Discussly

True or False Questions — page 181

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 181 of 234
  1. 9001.

    Is there a toll for the Coronado Bridge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Originally, the toll was $0.60 in each direction. Several years later, this was changed to a $1.00 toll collected for traffic going westbound to Coronado only.

  2. 9002.

    Is evaporated filled milk the same as evaporated milk?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Filled milk is any milk, cream, or skim milk that has been reconstituted with fats, usually vegetable oils, from sources other than dairy cows. Pure evaporated filled milk is generally considered unsuitable for drinking because of its particular flavor, but is equivalent to unadulterated evaporated milk for baking and cooking purposes.

  3. 9003.

    Are pinto beans and brown beans the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While soup beans are traditionally pinto beans (called brown beans in the mountain region), other types of beans are also used.

  4. 9004.

    Are news release and press release the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A press release, news release, media release, press statement or video release is a written or recorded communication directed at members of the news media for the purpose of announcing something ostensibly newsworthy. Typically, they are mailed, faxed, or e-mailed to assignment editors and journalists at newspapers, magazines, radio stations, online media, television stations or television networ

  5. 9005.

    Was the movie Deliverance based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Deliverance is a 1972 American thriller film produced and directed by John Boorman, and starring Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty and Ronny Cox, with the latter two making their feature film debuts. The film is based on the 1970 novel of the same name by American author James Dickey, who has a small role in the film as the Sheriff.

  6. 9006.

    Do all high schools have a senior project?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In an effort to be clear, it is restated that the culminating project is not required by all schools. Again, parents and guardians would have to check with the student's school official website for graduation requirements.

  7. 9007.

    Can I turn right on a red light in the USA?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Right turns on red are permitted in many regions of North America. While Western states have allowed it for more than 50 years; eastern states amended their traffic laws to allow it in the 1970s as a fuel-saving measure in response to motor fuel shortages in 1973.

  8. 9008.

    Does King Kong die in the original movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Shackled in chains, Kong is taken to New York City and presented to a Broadway theatre audience as ``Kong, the Eighth Wonder of the World''. Ann and Jack are brought on stage to join him, surrounded by a group of press photographers.

  9. 9009.

    Can you see Saturn from the surface of Titan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Titan is the only moon in the solar system to have a thick atmosphere. Images from the Huygens probe show that the Titanean sky is a light tangerine color.

  10. 9010.

    Is Father's Day celebrated in the Netherlands?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the Netherlands, Father's Day (Vaderdag) is celebrated on the third Sunday of June and is not a public holiday. Traditionally, as on Mother's Day, fathers get breakfast in bed made by their children and families gather together and have dinner, usually at the grandparents' house.

  11. 9011.

    Are there any words that don't have a U after Q?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In English, the letter Q is usually followed by the letter U, but there are some exceptions. The majority of these are anglicised from Arabic, Chinese, Hebrew, Inuktitut, or other languages which do not use the English alphabet, with Q representing a sound not found in English.

  12. 9012.

    Are Elongated Man and Plastic Man the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Elongated Man's powers also greatly augment his durability. He is largely able to withstand corrosives, punctures and concussions without sustaining injury.

  13. 9013.

    Is it legal to drop a baby off at a fire station?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Safe-haven laws (also known in some states as ``Baby Moses laws'', in reference to the religious scripture) are statutes in the United States that decriminalize the leaving of unharmed infants with statutorily designated private persons so that the child becomes a ward of the state. ``Safe-haven'' laws typically let parents remain nameless to the court, often using a numbered bracelet system as th

  14. 9014.

    Is the Cash for Clunkers program still active?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The program officially started on July 1, 2009, processing of claims began July 24, and the program ended on August 24, 2009, as the appropriated funds were exhausted. The deadline for dealers to submit applications was August 25.

  15. 9015.

    Can you be retried on a hung jury?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, the result is a mistrial, and the case may be retried (United States v. Perez, 1824).

  16. 9016.

    Is there a tube station at Wembley Stadium?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Wembley Park is a London Underground station in Wembley Park, north west London. The station is served by the Underground's Metropolitan and Jubilee Lines and is in Travelcard Zone 4.

  17. 9017.

    Are you allowed to carry a knife in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The carrying of knives in public is forbidden or restricted by law in many countries. Exceptions may be made for hunting knives, pocket knives, and knives used for work-related purposes (chef's knives, etc.), depending upon the laws of a given jurisdiction.

