Discussly

True or False Questions — page 93

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 93 of 234
  1. 4601.

    Did the Articles of Confederation have an executive branch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Articles of Confederation contain a preamble, thirteen articles, a conclusion, and a signatory section. The individual articles set the rules for current and future operations of the confederation's central government.

  2. 4602.

    Is Puerto Rico in the Miss America pageant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1948, Irma Nydia Vasquez, the first Miss Puerto Rico, became the first Latina contestant. In addition, in 1948, Yun Tau Chee, the first Miss Hawaii, was also the first Asian-American contestant.

  3. 4603.

    Does the Lost in Space robot have a name?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Class B9-M3 General Utility Non-Theorizing Environmental Control Robot, known simply as the Robot, is a fictional character in the television series Lost in Space. His full designation was only occasionally mentioned on the show.

  4. 4604.

    Is a certified copy the same as an original in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A certified copy is a copy (often a photocopy) of a primary document that has on it an endorsement or certificate that it is a true copy of the primary document. It does not certify that the primary document is genuine, only that it is a true copy of the primary document.

  5. 4605.

    Have we reached the bottom of the Mariana Trench?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This was followed by the unmanned ROVs Kaikō in 1996 and Nereus in 2009. The first three expeditions directly measured very similar depths of 10,902 to 10,916 m (35,768 to 35,814 ft).

  6. 4606.

    Is a wolverine the same as a badger?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Badgers are short-legged omnivores in the family Mustelidae, which also includes the otters, polecats, weasels, and wolverines. They belong to the caniform suborder of carnivoran mammals.

  7. 4607.

    Is a dismissal without prejudice a final judgment?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Two of the more common applications of the word are as part of the terms ``with prejudice'' and ``without prejudice''. In general, an action taken with prejudice is essentially final; in particular, ``dismissal with prejudice'' would forbid a party from refiling the case, and might occur either because of misconduct on the part of the party who filed the claim or criminal complaint or could be the

  8. 4608.

    Do all the numbers on a roulette wheel add up to 666?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The sum of all the numbers on the roulette wheel (from 0 to 36) is 666, which is the ``Number of the Beast''. One legend says that François Blanc made a deal with the devil to obtain the secrets of roulette.

  9. 4609.

    Can a cyclic group have more than one generator?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The set of integers, with the operation of addition, forms a group. It is an infinite cyclic group, because all integers can be written as a finite sum or difference of copies of the number 1.

  10. 4610.

    Is The Color Purple based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Color Purple is a 1982 epistolary novel by American author Alice Walker which won the 1983 Pulitzer Prize for Fiction and the National Book Award for Fiction. It was later adapted into a film and musical of the same name.

  11. 4611.

    The organization that today is known as Bank of America did start out in America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The history of Bank of America dates back to October 17, 1904, when Amadeo Pietro Giannini founded the Bank of Italy in San Francisco. The Bank of Italy served the needs of many immigrants settling in the United States at that time, providing services denied to them by the existing American banks which typically discriminated against them and often denied service to all but the wealthiest.

  12. 4612.

    Is there a vacuum in a vacuum cleaner?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A vacuum cleaner, also known as a sweeper or hoover, is a device that uses an air pump (a centrifugal fan in all but some of the very oldest models), to create a partial vacuum to suck up dust and dirt, usually from floors, and from other surfaces such as upholstery and draperies.

  13. 4613.

    Can a registered Libertarian vote in the primary?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An open primary is a primary election that does not require voters to be affiliated with a political party in order to vote for partisan candidates. In a traditional open primary, voters may select one party's ballot and vote for that party's nomination.

  14. 4614.

    The Chevy Nova sold poorly in Mexico because no va means doesn't go in Spanish.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  15. 4615.

    Can two elements form more than one compound?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    If two elements form more than one compound between them, then the ratios of the masses of the second element which combine with a fixed mass of the first element will be ratios of small whole numbers.

  16. 4616.

    Are there any toll roads in New Mexico?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As of January 2014, the states of Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Idaho, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin, and Wyoming have never had any toll roads , while Connecticut, Kentucky, and Oregon have had toll roads in the past, but have since removed the tolls on those roads. Three states without

  17. 4617.

    Is Paris still the fashion capital of the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The cities considered the global ``Big Four'' fashion capitals of the 21st century are Milan, London, New York and Paris.

  18. 4618.

