Discussly

Famous People Trivia Questions — page 39

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 39 of 47
  1. 1901.

    This knight was known as the perfect knight and was the only knight worthy to sit in the Siege Perilous. Which knight was the only one to succeed in the quest for the Holy Grail and free the Fisher King?

    • ABedivere
    • BPerceval
    • CTristan
    • DGalahad
    Answer: Galahad
  2. 1902.

    What year did George Washington marry the widow Martha Custis?

    • A1751
    • B1773
    • C1759
    • D1762
    Answer: 1759
  3. 1903.

    Which of these was invented by Whitcomb Judson?

    • Athe spatula
    • Bthe zipper
    • Cthe shovel
    • Dthe comb
    Answer: the zipper
  4. 1904.

    When Helen Keller passed away, in what cathedral were her ashes placed?

    • ASaint Raphaels Cathedral
    • BBristol Cathedral
    • CWashington National Cathedral.
    • DCathedral of the Madeleine
    Answer: Washington National Cathedral.
  5. 1905.

    This popular French king who tried to provide his citizens with a "chicken in the pot every Sunday" became known for his refusal to bathe and mask his odor with cologne after hunting.

    • AHenry IV of France
    • BNicholas Henri, Duke of Orléans
    • CAntoine of Navarre
    • DLouis XIII of France
    Answer: Henry IV of France
  6. 1906.

    Jay Leno is a left-handed American comedian, who suffers from what disease?

    • AEpilepsy
    • BDyslexia
    • CDiabetes
    • DMild deafness
    Answer: Dyslexia
  7. 1907.

    Portrait of a Killer - Jack the Ripper: Case Closed is a 2002 book by which crime novelist?

    • AAntonia Fraser
    • BMichael Collins
    • CPatricia Cornwell
    • DMichael Connely
    Answer: Patricia Cornwell
  8. 1908.

    Gerald Ford played football for the team of what university?

    • AYale
    • BNebraska
    • CNotre Dame
    • DMichigan
    Answer: Michigan
  9. 1909.

    Tommy Lee from the band Motley Crue was married to this actress before he met Pamela Anderson.

    • AErika Eleniak
    • BTara Reid
    • CCarmen Electra
    • DHeather Locklear
    Answer: Heather Locklear
  10. 1910.

    Which one of these names of popular musicians is the real birthname of that musician?

    • AJon Bon Jovi
    • BJohn Frusciante
    • CJohn Paul Jones
    • DElton John
    Answer: John Frusciante
  11. 1911.

    Which US General became the Thirty-Fourth US President?

    • AGeorge S. Patton
    • BDouglas MacArthur
    • CDwight D. Eisenhower
    • DCalvin Coolidge
    Answer: Dwight D. Eisenhower
  12. 1912.

    What does author Charlaine Harris write about?

    • AThe Knights Templar
    • BVikings, Visigoths, and Druids
    • CRomances in Victorian-era England
    • DVampires, were-people, fairies and other paranormal creatures
    Answer: Vampires, were-people, fairies and other paranormal creatures
  13. 1913.

    What were the last words of the eloquent English romantic poet Lord Byron?

    • AThe rest is silence
    • BGood night
    • CI am still in love with life and words.
    • DThere is nothing but death
    Answer: Good night
  14. 1914.

    What band recorded the semi-biographical 1978 hit single titled Rasputin?

    • AAbba
    • BThe Tramps
    • CThe Eagles
    • DBoney M
    Answer: Boney M
  15. 1915.

    What German composer, who was attracted to the ideals of the Enlightenment, refused to bathe?

    • ASiegfried Wagner
    • BJohann Christoph Bach
    • CJohann Sebastian Bach
    • DLudwig van Beethoven
    Answer: Ludwig van Beethoven
  16. 1916.

    Who was the first woman to be elected to the U.S. Congress?

    • AJeannette Rankin
    • BPatsy Mink
    • CSally Ride
    • DAmelia Earheart
    Answer: Jeannette Rankin
  17. 1917.

    In which direction do the Tigris and Euphrates Rivers flow?

