Discussly

True or False Questions — page 42

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 42 of 234
  1. 2051.

    Does Sam get Lucy back in I Am Sam?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    At the trial, Sam cries. After the trial, Lucy resides in a foster home with Randy Carpenter (Laura Dern), but tries to convince Sam to help her run away, and continually escapes in the middle of the night to go to Sam's apartment, (having learned from the failed attempt to run away) he immediately returns her.

  2. 2052.

    Has any NBA team come back from 3-1 in the Finals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    NBA teams have overcome 3--1 deficits 11 times, only one of which occurred in the NBA Finals.

  3. 2053.

    Orange is considered a safety color.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  4. 2054.

    Can you be president of the U.S. if you were born in another country?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Status as a natural-born citizen of the United States is one of the eligibility requirements established in the United States Constitution for holding the office of President or Vice President. This requirement was intended to protect the nation from foreign influence.

  5. 2055.

    Has America ever been in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States men's national soccer team has played in several World Cup finals, with their best result occurring during their first appearance at the 1930 World Cup, when the United States finished in third place. After the 1950 World Cup, in which the United States upset England in group play 1--0, the U.S.

  6. 2056.

    In the original nursery rhyme Humpty Dumpty, Humpty couldn't be put together again.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  7. 2057.

    Do nations get to keep the World Cup trophy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This new trophy is not awarded to the winning nation permanently. World Cup winners retain the trophy only until the post-match celebration is finished.

  8. 2058.

    Was Mall Cop filmed at Mall of America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Production began in late February 2008 in Boston. Principal photography took place at the Burlington Mall in Burlington, Massachusetts after being denied a permit from Willowbrook Mall in Wayne, New Jersey.

  9. 2059.

    Was the Battle of the Somme in WW1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Battle of the Somme (French: Bataille de la Somme, German: Schlacht an der Somme), also known as the Somme Offensive, was a battle of the First World War fought by the armies of the British and French empires against the German Empire. It took place between 1 July and 18 November 1916 on both sides of the upper reaches of the River Somme in France.

  10. 2060.

    Can you drink on the street in Switzerland?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Public drinking in Switzerland is legal. Although Switzerland has a legal purchase age of 16 for beer and wine, and 18 for spirits (18 for both in Ticino), it is not illegal for a minor to consume alcohol in public by federal laws.

  11. 2061.

    Did the movie The Quiet Man make any money?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The film was a financial success, grossing $3.8 million in its first year of release. This was among the top ten grosses of the year.

  12. 2062.

    Is a hare the same as a jackrabbit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hares and jackrabbits are leporids belonging to the genus Lepus. Hares are classified in the same family as rabbits.

  13. 2063.

    Has the Washington Capitals ever been to the finals?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Capitals were founded in 1974 as an expansion franchise, alongside the Kansas City Scouts. Since purchasing the team in 1999, Leonsis revitalized the franchise by drafting star players such as Alexander Ovechkin, Nicklas Backstrom, Mike Green and Braden Holtby.

  14. 2064.

    A yellow ribbon is worn to recognize the struggle that men and women face when battling cancer.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  15. 2065.

    Does a meme have to have a picture?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An Internet meme is an activity, concept, catchphrase, or piece of media that spreads, often as mimicry or for humorous purposes, from person to person via the Internet. An Internet meme may take the form of an image (typically an image macro), hyperlink, video, website, or hashtag.

  16. 2066.

    Is there such a thing as a water allergy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Aquagenic urticaria, also known as water allergy and water urticaria, is a rarely diagnosed form of physical urticaria. The defining symptom is an itchy skin reaction resulting from contact with water, regardless of its temperature.

  17. 2067.

    Did Top Gear build a bridge over the River Kwai?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Top Gear presenters go across Burma and Thailand in lorries with the goal of building a bridge over the river Kwai. After building a bridge over the Kok River, Clarkson is quoted as saying ``That is a proud moment, but there's a slope on it.'' as a native crosses the bridge, 'slope' being a pejorative for Asians.

  18. 2068.

    Was the Book of Enoch in the Septuagint?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Although evidently widely known during the development of the Hebrew Bible canon, 1 Enoch was excluded from both the formal canon of the Tanakh and the typical canon of the Septuagint and therefore, also from the writings known today as the Deuterocanon. One possible reason for Jewish rejection of the book might be the textual nature of several early sections of the book that make use of material

  19. 2069.

