Discussly

Movie Trivia Questions — page 16

3,892 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 16 of 78
  1. 751.

    What kind if animal is Pocahontas pet called Meeko in Walt Disneys 1995 animated movie Pocahontas?

    • APorcupine
    • BRaccoon
    • CEagle
    • DChinchilla
    Answer: Raccoon
  2. 752.

    What country is involved together with the US in the plot of the 1995 movie Crimson Tide?

    • ANorth Korea
    • BCuba
    • CChina
    • DRussia
    Answer: Russia
  3. 753.

    Who said, "You're gonna need a bigger boat."?

    • ARoy Scheider in Jaws
    • BNick Nolte in The Deep
    • CRichard Dreyfuss in Jaws
    • DDennis Quaid in Jaws III
    Answer: Roy Scheider in Jaws
  4. 754.

    He said, You look better than Veronica Lake. She said, Some men get the world. Others get ex-hookers and a trip to Arizona. Kim Basinger played Lynn Bracken. What actor played Wendell Bud White?

    • AKevin Spacey
    • BRussell Crowe
    • CGuy Pearce
    • DSimon Baker
    Answer: Russell Crowe
  5. 755.

    What problem does Lorraine have in Back to the Future?

    • AUnfaithful
    • BChain smoker
    • CAlcoholic
    • DHabitual liar
    Answer: Alcoholic
  6. 756.

    What does the drunk say when entering the aliens' spaceship at the end of the 1996 movie Independence Day?

    • AI'm Back!
    • BDie!
    • CRot in hell!
    • DNothing
    Answer: I'm Back!
  7. 757.

    This award-winning director produced and directed Gladiator (2000), Hannibal (2001) and Kingdom of Heaven (2005).

    • APeter Jackson
    • BSteven Spielberg
    • CClive Barker
    • DRidley Scott
    Answer: Ridley Scott
  8. 758.

    While training in Russia, Rocky Balboa was sporting a beard. Did he have a beard during his fight against Drago?

    • ANo
    • BYes
    Answer: No
  9. 759.

    What does Benjamin Martin use to stab Tavingtons horse in the film The Patriot?

    • AAn axe
    • BThe American Flag
    • CA knife
    • DA bayonet
    Answer: The American Flag
  10. 760.

    In what year did the movie Mean Girls hit American theatres?

    • A2003
    • B2005
    • C2006
    • D2004
    Answer: 2004
  11. 761.

    What actress played the character of Pussy Galore in the motion picture Goldfinger?

    • AHonor Blackman
    • BEunice Gayson
    • CDiane Baker
    • DMajel Barrett
    Answer: Honor Blackman
  12. 762.

    Identify the 1986 horror movie from this quote: And there, ladies and gentlemen, on the other side of the lake we have the famous Villa Diodati where Lord Byron, greatest living English poet, resides in exile.

    • AGothic
    • BGhost Story
    • CFrankenstein
    • DHome Sweet Home
    Answer: Gothic
  13. 763.

    Bud White was the Top Cop who took the # 4 position. He was the police muscle that helped solve the Night Owl case and won the heart of the beautiful Lynn Bracken played by Kim Basinger. What actor said You look better than Veronica Lake.?

    • AKevin Spacey
    • BRussell Crowe
    • CJames Cromwell
    • DGuy Pearce
    Answer: Russell Crowe
  14. 764.

    This director, who has played drums for Kanye West, directed The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Human Nature and Be Kind Rewind.

    • ADon Siegel
    • BGore Verbinski
    • CMichael Gondry
    • DTim Burton
    Answer: Michael Gondry
  15. 765.

    Which one of these films are shot entirely in one-take?

    • ASchindler's List
    • BBirdman
    • CGood Will Hunting
    • DRussian Ark
    Answer: Russian Ark
  16. 766.

    What is the name of the director of the movie 48 Hrs.?

    • AHenry Winkler
    • BWalter Hill
    • CMartin Scorcese
    • DRon Howard
    Answer: Walter Hill
  17. 767.

    In James Bonds Goldfinger, Oddjob uses what deadly weapon also used by John Steed in detective series The Avengers?

    • AHat
    • BTie
    • CShoe
    • DBelt
    Answer: Hat
  18. 768.

