Discussly

True or False Questions — page 204

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 204 of 234
  1. 10151.

    Is there a difference between 2-cycle and 2-stroke?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Two-stroke oil (also referred to as two-cycle oil, 2-cycle oil, 2T oil, 2-stroke oil or petroil) is a special type of motor oil intended for use in crankcase compression two-stroke engines.

  2. 10152.

    Is Canary Wharf on the Isle of Dogs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Isle of Dogs, locally referred to as the island, is a geographic area made up of Millwall, Cubitt Town, Canary Wharf and parts of Blackwall, Limehouse and Poplar. It is in the East End of London and is bounded on three sides (east, south and west) by one of the largest meanders in the River Thames.

  3. 10153.

    Is there an airport in Ras Al Khaimah?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Ras Al Khaimah International Airport (IATA: RKT, ICAO: OMRK) (alternatively Ra's al-Khaymah, Arabic: مطار رأس الخيمة الدولي‎) is located in the Persian Gulf sheikhdom of Ras al-Khaimah, United Arab Emirates 11 nautical miles (20 km; 13 mi) south of the town of the same name. The airport has two passenger terminal buildings as well as cargo, aircraft maintenance, and aviation training facilities.

  4. 10154.

    Is a fidelity bond the same as crime insurance?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While called bonds, these obligations to protect an employer from employee-dishonesty losses are really insurance policies. These insurance policies protect from losses of company monies, securities, and other property from employees who have a manifest intent to i) cause the company to sustain a loss and ii) obtain an improper financial benefit, either for themselves or another party.

  5. 10155.

    Is the movie Lady Bird about Lady Bird Johnson?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Lady Bird is a 2017 American coming-of-age comedy-drama film written and directed by Greta Gerwig and starring Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Stephen McKinley Henderson, and Lois Smith. Set in Sacramento, California, in 2002, it is a coming-of-age story of a high-school senior and her turbulent relationship with her mother.

  6. 10156.

    Is there a year 0 in the Gregorian calendar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Year zero does not exist in the Anno Domini system usually used to number years in the Gregorian calendar and in its predecessor, the Julian calendar. In this system, the year 1 BC is followed by AD 1.

  7. 10157.

    Can a king take a piece to get out of check?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A check is a condition in chess, shogi, and xiangqi that occurs when a player's king (or general in xiangqi) is under threat of capture on their opponent's next turn. A king so threatened is said to be in check.

  8. 10158.

    Is there such a thing as baby carrots?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A baby carrot is a carrot sold at a smaller size before reaching maturity. A baby-cut carrot is a small piece cut from a larger carrot; baby-cut carrots are often marketed as ``baby carrots'', leading to potential confusion

  9. 10159.

    Are Beijing and Shanghai in the same time zone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The time in China follows a single standard time offset of UTC+08:00 (eight hours ahead of Coordinated Universal Time), despite China spanning five geographical time zones. The official national standard time is called Beijing Time (Chinese: 北京时间) domestically and China Standard Time (CST) internationally.

  10. 10160.

    Is nitrous oxide still used in whipped cream?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A whipped cream charger (sometimes colloquially called a whippit, whippet, nossy, nang or charger) is a steel cylinder or cartridge filled with nitrous oxide (NO) that is used as a whipping agent in a whipped cream dispenser. The narrow end of a charger has a foil covering which is broken to release the gas.

  11. 10161.

    Is Eric Clapton in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Eric Patrick Clapton, CBE (born 30 March 1945), is an English rock and blues guitarist, singer, and songwriter. He is the only three-time inductee to the Rock and Roll Hall of Fame: once as a solo artist and separately as a member of the Yardbirds and of Cream.

  12. 10162.

    Is Puerto Rico a state of the U.S.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Puerto Rico (Spanish for ``Rich Port''), officially the Commonwealth of Puerto Rico (Spanish: Estado Libre Asociado de Puerto Rico, lit. ``Free Associated State of Puerto Rico'') and briefly called Porto Rico, is an unincorporated territory of the United States located in the northeast Caribbean Sea.

  13. 10163.

    Is the County Court Business Centre a real court?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The County Court Business Centre (CCBC) is a centre of the County Court of England and Wales created to deal with claims by the use of various electronic media. Unlike other County Court centres the CCBC does not physically hear cases.

  14. 10164.

    A very complicated Honda Accord commercial required 606 takes and was done without the use of any computer-generated images.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  15. 10165.

    Is there a thousand-dollar bill in circulation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Large denominations of United States currency greater than $100 were circulated by the United States Treasury until 1969. Since then, U.S.

  16. 10166.