    • ASouth to North
    • BSoutheast to Northwest
    • CNorth to South
    • DNorthwest to Southeast
    Answer: Northwest to Southeast
  18. 1918.

    The native American tribe, known as Hopi, called themselves Hopituh Shi-nu-mu. What does this mean?

    • AChildren of the Moon
    • BThe River People
    • CThe Peaceful People
    • DHunters of the Wind
    Answer: The Peaceful People
  19. 1919.

    This British barrister expected her husband to take paternity leave when their fourth child was born in 2000.

    • AMargaret Thatcher
    • BCherie Blair
    • CNorma Johnson
    • DSarah Brown
    Answer: Cherie Blair
  20. 1920.

    What actor is not correctly paired with the movie in which he starred?

    • ASteve Buscemi - The Big Lebowski
    • BSteve Martin - Father of the Bride
    • CSteven Seagal - The Delta Force
    • DSteve McQueen -The Magnificent Seven
    Answer: Steven Seagal - The Delta Force
  21. 1921.

    Who was the first person to set foot on the moon?

    • AJohn Glenn
    • BNeil Armstrong
    • CGeorge HW Bush
    • DBuzz Aldrin
    Answer: Neil Armstrong
  22. 1922.

    Where was George Washington, America's first president, born?

    • ANew York
    • BKentucky
    • CVirginia
    • DMississippi
    Answer: Virginia
  23. 1923.

    In 1901, he became the youngest person to enter office as President.

    • AWilliam McKinley
    • BJames Madison
    • CBarack Obama
    • DTheodore Roosevelt
    Answer: Theodore Roosevelt
  24. 1924.

    What is believed to have caused Queen Nefertitis death?

    • APuerperal fever
    • BMurder
    • CSuicide
    • DPlague
    Answer: Plague
  25. 1925.

    Actress Katie Holmes first achieved fame for her role as Joey Potter on this television teen drama.

    • AOne Tree Hill
    • BBeverly Hills, 90210
    • CDawson's Creek
    • DPoint Pleasant
    Answer: Dawson's Creek
  26. 1926.

    What was Jacqueline Kennedys occupation?

    • ALawyer
    • BDoctor
    • CBook Editor
    • DAccountant
    Answer: Book Editor
  27. 1927.

    Which British Prime Minister is considered to have saved his country during WW2?

    • AWinston Churchill
    • BEdward Heath
    • CEdward Churchill
    • DNeville Chamberlain
    Answer: Winston Churchill
  28. 1928.

    He was well-educated and so in love with books, that he made a library aboard his ship. Probably that is why he was called The gentleman pirate. After his capture, he managed to escape from prison dressed as a woman. However, he was captured and put in jail two weeks later.

    • ASamuel Bellamy
    • BStede Bonnet
    • CCharles Vane
    • DHowell Davis
    Answer: Stede Bonnet
  29. 1929.

    This George is one of the greatest English novelists. The term Big Brother comes from his book 1984.

    • AGeorge Orwell
    • BGeorge Bernard Shaw
    • CGeorge Sand
    • DGeorge Eliot
    Answer: George Orwell
  30. 1930.

    Which U.S. President is considered the father of the Constitution?

    • AGeorge Washington
    • BJohn Adams
    • CJames Madison
    • DThomas Jefferson
    Answer: James Madison
  31. 1931.

    After retiring from space flight in 1970, Neil Armstrong accepted a teaching position in the Department of Aerospace Engineering of this university.

    • AUniversity of Cincinnati
    • BMassachusetts Institute of Technology
    • CPurdue University
    • DUniversity of Southern California
    Answer: University of Cincinnati
  32. 1932.

    This US President and his wife, Abigail, exchanged over 1,100 letters.

    • AGeorge Washington
    • BJohn Adams
    • CThomas Jefferson
    • DJames Madison
    Answer: John Adams
  33. 1933.

    In the movie The Scorpion King, actress Kelly Hu co-starred with which former WWF wrestling champion?

    • ABrett Hart
    • BThe Rock
    • CHulk Hogan
    • DSean Micheals
    Answer: The Rock
  34. 1934.

    This speed skater, inducted into the United States Hall of Fame in 2004, set a junior world record at the age of sixteen.

