Discussly

True or False Questions — page 94

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 94 of 234
  1. 4651.

    Do you have to be born in the country you play for in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As the governing body of association football, FIFA is responsible for maintaining and implementing the rules that determine whether an association football player is eligible to represent a particular country in officially recognised international competitions and friendly matches. In the 20th century, FIFA allowed a player to represent any national team, as long as the player held citizenship of

  2. 4652.

    Is Stitch! The Movie the same as Lilo & Stitch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Stitch! The Movie is an American direct-to-video animated science fiction comedy film in the Lilo & Stitch franchise, released on August 26, 2003.

  3. 4653.

    Is there a military base in Rhode Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Naval Station Newport (NAVSTA Newport) is a United States Navy base located in the city of Newport and the town of Middletown, Rhode Island. Naval Station Newport is home to the Naval War College and the Naval Justice School.

  4. 4654.

    Is there such a thing as a poisonous butterfly?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After the caterpillar becomes a butterfly, the toxins shift to different parts of the body. Since many birds attack the wings of the butterfly, having three times the cardiac glycosides in the wings leaves predators with a very foul taste and may prevent them from ever ingesting the body of the butterfly.

  5. 4655.

    Do you have to be a member at Bi-Mart?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Like Costco and Sam's Club, Bi-Mart stores are membership stores; unlike those chains, its members-only policy started as a workaround to fair trade laws established in the United States in the 1930s by laws such as the Miller-Tydings Act and those related to suggested retail prices. Thus, the membership for an entire family only costs $5 and never expires.

  6. 4656.

    Is there work done in an adiabatic process?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In thermodynamics, an adiabatic process is one that occurs without transfer of heat or matter between a thermodynamic system and its surroundings. In an adiabatic process, energy is transferred to its surroundings only as work.

  7. 4657.

    Is SWAT a remake of an old show?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On May 12, 2017, a rebooted version of S.W.A.T. was ordered to series by CBS.

  8. 4658.

    Has any team won three Super Bowls in a row?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Pittsburgh Steelers (6--2) have won the most Super Bowls with six championships, while the New England Patriots (5--5), the Dallas Cowboys (5--3), and the San Francisco 49ers (5--1) have five wins. New England has the most Super Bowl appearances with ten, while the Buffalo Bills (0--4) have the most consecutive appearances with four (all losses) from 1990 to 1993.

  9. 4659.

    Is online sports betting legal in South Africa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The National Gambling Act 2004 prohibited both offering interactive gambling services and engaging in interactive games (games on the Internet). This rule applies to all online operators, licensed in any jurisdiction.

  10. 4660.

    Do Luke and Leia find out they are twins?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Return of the Jedi (1983), Leia infiltrates Jabba the Hutt's palace on Tatooine disguised as the Ubese bounty hunter Boushh, and brings a captive Chewbacca with her as part of the ruse. She frees Han from the carbonite, but they are recaptured by Jabba.

  11. 4661.

    Is the University of Pennsylvania an Ivy League school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Ivy League is a collegiate athletic conference comprising sports teams from eight private universities in the Northeastern United States. The conference name is also commonly used to refer to those eight schools as a group beyond the sports context.

  12. 4662.

    Is there a sequel to The City of Ember?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The People of Sparks is a post-apocalyptic science fiction novel by American writer Jeanne DuPrau, published in 2004. It is the second ``Book of Ember'' in the series, and a sequel to The City of Ember; other books in the series include The Prophet of Yonwood and The Diamond of Darkhold.

  13. 4663.

    Reducing is the process where food volume is reduced in half, by using half the measurements for a given recipe.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  14. 4664.

    Can you blink one eye at a time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Some animals, such as tortoises and hamsters, blink their eyes independently of each other. Humans use winking, the blinking of only one eye, as a form of body language.

  15. 4665.

    Is V-Power the same as super unleaded?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Initially used for higher octane Super Unleaded petrol/gasoline (formerly known as Optimax in some regions), it is now additionally used for high specification diesel fuel.

  16. 4666.

    Do the characters die at the end of The Blue Lagoon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sometime later, Arthur's ship comes across the lifeboat and finds the three unconscious but still breathing. The arita branch is now bare save for one berry.

  17. 4667.

    Do you need a license to carry a concealed weapon in Missouri?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In September 2016, another Senate bill coincidentally numbered SB 656 was passed allowing permitless concealed carry by anyone 19 years of age or older who may lawfully own a gun. This bill was also vetoed by Governor Nixon, on June 27, 2016.

  18. 4668.