    Are thread seal tape and Teflon tape the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thread seal tape (also known as PTFE tape or plumber's tape) is a polytetrafluoroethylene (PTFE) film tape commonly used in plumbing for sealing pipe threads. The tape is sold cut to specific widths and wound on a spool, making it easy to wind around pipe threads.

  17. 10167.

    Is the cochlea part of the vestibular system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The vestibular system, in most mammals, is the sensory system that provides the leading contribution to the sense of balance and spatial orientation for the purpose of coordinating movement with balance. Together with the cochlea, a part of the auditory system, it constitutes the labyrinth of the inner ear in most mammals.

  18. 10168.

    Is there a word in the English language that does not have a vowel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are very few lexical words (that is, not counting interjections) without vowel letters. The longest such lexical word is tsktsks, pronounced /ˌtɪskˈtɪsks/.

  19. 10169.

    Is A Wrinkle in Time a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A Wrinkle in Time is a science fantasy novel written by American writer Madeleine L'Engle, first published in 1962. The book won the Newbery Medal, Sequoyah Book Award, and Lewis Carroll Shelf Award, and was runner-up for the Hans Christian Andersen Award.

  20. 10170.

    Do ex-presidents fly on Air Force One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    When President Bush came to the end of his second term in 2009, a VC-25 was used to transport him to Texas. For this purpose the aircraft call sign was Special Air Mission 28000, as the aircraft did not carry the current President of the United States.

  21. 10171.

    Can you get turf toe on other toes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Turf toe is named from the injury being associated with playing sports on rigid surfaces such as artificial turf and is a fairly common injury among professional American football players. Often, the injury occurs when someone or something falls on the back of the calf while that leg's knee and tips of the toes are touching the ground.

  22. 10172.

    Is a Nissan Pathfinder a full-size SUV?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Nissan Pathfinder is a mid-size SUV manufactured by Nissan since 1986, derived from Nissan's compact pickup truck platform. The Pathfinder is positioned in size between the Murano and Armada or Patrol, but in price between the Xterra and Murano.

  23. 10173.

    Is a pub the same as a bar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A drinking establishment is a business whose primary function is the serving of alcoholic beverages for consumption on the premises. Some establishments may also serve food, or have entertainment, but their main purpose is to serve alcoholic beverages.

  24. 10174.

    Is the National Guard part of the Coast Guard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Coast Guard operates approximately 201 fixed and rotary wing aircraft from 24 Coast Guard Air Stations throughout the contiguous United States, Alaska, Hawaii, and Puerto Rico. Most of these air stations are tenant activities at civilian airports, several of which are former Air Force Bases and Naval Air Stations, although several are also independent military facilities.

  25. 10175.

    Has the Data Protection Act 1998 been superseded?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It was superseded by the Data Protection Act 2018 (DPA 2018) on 23 May 2018. The DPA 2018 supplements the EU General Data Protection Regulation (GDPR), which came into effect on 25 May 2018.

  26. 10176.

    Is naturalization the same as becoming a citizen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are two primary sources of citizenship: birthright citizenship, in which a person is presumed to be a citizen if he or she was born within the territorial limits of the United States, or--providing certain other requirements are met--born abroad to a U.S. citizen parent, and naturalization, a process in which an immigrant applies for citizenship and is accepted.

  27. 10177.

    Have the Houston Texans ever won a playoff game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Houston Texans joined the league at the 2002 NFL season, playing at the newly founded Reliant Stadium. With their opening game victory over the Dallas Cowboys that season, the team became the first expansion team to win its opening game since the Minnesota Vikings beat the Chicago Bears in 1961.

  28. 10178.

    Is a Green Beret the same as Special Forces?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Army Special Forces, colloquially known as the Green Berets due to their distinctive service headgear, are a special operations force tasked with five primary missions: unconventional warfare (the original and most important mission of Special Forces), foreign internal defense, special reconnaissance, direct action, and counter-terrorism. The first two emphasize language, cultura

  29. 10179.

    Is it possible for hair to change color?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hair color is the pigmentation of hair follicles due to two types of melanin: eumelanin and pheomelanin. Generally, if more eumelanin is present, the color of the hair is darker; if less eumelanin is present, the hair is lighter.

  30. 10180.

    Is there an animal that can breathe air and water?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Many ancient fish had lung-like organs, and a few, such as the lungfish, still do. Some of these ancient ``lunged'' fish were the ancestors of tetrapods.

  31. 10181.

    Is the $50 bill still in circulation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States fifty-dollar bill ($50) is a denomination of United States currency. The 18th U.S.

  32. 10182.

    Is it legal to wear boxers in public?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In general, exposure of the head, upper chest, and limbs is legal, and considered socially acceptable except among certain religious communities.

  33. 10183.