  18. 9018.

    In the movie Armageddon, the character played by Ben Affleck takes the place of Harry S. Stamper, portrayed by Bruce Willis and detonates the bomb that splits the asteroid in two.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  19. 9019.

    Can a dog die from a centipede bite?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Naturalist Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre reported that his dog died from a centipede bite during travels in Mauritius.

  20. 9020.

    Can I go to Montenegro with a Schengen visa?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nationals of any country may visit Montenegro without a visa for up to 30 days if they hold a passport with visas issued by Ireland, a Schengen Area member state, the United Kingdom or the United States or if they are permanent residents of those countries. Residents of the United Arab Emirates do not require a visa for up to 10 days, if they hold a return ticket and proof of accommodation.

  21. 9021.

    Is the Bronx Zoo the largest zoo in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Bronx Zoo is a zoo located within Bronx Park in the Bronx, a borough of New York City. It is the largest metropolitan zoo in the United States and among the largest in the world.

  22. 9022.

    Do they use salt on the roads in South Dakota?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term Salt Belt refers to states, in the United States, in which large quantities of salt are applied to roads during the winter season to control snow and ice. States in the salt belt include Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island,

  23. 9023.

    Has Oregon State won a national championship in baseball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Oregon State Beavers baseball team represents Oregon State University in NCAA Division I college baseball. The team participates in the Pac-12 Conference.

  24. 9024.

    Is Bar Keepers Friend the same as Comet?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    According to the 2015 material safety data sheet, the ingredients are feldspar, linear sodium dodecyl benzene sulfonate (DDBSA), and oxalic acid. Unlike more abrasive cleaning powders such as Comet and Ajax, Bar Keepers Friend uses oxalic acid as its primary active ingredient.

  25. 9025.

    Can you use tin foil to blind bake?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Blind baking can be accomplished by different methods. In one technique, the pie crust is lined with aluminium foil or parchment paper, then filled with pastry- or pie weights (sometimes called ``baking beans'') to ensure the crust retains its shape while baking.

  26. 9026.

    Is Mike's Hard Lemonade a wine cooler?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mike's Hard Lemonade Co. is a flavored malt beverage supplier based in Chicago, IL.

  27. 9027.

    Does the bride have to wear a white dress?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A wedding dress or wedding gown is the clothing worn by a bride during a wedding ceremony. Color, style and ceremonial importance of the gown can depend on the religion and culture of the wedding participants.

  28. 9028.

    Did Newt die in the Death Cure book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Denver, Thomas sees Newt, who has succumbed to the Flare. Newt begs Thomas to end his suffering and kill him.

  29. 9029.

    Can you kill on the first move with a pawn in chess?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Unlike the other pieces, pawns cannot move backwards. Normally a pawn moves by advancing a single square, but the first time a pawn moves, it has the option of advancing two squares.

  30. 9030.

    Is red beans and rice a main dish?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Red beans and rice is one of the few New Orleans style dishes to be commonly served both in people's homes and in restaurants. Many neighborhood restaurants continue to offer it as a Monday lunch special, usually with a side order of either smoked sausage or a pork chop.

  31. 9031.

    Do alligators drown their prey and eat them later?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although the alligator has a heavy body and a slow metabolism, it is capable of short bursts of speed, especially in very short lunges. Alligators' main prey are smaller animals they can kill and eat with a single bite.

  32. 9032.

    Has there ever been a tsunami in England?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tsunamis affecting the British Isles are extremely uncommon, and there have only been two confirmed cases in recorded history. Meteotsunamis are somewhat more common, especially on the southern coasts of England around the English and Bristol Channels.

  33. 9033.

    Does the Colorado River make it to the ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Reduction in flow caused by dams, diversions, water for thermoelectric power stations, and evaporation losses from reservoirs -- the latter of which consumes more than 15 percent of the river's natural runoff -- has had severe ecological consequences in the Colorado River Delta and the Gulf of California. Historically, the delta with its large freshwater outflow and extensive salt marshes provided

  34. 9034.

    Is there a sequel after Batman v Superman?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Batman v Superman: Dawn of Justice premiered at the Auditorio Nacional in Mexico City on March 19, 2016, and was released in the United States on March 25, 2016 in 2D, Real D 3D, IMAX 3D, IMAX, 4DX, premium large formats, and 70 mm prints by Warner Bros. Pictures.