    Does the president die in White House Down?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sawyer surrenders himself to Walker to save Emily. Walker attempts to force Sawyer to use the football to launch the nuclear missiles against the various cities in Iran; Walker blames the Iranian regime for killing his son in combat.

  19. 4619.

    The British organisation CAMRA stands for The Campaign for Real Ale.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  20. 4620.

    Is the movie Remember Me based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Remember Me is a 2010 American romantic coming-of-age drama film directed by Allen Coulter, and screenplay by Will Fetters. It stars Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin and Pierce Brosnan.

  21. 4621.

    Is basic training the same as boot camp?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Recruit training, more commonly known as basic training or colloquially boot camp, refers to the initial instruction of new military personnel. Recruit training is a physically and psychologically intensive process, which resocializes its subjects for the demands of military employment.

  22. 4622.

    Can you get drafted out of high school into the NBA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The NBA high school draftees are players who have been drafted to the National Basketball Association (NBA) straight out of high school without playing basketball at the collegiate level. The process of jumping directly from high school to the professional level is also known as going prep-to-pro.

  23. 4623.

    Is Highway 69 part of the Trans-Canada Highway?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    King's Highway 69, commonly referred to as Highway 69, is a major north--south highway in the central portion of the Canadian province of Ontario, linking Highway 400 north of Parry Sound with the city of Greater Sudbury at Highway 17. It is part of the Trans-Canada Highway and the National Highway System.

  24. 4624.

    Is Puerto Rico located in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Puerto Rico (Spanish for ``Rich Port''), officially the Commonwealth of Puerto Rico (Spanish: Estado Libre Asociado de Puerto Rico, lit. ``Free Associated State of Puerto Rico'') and briefly called Porto Rico, is an unincorporated territory of the United States located in the northeast Caribbean Sea, approximately 1,000 miles (1,600 km) southeast of Miami, Florida.

  25. 4625.

    Is the flexor pollicis longus in the carpal tunnel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The tendons of the flexor digitorum superficialis and profundus pass through a common ulnar sheath, while the tendon of the flexor pollicis longus passes through a separate radial sheath. The mesotendon shared by these tendons is attached to the radial and palmar walls of the carpal tunnel.

  26. 4626.

    Does the same actor play twins on Deception?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As of 11 March 2018, Cutmore-Scott dons an American accent to play disgraced illusionist/magician-turned-FBI consultant Cameron Black following an illusion that goes horribly wrong in the new ABC murder-mystery series Deception. Cutmore-Scott also portrays Cameron's incarcerated, identical-twin brother Jonathan.

  27. 4627.

    Is there such a thing as green onyx?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Brazilian green onyx was often used as plinths for art deco sculptures created in the 1920s and 1930s. The German sculptor Ferdinand Preiss used Brazilian green onyx for the base on the majority of his chryselephantine sculptures.

  28. 4628.

    Is Hocus Pocus based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the 1994 TV documentary Hocus Pocus: Begin the Magic, and on the film's Blu-ray release, producer David Kirschner said he came up with the idea for the film one night. He and his young daughter were sitting outside and his neighbor's black cat strayed by.

  29. 4629.

    Is Swai fish and basa fish the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Basa (Pangasius bocourti) is a species of catfish in the family Pangasiidae. Basa are native to the Mekong and Chao Phraya basins in Indochina.

  30. 4630.

    If no energy were added to the gas during the expansion, could the pressure remain constant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    So long as temperature remains constant the same amount of energy given to the system persists throughout its operation and therefore, theoretically, the value of k will remain constant. However, due to the derivation of pressure as perpendicular applied force and the probabilistic likelihood of collisions with other particles through collision theory, the application of force to a surface may not

  31. 4631.

    George Carlin was the first ever host on the hit television show Saturday Night Live.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  32. 4632.

    Do female ferrets die if they don't mate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Males, if not neutered, are extremely musky. It is considered preferable to delay neutering until sexual maturity has been reached, at approximately six to eight months old, after the full descent of the testicles.

  33. 4633.

    Are Metro and T-Mobile the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    MetroPCS (stylized as metroPCS) is a prepaid wireless service in the United States that is part of T-Mobile US, Inc... MetroPCS provides nationwide talk, text, and data depending on the plan services using GSM, HSPA, HSPA+ and 4G LTE networks.

  34. 4634.

    Are they coming out with another Underworld movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2017, Wiseman revealed that a sixth film is also in development with Beckinsale reprising her role as Selene.

  35. 4635.

    Dolmabahçe Palace contains over 250 rooms.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  36. 4636.

