Discussly

True or False Questions — page 68

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 68 of 234
  1. 3351.

    Audrey Hepburn was 17 when she appeared in her first film.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  2. 3352.

    Does every state have a Good Samaritan law?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    All 50 states and the District of Columbia have some type of Good Samaritan law. The details of good Samaritan laws/acts vary by jurisdiction, including who is protected from liability and under what circumstances.

  3. 3353.

    Do MPs get paid when they lose their seat?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the UK the first £30,000 of severance pay is tax free. As stated above, the amount retiring MPs, or those who lose their seats receive, depends on how old they are and how long they have served in the House.

  4. 3354.

    Is it possible for a woman to have twins with different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Superfecundation is the fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse, which can lead to twin babies from two separate biological fathers. The term superfecundation is derived from fecund, meaning the ability to produce offspring.

  5. 3355.

    The Earth is in the center of the solar system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  6. 3356.

    Is the Shooter TV show the same as the movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Shooter is an American television drama series based on the 2007 film of the same name and the novel Point of Impact by Stephen Hunter. The show stars Ryan Phillippe in the lead role of Bob Lee Swagger, an expert marksman living in exile who is coaxed back into action after learning of a plot to kill the president.

  7. 3357.

    Does active transport move molecules along a concentration gradient?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Active transport is the movement of molecules across a membrane from a region of their lower concentration to a region of their higher concentration--against the concentration gradient or other obstructing factor.

  8. 3358.

    Can the heat of a hair dryer kill lice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A standard home blow dryer will kill 96.7% of eggs with proper technique. To be effective, the blow dryer must be used repeatedly (every 1 to 7 days since eggs hatch in 7 to 10 days) until the natural life cycle of the lice is over (about 4 weeks).

  9. 3359.

    Do all teams go to the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The FIFA World Cup qualification is the process that a national association football team goes through to qualify for the FIFA World Cup finals. The FIFA World Cup is the largest international team sport competition in the world with a qualification process required to reduce the large field of countries from 211 to just 32 for the World Cup finals.

  10. 3360.

    Is Bleed for This based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Bleed for This is a 2016 American biographical sports film written and directed by Ben Younger and based on the life of former world champion boxer Vinny Pazienza (officially Vinny Paz since 2001). The film stars Miles Teller as Pazienza, with Aaron Eckhart, Katey Sagal, Ciarán Hinds, and Ted Levine in supporting roles.

  11. 3361.

    Is it possible to turbo and supercharge a car?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Twincharger refers to a compound forced induction system used on some piston-type internal combustion engines. It is a combination of an exhaust-driven turbocharger and an engine-driven supercharger, each mitigating the weaknesses of the other.

  12. 3362.

    An induced magnetic field in a wire opposed the change in the external magnetic field.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Lenz's law states that the current induced in a circuit due to a change or a motion in a magnetic field is so directed as to oppose the change in flux and to exert a mechanical force opposing the motion.

  13. 3363.

    Do you have to be an All-Star to be in the Home Run Derby?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Some notable performances in the Derby include Bobby Abreu in 2005, who won the Derby with a then-record 41 homers, including a then-record 24 in the first round. The first-round record was broken in 2008 by Josh Hamilton, who hit 28 home runs.

  14. 3364.

    On Home and Away, does Roo keep the baby?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The incident leaves Roo an outcast within the town. Morag tries to persuade her to move to the city with her, but Celia talks her out of it.

  15. 3365.

    Are an oz and a fl oz the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The fluid ounce is distinct from the ounce as a unit of weight or mass, although it is sometimes referred to simply as an ``ounce'' where context makes the meaning clear, such as ounces in a bottle.

  16. 3366.

    Does the 6 train run express on weekends?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    From December 15 to 22, 1950, the weekday rush trains from Pelham Bay Park were extended to South Ferry. On June 23, 1956, Saturday morning express service began operating local on the 6 train.

  17. 3367.

    According to Greek mythology, when Danae was locked in a copper tower, unable to meet any man, Hermes took pity on her and came down as golden rain, making her conceive and give birth to a son named Perseus.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  18. 3368.

    Does the cat die in the movie Hush?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Maddie takes her cellphone from the man's pocket and dials 911 before stumbling outside and sitting on the porch. Maddie's cat sits next to her, rubbing against her leg.

