Discussly

True or False Questions — page 202

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 202 of 234
  1. 10051.

    Is it safe to eat raw rhubarb stalks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although rhubarb is a vegetable, it is often put to the same culinary uses as fruits. The leaf stalks can be used raw, when they have a crisp texture (similar to celery, although it is in a different family), but are most commonly cooked with sugar and used in pies, crumbles and other desserts.

  2. 10052.

    Is it mandatory to sign up for Selective Service?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Selective Service System is an independent agency of the United States government that maintains information on those potentially subject to military conscription. Virtually all male U.S.

  3. 10053.

    Is there a Chinatown in St. Louis, MO?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Chinatown in St. Louis, Missouri, was a Chinatown near Downtown St.

  4. 10054.

    Are the Paralympic Games the same as the Special Olympics World Games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Paralympic Games are organized in parallel with the Olympic Games, while the IOC-recognized Special Olympics World Games include athletes with intellectual disabilities, and the Deaflympics include deaf athletes.

  5. 10055.

    Was the Virginia the first ever ironclad warship?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An ironclad is a steam-propelled warship protected by iron or steel armor plates used in the early part of the second half of the 19th century. The ironclad was developed as a result of the vulnerability of wooden warships to explosive or incendiary shells.

  6. 10056.

    Has a T. rex skull ever been found?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During the summer of 1990, a group of workers from the Black Hills Institute, located in Hill City, searched for fossils at the Cheyenne River Indian Reservation in western South Dakota near the city of Faith. By the end of the summer, the group had discovered Edmontosaurus bones and was ready to leave.

  7. 10057.

    Is there such a thing as a 4D shape?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    When dimensional locations are given as ordered lists of numbers such as (t,x,y,z) they are called vectors or n-tuples. It is only when such locations are linked together into more complicated shapes that the full richness and geometric complexity of 4D and higher spaces emerges.

  8. 10058.

    Is the movie Remember Me a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Remember Me is a 2010 American romantic coming-of-age drama film directed by Allen Coulter, and screenplay by Will Fetters. It stars Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin and Pierce Brosnan.

  9. 10059.

    Do brown recluse spiders live in the woods?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Brown recluse spiders build asymmetrical (irregular) webs that frequently include a shelter consisting of disorderly thread. They frequently build their webs in woodpiles and sheds, closets, garages, plenum spaces, cellars, and other places that are dry and generally undisturbed.

  10. 10060.

    Does cast iron work on an induction cooktop?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Induction compatible cookware for an induction cooking surface can nearly always be used on other stoves. Some cookware or packaging is marked with symbols to indicate compatibility with induction, gas, or electric heat.

  11. 10061.

    Do all odd-numbered highways go north and south?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The route numbers and locations are coordinated by the American Association of State Highway and Transportation Officials (AASHTO). The only federal involvement in AASHTO is a nonvoting seat for the United States Department of Transportation.

  12. 10062.

    Is House of Cards based on the British series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    House of Cards was ranked 84th in the British Film Institute list of the 100 Greatest British Television Programmes in 2000. In 2013, the serial and the Dobbs novel were the basis for a US adaptation set in Washington, D.C., commissioned and released by Netflix.

  13. 10063.

    Is the Czech Republic part of the EU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Czech Republic; Czech: Česká republika ( listen)), also known by its short-form name, Czechia; Czech: Česko ( listen)), is a landlocked country in Central Europe bordered by Germany to the west, Austria to the south, Slovakia to the east and Poland to the northeast. The Czech Republic covers an area of 78,866 square kilometres (30,450 sq mi) with a mostly temperate continental climate and ocea

  14. 10064.

    Is A Quiet Place based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A Quiet Place is a 2018 American science fiction horror thriller film directed by John Krasinski, who stars with Emily Blunt, his real-life wife. The film is produced by Michael Bay's company, Platinum Dunes, which is also run by Andrew Form and Bradley Fuller.

  15. 10065.

    Was Princess Diana born into the royal family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Diana was born into the Spencer family, a family of British nobility with royal ancestry and was the youngest daughter of John Spencer, Viscount Althorp, and Frances Roche. She grew up in Park House, situated on the Sandringham estate, and was educated in England and Switzerland.

  16. 10066.

    Is Lethal Weapon based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Recent UCLA graduate Shane Black wrote the screenplay in mid-1985. Black stated that his intention was to do an ``urban western'' inspired by Dirty Harry where a violent character ``reviled for what he did, what he is capable of, the things he believed in'' is eventually recruited for being the one that could solve the problem.

