Discussly

Famous People Trivia Questions — page 36

2,305 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 36 of 47
  1. 1751.

    Whose last words were: Thomas Jefferson survives.?

    • AThomas Jefferson
    • BGeorge Washington
    • CJohn Adams
    • DAaron Burr
    Answer: John Adams
  2. 1752.

    This former member of the pop punk band Blink-182 was quoted as saying that he had never been to Kenya because "That's not a place where I'm considered good-looking."

    • ATom DeLonge
    • BTravis Barker
    • CBrandon Boyd
    • DMark Hoppus
    Answer: Mark Hoppus
  3. 1753.

    How many children did William II of England have?

    • A7
    • B4
    • C12
    • D0
    Answer: 0
  4. 1754.

    Which is the odd one out of the following?

    • A(Anthony) Van Dyke
    • B(General Ambrose) Burnside
    • C(Giuseppe) Garibaldi
    • D(Abraham) Lincoln
    Answer: (General Ambrose) Burnside
  5. 1755.

    In the movie Message in a Bottle, what is the occupation of Theresa Osborne, who becomes fascinated by a mysterious, intriguing love letter, found in a bottle in the sand?

    • Ascreenwriter
    • Bpsychologist
    • Cresearcher for a major newspaper
    • Dplaywright
    Answer: researcher for a major newspaper
  6. 1756.

    Who does the following quote belong to: Everyone wants to ride in the limo - you want someone wholl take the bus with you if the limo breaks down?

    • AOprah Winfrey
    • BBryan Adams
    • CMeryl Streep
    • DRobert De Niro
    Answer: Oprah Winfrey
  7. 1757.

    Which knight met the challenge of the The Green Knight?

    • ASir Kay
    • BSir Galahad
    • CSir Gawain
    • DMerlin
    Answer: Sir Gawain
  8. 1758.

    Who wrote in one of his most popular works, There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.?

    • AWilliam Shakespeare
    • BRalph Waldo Emerson
    • CPlato
    • DGeorge Elliot
    Answer: William Shakespeare
  9. 1759.

    Which actress played the role of Mary in the 1998 movie There's Something About Mary?

    • AGwyneth Paltrow
    • BCameron Diaz
    • CReese Witherspoon
    • DRenée Zellweger
    Answer: Cameron Diaz
  10. 1760.

    In the 1997 movie, Amistad Anthony Hopkins played this former US President.

    • AThomas Jefferson
    • BJohn Adams
    • CJohn Hammond
    • DJohn Quincy Adams
    Answer: John Quincy Adams
  11. 1761.

    Which president used to go skinny dipping on warm nights?

    • ATeddy Roosevelt
    • BAbraham Lincoln
    • CJohn Quincy Adams
    • DWilliam Howard Taft
    Answer: John Quincy Adams
  12. 1762.

    What does the biblical name Satan mean in Hebrew?

    • ADemon
    • BAccuser
    • CFallen
    • DCunning
    Answer: Accuser
  13. 1763.

    Ted Kennedy was the youngest of how many children?

    • A7
    • B2
    • C9
    • D3
    Answer: 9
  14. 1764.

    Who was first lady to win two Nobel Prizes?

    • AMaria Mayer
    • BMarie Curie
    • CHillary Clinton
    • DMadeleine Lengle
    Answer: Marie Curie
  15. 1765.

    This profession is related to making food look fresh and delicious on photographs and advertisements.

    • AFood Designer
    • BFood Special Effects Guy
    • CFood Arrangeur
    • DFood Stylist
    Answer: Food Stylist
  16. 1766.

    What Chief Executive was a Presidents grandson?

    • AChester Alan Arthur
    • BBenjamin Harrison
    • CDwight David Eisenhower
    • DFranklin Pierce
    Answer: Benjamin Harrison
  17. 1767.

    This American physicist invented the first automatic programmable electronic digital computer.

    • AJohn Vincent Atanasoff
    • BAlexander Graham Bell
    • CEdwin H. Armstrong
    • DHenri Coanda
    Answer: John Vincent Atanasoff
  18. 1768.