    What is the length of the 2007 film adaptation of the graphic novel 300?

    • A125 minutes
    • B100 minutes
    • C111 minutes
    • D117 minutes
    Answer: 117 minutes
  19. 769.

    What was the first feature-length computer-animated movie?

    • A101 Dalmatians
    • BLion king
    • CToy Story
    • DTron
    Answer: Toy Story
  20. 770.

    This device, consisting of one or more film projectors mechanically linked to a movie camera, can be used for making special effects for motion pictures or for copying and restoring old film material.

    • AOptical Imaging Camera
    • BDuel Picture Setup
    • CDouble Headed Projector
    • DOptical Printer
    Answer: Optical Printer
  21. 771.

    Which of these nominees won the 1980 Golden Raspberry Award for Worst Actor?

    • ANeil Diamond for The Jazz Singer
    • BKirk Douglas for Saturn 3
    • CRichard Dreyfuss for The Competition
    • DAnthony Hopkins for A Change of Seasons
    Answer: Neil Diamond for The Jazz Singer
  22. 772.

    Stella Adler was the first and only American-born actor to be trained by this great acting teacher.

    • AKonstantin Stanislavski
    • BSergei Eisenstein
    • CSir Robert Exeter
    • DFritz Lang
    Answer: Konstantin Stanislavski
  23. 773.

    While in the military, Johnny Cash is inspired by a film about a prison and its inmates and composes what famous song?

    • ABehind These Folsom Walls
    • BFolsom Blues
    • CRing of Fire
    • DFolsom Prison Blues
    Answer: Folsom Prison Blues
  24. 774.

    What disorder does Sams best friend Ifty have in the movie I am Sam?

    • ABipolar Disorder
    • BDependent Personality Disorder
    • CAttention Deficit Disorder
    • DAutistic Disorder
    Answer: Attention Deficit Disorder
  25. 775.

    The Queen song `A Kind Of Magic` is featured in which 1986 film?

    • AHoward the Duck
    • BFlash Gordon
    • CLabyrinth
    • DHighlander
    Answer: Highlander
  26. 776.

    What does Baby plan to do in the movie Dirty Dancing?

    • ASome dirty dancing
    • BJoin the Peace Corps
    • CTrain to become a doctor like her father
    • DBecome Miss United States
    Answer: Join the Peace Corps
  27. 777.

    In the movie G-Force, what kind of animal is secret agent Mooch?

    • ABee
    • BFly
    • CFlea
    • DHummingbird
    Answer: Fly
  28. 778.

    From whose novel was the motion picture Journey to the Center of the Earth adapted?

    • AJules Vernes
    • BArthur Conan Doyles
    • CHerbert George Wells
    • DSelma Lagerlof s
    Answer: Jules Vernes
  29. 779.

    He began as a writer on Sid Ceasars TV shows. He was Carl Reiners partner on the The 2,000 Year Old Man albums. One movie he wrote won him 3 Tonys (all in 2001), a 1968 Oscar, and two 2002 Grammys. Who is this comedic actor and writer?

    • AWoody Allen
    • BMel Brooks
    • CRon Woody
    • DNeal Simon
    Answer: Mel Brooks
  30. 780.

    Robert Downey, Jr. became the first actor to be nominated for an Academy Award for the portrayal of a previous Oscar nominee. What actor did he portray in a 1992 movie?

    • ASpencer Tracy
    • BCharlie Chaplin
    • CFred Astaire
    • DDean Martin
    Answer: Charlie Chaplin
  31. 781.

    Besides screaming, what were villain Skank's last words in The Crow?

    • ASkank's dead!
    • BI'll kill you!!!
    • CAbash the devil stood, and felt how awful goodness is.
    • DFire it up!
    Answer: Skank's dead!
  32. 782.

    Young Noah Calhoun, a character from the movie The Notebook, is instantly smitten with seventeen-year-old Allie Hamilton, when he spots her at a carnival. What is the first thing Noah says to Allie?

    • AWould you like to go for a walk?
    • BWould you like to dance?
    • CWould you like to ride with me on the Ferris Wheel?
    • DWould you like to go out with me?
    Answer: Would you like to dance?
  33. 783.