  19. 3369.

    Is there an extra sub in extra time?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Most competitions only allow each team to make a maximum of three substitutions during a game and a fourth substitute during extra time, although more substitutions are often permitted in non-competitive fixtures such as friendlies. A fourth substitution in extra time was first implemented in recent tournaments, including the 2016 Summer Olympic Games, the 2017 FIFA Confederations Cup and the 2017

  20. 3370.

    The largest insect egg is smaller than a peanut.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 3371.

    Falling cats do not always land on their feet.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  22. 3372.

    Are seawater and saltwater the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Seawater, or salt water, is water from a sea or ocean. On average, seawater in the world's oceans has a salinity of about 3.5%.

  23. 3373.

    Did a magician ever win America's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mat Franco (born May 10, 1988) is an American magician and the winner of the ninth season of America's Got Talent. Franco rose above hundreds of thousands of acts to become the first magician in history to win, including the $1 million prize.

  24. 3374.

    Is Arizona the only state with saguaro cactus?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The saguaro) (Carnegiea gigantea) is an arborescent (tree-like) cactus species in the monotypic genus Carnegiea, which can grow to be over 40 feet (12 m) tall. It is native to the Sonoran Desert in Arizona, the Mexican State of Sonora, and the Whipple Mountains and Imperial County areas of California.

  25. 3375.

    Is Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness cancelled?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The series was originally set to air on Nickelodeon in 2010, but it was pushed back to 2011 instead. The series premiered with a special preview on September 19, 2011, and began airing regularly on November 7.

  26. 3376.

    Can you keep doubling your bet on roulette?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A martingale is any of a class of betting strategies that originated from and were popular in 18th century France. The simplest of these strategies was designed for a game in which the gambler wins his stake if a coin comes up heads and loses it if the coin comes up tails.

  27. 3377.

    Is the bond between carbon and oxygen a polar covalent bond?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A carbon--oxygen bond is a polar covalent bond between carbon and oxygen. Oxygen has 6 valence electrons and prefers to either share two electrons in bonding with carbon, leaving the 4 nonbonding electrons in 2 lone pairs :O: or to share two pairs of electrons to form the carbonyl functional group.

  28. 3378.

    Can you own an automatic weapon in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Possession of destructive devices, automatic firearms (machine guns), short-barrel shotguns (SBS), short-barrel rifles (SBR), suppressors, smoothbore pistols and other such NFA-restricted weapons is permitted by Texas law as long the owner has registered the item(s) into the NFA registry. This registration is legal if the owner possesses the proper forms, processed in accordance with the National

  29. 3379.

    Does the table of contents get a page number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Matter preceding the table of contents is generally not listed there. However, all pages except the outside cover are counted, and the table of contents is often numbered with a lowercase Roman numeral page number.

  30. 3380.

    Does the Chevy Cobalt SS come in automatic?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Cobalt SS was GM's first foray into the tuner market, launching with a 205 hp (153 kW; 208 PS) supercharged 2.0 L engine in late 2004 as a 2005 model, paired only with the F35 manual transmission of Opel. The following year, a naturally aspirated 1SS model equipped with GM's new 2.4 L 171 hp (128 kW; 173 PS) engine was added; it had both automatic and manual transmission options.

  31. 3381.

    Does the scapula form a joint with the ribs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In anatomy, the scapula (plural scapulae or scapulas; also known as shoulder bone, shoulder blade or wing bone) is the bone that connects the humerus (upper arm bone) with the clavicle (collar bone). Like their connected bones the scapulae are paired, with the scapula on either side of the body being roughly a mirror image of the other.

  32. 3382.

    Is the Netflix movie Extinction based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Extinction is a 2018 American science fiction thriller film directed by Ben Young and written by Spenser Cohen, Eric Heisserer and Brad Kane. The film is about a father who has a recurring dream about the loss of his family while witnessing a force bent on destruction.

  33. 3383.

    Is USF St. Petersburg the same as USF?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The University of South Florida St. Petersburg (USFSP), commonly known as USF St.

  34. 3384.

    Can I use my driver's license to enter Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Canadian law requires that all persons entering Canada must carry proof of both citizenship and identity. A valid U.S.

  35. 3385.

    The Sun rises from the North.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  36. 3386.