    Certainly one of the most dreadful serial killers in US history. Even though he performed as a clown at neghborhood childrens parties, he killed 33 teenagers.

    • AJoe Ball
    • BJohn Wayne Gacy
    • CAlbert Fish
    • DMarie Besnard
    Answer: John Wayne Gacy
  19. 1769.

    This Irish-born stage and film actor and director is famous for his film adaptations of Shakespearean plays.

    • AColin Farrell
    • BKenneth Branagh
    • CGabriel Byrne
    • DPierce Brosnan
    Answer: Kenneth Branagh
  20. 1770.

    In what year was George Washington elected president?

    • A1776
    • B1789
    • C1790
    • D1778
    Answer: 1789
  21. 1771.

    Neil Armstrong first flew into space in 1966 as the command pilot of this mission.

    • AApollo 11
    • BGemini 18
    • CGemini 8
    • DApollo 13
    Answer: Gemini 8
  22. 1772.

    American magician and illusionist David Copperfield named himself after a character created by what classic author?

    • AThomas Hardy
    • BOscar Wilde
    • CMark Twain
    • DCharles Dickens
    Answer: Charles Dickens
  23. 1773.

    Queen Elizabeth II gave birth to how many children?

    • A3
    • B6
    • C5
    • D4
    Answer: 4
  24. 1774.

    Which Irish-born actress portrayed Jane in the Tarzan film series opposite Johnny Weismuller?

    • ABrenda Flicker
    • BGeraldine Fitzgerald
    • CMaureen OSullivan
    • DMaureen OHara
    Answer: Maureen OSullivan
  25. 1775.

    Who attempted to kill Grigori Rasputin in 1914?

    • AKhionia Guseva, a former prostitute
    • Ba group of nobles led by Prince Felix Yusupov
    • Ca group of soldiers led by Nicolas II
    • Da group of villagers
    Answer: Khionia Guseva, a former prostitute
  26. 1776.

    Whose last words were 'Don't let it end like this... Tell them I said something'?

    • APicasso
    • BPancho Villa
    • CEugene O'Neill
    • DBilly the Kid
    Answer: Pancho Villa
  27. 1777.

    What president said, There is absolutely no circumstance whatever under which I would accept that spot. Even if they tied and gagged me, I would find a way to signal by wiggling my ears.?

    • AGeorge W. Bush
    • BGeorge H.W. Bush
    • CBarack Obama
    • DRonald Reagan
    Answer: Ronald Reagan
  28. 1778.

    In Korea, a Panseo is a:

    • ABaron
    • BDuke
    • CMarquis
    • DViscount
    Answer: Viscount
  29. 1779.

    What political leader do these words of wisdom belong to: We make a living by what we get, but we make a life by what we give.?

    • ATony Blair
    • BRonald Reagan
    • CWinston Churchill
    • DJohn F. Kennedy
    Answer: Winston Churchill
  30. 1780.

    What is the birth name of Kelly Rowland, one of the founding members of the successful musical group Destinys Child?

    • AKelly Trene Rowland
    • BKellie Diane Rowland
    • CKelendria Trene Rowland
    • DKellie Louise Rowland
    Answer: Kelendria Trene Rowland
  31. 1781.

    Which scholastic tome was NOT written by Issac Newton?

    • AOpticks
    • BArithmetica Universalis
    • CAn Historical Account of Two Notable Corruptions of Scripture
    • DGravity and Physics: An In-depth Study
    Answer: Gravity and Physics: An In-depth Study
  32. 1782.

    William Daniels, Mr. Feeney from Boy Meets World, portrayed this President in the movie version of 1776.

    • ACharles Addams
    • BJohn Adams
    • CJames Madison
    • DMillard Filmore
    Answer: John Adams
  33. 1783.

    In 1981,this Ed joined the staff of 60 Minutes, an investigative television newsmagazine on CBS News.

    • AEd Asner
    • BEd Norton
    • CEdward G Robinson
    • DEd Bradley
    Answer: Ed Bradley
  34. 1784.

    Which President, who resided in Blair House during renovations to the White House, commuted the death sentence of the man convicted of plotting to assassinate him?