    • AJoey Cheek
    • BDaniel Jansen
    • CJack Shea
    • DPeter Mueller
    Answer: Daniel Jansen
  35. 1935.

    What is the meaning of the Hebrew name Sarah?

    • ADelicate
    • BPrincess
    • CWind
    • DFlower
    Answer: Princess
  36. 1936.

    This king who ruled France for 72 years was probably hydrophobic and refused to bathe.

    • ALouis XIV
    • BCharles V
    • CLouis V
    • DLouis XVI
    Answer: Louis XIV
  37. 1937.

    What number did Billy White Shoes Johnson wear when he played for the Houston Oilers?

    • A84
    • B81
    • C88
    • D85
    Answer: 84
  38. 1938.

    Michael Jordan returned to the NBA twice. After his first return in 1995, he led the Chicago Bulls to three titles. What statement is true about his second return in 2001?

    • AHe played for the Washington Wizzards and led them to their first title ever.
    • BHe returned to the Chicago Bulls, but played mostly as a substitute.
    • CHe led the Chicago Bulls to another title.
    • DHe joined the Washington Wizzards but his team did not did not qualify for the play-offs.
    Answer: He joined the Washington Wizzards but his team did not did not qualify for the play-offs.
  39. 1939.

    Who is the first president to have won a Pulitzer Prize?

    • AJimmy Carter
    • BJames Garfield
    • CJohn F. Kennedy
    • DRonald Reagan
    Answer: John F. Kennedy
  40. 1940.

    Edson Arantes do Nascimento

    • ABarloli Dominguez
    • BPelé
    • CCarmingo
    • DMaradona
    Answer: Pelé
  41. 1941.

    Which president made this remark: "I heard there are rumors on the Internets that we're going to have a draft."?

    • AGeorge W. Bush
    • BBill Clinton
    • CBarack Obama
    • DJimmy Carter
    Answer: George W. Bush
  42. 1942.

    Who was the first First Lady to receive a college degree?

    • ALucy Webb Hayes
    • BBess Truman
    • CMargaret Smith Taylor
    • DJackie Kennedy
    Answer: Lucy Webb Hayes
  43. 1943.

    With Kim Jong il as executive producer, Shin Sang Ok produced seven films while captive in North Korea. One of these films was a monster movie similar to the Godzilla series. What was its title?

    • APulgasari
    • BGorath
    • CYongari
    • DVaran
    Answer: Pulgasari
  44. 1944.

    The United States and Russia are nations with a reputation for strict non-negotiation policies. Which one is a third such nation?

    • AIsrael
    • BGermany
    • CChina
    • DFrance
    Answer: Israel
  45. 1945.

    This was the great invention of Edwin Howard Armstrong.

    • AFiberglass
    • BAm radio
    • CFM radio
    • DFlexible Flyer
    Answer: FM radio
  46. 1946.

    What ancient Greek tragedian wrote the plays Oedipus Rex, Antigone, Oedipus at Colonus, Ajax?

    • AAristophanes
    • BTerrance
    • CAeschylus
    • DSophocles
    Answer: Sophocles
  47. 1947.

    Whose last words were reported to have been Tomorrow I shall no longer be here.?

    • AEdward Cayce
    • BWilliam Shakespeare
    • CJoanne Dixson
    • DNostradamus
    Answer: Nostradamus
  48. 1948.

    Which of the following sports celebrities has twin sons?

    • ARoger Federer
    • BKurt Warner
    • CLance Armstrong
    • DRaul
    Answer: Raul
  49. 1949.

    Who published the book "Four Voyages of Amerigo Vespucci" in Latin translation?

    • AKing Ferdinand
    • BMartin Waldseemuller
    • CMartin Luther
    • DLorenzo de Medici
    Answer: Martin Waldseemuller
  50. 1950.

    The Roman emperor, Tiberius, was a left-handed ruler, who belonged to what dynasty?

    • AValentinian dynasty
    • BFlavian dynasty
    • CJulio-Claudian dynasty
    • DSeveran dynasty
    Answer: Julio-Claudian dynasty

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.