  35. 9035.

    Is an Ace 2 3 4 5 a straight?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A straight flush is a poker hand containing five cards of sequential rank, all of the same suit, such as Q♥ J♥ 10♥ 9♥ 8♥ (a ``queen-high straight flush''). It ranks below five of a kind and above four of a kind.

  36. 9036.

    Can you have a handgun in your car in Texas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Gov. Perry also signed H.B.

  37. 9037.

    Can a US citizen hold a foreign title?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Title of Nobility Clause is a provision in Article I, Section 9, Clause 8 of the United States Constitution, that prohibits the federal government from granting titles of nobility, and restricts members of the government from receiving gifts, emoluments, offices or titles from foreign states without the consent of the United States Congress. Also known as the Emoluments Clause, it was designed

  38. 9038.

    Are VW, Audi, and Porsche the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Volkswagen AG), known internationally as the Volkswagen Group, is a German multinational automotive manufacturing company headquartered in Wolfsburg, Lower Saxony, Germany and indirectly majority owned by the Austrian Porsche-Piech family. It designs, manufactures and distributes passenger and commercial vehicles, motorcycles, engines, and turbomachinery and offers related services including finan

  39. 9039.

    Dolores Jane Umbridge is the Defence Against the Dark Arts teacher in Harry Potter and the Goblet of Fire.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  40. 9040.

    Is Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides a prequel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is a 2011 American fantasy swashbuckler film, the fourth installment in the Pirates of the Caribbean film series and the sequel to At World's End (2007). It is the first film in the series not to be directed by Gore Verbinski, being replaced by Rob Marshall.

  41. 9041.

    Did they change Laurie in That '70s Show?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kelly played Laurie Forman, the older sister of Eric Forman, on That '70s Show. She abruptly left the show midway through the third season, and her character was written out of the show to ``attend beauty school''.

  42. 9042.

    Is there a Darth Vader gargoyle on the National Cathedral?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Darth Vader grotesque is a limestone grotesque by Jay Hall Carpenter. It is located at the Washington National Cathedral, Northwest, Washington, D.C., United States.

  43. 9043.

    Is there a national curriculum in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The United States notably does not have one; the establishment of a national curriculum was explicitly banned in 1965, in the Elementary and Secondary Education Act. This act provided federal funding for primary and secondary education ('Title I funding') as part of President Lyndon B.

  44. 9044.

    Is there a border between Ireland and Northern Ireland?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Republic of Ireland--United Kingdom border, also known as the Irish border, runs for 499 km (310 mi) from Lough Foyle in the north of Ireland to Carlingford Lough in the northeast, separating the Republic of Ireland from Northern Ireland.

  45. 9045.

    Is the prefrontal cortex part of the frontal lobe?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In mammalian brain anatomy, the prefrontal cortex (PFC) is the cerebral cortex which covers the front part of the frontal lobe. The PFC contains the Brodmann areas BA8, BA9, BA10, BA11, BA12, BA13, BA14, BA24, BA25, BA32, BA44, BA45, BA46, and BA47.

  46. 9046.

    Is Donald Driver in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On July 22, 2017, Driver was inducted into the Green Bay Packers Hall of Fame

  47. 9047.

    Is the routing number the same as the transit number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An ABA routing transit number (ABA RTN) is a nine-digit code, used in the United States, which appears on the bottom of negotiable instruments such as checks to identify the financial institution on which it was drawn. The ABA RTN was originally designed to facilitate the sorting, bundling, and shipment of paper checks back to the drawer's (check writer's) account.

  48. 9048.

    Can you eat the stick in Fun Dip?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fun Dip is similar to fellow Wonka product Pixy Stix, but sold in small pouches, rather than paper or plastic straws. When called Lik-M-Aid, it consisted of 4 packets of flavored and colored sugar.

  49. 9049.

    Was there a cure for syphilis in 1827?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 1905, Schaudinn and Hoffmann discovered Treponema pallidum in tissue of patients with syphilis. One year later, the first effective test for syphilis, the Wassermann test, was developed.

  50. 9050.

    Is it possible to be pregnant with twins by two different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Superfecundation is the fertilization of two or more ova from the same cycle by sperm from separate acts of sexual intercourse, which can lead to twin babies from two separate biological fathers. The term superfecundation is derived from fecund, meaning the ability to produce offspring.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.