Discussly

True or False Questions — page 89

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 89 of 234
  1. 4401.

    Is Anakin a Jedi Master in Episode III?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Palpatine appoints Anakin to the Jedi Council as his representative, but the Council declines to grant Anakin the rank of Jedi Master and orders him to spy on Palpatine, causing Anakin's faith in the Jedi to diminish significantly. Palpatine tantalizes Anakin with secret knowledge of the dark side of the Force, including the power to save his loved ones from dying.

  2. 4402.

    Is a blocked shot a field goal attempt?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In basketball, a block or blocked shot occurs when a defensive player legally deflects a field goal attempt from an offensive player to prevent a score. The defender is not allowed to make contact with the offensive player's hand (unless the defender is also in contact with the ball) or a foul is called.

  3. 4403.

    Is a professional home inspection required by law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In Canada and the United States, a contract to purchase a house may include a contingency that the contract is not valid until the buyer, through a home inspector or other agents, has had an opportunity to verify the condition of the property. In many states and provinces, home inspectors are required to be licensed, but in some states the profession is not regulated.

  4. 4404.

    Does Paige remember Leo at the end of The Vow?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As seasons change, Leo discusses his philosophy about ``Moments of impact.'' ``A moment of impact whose potential for change has ripple effects far beyond what we can predict. Sending some particles crashing together, making them closer than before.

  5. 4405.

    Is Fear the Walking Dead related to The Walking Dead?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fear the Walking Dead is an American post-apocalyptic horror drama television series created by Robert Kirkman and Dave Erickson, that premiered on AMC on August 23, 2015. It is a companion series and prequel to The Walking Dead, which is based on the comic book series of the same name by Robert Kirkman, Tony Moore, and Charlie Adlard.

  6. 4406.

    Are Pinot Noir and Pinot Gris the same grape?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pinot gris, pinot grigio or Grauburgunder is a white wine grape variety of the species Vitis vinifera. Thought to be a mutant clone of the pinot noir variety, it normally has a grayish-blue fruit, accounting for its name but the grapes can have a brownish pink to black and even white appearance.

  7. 4407.

    Can the Nazca Lines be seen from the ground?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Contrary to the popular belief that the lines and figures can only be seen from an aircraft, they are visible from the surrounding foothills and other high places.

  8. 4408.

    Was Whiskey Galore based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    SS Politician was an 8000-ton cargo ship owned by T & J Harrison of Liverpool. It left Liverpool on 3 February 1941, bound for Kingston, Jamaica and New Orleans with a cargo including 28,000 cases of malt whisky.

  9. 4409.

    Did The Sound of Music win any Tony Awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The original Broadway production, starring Mary Martin and Theodore Bikel, opened in 1959 and won five Tony Awards, including Best Musical, out of nine nominations. The first London production opened at the Palace Theatre in 1961.

  10. 4410.

    Do they ever find the dad in Supernatural?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Twenty-two years after Mary's death, John disappears while on a hunt, forcing Sam and Dean to reunite in an unsuccessful attempt to find him. Sam returns to the life of a hunter after Azazel kills his girlfriend.

  11. 4411.

    Is a teratoma the same as a dermoid cyst?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A dermoid cyst is a teratoma of a cystic nature that contains an array of developmentally mature, solid tissues. It frequently consists of skin, hair follicles, and sweat glands, while other commonly found components include clumps of long hair, pockets of sebum, blood, fat, bone, nails, teeth, eyes, cartilage, and thyroid tissue.

  12. 4412.

    Are there glaciers in Glacier National Park, Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The park contains high peaks, large, active glaciers, and one of Canada's largest cave systems. Its dense forests support populations of large mammals, birds, and alpine species.

  13. 4413.

    Is there still an East and West Berlin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On 9 November 1989, the Wall was opened, and the two parts of the city were once again physically--though at this point not legally--united. The Two Plus Four Treaty, signed by the two German states and the four wartime allies, paved the way for German reunification and an end to the Western Allies' occupation of West Berlin.

  14. 4414.

    Do World Cup players have to play for their home country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As the governing body of association football, FIFA is responsible for maintaining and implementing the rules that determine whether an association football player is eligible to represent a particular country in officially recognised international competitions and friendly matches. In the 20th century, FIFA allowed a player to represent any national team, as long as the player held citizenship of

  15. 4415.

