Discussly

Famous People Trivia Questions — page 37

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 37 of 47
  1. 1801.

    Sitting Bull, Crazy Horse, Red Cloud, Black Elk and Billy Mills were from this Narive American tribe.

    • AAbenaki
    • BChoctaw
    • CZuni
    • DLakota
    Answer: Lakota
  2. 1802.

    What British monarch fell in love with her future husband, Prince Philip of Greece and Denmark, at the age of 13?

    • AElizabeth I
    • BVictoria
    • CElizabeth II
    • DMary I
    Answer: Elizabeth II
  3. 1803.

    What politician was nicknamed Il Duce?

    • AMargaret Thatcher
    • BJosef Stalin
    • CRichard Nixon
    • DBenito Mussolini
    Answer: Benito Mussolini
  4. 1804.

    Who said, When I was a boy the Dead Sea was only sick.?

    • AGeorge Burns
    • BMilton Berle
    • CGeorge Jessel
    • DSid Caesar
    Answer: George Burns
  5. 1805.

    Which U.S. President made the first transcontinental phone call from the Oval Office?

    • AWoodrow Wilson
    • BCalvin Coolidge
    • CWilliam H. Taft
    • DWarren G. Harding
    Answer: Woodrow Wilson
  6. 1806.

    Which of these presidents only wore suits that he custom tailored himself?

    • ARutherford B. Hayes
    • BThomas Jefferson
    • CJames Garfield
    • DAndrew Johnson
    Answer: Andrew Johnson
  7. 1807.

    What comedian did actress and director Anne Heche date for two years, earlier in her career?

    • AMartin Short
    • BChris Tucker
    • CWhoopi Goldberg
    • DSteve Martin
    Answer: Steve Martin
  8. 1808.

    Which of these was the tallest U.S. President?

    • AJames Garfield
    • BMillard Fillmore
    • CAbraham Lincoln
    • DWilliam Henry Harrison
    Answer: Abraham Lincoln
  9. 1809.

    Which Canadian Prime Minister was in office in the period between November 7, 1873 and October 8, 1878?

    • AJohn Abbott
    • BJohn A. Macdonald
    • CAlexander Mackenzie
    • DSir Mackenzie Bowell
    Answer: Alexander Mackenzie
  10. 1810.

    This popular character, created by English author Daniel Defoe, has a companion named Friday.

    • AGulliver
    • BRobinson Crusoe
    • CSamuel Pickwick
    • DPeter Pan
    Answer: Robinson Crusoe
  11. 1811.

    A popular 1960s group, who scored big with their Smash Hit Mony, Mony .

    • ATommy Tarantula and the 4 Aces
    • BTommy Hawthorne and the Chandeliers
    • CTommy and the Shilites
    • DTommy James and the Shondelles
    Answer: Tommy James and the Shondelles
  12. 1812.

    What author wrote his novel The Last of the Mohicans based on the Mahican tribe of North America?

    • AV. C. Andrews
    • BHenry James
    • CL. Frank Baum
    • DJames Fenimore Cooper
    Answer: James Fenimore Cooper
  13. 1813.

    Which name does not belong?

    • AJames Wynne
    • BRangaswamy Srinivasan
    • CSamuel Blum
    • DBrian Lee Chambers
    Answer: Brian Lee Chambers
  14. 1814.

    This man served as U.S. President and was the primary writer of the Constitution.

    • AJames Monroe
    • BThomas Jefferson.
    • CJames Madison
    • DJohn Adams
    Answer: James Madison
  15. 1815.

    He was born in Swiss Cottage, London, England. He won Oscars for supporting actor in Spartacus and Topkapi. His autobiography was entitled Dear Me.

    • ATony Randall
    • BSir Alex Guiness
    • CPeter Ustinov
    • DOrson Welles
    Answer: Peter Ustinov
  16. 1816.

    He was a Swiss-born mathematician who invented what we now call Sudoku puzzles. He is known as the most prolific mathematician although he was blind.

    • AEuler
    • BEscher
    • CRiemann
    • DBernoulli
    Answer: Euler
  17. 1817.

    In what century did Greek philosopher Plato live?

    • A1st-2nd century BC
    • B9th-10th century BC
    • C6th-7th century BC
    • D5th-4th century BC
    Answer: 5th-4th century BC
  18. 1818.

    Whose last words were The paper burns, but the words fly free.?

    • ARabbi Akiba ben Joseph
    • BJoan of Arc
    • CAnn Bolyen
    • DJane Seymour
    Answer: Rabbi Akiba ben Joseph
  19. 1819.

    Among his many inventions were eyeglasses for near and far-sightedness.

