Discussly

True or False Questions — page 70

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 70 of 234
  1. 3451.

    Is there an Air Force base in Great Falls, Montana?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Malmstrom Air Force Base is a United States Air Force base and census-designated place (CDP) in Great Falls, Cascade County, Montana, United States. It was named in honor of World War II POW Colonel Einar Axel Malmstrom.

  2. 3452.

    Is ionization energy the same as ionization potential?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term ionization potential is an older name for ionization energy, because the oldest method of measuring ionization energies was based on ionizing a sample and accelerating the electron removed using an electrostatic potential. However this term is now considered obsolete.

  3. 3453.

    Do Dalmatians get more spots as they grow?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dalmatian puppies are born with plain white coats and their first spots usually appear within 3 to 4 weeks after birth, however spots are visible on their skin. After about a month, they have most of their spots, although they continue to develop throughout life at a much slower rate.

  4. 3454.

    Is there peanut butter in Reese's Peanut Butter Cups?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Reese's Peanut Butter Cups are the No. 1 selling candy brand in the United States and consist of a milk, white, or dark chocolate cup filled with peanut butter, marketed by The Hershey Company.

  5. 3455.

    Italian painter Sandro Botticelli belonged to the Florentine school.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  6. 3456.

    Was the real Jim Lovell in the movie Apollo 13?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1995, actor Tom Hanks portrayed Lovell in the hit movie Apollo 13, based on Lovell's book Lost Moon. Lovell himself makes a cameo in this movie, playing the captain of the USS Iwo Jima at the end of the film.

  7. 3457.

    Can you have a wolf as a pet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Wild wolves are sometimes kept as exotic pets, and in some rarer occasions, as working animals. Although closely related to domesticated dogs, wolves do not show the same tractability as dogs in living alongside humans, and generally, much more work is required in order to obtain the same amount of reliability.

  8. 3458.

    Is the Red River a tributary of the Mississippi?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Red River, or sometimes the Red River of the South, is a major river in the southern United States of America. The river was named for the red-bed country of its watershed.

  9. 3459.

    Does a trust have to have a trustee?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A trust is a three-party fiduciary relationship in which the first party, the trustor or settlor, transfers (``settles'') a property (often but not necessarily a sum of money) upon the second party (the trustee) for the benefit of the third party, the beneficiary.

  10. 3460.

    Are Mr. Pibb and Pibb Xtra the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pibb Xtra, formerly called Mr. Pibb (sometimes styled as Mr.

  11. 3461.

    Can there be a tornado in New York?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2007 Brooklyn tornado was the strongest tornado on record to strike in New York City. It formed in the early morning hours of August 8, 2007, skipping along an approximately 9 miles (14 km)-long path, from Staten Island across The Narrows to Brooklyn.

  12. 3462.

    Was Athens the only democracy in ancient Greece?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Athenian democracy developed around the fifth century BC in the Greek city-state (known as a polis) of Athens, comprising the city of Athens and the surrounding territory of Attica, and is often described as the first known democracy in the world. Other Greek cities set up democracies, most following the Athenian model, but none are as well documented as Athens'.

  13. 3463.

    Can you turn right on red in Quebec?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Through most of Canada, a driver may turn right at a red light after coming to a complete stop unless a sign indicates otherwise. In the province of Quebec, turning right on a red was illegal until a pilot study carried out in 2003 showed that the right turn on red manoeuvre did not result in significantly more accidents.

  14. 3464.

    Is there really a sequel to The Shining?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor Sleep is a 2013 horror novel by American writer Stephen King and the sequel to his 1977 novel The Shining. King stated that it is ``a return to balls-to-the-wall, keep-the-lights-on horror''.

  15. 3465.

    Is Diary of a Wimpy Kid realistic fiction?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Diary of a Wimpy Kid is a satirical realistic fiction comedy novel for children and teenagers written and illustrated by Jeff Kinney. It is the first book in the Diary of a Wimpy Kid series.

  16. 3466.

    Female drivers have more traffic accidents on Friday the 13th.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  17. 3467.

    Was Ireland ever part of the United Kingdom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The growing desire for Irish self-governance led to the Irish War of Independence after the First World War, which resulted in most of Ireland seceding from the Union and forming the Irish Free State in 1922. Northern Ireland remained part of the United Kingdom, and the state was consequently renamed the ``United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland''.

  18. 3468.

    Do you need glasses for RealD 3D movies?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The high-resolution, digital cinema grade video projector alternately projects right-eye frames and left-eye frames, switching between them 144 times per second. The projector is either a Texas Instruments Digital Light Processing device or Sony's reflective LCOS (liquid crystal on silicon).

  19. 3469.

    Is Switzerland a member of the European Economic Area?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When entering into force in 1994, the EEA parties were 17 states and two European Communities: the European Community, which was later absorbed into the EU's wider framework, and the now defunct European Coal and Steel Community. Membership has grown to 31 states as of 2016: 28 EU member states, as well as three of the four member states of the EFTA (Iceland, Liechtenstein and Norway).