    Is a certificate of incorporation the same as articles of incorporation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the U.S. a certificate of incorporation is usually used as an alternative description of a corporation's articles of incorporation.

  16. 4416.

    Is there a chip in the Apple Lightning cable?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Official Lightning connectors contain an authentication chip that was intended to make it difficult for third-party manufacturers to produce compatible accessories without being approved by Apple; however, the chip has been cracked.

  17. 4417.

    Is the Eye of Horus the same as the Eye of Ra?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Eye of Horus is an ancient Egyptian symbol of protection, royal power, and good health. The eye is personified in the goddess Wadjet (also written as Wedjat, or Udjat``, Uadjet, Wedjoyet, Edjo or Uto).

  18. 4418.

    Mustafa Kemal Atatürk, the founder and first President of the Republic of Turkey, lived in Dolmabahçe Palace.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  19. 4419.

    Can ear mites from dogs get on humans?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ear mites spread rapidly, and can be transmitted from even brief physical contact with other animals. In pets, ear mites most commonly affect cats, ferrets, and to a lesser extent dogs.

  20. 4420.

    Is Batman and Robin a sequel to Batman Forever?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    With the box office success of Batman Forever in June 1995, Warner Bros. immediately commissioned a sequel.

  21. 4421.

    Has anyone ever got an albatross in golf?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This article lists albatrosses that have been scored in important golf tournaments. An albatross, also called a double eagle, is a score of three-under-par on a single hole.

  22. 4422.

    Is the Big Time Rush band still together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Big Time Rush (also known as BTR) was an American pop music boy band formed in 2009. The group consisted of Kendall Schmidt, James Maslow, Logan Henderson, and Carlos Pena Jr.

  23. 4423.

    Has there been a school shooting at a private school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This article lists in chronology and provides additional details of incidents in which a firearm was discharged at a school infrastructure or campus in the United States, including incidents of shootings on a school bus. This list contains school shooting incidents that occurred on the campuses of K-12 public schools and private schools as well as colleges and universities.

  24. 4424.

    Does whole life insurance have cash surrender value?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cash values are an integral part of a whole life policy, and reflect the reserves necessary to assure payment of the guaranteed death benefit. Thus, ``cash surrender'' (and ``loan'') values arise from the policyholder's rights to quit the contract and reclaim a share of the reserve fund attributable to his policy.

  25. 4425.

    The omega 3 fatty acids found fish can make improvements in brain development.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  26. 4426.

    Is the ski movie Frozen based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Frozen is a 2010 American thriller-drama film written and directed by Adam Green and starring Emma Bell, Shawn Ashmore and Kevin Zegers.

  27. 4427.

    Is 'The First Time Ever I Saw Your Face' by Aretha Franklin?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``The First Time Ever I Saw Your Face'' is a 1957 folk song written by British political singer/songwriter Ewan MacColl for Peggy Seeger, who later became his wife, to sing. At the time, the couple were lovers, although MacColl was married to someone else.

  28. 4428.

    Is there peanut butter in Reese's Pieces?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The developer of the project turned the problem over to a team of outside scientists, who created a peanut-flavored penuche filling. More experimentation was needed to determine the correct thickness of the shell.

  29. 4429.

    Is there really a Cheers bar in Boston?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cheers Beacon Hill is a bar/restaurant located on Beacon Street in the Beacon Hill neighborhood of Boston, Massachusetts, across from the Boston Public Garden. Founded in 1969 as the Bull & Finch Pub, the bar is best remembered internationally as the exterior of the bar seen in the hit NBC sitcom Cheers, which ran between 1982 and 1993.

  30. 4430.

    When people die their hair continues to grow for a couple of months.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  31. 4431.

    The Siq is the principal route into the city of Petra and its walls are lined with channels to carry drinking water to the city.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  32. 4432.

    Does Oregon have a stand your ground law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The states that have adopted stand-your-ground in practice, either through case law/precedent, jury instructions or by other means, are California, Colorado, Illinois, New Mexico, Oregon, Virginia, and Washington.

  33. 4433.

    Has there ever been a 5 star general?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nine Americans have been promoted to five-star rank, one of them, Henry H. Arnold, in two services (US Army then later in the US Air Force).

  34. 4434.

    Baby ducks are called chicks.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  35. 4435.

    Can you get a rash from using a hot tub?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This condition is caused by an infection of hair follicles due to the bacterium Pseudomonas aeruginosa. The bacterium is commonly found in hot tubs, water slides, and such places.