  17. 10067.

    Is I-93 in Boston a toll road?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Between the northern end of I-293 in Hooksett and the beginning of I-89 in Bow, I-93 also carries the northern end of the Everett Turnpike. There is one toll booth along this section, at Exit 11 in Hooksett; toll for passenger cars is $1 (50¢ at the ramp toll booth).

  18. 10068.

    In the TV series Happy Days, Richie kissed Fonzies girlfriend.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  19. 10069.

    Can you play Xbox 360 on an Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox One gaming console has received updates from Microsoft since its launch in 2013 that enable it to play select games from its two predecessor consoles, Xbox and Xbox 360. On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software.

  20. 10070.

    Is pain experienced in a missing body part or paralyzed area?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Phantom pain sensations are described as perceptions that an individual experiences relating to a limb or an organ that is not physically part of the body. Limb loss is a result of either removal by amputation or congenital limb deficiency.

  21. 10071.

    Can an organism be in more than one trophic level?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Food webs largely define ecosystems, and the trophic levels define the position of organisms within the webs. But these trophic levels are not always simple integers, because organisms often feed at more than one trophic level.

  22. 10072.

    Can I use Gibraltar pounds in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Notes issued are either backed by Bank of England notes at a rate of one pound to one pound sterling, or can be backed by securities issued by the Government of Gibraltar. Although Gibraltar notes are denominated in ``pounds sterling'', they are not legal tender anywhere in the United Kingdom.

  23. 10073.

    Could bacteriophages be used to combat bacterial diseases?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Phage therapy or viral phage therapy is the therapeutic use of bacteriophages to treat pathogenic bacterial infections. Phage therapy has many potential applications in human medicine as well as dentistry, veterinary science, and agriculture.

  24. 10074.

    Is Trelane a member of the Q Continuum?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Trelane, who first appeared in the original Star Trek episode ``The Squire of Gothos'', is revealed to be a member of the Q Continuum. He taps into the power of the continuum and uses this ability to tamper with time and reality, resulting in the intersection of three different parallel universes which are also referred to as time ``tracks.'' Track A is a universe in which Beverly Crusher's husban

  25. 10075.

    Is there a train station in Atlantic City?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Atlantic City Rail Terminal is Atlantic City, New Jersey's train station. It is the easternmost stop on the Atlantic City Line to and from Philadelphia.

  26. 10076.

    In 2002 Eva Longoria married French basketball player Tony Parker.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  27. 10077.

    Does a tin can and string really work?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sound waves are created as the air vibrates in response to a person's speech or other sounds. A second person's ear collects these sound waves and converts them into nerve impulses which their brain interprets as sound.

  28. 10078.

    Is Rhode Island the smallest state in America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rhode Island), officially the State of Rhode Island and Providence Plantations, is a state in the New England region of the United States. It is the smallest state in area, the seventh least populous, and is the second most densely populated.

  29. 10079.

    Does Deadpool have a kid in the comics?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As part of Marvel's Marvel NOW! initiative a new Deadpool ongoing series was launched, written by Brian Posehn and Gerry Duggan and illustrated by Tony Moore.

  30. 10080.

    Is a checksum the same as a hash?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Checksum functions are related to hash functions, fingerprints, randomization functions, and cryptographic hash functions. However, each of those concepts has different applications and therefore different design goals.

  31. 10081.

    Is the University of Houston the same as University of Houston–Downtown?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The University of Houston--Downtown (UHD) is a four-year state university and one of four distinct institutions in the University of Houston System. Its campus spans 40 acres (16 ha) in Downtown Houston, with a satellite location in northwestern Harris County.

  32. 10082.

    Can you serve alcohol at 17 in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    People must be at least 21 years of age to legally consume alcoholic beverages in Texas with certain exceptions, as in any other state in the United States. However, employment at a company serving alcoholic beverages can be entered into at age 18 but the person cannot actually serve the alcohol.

  33. 10083.

    Is talc and talcum powder the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Talc or talcum is a clay mineral composed of hydrated magnesium silicate with the chemical formula HMg(SiO) or MgSiO(OH). In loose form, it is (in ratio with or without corn starch) one of the most widely used substances known as baby powder.

  34. 10084.

    Are red pandas part of the raccoon family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The red panda is the only living species of the genus Ailurus and the family Ailuridae. It has been previously placed in the raccoon and bear families, but the results of phylogenetic analysis provide strong support for its taxonomic classification in its own family, Ailuridae, which is part of the superfamily Musteloidea, along with the weasel, raccoon and skunk families.