    • AMary Kies
    • BCharles Franklin Kettering
    • CGabriele Knecht
    • DJohannes Kepler
    Answer: Johannes Kepler
  20. 1820.

    This authors novel The Bell Jar was based on her own mental breakdown while a student at Smith. What author of Ariel and Winter Trees, killed herself by placing her head in a gas oven?

    • AAnne Sexton
    • BElizabeth Bishop
    • CSara Teasdale
    • DSylvia Plath
    Answer: Sylvia Plath
  21. 1821.

    In 1972, George McGovern lost in a landslide to Richard Nixon. His first nominee for VP was on the ticket for about two weeks, before being withdrawn amid allegations that he had undergone psychiatric hospitalization. Who was this first nominee?

    • AEdmund Muskie
    • BThomas Eagleton
    • CSargent Shriver
    • DBirch Bayh
    Answer: Thomas Eagleton
  22. 1822.

    Her fathers is a clothing designer and one of her brothers is a filmmaker.

    • ADonna Karan
    • BDiane von Furstenberg
    • CDonatela Versache
    • DDylan Lauren
    Answer: Dylan Lauren
  23. 1823.

    What American city did Blackbeard successfully blockade in his most daring and famous act?

    • AChesapeake Bay
    • BFort Lauderdale
    • CCharlston
    • DRaleigh
    Answer: Charlston
  24. 1824.

    This pharaoh ruled Egypt for more than 66 years and had many wives and children (according to some sources, he had as many as 200 sons and 200 daughters). The most famous of his wives was Nefertari.

    • ARameses I
    • BAkhenaten
    • CRameses II
    • DMenes
    Answer: Rameses II
  25. 1825.

    Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.

    • AOscar Wilde
    • BNapoleon Bonaparte
    • CAesop
    • DCarl Jung
    Answer: Oscar Wilde
  26. 1826.

    Why did the USA declare an embargo on all trade to and from Cuba on October 27, 1962?

    • AAmerican spy planes found Russian battleships in Cuba.
    • BAmerican spy planes found Russian-made missiles in Cuba.
    • CThe American mob had been forced to leave Cuba.
    • DAmerican spy planes found Russian fighter jets in Cuba.
    Answer: American spy planes found Russian-made missiles in Cuba.
  27. 1827.

    What American scientist invented the computer mouse?

    • ADouglas Engelbart
    • BRichard Hall Gower
    • CRobert Fulton
    • DSamuel Guthrie
    Answer: Douglas Engelbart
  28. 1828.

    Who was the first President to serve two nonconsecutive terms in office?

    • AAndrew Johnson
    • BGeorge Washington
    • CAbraham Lincoln
    • DGrover Cleavland
    Answer: Grover Cleavland
  29. 1829.

    What honor did Fidel Castro win in 1944?

    • ABest Student Debater
    • BBest Cuban Athlete
    • CBest Cuban Eagle Scout
    • DBest History Student
    Answer: Best Cuban Athlete
  30. 1830.

    Which statement best describes Ariel Sharons political life?

    • AHe retired from politics in 1999 but still gives speeches for his first party.
    • BHe held many positions his first political party and never left it.
    • CHe was the first Prime Minister of Israel to form a party of his own.
    • DHe held many positions in his first political party but finally formed a new one.
    Answer: He held many positions in his first political party but finally formed a new one.
  31. 1831.

    He was born Charles Edouard Jeanneret in 1887 in Switzerland. He became one of the worlds greatest and most famous architects, championing the International Style. What pseudonym did he adopt?

    • Avan der Rohe
    • BGropius
    • CFrank Lloyd Wright
    • DLe Corbusier
    Answer: Le Corbusier
  32. 1832.

    Who was the twenty-third President of the United States?

    • AHerbert Hoover
    • BMillard Fillmore
    • CBenjamin Harrison
    • DJimmy Carter
    Answer: Benjamin Harrison
  33. 1833.

    What famous cartoonist said, Just remember when you are over the hill, you begin to pick up speed.?

    • AWalt Disney
    • BCharles Schulz
    • CGeorge Burns
    • DMatt Groening
    Answer: Charles Schulz
  34. 1834.

    What was the name of Anne Franks (12 June 1929 - March 1945) diary when it was first published in English in 1952?

    • AThe Life of a Child
    • BFrank
    • CThe Diary of a Young Girl
    • DA Flower in the Bud
    Answer: The Diary of a Young Girl
  35. 1835.

    Which late President of the United States said the following, The world is more like it is now then it ever has before.?

    • AFranklin D. Roosevelt
    • BWoodrow Wilson
    • CRichard Nixon
    • DDwight D. Eisenhower
    Answer: Dwight D. Eisenhower
  36. 1836.