    Can you have more than one wife in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Polygamous marriages may not be performed in the United Kingdom, and if a polygamous marriage is performed, the already-married person may be guilty of the crime of bigamy under the s.11 of the Matrimonial Causes Act 1973.

  37. 4637.

    Are there more movies after I Am Number Four?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2011, screenwriter Noxon told Collider.com that plans for an imminent sequel were shelved due to the disappointing performance of the first installment at the box office.

  38. 4638.

    Is The 5th Wave a series of movies?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In March 2012, Columbia Pictures picked up the film rights to the trilogy, with Graham King and Tobey Maguire attached as producers. On April 15, 2014, it was officially announced that Chloë Grace Moretz would star as Cassie Sullivan, and that J Blakeson would direct from a script by Susannah Grant.

  39. 4639.

    Have the Detroit Tigers won a World Series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Detroit Tigers are an American professional baseball team based in Detroit, Michigan. The Tigers compete in Major League Baseball (MLB) as a member of the American League (AL) Central division.

  40. 4640.

    Is Canada in the United States of America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Canada--United States relations refers to the bilateral relations between Canada and the United States of America. Relations between Canada and the United States of America historically have been extensive, given a shared border and ever-increasing close cultural, economical ties and similarities.

  41. 4641.

    Are the Netherlands and Belgium the same country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Belgian--Dutch relations refer to interstate relations between the Belgium and the Netherlands. It can be seen as one of the closest international relationships in existence, marked by shared history, culture, institutions and language, extensive people-to-people links, aligned security interests, sporting tournaments and vibrant trade and investment cooperation.

  42. 4642.

    Does a trapezoid have one set of parallel lines?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Euclidean geometry, a convex quadrilateral with at least one pair of parallel sides is referred to as a trapezoid in American and Canadian English but as a trapezium in English outside North America. The parallel sides are called the bases of the trapezoid and the other two sides are called the legs or the lateral sides (if they are not parallel; otherwise there are two pairs of bases).

  43. 4643.

    Is the Clark Memorial Bridge a toll bridge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It was designed by Ralph Modjeski and Frank Masters with architectural details handled by Paul Philippe Cret of Philadelphia, and construction began in June 1928 by the American Bridge Company of Pittsburgh at a cost of $4.7 million. President Herbert Hoover dedicated the bridge.

  44. 4644.

    Is Zen and the Art of Motorcycle Maintenance fiction?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Zen and the Art of Motorcycle Maintenance: An Inquiry into Values (ZAMM), by Robert M. Pirsig, is a book that was first published in 1974.

  45. 4645.

    Have the Washington Capitals ever made it to the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 1998 Stanley Cup Finals was the championship series of the National Hockey League's (NHL) 1997--98 season, and the culmination of the 1998 Stanley Cup playoffs. It was contested by the Western Conference champion and defending Stanley Cup champion Detroit Red Wings and the Eastern Conference champion Washington Capitals.

  46. 4646.

    Was the song 'Knoxville Girl' based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It is derived from the 19th-century Irish ballad ``The Wexford Girl'', itself derived from the earlier English ballad ``The Bloody Miller or Hanged I Shall Be'' about a murder in 1683 at Hogstow Mill 12 miles south of Shrewsbury. This ballad was collected by Samuel Pepys who wrote about the murder of Anne Nichols by the Mill's apprentice Francis Cooper.

  47. 4647.

    Are there actual bodies in the Tomb of the Unknown Soldier?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Tomb of the Unknown Soldier or the Tomb of the Unknowns is a monument dedicated to U.S. service members who have died without their remains being identified.

  48. 4648.

    Has a keeper ever won the Ballon d'Or?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 1963 Ballon d'Or, given to the best football player in Europe as judged by a panel of sports journalists from UEFA member countries, was awarded to Lev Yashin, the first, and as of 2018, the only goalkeeper to win this award. Also he became the first Soviet and Russian national to win the trophy.

  49. 4649.

    Is a ball python the same as a royal python?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The ball python (Python regius), also known as the royal python, is a python species found in sub-Saharan Africa. Like all other pythons, it is a nonvenomous constrictor.

  50. 4650.

    Is the new Little Mermaid made by Disney?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In May 2016, Deadline Hollywood reported that Disney is in early development for a live-action version of the film. Three months later, it was announced that Alan Menken would return as the film's composer and write new songs alongside Lin-Manuel Miranda, who will also co-produce the movie with Marc Platt.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.