Discussly

True or False Questions — page 87

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 87 of 234
  1. 4301.

    In 1386, a cow in France was executed by public hanging for the murder of a child.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  2. 4302.

    Do Cate and Ryan get married in Life Unexpected?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lux meets a young man, Eric Daniels, at Baze's bar; after she goes on a date with him she discover that he is her new teacher. The second season deals with this affair, which ends when Eric leaves town when Cate and Baze threaten to call the police if he doesn't resign his job and leave Portland; Cate and Ryan's new marriage and attempts to conceive; and Baze's relationship with coworker Emma Brad

  3. 4303.

    Does the quality of air and water affect the rusting process?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When impure (cast) iron is in contact with water, oxygen, other strong oxidants, or acids, it rusts. If salt is present, for example in seawater or salt spray, the iron tends to rust more quickly, as a result of electrochemical reactions.

  4. 4304.

    Did any subduction occur during the collision of India and Asia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the late Cretaceous, approximately 100 million years ago and subsequent to the splitting off from Gondwana of conjoined Madagascar and India, the Indian Plate split from Madagascar. It began moving north, at about 20 centimetres (7.9 in) per year, and is believed to have begun colliding with Asia as early as 55 million years ago, in the Eocene epoch of the Cenozoic.

  5. 4305.

    Are grey and red squirrels the same species?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The eastern grey squirrel and the red squirrel are not directly antagonistic, and violent conflict between these species is not a factor in the decline in red squirrel populations. However, the eastern grey squirrel appears to be able to decrease the red squirrel population due to several reasons:

  6. 4306.

    Is a hex key the same as an Allen wrench?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A hex key, Allen key or Allen wrench is a tool used to drive bolts and screws with hexagonal sockets in their heads.

  7. 4307.

    Is Harry Potter and the Cursed Child a film?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Harry Potter and the Cursed Child is a two-part stage play written by Jack Thorne based on an original new story by Thorne, J.K. Rowling and John Tiffany.

  8. 4308.

    Is Raging Bull based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Raging Bull is a 1980 American biographical black-and-white sports drama film directed by Martin Scorsese, produced by Robert Chartoff and Irwin Winkler and adapted by Paul Schrader and Mardik Martin from Jake LaMotta's memoir Raging Bull: My Story. It stars Robert De Niro as Jake LaMotta, an Italian American middleweight boxer whose self-destructive and obsessive rage, sexual jealousy, and animal

  9. 4309.

    Are liquor stores open on July 4th in Oklahoma?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It is illegal to sell packaged liquor (off-premises sales) on Sundays. Sales also are prohibited on Memorial Day, Independence Day, Labor Day, Thanksgiving Day, and Christmas Day.

  10. 4310.

    Can a person be nearsighted in one eye and farsighted in the other?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Anisometropia is the condition in which the two eyes have unequal refractive power. Each eye can be nearsighted (myopia), farsighted (hyperopia) or a combination of both, which is called antimetropia.

  11. 4311.

    Do Lexie and Mark ever get back together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although initially happy in her relationship with Jackson, Lexie grows increasingly distraught and frustrated when she discovers that Mark has started dating an ophthalmologist named Julia. When she sees Mark and Julia flirting during a charity softball match, Lexie's jealousy gets the better of her and she throws a ball at Julia, injuring the latter's chest.

  12. 4312.

    Is Madden Girl and Steve Madden the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Steven Madden, Ltd., also known as Steve Madden, is a publicly traded company based in Long Island City, New York. Founded by the eponymous designer and businessman, Steve Madden, the company designs and markets shoes and fashion accessories for women, men and children.

  13. 4313.

    Is there such a thing as a mosquito hawk?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Crane fly is a common name referring to any member of the insect family Tipulidae, of the order Diptera, true flies in the superfamily Tipuloidea. Cylindrotominae, Limoniinae, and Pediciinae have been ranked as subfamilies of Tipulidae by most authors, though occasionally elevated to family rank.

  14. 4314.

    Can you get a tattoo at any age?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, there is no federal law regulating the practice of tattooing. However, all 50 states and the District of Columbia have statutory laws requiring a person receiving a tattoo be 18 years or older.

  15. 4315.

    Can cold water make you go into shock?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In humans, cold shock response is perhaps the most common cause of death from immersion in very cold water, such as by falling through thin ice. The immediate shock of the cold causes involuntary inhalation, which if underwater can result in drowning.

  16. 4316.

    Can you use cast iron on an induction cooktop?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For nearly all models of induction cooktops, a cooking vessel must be made of, or contain, a ferromagnetic metal such as cast iron or some stainless steels. However, copper, glass, non magnetic stainless steels, and aluminum vessels can be used if placed on a ferromagnetic disk which functions as a conventional hotplate.