    Is the Kentucky Derby always the first weekend in May?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Kentucky Derby /ˈdɜːrbi/, is a horse race that is held annually in Louisville, Kentucky, United States, on the first Saturday in May, capping the two-week-long Kentucky Derby Festival. The race is a Grade I stakes race for three-year-old Thoroughbreds at a distance of one and a quarter miles (2 km) at Churchill Downs.

  20. 2070.

    Can an ambulance take you against your will?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In general, ambulance squads are unable to contravene the wishes of a mentally competent patient. This may lead to situations of likely cardiac compromise, likely internal trauma, or other life-threatening situations.

  21. 2071.

    Is Josh Dun still with Twenty One Pilots?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Joshua William Dun (born June 18, 1988) is an American musician. He is the drummer for the musical duo Twenty One Pilots, alongside lead singer Tyler Joseph.

  22. 2072.

    Is the movie Operation Finale based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Operation Finale is a 2018 American historical drama film directed by Chris Weitz, from a screenplay by Matthew Orton. The film stars Oscar Isaac (who also produced), Ben Kingsley, Lior Raz, Mélanie Laurent, Nick Kroll, and Haley Lu Richardson, and follows the efforts of Israeli intelligence officers to capture former SS officer Adolf Eichmann in 1960.

  23. 2073.

    Does it cost money to join the PlayStation Network?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Signing up to the PlayStation Network is free. Two types of accounts can be created: Master accounts and Sub accounts.

  24. 2074.

    There are senators and representatives in the U.S. Congress.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Congress is the bicameral legislature of the federal government of the United States consisting of two chambers: the Senate and the House of Representatives.

  25. 2075.

    Do barn swallows lay eggs more than once a year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are normally two broods, with the original nest being reused for the second brood and being repaired and reused in subsequent years. The female lays two to seven, but typically four or five, reddish-spotted white eggs.

  26. 2076.

    Do Netherland Dwarf rabbits like to be held?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Due to their size and overall disposition, Netherlands Dwarfs often do not make good pets for children (although suitability will vary between individual rabbits). There is often a mismatch with small children, because they like to play with the pet or pick it up to cuddle with it.

  27. 2077.

    Is Better Call Saul set after Breaking Bad?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Better Call Saul is an American television crime drama series created by Vince Gilligan and Peter Gould. It is a spin-off prequel of Gilligan's prior series Breaking Bad.

  28. 2078.

    Is Spider-Man in the new Venom movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In July, Fleischer described the film as having ``no heroes'', and said that they were planning a ``huge world'' with many characters while developing the film; he revealed that another symbiote, Riot, would be appearing as a villain in the film. Additionally, he confirmed that Spider-Man would not be appearing in the film but that a crossover with that character could happen in a future film.

  29. 2079.

    Did Russia automatically qualify for the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2018 FIFA World Cup qualification process was a series of tournaments organised by the six FIFA confederations to decide 31 of the 32 teams which would play in the 2018 FIFA World Cup, with Russia qualifying automatically as hosts. All 210 remaining FIFA member associations were eligible to enter the qualifying process, and for the first time in World Cup history, all eligible national teams r

  30. 2080.

    Is The New York Times still being printed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since the mid-1970s, The New York Times has greatly expanded its layout and organization, adding special weekly sections on various topics supplementing the regular news, editorials, sports, and features. Since 2008, The New York Times has been organized into the following sections: News, Editorials/Opinions-Columns/Op-Ed, New York (metropolitan), Business, Sports of The Times, Arts, Science, Styl

  31. 2081.

    The mitochondria is the powerhouse of the cell.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  32. 2082.

    Can you castle on both sides in chess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The notation for castling, in both the descriptive and the algebraic systems, is 0-0 with the kingside rook and 0-0-0 with the queenside rook; in PGN, O-O and O-O-O are used instead. Castling on the kingside is sometimes called castling short and castling on the queenside is called castling long -- the difference based on whether the rook moves a short distance (two squares) or a long distance (th

  33. 2083.

    New Zealand was the first country to give full voting rights to women.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  34. 2084.

    Is the show Taboo based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    It was created by Steven Knight, Tom Hardy, and his father, Chips Hardy, and is based on a story written by Tom and Chips Hardy. The eight-part series, set in 1814, begins with James Delaney (Tom Hardy) returning to England after twelve years in Africa with fourteen stolen diamonds, following the death of his father and as the war with the United States is nearing its end.

  35. 2085.