    As far as vice presidents are concerned, some were fortunate, some not. Which pair is different from the other three?

    • ACalvin Coolidge Harry S. Truman
    • BJohn Tyler Millard Fillmore
    • CGrover Cleveland Rutherford B. Hayes
    • DAndrew Johnson Chester A. Arthur
    Answer: Grover Cleveland Rutherford B. Hayes
  37. 1837.

    Rocky Johnson, a former Canadian professional wrestler, is the father of what actor and former wrestler?

    • ABryan Clark
    • BTony Atlas
    • CThe Rock
    • DJunkyard Dog
    Answer: The Rock
  38. 1838.

    Which of these was physically the heaviest US President weighing over 300 pounds?

    • AWilliam Howard Taft
    • BZachary Taylor
    • CJohn Tyler
    • DJohn Quincy Adams
    Answer: William Howard Taft
  39. 1839.

    Who did Sarah Palin beat out to get on the ticket with Senator John McCain?

    • ATim Pawlenty, Mitt Romney, Joe Lieberman and Geraldine Ferraro
    • BRudy Giuliani, Mitt Romney, Joe Lieberman and Tom Ridge
    • CRudy Giuliani, Mitt Romney, Roger Moore and Tom Ridge
    • DTim Pawlenty, Mitt Romney, Joe Lieberman and Tom Ridge
    Answer: Tim Pawlenty, Mitt Romney, Joe Lieberman and Tom Ridge
  40. 1840.

    In 1967, John Lennon of the Beatles bought an island called Dorinish which was located in what part of the world?

    • AIreland
    • BSea of Japan
    • CCaribbean Sea
    • DMediterranean Sea
    Answer: Ireland
  41. 1841.

    Why were popular female pirates Аnne Bonny and Mary Read not executed after they were captured?

    • Abecause they escaped from prison
    • Bbecause they were pregnant
    • Cbecause they were found innocent
    • Dbecause they were women
    Answer: because they were pregnant
  42. 1842.

    Which modern day comedian annoyed his wife with this saying: "I kept giving her donkey ears."?

    • AChevy Chase
    • BBen Stiller
    • CAdam Sandler
    • DDan Aykroyd
    Answer: Chevy Chase
  43. 1843.

    There have been four Cancerian US Presidents up until 2006. One was born 11 July 1767, another on 4 July 1872, one on 14 July 1913 and the other on 6 July 1946. Two of the 4 had fathers that were President and the other 2 also served as Vice Presidents. Can you name them?

    • AHerbert Hoover, Theodore Roosevelt, Ronald Regan, John Q. Adams
    • BGeorge W. Bush, Calvin Coolidge, John Q. Adams, Gerald Ford
    • CFranklin Roosevelt, John Adams, Warren Harding, Bill Clinton
    • DAbraham Lincoln, George Washington, Spiro Agnew, George Bush
    Answer: George W. Bush, Calvin Coolidge, John Q. Adams, Gerald Ford
  44. 1844.

    Although he is best known as a leader of the French revolution, this man was born in Switzerland. Jacques Louis-Davids 1793 painting depicts his murder in a bathtub.

    • ACorday
    • BJacobin
    • CRobespierre
    • DMarat
    Answer: Marat
  45. 1845.

    Which controversial President was the target of an assassination plot that involved hijacking a commercial airliner and crashing it into the White House?

    • AGeorge W. Bush
    • BHarry S. Truman
    • CRichard M. Nixon
    • DWilliam J. Clinton
    Answer: Richard M. Nixon
  46. 1846.

    This American photographer wrote several cookbooks and introduced a line of frozen vegetarian meals in 1991.

    • AAmy Berliner
    • BLinda McCartney
    • CPat Booth
    • DLee Miller
    Answer: Linda McCartney
  47. 1847.

    What is the meaning of the biblical name Simon translated from Hebrew?

    • AHe has heard.
    • BHe has spoken.
    • CHe knows all.
    • DHe will never abandon us.
    Answer: He has heard.
  48. 1848.

    Which US state is part of New England?

    • APennsylvania
    • BDelaware
    • CRhode Island
    • DNew York
    Answer: Rhode Island
  49. 1849.

    This Prime Minister served only 9 months in office.

    • AJoe Clark
    • BBrian Mulroney
    • CJohn A MacDonald
    • DRobert Borden
    Answer: Joe Clark
  50. 1850.

    The Mohave indigenous nation of North America called themselves Aha macave. What does this mean in English?

    • APeople who chase buffalo
    • BPeople who chant prayers
    • CPeople who live along the river
    • DPeople who collect flowers
    Answer: People who live along the river

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.