    Is English an official language in Hong Kong?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chinese and English are both official languages of Hong Kong under the Hong Kong Basic Law (article 9) and the Official Languages Ordinance (chapter 5 of the Laws of Hong Kong). No law stipulates choice of spoken Chinese dialect.

  19. 4669.

    Is (500) Days of Summer an indie movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As an independent production, the film was picked up for distribution by Fox Searchlight Pictures and premiered at the 25th Sundance Film Festival. It garnered favorable reviews and became a successful ``sleeper hit'', earning over $60 million in worldwide returns, far exceeding its $7.5 million budget.

  20. 4670.

    Can hydrogen be used in a combustion engine?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A hydrogen internal combustion engine vehicle (HICEV) is a type of hydrogen vehicle using an internal combustion engine. Hydrogen internal combustion engine vehicles are different from hydrogen fuel cell vehicles (which use electrochemical conversion of hydrogen rather than combustion); the hydrogen internal combustion engine is simply a modified version of the traditional gasoline-powered interna

  21. 4671.

    Is Scotland a country in its own right?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United Kingdom (UK) comprises four countries: England, Northern Ireland, Scotland and Wales.

  22. 4672.

    Do inmates on death row get a last meal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, most states give the meal a day or two before execution and use the euphemism ``special meal''. Alcohol or tobacco are usually denied.

  23. 4673.

    The movie Raging Bull was filmed mainly in black and white.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  24. 4674.

    Was the Bill of Rights added to the Constitution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Bill of Rights is the first ten amendments to the United States Constitution. Proposed following the often bitter 1787--88 battle over ratification of the U.S.

  25. 4675.

    An albatross can fly all day without flapping its wings.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  26. 4676.

    Does the STOCK Act apply to the president?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Amends the Ethics in Government Act of 1978 (EGA) to require specified individuals to file reports within 30 to 45 days after receiving notice of a purchase, sale, or exchange which exceeds $1,000 in stocks, bonds, commodities futures, and other forms of securities, subject to any waivers and exclusions. Lists such individuals as: (1) the President; (2) the Vice President; (3) executive officers o

  27. 4677.

    Are White Castle and Krystal the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Davenport had visited White Castle restaurants, taking notes of successful features, before setting forth on his own venture. Davenport and Sherrill set up the first Krystal at the corner of 7th and Cherry Streets in Chattanooga.

  28. 4678.

    Is a basil leaf the same as a mint leaf?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Basil, also called great basil or Saint-Joseph's-wort, is a culinary herb of the family Lamiaceae (mints).

  29. 4679.

    Is The Wonderful Wizard of Oz a fairy tale?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Wonderful Wizard of Oz is considered the first American fairy tale because of its references to clear American locations such as Kansas and Omaha. Baum agreed with authors such as Carroll that fantasy literature was important for children, along with numerous illustrations, but he also wanted to create a story that had recognizable American elements in it, such as farming and industrialization

  30. 4680.

    Does a square matrix always have an inverse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A square matrix that is not invertible is called singular or degenerate. A square matrix is singular if and only if its determinant is 0.

  31. 4681.

    Is .380 Auto the same as .380 ACP?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The .380 ACP (9×17mm) (Automatic Colt Pistol) is a rimless, straight-walled pistol cartridge developed by firearms designer John Moses Browning. The cartridge headspaces on the mouth of the case.

  32. 4682.

    Can you have round ligament pain when not pregnant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Round ligament pain (RLP) is pain associated with the round ligament of the uterus, usually during pregnancy. RLP is one of the most common discomforts of pregnancy and usually starts at the second trimester of gestation and continues until delivery.

  33. 4683.

    Do you need a pistol permit to shoot at a range in NY?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In New York State, pistol licenses are generally of two types: carry or premises-only. ``Premises-only'' is the most common license issued in NYC and is supposed to be ``Shall-Issue.'' Restrictions can be placed on either of the above types of licenses; for example, many jurisdictions allow handgun license holders to carry handguns only while hunting (i.e., sportsman's license) and/or traveling to

  34. 4684.

    In the Harry Potter series, Dumbledores full name is Albus Percival Wulfic Bilius Dumbledore.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  35. 4685.

    Is Song of Solomon the same as Song of Songs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Song of Songs, also Song of Solomon or Canticles (Hebrew: שִׁיר הַשִּׁירִים‬, Šîr HašŠîrîm, Greek: ᾎσμα ᾎσμάτων, asma asmaton, both meaning Song of Songs), is one of the megillot (scrolls) found in the last section of the Tanakh, known as the Ketuvim (or ``Writings''), and a book of the Old Testament.