    Bartholomea Capitanio and Saint Vincentia Gerosa founded the Institute of the Sisters of Charity of Lovere.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  36. 2086.

    Does the dog die in Hunt for the Wilderpeople?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A national manhunt ensues, and the two slowly bond while working together to escape arrest. Upon finding another hut, they encounter an unconscious, diabetic ranger.

  37. 2087.

    Is a drive belt the same as a cambelt?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A timing belt, timing chain or cambelt is a part of an internal combustion engine that synchronizes the rotation of the crankshaft and the camshaft(s) so that the engine's valves open and close at the proper times during each cylinder's intake and exhaust strokes. In an interference engine the timing belt or chain is also critical to preventing the piston from striking the valves.

  38. 2088.

    Is it legal to punch the back of the head in boxing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In general, boxers are prohibited from hitting below the belt, holding, tripping, pushing, biting, or spitting. The boxer's shorts are raised so the opponent is not allowed to hit to the groin area with intent to cause pain or injury.

  39. 2089.

    Can you have too much oxygen in your body?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The result of breathing increased partial pressures of oxygen is hyperoxia, an excess of oxygen in body tissues. The body is affected in different ways depending on the type of exposure.

  40. 2090.

    Did Bruce Forsyth do The Price Is Right?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It returned to ITV, as Bruce's Price is Right, from 4 September 1995 to 16 December 2001 with Bruce Forsyth hosting for seven series, and again on the same channel from 8 May 2006 until 12 January 2007, this time hosted by Joe Pasquale. Two one-off specials aired as part of ITV's Gameshow Marathon in September 2005 and April 2007.

  41. 2091.

    Does Henry's Hard Soda have alcohol in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hard soda, also referred to as flavored beer, is a type of alcoholic beverage and craft beer that is manufactured in the style of a soft drink. It has gained recent prominence in the United States after the success of the Not Your Father's Root Beer brand manufactured by Small Town Brewery.

  42. 2092.

    Does Ohio State football sing after every game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Instituted by Coach Tressel in 2001, at the conclusion of all home games the coaches, players and cheerleaders gather in the south end zone next to the marching band to sing the university's alma mater, Carmen Ohio, to the student section.

  43. 2093.

    Is it legal to open carry in North Carolina?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Open carry is also legal throughout North Carolina. In the town of Chapel Hill, open carry is restricted to guns of a certain minimum size, under the theory that small, concealable handguns are more often associated with criminal activity.

  44. 2094.

    Is the Ampulla of Vater part of the pancreas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ampulla of Vater, also known as the hepatopancreatic ampulla or the hepatopancreatic duct, is formed by the union of the pancreatic duct and the common bile duct. The ampulla is specifically located at the major duodenal papilla.

  45. 2095.

    Are the base angles of an isosceles triangle equal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The two equal sides are called the legs and the third side is called the base of the triangle. The other dimensions of the triangle, such as its height, area, and perimeter, can be calculated by simple formulas from the lengths of the legs and base.

  46. 2096.

    Are high-rise and high-waisted jeans the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A high-rise or high-waisted garment is one designed to sit high on, or above, the wearer's hips, usually at least 8 centimetres (3 inches) higher than the navel. In western cultures, high-rise jeans were especially common in the 1970s, in competition with low-rise pants.

  47. 2097.

    Are Old Navy and Gap owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It was founded in 1969 by Donald Fisher and Doris F. Fisher and is headquartered in San Francisco, California.

  48. 2098.

    Is Walmart and Sam's Club the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sam's West, Inc. (doing business as Sam's Club) is an American chain of membership-only retail warehouse clubs owned and operated by Walmart, founded in 1983 and named after Walmart founder Sam Walton.

  49. 2099.

    Is an international organization the product of the Bretton Woods Conference?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Bretton Woods Conference, formally known as the United Nations Monetary and Financial Conference, was the gathering of 730 delegates from all 44 Allied nations at the Mount Washington Hotel, situated in Bretton Woods, New Hampshire, United States, to regulate the international monetary and financial order after the conclusion of World War II.

  50. 2100.

    Can a commercial jet break the sound barrier?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although Concorde and the Tu-144 were the first aircraft to carry commercial passengers at supersonic speeds, they were not the first or only commercial airliners to break the sound barrier. On 21 August 1961, a Douglas DC-8 broke the sound barrier at Mach 1.012 or 1,240 km/h (776.2 mph) while in a controlled dive through 41,088 feet (12,510 m).

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.