  20. 3470.

    Did the girl in The Lost World die?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On Isla Sorna, an island off the Pacific coast of Costa Rica, a young girl named Cathy Bowman wanders around during a family vacation, and survives an attack by a swarm of Compsognathus. Her parents file a lawsuit against the genetics company InGen, now headed by John Hammond's nephew, Peter Ludlow, who plans to use Isla Sorna to alleviate the financial losses imposed by the incident that occurred

  21. 3471.

    Do you automatically qualify for the World Cup if you host?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Currently, 32 places are available in the final tournament until 2022. One of them is reserved for the host nation, but if two or more nations co-host the competition, each is awarded a place.

  22. 3472.

    Is an elk a member of the deer family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The elk or wapiti (Cervus canadensis) is one of the largest species within the deer family, Cervidae, in the world, and one of the largest land mammals in North America and Eastern Asia. This animal should not be confused with the still larger moose (Alces alces) to which the name ``elk'' applies in British English and in reference to populations in Eurasia.

  23. 3473.

    Is there a campaign in Rainbow Six Siege?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tom Clancy's Rainbow Six Siege is a tactical shooter video game developed by Ubisoft Montreal and published by Ubisoft. It was released worldwide on December 2015 for Microsoft Windows, PlayStation 4 and Xbox One.

  24. 3474.

    Was Crystal Beach, Texas, affected by the hurricane?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Crystal Beach and the entire Bolivar Peninsula suffered catastrophic damage from Hurricane Ike on the night of September 12--13, 2008. The majority of the area was damaged by a storm surge of over 20 ft, during the high tide of 4:14 a.m., adding 1.5-2.3 ft more height to the storm tide, plus higher waves on top.

  25. 3475.

    Does Bury St Edmunds have a train station?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bury St Edmunds railway station serves the town of Bury St Edmunds in Suffolk, England. The station, and all trains calling there, are operated by Greater Anglia.

  26. 3476.

    Can you jump your own pawn in Sorry!?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A pawn can jump over any other pawn during its move. However, two pawns cannot occupy the same square; a pawn that lands on a square occupied by another player's pawn ``bumps'' that pawn back to its own Start.

  27. 3477.

    Is Fear the Walking Dead the same as The Walking Dead?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Fear the Walking Dead is an American post-apocalyptic horror drama television series created by Robert Kirkman and Dave Erickson, that premiered on AMC on August 23, 2015. It is a companion series and prequel to The Walking Dead, which is based on the comic book series of the same name by Robert Kirkman, Tony Moore, and Charlie Adlard.

  28. 3478.

    Did The King's Speech win any awards?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At the 83rd Academy Awards, the film received a total of twelve award nominations, more than any other film, and won four: Best Picture, Best Director (Hooper), Best Original Screenplay (Seidler), and Best Actor (Firth). At the 68th Golden Globe Awards, the film received seven nominations, more than any other nominee, but only Firth won an award, for Best Actor.

  29. 3479.

    The climate of western Europe is predominantly a marine climate.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It typically lacks a dry season, as precipitation is more evenly dispersed throughout the year. It is the predominant climate type across much of Western Europe, the Pacific Northwest region of the United States and Canada, portions of central Mexico, southwestern South America, southeastern Australia including Tasmania, New Zealand as well as isolated locations elsewhere.

  30. 3480.

    Is a chipmunk the same as a ground squirrel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ground squirrels are members of the squirrel family of rodents (Sciuridae) which generally live on or in the ground, rather than trees. The term is most often used for the medium-sized ground squirrels, as the larger ones are more commonly known as marmots (genus Marmota) or prairie dogs, while the smaller and less bushy-tailed ground squirrels tend to be known as chipmunks.

  31. 3481.

    Does double jeopardy apply to a hung jury?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mistrials are generally not covered by the double jeopardy clause. If a judge dismisses the case or concludes the trial without deciding the facts in the defendant's favor (for example, by dismissing the case on procedural grounds), the case is a mistrial and may normally be retried.

  32. 3482.

    Is a CPAP the same as a ventilator?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Continuous positive airway pressure (CPAP) is a form of positive airway pressure ventilator, which applies mild air pressure on a continuous basis to keep the airways continuously open in people who are able to breathe spontaneously on their own. It is an alternative to positive end-expiratory pressure (PEEP).

  33. 3483.

    Are discouraged workers part of the unemployment rate?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As a general practice, discouraged workers, who are often classified as marginally attached to the labor force, on the margins of the labor force, or as part of hidden unemployment, are not considered part of the labor force, and are thus not counted in most official unemployment rates--which influences the appearance and interpretation of unemployment statistics. Although some countries offer alt

  34. 3484.

    Does the dishwasher make its own hot water?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In addition to domestic units, industrial dishwashers are available for use in commercial establishments such as hotels and restaurants, where a large number of dishes must be cleaned. Washing is conducted with temperatures of 65--71 °C (149--160 °F) and sanitation is achieved by either the use of a booster heater that will provide an 82 °C (180 °F) ``final rinse'' temperature or through the use o

  35. 3485.

