batman Begins (2005), but hes probably more famous for writing the Blade movies (Blade, Blade II, and Blade: Trinity).

    • AJoss Whedon
    • BDavid Benioff
    • CDavid S. Goyer
    • DShinobu Hashimoto
    Answer: David S. Goyer
  49. 899.

    This 1981 movie was the winner of the Academy Award for Best Picture at the 54th Academy Awards in 1982.

    • AChariots of Fire
    • BAtlantic City
    • COn Golden Pond
    • DRaiders of the Lost Ark
    Answer: Chariots of Fire
  50. 900.

    Which movie won the 2005 Oscar for Best Documentary Feature?

    • AStreet Fight
    • BThe March of the Penguins
    • CDarwins Nightmare
    • DMurderball
    Answer: The March of the Penguins

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.