    Do you get paid while on administrative leave?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Administrative leave is a temporary leave from a job assignment, with pay and benefits intact. Generally, the term is reserved for employees of non-business institutions such as schools, police, and hospitals.

  34. 10184.

    Is there an In-N-Out Burger in Maryland?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In-N-Out Burger is an American regional chain of fast food restaurants with locations primarily in the American Southwest and Pacific coast. It was founded in Baldwin Park, California in 1948 by Harry Snyder and Esther Snyder.

  35. 10185.

    Is Doctor Sleep a sequel to The Shining?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor Sleep is a 2013 horror novel by American writer Stephen King and the sequel to his 1977 novel The Shining. King stated that it is ``a return to balls-to-the-wall, keep-the-lights-on horror''.

  36. 10186.

    Is there still a royal family in Spain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The House of Bourbon-Anjou (or simply House of Bourbon-Spain) is the current Spanish Royal Family. It consists of the present king, the queen consort, their children and the king's parents.

  37. 10187.

    Diplomacy can be defined as the art and practice of conducting negotiations between representatives of groups or nations.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  38. 10188.

    Do periods in the periodic table have similar properties?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A period in the periodic table is one of the horizontal rows, all of those elements have the same number of electron shells. Going across a period, each element has one more proton and is less metallic than its predecessor.

  39. 10189.

    Is Percy Jackson in The Lost Hero book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    They defeat Enceladus at Mount Diablo and rescue Piper's father, who was being held captive. Jason, Piper and Leo, with the Hunters of Artemis, travel to the Wolf House and defeats the forces of Gaea, saving Hera.

  40. 10190.

    Is 47 Meters Down based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    47 Meters Down is a British-American 2017 survival horror film directed by Johannes Roberts, written by Roberts and Ernest Riera, and starring Claire Holt and Mandy Moore. The plot follows two sisters who go on holiday in Mexico, and are invited to cage dive and see sharks up close.

  41. 10191.

    Can I turn right on a red light in Quebec?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Through most of Canada, a driver may turn right at a red light after coming to a complete stop unless a sign indicates otherwise. In the province of Quebec, turning right on a red was illegal until a pilot study carried out in 2003 showed that the right turn on red manoeuvre did not result in significantly more accidents.

  42. 10192.

    Is the sweat gland part of the endocrine system?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The endocrine system is the collection of glands of an organism that secrete hormones directly into the circulatory system to be carried towards distant target organs. The phenomenon of biochemical processes' serving to regulate distant tissues by means of secretions directly into the circulatory system is called endocrine signaling.

  43. 10193.

    Did Michael Jackson start the This Is It tour?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    This Is It was a planned residency show of 50 concerts by Michael Jackson at the O2 Arena in London, scheduled to run from July 2009 to March 2010. The shows were to be Jackson's first major series of concerts since the HIStory World Tour finished in 1997.

  44. 10194.

    Has anyone ever won the Medal of Honor more than once?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    To date, the maximum number of Medals of Honor earned by any service member has been two. The last living individual to be awarded two Medals of Honor was John J.

  45. 10195.

    Is the hippocampus part of the brainstem?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The hippocampus (named after its resemblance to the seahorse, from the Greek ἱππόκαμπος, ``seahorse'' from ἵππος hippos, ``horse'' and κάμπος kampos, ``sea monster'') is a major component of the brains of humans and other vertebrates. Humans and other mammals have two hippocampi, one in each side of the brain.

  46. 10196.

    Is the periodic time dependent on the mass of the bob and the amplitude of swing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A pendulum is a weight suspended from a pivot so that it can swing freely. When a pendulum is displaced sideways from its resting, equilibrium position, it is subject to a restoring force due to gravity that will accelerate it back toward the equilibrium position.

  47. 10197.

    Is it true that Ethiopia has 13 months?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Like the Coptic calendar, the Ethiopic calendar has 12 months of 30 days plus 5 or 6 epagomenal days, which comprise a thirteenth month. The Ethiopian months begin on the same days as those of the Coptic calendar, but their names are in Ge'ez.

  48. 10198.

    Is Royal Holloway classed as a London university?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Royal Holloway, University of London (RHUL), formally incorporated as Royal Holloway and Bedford New College, is a public research university and a constituent college of the federal University of London. It has three faculties, 20 academic departments and c.

  49. 10199.

    Was the "I Have a Dream" speech televised?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Because King's speech was broadcast to a large radio and television audience, there was controversy about its copyright status. If the performance of the speech constituted ``general publication'', it would have entered the public domain due to King's failure to register the speech with the Register of Copyrights.

  50. 10200.

    Can you die from doing the Cinnamon Challenge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The risks can be worse, even fatal. In the first three months of 2012, American poison control centers had received over a hundred phone calls as a result of the cinnamon challenge.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.