    Is Queens a part of New York City?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Queens is the easternmost and largest in area of the five boroughs of New York City. It is geographically adjacent to the borough of Brooklyn at the southwestern end of Long Island, and to Nassau County farther east on Long Island; in addition, Queens shares water borders with the boroughs of Manhattan and the Bronx.

  36. 3486.

    Does Puerto Rico vote for U.S. presidents?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Like other territories, Puerto Rico can participate in the presidential primary process. It holds a primary election in the spring of each presidential election year.

  37. 3487.

    Could any dye available in the microbiology lab be used in place of nigrosin for negative staining?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A simple staining method for bacteria that is usually successful, even when the ``positive staining'' methods detailed below fail, is to use a negative stain. This can be achieved by smearing the sample onto the slide and then applying nigrosin (a black synthetic dye) or India ink (an aqueous suspension of carbon particles).

  38. 3488.

    The Third Amendment protects citizens from having to quarter troops without consent.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Third Amendment (Amendment III) to the United States Constitution places restrictions on the quartering of soldiers in private homes without the owner's consent, forbidding the practice in peacetime. The amendment is a response to Quartering Acts passed by the British parliament during the buildup to the American Revolutionary War, which had allowed the British Army to lodge soldiers in privat

  39. 3489.

    Do you get a criminal record for a caution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although a caution is not a conviction, it forms a part of a person's criminal record and can be used as evidence of bad character if a person is prosecuted for another crime, and Disclosure and Barring Service (DBS) checks (previously called Criminal Records Bureau (CRB) checks) for certain types of employment. A caution might cause some countries not to allow visits to, or residence in, that cou

  40. 3490.

    Is there a major artery in your armpit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In human anatomy, the axillary artery is a large blood vessel that conveys oxygenated blood to the lateral aspect of the thorax, the axilla (armpit) and the upper limb. Its origin is at the lateral margin of the first rib, before which it is called the subclavian artery.

  41. 3491.

    Is a money order the same as a postal order?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A postal order is a financial instrument usually intended for sending money through the mail. It is purchased at a post office and is payable at another post office to the named recipient.

  42. 3492.

    Can a person have two different colored eyes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Heterochromia of the eye (heterochromia iridum or heterochromia iridis) is of three kinds. In complete heterochromia, one iris is a different color from the other.

  43. 3493.

    Do you have to pay taxes in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Petitioner attempts to argue an absurd proposition, essentially that the State of Illinois is not part of the United States. His hope is that he will find some semantic technicality which will render him exempt from Federal income tax, which applies generally to all U.S.

  44. 3494.

    In Dawson's Creek, do Joey and Dawson end up together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the epilogue, Joey and Pacey watch Dawson's semi-autobiographical television series The Creek in their apartment before calling up Dawson together, where they discover he is going to meet his hero, Steven Spielberg. They have renewed their romantic relationship, and the series ends with them as a couple living together in New York.

  45. 3495.

    Does the Mississippi River flow into the ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Mississippi River has the world's fourth-largest drainage basin (``watershed'' or ``catchment''). The basin covers more than 1,245,000 square miles (3,220,000 km), including all or parts of 31 U.S.

  46. 3496.

    Is DeMarcus Ware still playing in the NFL?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    DeMarcus Omar Ware (born July 31, 1982) is a former American football outside linebacker and defensive end. He played college football at Troy and was drafted by the Dallas Cowboys with the 11th overall pick in the first round of the 2005 NFL Draft.

  47. 3497.

    Has anyone ever been awarded two Medals of Honor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2011, Department of Defense instructions in regard to the Medal of Honor were amended to read ``for each succeeding act that would otherwise justify award of the Medal of Honor, the individual receiving the subsequent award is authorized to wear an additional Medal of Honor ribbon and/or a 'V' device on the Medal of Honor suspension ribbon'' (the ``V'' device is a ⁄-inch-high (6.4 mm) bronze mi

  48. 3498.

    Has India ever qualified for the FIFA World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    India has never participated in the FIFA World Cup, although the team did qualify by default for the 1950 World Cup after all the other nations in their qualification group withdrew. However, India withdrew prior to the beginning of the tournament.

  49. 3499.

    Is every whole number a natural number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Some definitions, including the standard ISO 80000-2, begin the natural numbers with 0, corresponding to the non-negative integers 0, 1, 2, 3, ..., whereas others start with 1, corresponding to the positive integers 1, 2, 3, .... Texts that exclude zero from the natural numbers sometimes refer to the natural numbers together with zero as the whole numbers, but in other writings, that term is used

  50. 3500.

    Can you exchange a pawn for a second queen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Promotion is a chess rule that requires a pawn that reaches its eighth rank to be immediately replaced by the player's choice of a queen, knight, rook, or bishop of the same color . The new piece replaces the pawn, as part of the same move.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.