  36. 4686.

    Is the Bahamas part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Bahamas), known officially as the Commonwealth of The Bahamas, is an archipelagic state within the Lucayan Archipelago. It consists of more than 700 islands, cays, and islets in the Atlantic Ocean, and is located north of Cuba and Hispaniola (Haiti and the Dominican Republic), northwest of the Turks and Caicos Islands, southeast of the United States state of Florida, and east of the Florida Ke

  37. 4687.

    Is there a country between France and Spain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Andorra; Catalan:), officially the Principality of Andorra (Catalan: Principat d'Andorra), also called the Principality of the Valleys of Andorra (Catalan: Principat de les Valls d'Andorra), is a sovereign landlocked microstate on the Iberian Peninsula, in the eastern Pyrenees, bordered by France in the north and Spain in the south. Believed to have been created by Charlemagne, Andorra was ruled b

  38. 4688.

    Is it possible to have thunder and lightning while snowing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thundersnow, also known as a winter thunderstorm or a thundersnowstorm, is an unusual kind of thunderstorm with snow falling as the primary precipitation instead of rain. It typically falls in regions of strong upward motion within the cold sector of an extratropical cyclone.

  39. 4689.

    Is Liechtenstein the smallest country in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Liechtenstein is bordered by Switzerland to the west and south and Austria to the east and north. It has an area of just over 160 square kilometres (62 square miles), the fourth smallest in Europe, and a population of 37,877.

  40. 4690.

    Does the animal cell have a cell membrane?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While Robert Hooke's discovery of cells in 1665 led to the proposal of the Cell Theory, Hooke misled the cell membrane theory that all cells contained a hard cell wall since only plant cells could be observed at the time. Microscopists focused on the cell wall for well over 150 years until advances in microscopy were made.

  41. 4691.

    Is 1.5 ounces of liquor a standard drink?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For example, in the United States, a standard drink contains about 14 grams of alcohol. This corresponds to a 12-US-fluid-ounce (350 mL) glass of beer, a 5-US-fluid-ounce (150 mL) glass of 12% wine, or a 1.5-US-fluid-ounce (44 mL) glass of spirit.

  42. 4692.

    Can all bay tree leaves be used in cooking?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Some members of the laurel family, as well as the unrelated but visually similar mountain laurel and cherry laurel, have leaves that are poisonous to humans and livestock. While these plants are not sold anywhere for culinary use, their visual similarity to bay leaves has led to the oft-repeated belief that bay leaves should be removed from food after cooking because they are poisonous.

  43. 4693.

    The bride traditionally wears a veil, because it is considered bad luck for the groom to see the bride before the wedding.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  44. 4694.

    Are the Grass Roots in the Rock and Roll Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In December 2015, the American Pop Music Hall of Fame released their 2016 inductees as follows: Barbra Streisand, The Grass Roots, Barry Manilow, Neil Sedaka, The Association, Dion, The Lettermen, Paul Revere & the Raiders, The Temptations and Three Dog Night.

  45. 4695.

    Does Northern Ireland compete for GB in the Olympics?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Team GB is the brand name used since 1999 by the British Olympic Association (BOA) for their Great Britain and Northern Ireland Olympic team. The brand was developed after the 1996 Summer Olympics, and is now a trademark of the BOA.

  46. 4696.

    Marionettes appeared in Europe during the Middle Ages.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  47. 4697.

    Is there a salary cap in NFL football?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The NFL's cap is a hard cap that the teams have to stay under at all times, and the salary floor is also a hard floor. Penalties for violating or circumventing the cap regulations include fines of up to $5 million for each violation, cancellation of contracts and/or loss of draft picks.

  48. 4698.

    Can you play original Xbox games on a 360?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox 360 gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2005 that enable it to play select games from its predecessor, Xbox. The Xbox 360 launched with backward compatibility with the number of supported Xbox games varying depending on region.

  49. 4699.

    Is Never Let Me Go a dystopian novel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Never Let Me Go is a 2005 dystopian science fiction novel by Nobel Prize-winning British author Kazuo Ishiguro. It was shortlisted for the 2005 Booker Prize (an award Ishiguro had previously won in 1989 for The Remains of the Day), for the 2006 Arthur C.

  50. 4700.

    Did a helicopter crash in The Perfect Storm?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Aside from tidal flooding along rivers, the storm's effects were primarily concentrated along the coast. A buoy off the coast of Nova Scotia reported a wave height of 100.7 feet (30.7 m), the highest ever recorded in the province's offshore waters.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.