  17. 4317.

    Are parchment paper and butter paper the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Parchment paper and bakery release paper are cellulose-based papers that are used in baking as a disposable non-stick surface. Both are also called bakery paper or baking paper.

  18. 4318.

    Does Poland Spring water come from a spring?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Poland Spring is a brand of bottled water manufactured in Poland, Maine. It is a subsidiary of Nestlé and sold in the United States.

  19. 4319.

    Is Wells Fargo Advisors part of Wells Fargo Bank?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Wells Fargo Advisors is a subsidiary of Wells Fargo, located in Charlotte, North Carolina. It is the ninth largest brokerage firm in the United States as of August 17, 2017 with $490 billion retail client assets under management.

  20. 4320.

    Did one of the twins from Full House die?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mary-Kate Olsen and Ashley Olsen (born June 13, 1986), also known as the Olsen twins collectively, are American fashion designers and former child actresses. The identical twins made their acting debut as infants playing Michelle Tanner on the television series Full House.

  21. 4321.

    Is Diego de la Hoya related to Oscar De La Hoya?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Diego is the cousin of ten-time World Champion Oscar De La Hoya.

  22. 4322.

    Has Croatia ever played in a World Cup final?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Croatia national football team have appeared in the FIFA World Cup on five occasions (in 1998, 2002, 2006, 2014 and 2018) since gaining independence in 1991. Before that, from 1930 to 1990 Croatia was part of Yugoslavia.

  23. 4323.

    Does Alex come back to Grey Sloan Memorial?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although Karev and Stevens had an on-off romantic history in previous seasons, it was not until the fifth season that the two formed a lasting relationship. Despite Stevens' advanced skin cancer, the two marry.

  24. 4324.

    Are Prime Minister's Questions known in advance?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although prime ministers have answered questions in parliament for centuries, until the 1880s questions to the prime minister were treated the same as questions to other Ministers of the Crown: asked without notice, on days when ministers were available in whatever order MPs rose to ask them. In 1881 fixed time-limits for questions were introduced and questions to the prime minister were moved to

  25. 4325.

    Can a cabinet minister be from another party?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Cabinet is the executive committee of Her Majesty's Privy Council, a body which has legislative, judicial and executive functions, and whose large membership includes members of the Opposition. Its decisions are generally implemented either under the existing powers of individual government departments, or by Orders in Council.

  26. 4326.

    Has there ever been a recess appointment to the Supreme Court?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    New Jersey judge William J. Brennan was appointed to the Supreme Court by President Dwight D.

  27. 4327.

    Is a labor strike a force majeure event?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Force majeure) -- or vis major (Latin) -- meaning ``superior force'', also known as cas fortuit (French) or casus fortuitus (Latin) ``chance occurrence, unavoidable accident'', is a common clause in contracts that essentially frees both parties from liability or obligation when an extraordinary event or circumstance beyond the control of the parties, such as a war, strike, riot, crime, or an event

  28. 4328.

    Is there a sequel to The Whole Nine Yards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Whole Ten Yards is a 2004 American crime comedy film directed by Howard Deutch and sequel to the 2000 film The Whole Nine Yards. It was based on characters created by Mitchell Kapner, who was the writer of the first film.

  29. 4329.

    Is the U.S. Postal Service part of the U.S. government?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Postal Service (USPS; also known as the Post Office, U.S. Mail, or Postal Service) is an independent agency of the United States federal government responsible for providing postal service in the United States, including its insular areas and associated states.

  30. 4330.

    The pickled gherkin was first added to hamburgers because a US health law required all fast-food to include a source of Vitamin C.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  31. 4331.

    Is the Houston Rodeo the largest in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Houston Livestock Show and Rodeo, also called RodeoHouston or abbreviated HLSR, is the largest livestock exhibitions and rodeo in the world. It also includes one of the richest regular-season rodeo events.

  32. 4332.

    Is Fargo the TV show based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Fargo is an American black comedy--crime drama anthology television series created and primarily written by Noah Hawley. The show is inspired by the eponymous 1996 film written and directed by the Coen brothers, who serve as executive producers on the series alongside Hawley.

  33. 4333.

    Is Jurassic Park 2 set on the same island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On Isla Sorna, an island off the Pacific coast of Costa Rica, a young girl named Cathy Bowman wanders around during a family vacation, and survives an attack by a swarm of Compsognathus. Her parents file a lawsuit against the genetics company InGen, now headed by John Hammond's nephew, Peter Ludlow, who plans to use Isla Sorna to alleviate the financial losses imposed by the incident that occurred

  34. 4334.

