Discussly

Movie Trivia Questions — page 20

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 20 of 78
  1. 951.

    What actress said on the stage of the 81st Academy Awards ceremony in 2009, Has anybody ever fainted here? Because I might be the first one?

    • ARebecca Hall
    • BNatalie Portman
    • CPenelope Cruz
    • DScarlett Johansson
    Answer: Penelope Cruz
  2. 952.

    Daniel Radcliffe became a global star in the film industry due to his performance in which film franchise?

    • APirates of the Caribbean
    • BTed
    • CSpy Kids
    • DHarry Potter
    Answer: Harry Potter
  3. 953.

    Who voiced the character Draco in the 1996 movie 'DragonHeart'?

    • ADennis Quaid
    • BBrian Thompson
    • CSean Connery
    • DPete Postlethwaite
    Answer: Sean Connery
  4. 954.

    Where was most of the filming of the 2009 movie The Ugly Truth done?

    • ACalifornia
    • BFlorida
    • CParis
    • DNew York
    Answer: California
  5. 955.

    This character in the movie The World Is Not Enough is the nuclear physicist who doesn't appreciate jokes about her name.

    • ADr. Christmas Jones
    • BDr. Christmas Muir
    • CDr. Christmas Evans
    • DDr. Christmas Lyman
    Answer: Dr. Christmas Jones
  6. 956.

    What is the major plot of the movie Rabbit Test?

    • AA man has a one time fling with a strange woman and becomes the first man to get pregnant.
    • BA farmer becomes ultrasuccesful raising rabbits and must find hundreds of new uses for rabbits.
    • CA college students life gets very complicated after an eventful one night stand.
    • DA doctor develops a new pregnancy test that can be performed the next day.
    Answer: A man has a one time fling with a strange woman and becomes the first man to get pregnant.
  7. 957.

    Which popular actor/singer performs the song Beauty School Dropout in the 1978 movie Grease?

    • ATony Danza
    • BFrankie Avalon
    • CJerry Lee Lewis
    • DElvis Presely
    Answer: Frankie Avalon
  8. 958.

    Who played Sgt. Gordon Elias in 'Platoon' (1986)?

    • ACharlie Sheen
    • BJohnny Depp
    • CMatt Damon
    • DWillem Dafoe
    Answer: Willem Dafoe
  9. 959.

    In the movie Fast Times at Ridgemont High, at what restaurant did Stacy and Linda work?

    • APerrys Pizza
    • BCaptain Hooks Fish and Chips
    • CAll-American Burger
    • DBronco Burger
    Answer: Perrys Pizza
  10. 960.

    What has happened to Kelly during the four years of Chuck's Cast Away?

    • AShe waited for Chuck and they married
    • BShe couldn't take the pain and passed away
    • CShe got married
    • DShe committed suicide
    Answer: She got married
  11. 961.

    Which one of these pairs actor - western movie he has played in is wrong?

    • ALance Henriksen - Dead Man
    • BLiam Dunn - The Mark of Zorro
    • CEli Wallach - The Magnificent Seven
    • DRock Hudson - Gun Fury
    Answer: Liam Dunn - The Mark of Zorro
  12. 962.

    The blade or pyramid is a symbol used heavily throughout the movie The Da Vinci Code. Which of these does it NOT represent ?

    • AThe Christian Trinity
    • BMasculinity
    • CRoyalty
    • DFire
    Answer: Royalty
  13. 963.

    How old was Drew Barrymore when she got engaged for the first time?

    • AEighteen
    • BSixteen
    • CFourteen
    • DSeventeen
    Answer: Sixteen
  14. 964.

    In the movie Collateral, what bad guy is involved in the following conversation? 'Why didn't you just kill me and get another cab driver? 'Cause you're good. We're in this together. Fate's intertwined. Cosmic coincidence.'

    • AVincent
    • BMax
    • CMaddy
    • DTom
    Answer: Vincent
  15. 965.

    What are the names of Vince Vaughn and Jennifer Anistons and characters on the 2006 film The Break-Up?

    • AGlen and Glenda
    • BGreg and Gina
    • CGary and Brooke
    • DGraham and Gwen
    Answer: Gary and Brooke
  16. 966.

    Catcher Jake Taylor, played by Tom Berenger in Major League, was a former All Star for what Major League team according to team management?

    • ABoston Red Sox
    • BNew York Yankees
    • CCleveland Indians
    • DChicago White Sox
    Answer: Boston Red Sox
  17. 967.