  36. 4436.

    Can you get a first-class degree without honours?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2010 and 2011, the Higher Education Statistics Agency (HESA) reported that approximately 15% of all degree candidates graduated with first-class honours. The percentages of graduates achieving a first vary greatly by university and course studied.

  37. 4437.

    The Union of Burma changed its name in 1989 to the Union of Myanmar.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  38. 4438.

    Is the Civic Holiday in August a statutory holiday?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Civic Holiday is the most widely used name for a public holiday celebrated in most of Canada on the first Monday in August, though it is only officially known by that term by the governments of Nunavut, the Northwest Territories, and Prince Edward Island. The Civic holiday is recognized as a statutory holiday in those three provinces and territories.

  39. 4439.

    Is UNC Chapel Hill a liberal arts school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The University of North Carolina at Chapel Hill, also known as UNC, UNC Chapel Hill, the University of North Carolina, or simply Carolina, is a public research university in Chapel Hill, North Carolina. It is the flagship of the 17 campuses of the University of North Carolina system.

  40. 4440.

    Was Imitation of Life based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Imitation of Life is a 1959 American romantic drama film directed by Douglas Sirk, produced by Ross Hunter and released by Universal International. It was Sirk's final Hollywood film and dealt with issues of race, class and gender.

  41. 4441.

    Is a veterinary nurse the same as a veterinary technician?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the majority of anglophone countries, paraveterinary workers with a formal scope of practice, and a degree of autonomy in their role, are known as veterinary nurses. The primary exception to this is in North America, where both the United States and Canada refer to these workers as veterinary (or animal health) technicians or technologists.

  42. 4442.

    Is there such a thing as a 4-way switch?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Three-way and four-way switches make it possible to control a light from multiple locations, such as the top and bottom of a stairway, either end of a long hallway, or multiple doorways into a large room. These switches appear externally similar to single pole, single throw (SPST) switches, but have extra connections which allow a circuit to be controlled from multiple locations.

  43. 4443.

    Does the son from Breaking Bad have MS?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Roy Frank ``RJ'' Mitte III (born August 21, 1992) is an American actor, producer, and model. He is best known for his role as Walter ``Flynn'' White Jr.

  44. 4444.

    Is a red stag bigger than an elk?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The red deer is the fourth-largest deer species behind moose, elk and sambar deer. It is a ruminant, eating its food in two stages and having an even number of toes on each hoof, like camels, goats and cattle.

  45. 4445.

    Is there a visa on arrival in Sri Lanka?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On the basis of reciprocity, citizens of the following 3 countries are exempt from the requirement to obtain the Electronic Travel Authorization and can obtain a visa on arrival free of charge:

  46. 4446.

    Has Croatia ever been in a World Cup final before?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Croatia national football team have appeared in the FIFA World Cup on five occasions (in 1998, 2002, 2006, 2014 and 2018) since gaining independence in 1991. Before that, from 1930 to 1990 Croatia was part of Yugoslavia.

  47. 4447.

    Did Chris LeDoux sing "Life Is a Highway"?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``Life Is a Highway'' is a song written by Tom Cochrane, from his 1991 album Mad Mad World. The song was Cochrane's most famous song, becoming a number one hit in his native Canada.

  48. 4448.

    Is 9 August a public holiday in SA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    National Women's Day is a South African public holiday celebrated annually on 9 August. The day commemorates the 1956 march of approximately 20 000 women to the Union Buildings in Pretoria to petition against the country's pass laws that required South Africans defined as ``black'' under The Population Registration Act to carry an internal passport, known as a pass, that served to maintain populat

  49. 4449.

    Is NY Penn Station the same as Grand Central?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Despite the improvements, Penn Station continues to be criticized as a low-ceilinged ``catacomb'' lacking charm, especially when compared to New York's much larger and ornate Grand Central Terminal. The New York Times, in a November 2007 editorial supporting development of an enlarged railroad terminal, said that ``Amtrak's beleaguered customers...now scurry through underground rooms bereft of lig

  50. 4450.

    Are babies in the womb covered in hair?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lanugo is very thin, soft, usually unpigmented, downy hair that is sometimes found on the body of a fetal or new-born human. It is the first hair to be produced by the fetal hair follicles, and it usually appears around sixteen weeks of gestation and is abundant by week twenty.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.