    Is 2-stroke and 2-cycle the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Two-stroke oil (also referred to as two-cycle oil, 2-cycle oil, 2T oil, 2-stroke oil or petroil) is a special type of motor oil intended for use in crankcase compression two-stroke engines.

  35. 4335.

    Has Big Ben got a crack in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since the tower was not yet finished, the bell was mounted in New Palace Yard but, during testing it cracked beyond repair and a replacement had to be made. The bell was recast on 10 April 1858 at the Whitechapel Bell Foundry as a 131⁄2 ton (13.76-tonne) bell.

  36. 4336.

    Is alpha emission the same as alpha decay?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Alpha decay or α-decay is a type of radioactive decay in which an atomic nucleus emits an alpha particle (helium nucleus) and thereby transforms or 'decays' into an atom with a mass number that is reduced by four and an atomic number that is reduced by two. An alpha particle is identical to the nucleus of a helium-4 atom, which consists of two protons and two neutrons.

  37. 4337.

    Do the original Xbox One controllers have Bluetooth?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A third revision of the controller was introduced alongside the Xbox One S, an updated model of the Xbox One console, unveiled in June 2016. It features textured grips, and additionally supports Bluetooth, which allows it to be used wirelessly on Bluetooth-enabled PCs without the need for the proprietary Wireless Adapter.

  38. 4338.

    Is Phoenix the same time zone as Denver?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The largest city in the Mountain Time Zone is Phoenix, Arizona. The Phoenix metropolitan area is the largest metropolitan area in the zone; the next largest metropolitan area that observes Mountain Time is Denver, closely followed by the El Paso--Juárez area.

  39. 4339.

    Do Cristina and Burke get back together after the wedding?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In season ten, Preston is seen to be living in Zürich, where he runs a privately owned cardiothoracic research hospital. He invited Cristina to the hospital to give a speech on her research.

  40. 4340.

    Can a president choose not to run for reelection?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``I do not choose to run'' is President Calvin Coolidge's statement to the press on his decision not to run for the 1928 presidential election. The statement was ambiguous, and led to considerable debate as to the intentions of its language.

  41. 4341.

    Is an ounce equal to a fluid ounce?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The fluid ounce is distinct from the ounce as a unit of weight or mass, although it is sometimes referred to simply as an ``ounce'' where context makes the meaning clear, such as ounces in a bottle.

  42. 4342.

    Is there a train station on Hayling Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A railway to the island was active in the 19th and 20th centuries. It opened on 17 July 1867, co-inciding with the local races.

  43. 4343.

    Is there something at the end of the new Pirates of the Caribbean movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In a post-credits scene, Will and Elizabeth sleep in their bedroom but the silhouette of an apparently resurrected Davy Jones appears. Will wakes up, assuming it was a nightmare, but a small puddle filled with barnacles under the bed implies that Jones has indeed returned.

  44. 4344.

    In the nursery rhyme This Little Piggy the middle piggy had baked ham.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  45. 4345.

    Is Friday Night Lights based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Friday Night Lights was inspired by H.G. ``Buzz'' Bissinger's non-fiction book Friday Night Lights: A Town, a Team, and a Dream (1990) and the 2004 film based on it.

  46. 4346.

    Is Manas National Park named after the river?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The name of the park is originated from the Manas River, which is named after the serpent goddess Manasa. The Manas river is a major tributary of Brahmaputra River, which passes through the heart of the national park.

  47. 4347.

    Does Jamie Lee Curtis die in Halloween H20?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Laurie manages to get John and Molly to safety, before heading back to face Michael herself. She decides to return to the school to face Michael once and for all.

  48. 4348.

    Do you need a TV licence in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United Kingdom and the Crown dependencies, any household watching or recording live television transmissions as they are being broadcast (terrestrial, satellite, cable, or Internet) is required to hold a television licence. Businesses, hospitals, schools and a range of other organisations are also required to hold television licences to watch and record live TV broadcasts.

  49. 4349.

    Is I Know Why the Caged Bird Sings an autobiography?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    I Know Why the Caged Bird Sings is a 1969 autobiography describing the early years of American writer and poet Maya Angelou. The first in a seven-volume series, it is a coming-of-age story that illustrates how strength of character and a love of literature can help overcome racism and trauma.

  50. 4350.

    Is Davao City the biggest city in the whole world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Davao City, officially the City of Davao (Cebuano: Dakbayan sa Dabaw, Filipino: Lungsod ng Dabaw), is a highly urbanized city in the island of Mindanao, Philippines. The city has a total land area of 2,443.61 km (943.48 sq mi), and has a population of 1,632,991 based on the 2015 census, making it the largest city in the Philippines in terms of land area.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.