    Thomas Lennon married this actress who is seven years his senior.

    • AKate Winslet
    • BKerri Kenny
    • CJenny Robertson
    • DBrittany Murphy
    Answer: Jenny Robertson
  18. 968.

    How much did the first two Batmobiles from Batman Returns sell for?

    • A$450,000
    • B$600,000
    • C$350,000
    • D$550,000
    Answer: $550,000
  19. 969.

    What was not part of Coach Dales practices in the movie Hoosiers?

    • APassing
    • BDefense
    • CShooting
    • DRunning
    Answer: Shooting
  20. 970.

    What is the name of the mansion in the 1940 movie Rebecca?

    • AMorgan
    • BManchester
    • CMandaly
    • DManderly
    Answer: Manderly
  21. 971.

    Who directed the movie Blood Diamond?

    • ARobert Zmicks
    • BRobert Altman
    • CJohnny Wu
    • DEdward Zwick
    Answer: Edward Zwick
  22. 972.

    In the beginning of the movie Fear and Loathing in Las Vegas, the main characters pick up a hitch-hicker. He has a T-Shirt with artwork by the illustrator of the book, Ralph Steadman, printed on it. What is the drawing on his T-shirt of?

    • ABugs Bunny
    • BDonald Duck
    • CMickey Mouse
    • DHunter S. Thompson
    Answer: Mickey Mouse
  23. 973.

    What did John Beckwith and Jeremy Grey do for a living in the great movie Wedding Crashers?

    • Athey were both lawyers
    • Bthey both worked at Blockbuster Video
    • Cthey did not work, all they did was crash weddings
    • Dthey worked together in divorce meditation
    Answer: they worked together in divorce meditation
  24. 974.

    Who produced and directed the 1998 movie Psycho, which is a remake of the 1960 film directed by Alfred Hitchcock?

    • ARoman Polanski
    • BVince Vaughn
    • CMilos Forman
    • DGus Van Sant
    Answer: Gus Van Sant
  25. 975.

    Batman has long been considered a loner and a bit of a rebel amongst superheroes. Despite this, hes had a few sidekicks, and worked in a number of teams. What was the name of the first team he worked in?

    • AAvengers
    • BJustice Society of America
    • CThe Justice League
    • DThe Super Friends
    Answer: Justice Society of America
  26. 976.

    What is the address of the Goonies House?

    • A361 -38th Street
    • B368 -38th Street
    • C366 -38th Street
    • D363 -38th Street
    Answer: 368 -38th Street
  27. 977.

    The movie Rat Race was inspired by Its a Mad, Mad, Mad, Mad World and had the same basic plot. What year did Rat Race come out?

    • A2002
    • B2001
    • C2000
    • D1999
    Answer: 2001
  28. 978.

    This movie contains the quote, "What we've got here is a failure to communicate."

    • AIn the Heat of the Night
    • BThe Graduate
    • CCool Hand Luke
    • DBonnie and Clyde
    Answer: Cool Hand Luke
  29. 979.

    What actor received the award for Best Actor in a Supporting Role at the 72nd Academy Awards 2000?

    • AMichael Caine
    • BMichael Clarke Duncan
    • CTom Cruise
    • DJude Law
    Answer: Michael Caine
  30. 980.

    In the Earth-Two DC Universe, who does Batman partner with, and eventually marry?

    • ACatwoman, Kathy Kane
    • BCynthia Albert
    • CCatwoman, Selina Kyle
    • DAlicia Frost
    Answer: Catwoman, Selina Kyle
  31. 981.

    What type of character does Beyonce play in the 2001 movie Carmen: A Hip Hopera?

    • AModel
    • BAspiring actress
    • CWaitress
    • DAspiring singer
    Answer: Aspiring actress
  32. 982.

    He starred with Gary Cooper in Sgt. York as a sympathetic preacher. He played Nash Crawford in a couple of the Over the Hill Gang films in the early 70s. Movie critics have listed him as one of the finest actors in motion picture history.

    • AWalter Mattheau
    • BWilliam Holden
    • CPeter Lawford
    • DWalter Brennan
    Answer: Walter Brennan
  33. 983.

    In what movie can the following conversation be heard? Sir Leigh Teabing: And this is from the gospel of Mary Magdalene herself. Sophie Neveu: She wrote a gospel? Robert Langdon: She may have.