    In the movie My Girl, when Vada attends her writing class for the last time, she reads a poem. What is it about?

    • Aschool
    • Bice cream
    • CThomas J.
    • Dher father
    Answer: Thomas J.
  34. 784.

    When was Over Her Dead Body released on DVD in the United States of America?

    • AJanuary 29th 2008
    • BApril 30th 2008
    • CFebruary 3rd 2008
    • DMay 6th 2008
    Answer: May 6th 2008
  35. 785.

    Which former Star Trek actor directed Three Men and a Baby (1987)?

    • ALeonard Nimoy
    • BWilliam Shatner
    • CGeorge Takei
    • DJames Doohan
    Answer: Leonard Nimoy
  36. 786.

    After losing his hands in WW2, Homer, one of the main characters in this Oscar-winning movie, tries to push his girlfriend away by demonstrating how difficult life with him would be.

    • AThe Apartment
    • BThe Best Years of Our Lives
    • CIt happened One Night
    • DMarty
    Answer: The Best Years of Our Lives
  37. 787.

    This movie about an alien visiting our planet starred Jeff Bridges, Karen Allen and Robert Phalen.

    • AE.T.
    • BStarman
    • CK-Pax
    • DClose Encounters of the 3rd Kind
    Answer: Starman
  38. 788.

    In the movie Midnight Run, there was another bounty hunter aside from Jack Walsh who was also in heavy pursuit of Jonathan Mardukas. What was his name in the movie?

    • AEddie Moscone
    • BChase Utley
    • CMarvin Dorfler
    • DJerry Geisler
    Answer: Marvin Dorfler
  39. 789.

    This actor played partner/sidekick and fellow escaped convict to John Goodman's character in the 1987 Coen Brothers movie Raising Arizona.

    • AWilliam Forsythe
    • BWilliam H. Macy
    • CJohn Turturro
    • DNicolas Cage
    Answer: William Forsythe
  40. 790.

    Does Carter from Princess Protection Program work at the bait shop?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  41. 791.

    What color was Leroys Glow at the end of the movie The Last Dragon?

    • Apurple
    • Bblue
    • Cgold
    • Dred
    Answer: gold
  42. 792.

    What did Jake find in Hollis pond in the film Chinatown?

    • AA pair of glasses
    • BA picture of Evelyn
    • CA gun
    • DA wallet
    Answer: A pair of glasses
  43. 793.

    This villain from a 1989 movie is at # 45 in the American Film Institute's list of the 50 most memorable movie villains.

    • AThe Riddler
    • BLex Luther
    • CVenom
    • DThe Joker
    Answer: The Joker
  44. 794.

    In the movie The Graduate, Elaine Robinson was engaged to another man when Benjamin Braddock proposed to her. What was his name?

    • AChuck Jones
    • BCarl Smith
    • CBrian Avery
    • DBen Billings
    Answer: Carl Smith
  45. 795.

    Who created the James Bond character?

    • AAlistair MacLean
    • BIan Fleming
    • CJames Herriot
    • DLeslie Charteris
    Answer: Ian Fleming
  46. 796.

    This Canadian, born in 1954, directed Terminator.

    • AJames Cameron
    • BRidley Scott
    • CBrian de Palma
    • DJohn Carpenter
    Answer: James Cameron
  47. 797.

    Who is the Drama Club teacher, portrayed by Alyson Reed in the movie High School Musical?

    • AMs. Danforth
    • BMs. Smith
    • CMs. Ryan
    • DMs. Darbus
    Answer: Ms. Darbus
  48. 798.

    How do the Transformers from the self-titled movie learn English?

    • AA Human Taught Them
    • BThey Already Knew It
    • CThey Don't Tell Us
    • DThe World Wide Web
    Answer: The World Wide Web
  49. 799.

    What 1987 movie received the Golden Raspberry Award for Worst Picture?

    • AWho's That Girl
    • BLeonard Part 6
    • CTough Guys Don't Dance
    • DJaws: The Revenge
    Answer: Leonard Part 6
  50. 800.

    What actor played the character of Goldfinger, in the motion picture of the same name?

    • AGert Frobe
    • BJohn Agar
    • CNoel Coward
    • DCameron Mitchell
    Answer: Gert Frobe

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.