    Can you see Orion's Belt in the Northern Hemisphere?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Orion is a prominent constellation located on the celestial equator and visible throughout the world. It is one of the most conspicuous and recognizable constellations in the night sky.

  37. 3387.

    Is the ankle considered part of the foot?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The hindfoot is composed of the talus (or ankle bone) and the calcaneus (or heel bone). The two long bones of the lower leg, the tibia and fibula, are connected to the top of the talus to form the ankle.

  38. 3388.

    Is the Isle of Man in the Channel Islands?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Channel Islands (Norman: Îles d'la Manche; French: Îles Anglo-Normandes or Îles de la Manche) are an archipelago in the English Channel, off the French coast of Normandy. They include two Crown dependencies: the Bailiwick of Jersey, which is the largest of the islands; and the Bailiwick of Guernsey, consisting of Guernsey, Alderney, Sark and some smaller islands.

  39. 3389.

    Does Duke's mayonnaise have sugar in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Soybean oil, eggs, water, distilled and cider vinegar, salt, oleoresin paprika, natural flavors, calcium disodium EDTA added to protect flavor.

  40. 3390.

    Is polypropylene glycol the same as propylene glycol?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Final products contain 20% propylene glycol, 1.5% of dipropylene glycol and small amounts of other polypropylene glycols. Further purification produces finished industrial grade or USP/JP/EP/BP grade propylene glycol that is typically 99.5% or greater.

  41. 3391.

    Is the letter O used in VIN numbers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    One consistent element of the VIS is the 10th digit, which is required worldwide to encode the model year of the vehicle. Besides the three letters that are not allowed in the VIN itself (I, O and Q), the letters U and Z and the digit 0 are not used for the model year code.

  42. 3392.

    Does Dr. McDreamy die on Grey's Anatomy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Derek Christopher Shepherd, M.D., also referred to as ``McDreamy'', is a fictional surgeon from the ABC medical drama Grey's Anatomy, portrayed by actor Patrick Dempsey. He made his first appearance during ``A Hard Day's Night'', which was broadcast on March 27, 2005.

  43. 3393.

    Is Stone Mountain owned by the state of Georgia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Stone Mountain Park, which surrounds the Confederate Memorial, is owned by the state of Georgia and managed by the Stone Mountain Memorial Association, a Georgia state authority. The Herschend Family Entertainment Corporation currently has a long-term contract to operate park attractions while the Stone Mountain Memorial Association retains ownership and the right to reject any project deemed unfi

  44. 3394.

    Has anyone reached the bottom of Challenger Deep?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2009 and 2010 maximal depths were not confirmed by the series of dives Nereus made to the bottom during an expedition in May--June 2009. The direct descent measurements by the four expeditions which have reported from the bottom, have fixed depths in a narrow range from 10,916 m (Trieste) to 10,911 m (Kaikō), to 10,902 m (Nereus) to 10,898 m (Deepsea Challenger) Although an attempt was made to

  45. 3395.

    Is there a bridge connecting Sweden and Denmark?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Øresund or Öresund Bridge; Swedish: Öresundsbron, pronounced (œːrɛ2sɵnːdsˌbruːn); hybrid name: Øresundsbron) is a combined railway and motorway bridge across the Øresund strait between Sweden and Denmark. The bridge runs nearly 8 kilometres (5 miles) from the Swedish coast to the artificial island Peberholm in the middle of the strait.

  46. 3396.

    Do you need a residency to practice medicine?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Residency is a stage of graduate medical training. A resident or house officer is a physician, podiatrist, or dentist (one who holds the degree of MD, DPM, DDS, DMD, DO or MB; BS, MBChB, or BMed, BDS, BDent) who practices medicine, usually in a hospital or clinic under the direct or indirect supervision of an attending physician.

  47. 3397.

    A group of geese is called both a gaggle and a skein.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 3398.

    Actor Brad Pitt played the role of Joe Black in the 1998 movie, Meet Joe Black.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  49. 3399.

    Does a frappe have coffee in it at Starbucks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Frappuccino is a trademarked brand of the Starbucks Corporation for a line of iced, blended coffee drinks. It consists of coffee or crème base, blended with ice and other various ingredients, usually topped with whipped cream and sauces.

  50. 3400.

    The famous Statue of David by Michelangelo was created at the beginning of 16 century.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.