    • AAngels and Demons
    • BThe Seventh Sign
    • CThe Da Vinci Code
    • DPassion of Christ
    Answer: The Da Vinci Code
  34. 984.

    At the 50th Academy Awards ceremony in 1978, this 1977 movie was the winner in the Best Picture category.

    • AStar Wars
    • BThe Goodbye Girl
    • CJulia
    • DAnnie Hall
    Answer: Annie Hall
  35. 985.

    The actors playing the supporting roles of Angelo Maggio and Alma Burke in this movie received Academy Awards.

    • AThe Bridge on the RIve Kwai
    • BFrom Here to Eternity
    • CAround the world in 80 Days
    • DAn American in Paris
    Answer: From Here to Eternity
  36. 986.

    Which 2001 movie is this audio clip from?

    • ARobin Hood: Prince of Thieves
    • BA Knights Tale
    • CFirst Knight
    • DBlack Knight
    Answer: A Knights Tale
  37. 987.

    What type of food does Donkey from the Shrek movies like most?

    • AOnions
    • BThistle
    • CSweets
    • DPizza
    Answer: Sweets
  38. 988.

    "Don't call me Shirley" is a quote from this movie.

    • AAir Force One
    • BAirplane!
    • CAirport
    • DThe Terminal
    Answer: Airplane!
  39. 989.

    What is Sam and Lucys favorite book in the movie I Am Sam?

    • AHorton Hears a Who! Can You?
    • BHop On Pop
    • CGreen Eggs Ham
    • DThe Cat in the Hat
    Answer: Green Eggs Ham
  40. 990.

    What is the full name of Rocky, portrayed by Sylvester Stallone in the Rocky movies?

    • ARiccardo Balboa, Sr.
    • BRaul Balboa, Sr.
    • CRomano Balboa, Sr.
    • DRobert Balboa, Sr.
    Answer: Robert Balboa, Sr.
  41. 991.

    In what year was the very first Godzilla movie produced?

    • A1960
    • B1959
    • C1962
    • D1954
    Answer: 1954
  42. 992.

    The man playing Juror #1 in 12 Angry Men was a premier character actor throughout his career, acting in over 100 programs and movies. In Death Wish, he played Bennett, an aging man victimized by street hoodlums.

    • AJack Klugman
    • BLee J. Cobb
    • CE.J. Marshall
    • DMartin Balsam
    Answer: Martin Balsam
  43. 993.

    Who is the director of the science fiction movie Soylent Green?

    • ASidney Pollack
    • BWalter Slezak
    • COrson Welles
    • DRichard Fleischer
    Answer: Richard Fleischer
  44. 994.

    Which of these was Tom Cruises feature film debut?

    • AEndless Love
    • BTaps
    • CLosin It
    • DThe Outsiders
    Answer: Endless Love
  45. 995.

    The mercenary group, featured in the movie Blood Diamond, was loosely based on Executive Outcomes, a real mercenary group that once operated in Africa. In which country was Executive Outcomes based?

    • ASudan
    • BSomalia
    • CLibya
    • DSouth Africa
    Answer: South Africa
  46. 996.

    The following quote is from what 2003 comedy movie: You smell like beef and cheese.?

    • ABad Santa
    • BBroken Arrow
    • CElf
    • DTin Cup
    Answer: Elf
  47. 997.

    What musical instrument did action star Steven Seagal learn to play, and later used as an accompaniment to his vocal performances?

    • APiano
    • BSaxophone
    • CGuitar
    • DBanjo
    Answer: Guitar
  48. 998.

    From what two people did Andie get the two dresses to make her prom dress in the movie Pretty in Pink?

    • ABlane and Iona
    • BHer father and Iona
    • CHer father and Blane
    • DDuckie and Iona
    Answer: Her father and Iona
  49. 999.

    In the comedy movie Anchorman, Ron and the news team get lost in a back alley after taking Bricks shortcut to the suit store. They are soon surrounded by rival news teams looking for a fight. Which of the following actors does not play a rival news anchor in this scene?

    • ATim Robbins
    • BBen Stiller
    • CLuke Wilson
    • DOwen Wilson
    Answer: Owen Wilson
  50. 1000.

    Britney Spears won the 2003 Worst Actress Award for this movie.

    • ALegends of a Lost heart
    • BCrossroads
    • CHooves of Fire
    • DFahrenheit 9/11
    Answer: Crossroads

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.