    • AHarry S. Truman
    • BMartin Van Buren
    • CAbraham Lincoln
    • DJohn Adams
    Answer: Harry S. Truman
  35. 1785.

    Amerigo Vespucci assumed invitation by Spain to participate in a several voyages from 1499 to 1502 to explore which region?

    • AThe north cost of North America
    • BThe Madeira islands
    • CThe east cost of South America
    • DAustralasia
    Answer: The east cost of South America
  36. 1786.

    What Shakespeare character said The quality of mercy is not strained. It droppeth as the gentle rain from heaven?

    • AShylock
    • BPortia
    • CBassanio
    • DAntonio
    Answer: Portia
  37. 1787.

    He was born in Wilmot Nova Scotia in 1844, and was the first man to sail around the world alone.

    • ARick Hansen
    • BJosua Slocum
    • CGrham Greene
    • DWilliam Barker
    Answer: Josua Slocum
  38. 1788.

    This humor columnist was syndicated nationwide before he retired in 2005.

    • ADave Reddy
    • BDave Barry
    • CDave Loder
    • DDave Bush
    Answer: Dave Barry
  39. 1789.

    What does the Cornish name Kerensa mean?

    • ALove and peace
    • BCare and kindness
    • CLoyalty and devotion
    • DFaith and strength
    Answer: Love and peace
  40. 1790.

    In 1988, this recipient of the James E. Sullivan Award ran the 100m distance for the record-breaking 10.49 seconds.

    • AFlorence Griffith Joyner
    • BJerome Young
    • CJackie Joyner - Kersee
    • DMichael Johnson
    Answer: Florence Griffith Joyner
  41. 1791.

    He is the most famous pirate in history. His attacking strategy was to board ships while in channels. He would take all food, arms and valuables and if the ships crew did not resist, he would let the ship go.

    • AHenry Morgan
    • BNathaniel Butler
    • CCaptain Kidd
    • DBlackbeard
    Answer: Blackbeard
  42. 1792.

    Who wrote the plays Pericles Prince of Tyre, Cymbeline and Titus Andronicus?

    • AWilliam Shakespeare
    • BBen Jonson
    • CChristopher Marlowe
    • DRichard Sheridan
    Answer: William Shakespeare
  43. 1793.

    Which political figure said: If you want a thing done well, do it yourself.?

    • ANapoleon Bonaparte
    • BMahatma Gandhi
    • CFranklin D. Roosevelt
    • DDwight Eisenhower
    Answer: Napoleon Bonaparte
  44. 1794.

    Joe McNull was a star of the Polish national basketball team. His name suggests that he must have been born somewhere else. What basketball-loving country is most likely his homeland?

    • AItaly
    • BFrance
    • CThe USA
    • DEngland
    Answer: The USA
  45. 1795.

    From what novel by Englishman Thomas Hardy did the term cliffhanger originate in 1873?

    • ATwo on a Tower
    • BA Pair of Blue Eyes
    • CThe Woodlanders
    • DUnder the Greenwood Tree
    Answer: A Pair of Blue Eyes
  46. 1796.

    This person is the inventor of the Lunar Rover, more popularly known as the Moon Buggy.

    • ADr. Abelardo Aguilar
    • BEdward Caro
    • CEduardo San Juan
    • DAgapito Flores
    Answer: Eduardo San Juan
  47. 1797.

    Which was the leader of Myanmar in 2007?

    • AIslam Karimov
    • BPaul Biya
    • CThan Shwe
    • DRobert Mugabe
    Answer: Than Shwe
  48. 1798.

    William II reigned England in which of these time periods?

    • A1090 to 1100
    • B1066 to 1087
    • C1087 to 1098
    • D1087 to 1100
    Answer: 1087 to 1100
  49. 1799.

    In 1888, a newspaper in this country published an erroneous premature obituary of Alfred Nobel condemning him for his invention of dynamite.

    • AEngland
    • BSweden
    • CGermany
    • DFrance
    Answer: France
  50. 1800.

    Who was the first US Vice President to die in office?

    • ASpiro Agnew
    • BJohn Nance Garner
    • CGeorge Clinton
    • DJames Sherman
    Answer: George Clinton

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.