  35. 10085.

    Does the dad die in Train to Busan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A blocked track at East Daegu train station forces the survivors to stop and search for another train. In the process, Seok-woo, Seong-kyeong, Su-an, and the homeless man are separated from Yong-guk and Jin-hee.

  36. 10086.

    Is there such a thing as an EU passport?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The European Union itself does not issue ordinary passports, but ordinary passport booklets issued by its 28 member states share a common format. This common format features a coloured cover (for which burgundy is recommended but not compulsory: all countries except Croatia follow this recommendation) emblazoned--in the official language(s) of the issuing country (and sometimes its translation int

  37. 10087.

    Do Ross and Rachel stay together at the end?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Phoebe and Ross arrive at the airport as Rachel boards the plane again. Ross tells her he loves her, but she is unable to deal with his confession and gets on the plane anyway.

  38. 10088.

    The ancient city of Susa was conquered by Alexander the Great.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  39. 10089.

    Does a car have to have a bumper?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In most jurisdictions, bumpers are legally required on all vehicles. Regulations for automobile bumpers have been implemented for two reasons -- to allow the car to sustain a low-speed impact without damage to the vehicle's safety systems, and to protect pedestrians from injury.

  40. 10090.

    Costa Rica is south of Nicaragua, true or false?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Costa Rica; Spanish:; ``Rich Coast''), officially the Republic of Costa Rica (Spanish: República de Costa Rica), is a country in Central America, bordered by Nicaragua to the north, Panama to the southeast, the Pacific Ocean to the west, the Caribbean Sea to the east, and Ecuador to the south of Cocos Island. It has a population of around 4.9 million, in a land area of 51,060 square kilometers (19

  41. 10091.

    Can you have a skunk as a pet in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Canadian pet skunks must be purchased from a USDA-certified breeder in the United States. An import permit is required from the Canadian Food Inspection Agency to bring the skunk into the country.

  42. 10092.

    Is an embassy and a consulate the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A diplomatic mission or foreign mission is a group of people from one state or an organisation present in another state to represent the sending state/organisation officially in the receiving state. In practice, a diplomatic mission usually denotes the resident mission, namely the embassy, which is the main office of a country's diplomatic representatives to another country, usually but not necess

  43. 10093.

    Can you cross the Atlantic in a helicopter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Between 31 May and 1 June 1967, two HH-3Es of the United States Air Force made the first nonstop flight across the Atlantic Ocean by helicopter. Departing from New York in the early hours, the two helicopters arrived at the 1967 Paris Air Show at Le Bourget after a 30 hr 46 min flight.

  44. 10094.

    Was She's the Man based on Twelfth Night?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 2006 film She's the Man modernises the story as a contemporary teenage comedy (as 10 Things I Hate About You did with The Taming of the Shrew). It is set in a prep school named Illyria and incorporates the names of the play's major characters.

  45. 10095.

    Is Avatar Aang in The Legend of Korra?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the sequel series' first season, Avatar Aang's spirit occasionally serves as the spiritual advisor to seventeen-year-old Korra (much like the previous Avatar incarnation, Roku, did for Aang). Initially, Aang is only able to give Korra glimpses of his memory concerning Yakone in relation to her confrontations with his two sons, Amon and Tarrlok, the products of Yakone's Bloodbending vendetta on

  46. 10096.

    Did they really play music as the Titanic sank?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After the Titanic hit an iceberg and began to sink, Hartley and his fellow band members started playing music to help keep the passengers calm as the crew loaded the lifeboats. Many of the survivors said that Hartley and the band continued to play until the very end.

  47. 10097.

    Four can be half of five.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 10098.

    Is there a part two of I Am Number Four?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2011, screenwriter Noxon told Collider.com that plans for an imminent sequel were shelved due to the disappointing performance of the first installment at the box office.

  49. 10099.

    If a function is not one-to-one, does it have an inverse?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Not all functions have inverse functions. In order for a function f: X → Y to have an inverse, it must have the property that for every y in Y there must be one, and only one x in X so that f(x) = y.

  50. 10100.

    Is the Pentagon the largest office building in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Pentagon is the world's largest office building, with about 6,500,000 sq ft (600,000 m), of which 3,700,000 sq ft (340,000 m) are used as offices. Approximately 23,000 military and civilian employees and about 3,000 non-defense support personnel work in the Pentagon.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.