Discussly

True or False Questions — page 180

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 180 of 234
  1. 8951.

    Is tissue composed of one type of cell?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In biology, tissue is a cellular organizational level between cells and a complete organ. A tissue is an ensemble of similar cells and their extracellular matrix from the same origin that together carry out a specific function.

  2. 8952.

    Is the Marshall Islands part of the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Marshall Islands, officially the Republic of the Marshall Islands (Marshallese: Aolepān Aorōkin M̧ajeļ), is an island country located near the equator in the Pacific Ocean, slightly west of the International Date Line. Geographically, the country is part of the larger island group of Micronesia.

  3. 8953.

    Does aortic valve stenosis cause low blood pressure?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since the stenosed aortic valve may limit the heart's output, people with aortic stenosis are at risk of syncope and dangerously low blood pressure should they use any of a number of medications for cardiovascular diseases that often coexist with aortic stenosis. Examples include nitroglycerin, nitrates, ACE inhibitors, terazosin (Hytrin), and hydralazine.

  4. 8954.

    Is the Beach Waterpark part of Kings Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In late 2009, the Mason City Council decided to put a measure on its 2010 ballot that would mandate a 3-percent ticket tax and a 5-percent parking tax at both Kings Island and The Beach waterpark. Council member Tony Bradburn argued that it was necessary for the city to help pay for infrastructure improvements, as well as cover police and fire expenses.

  5. 8955.

    Has any player won the World Cup twice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A total of 445 players have been in the winning team in the World Cup. Brazil's Pelé is the only one to have won three times, while another 20 have won twice.

  6. 8956.

    Is there such a thing as a bladder transplant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2006, the first publication of experimental transplantation of bioengineered bladders appeared in The Lancet. The trial involved seven people with spina bifida between the ages of four and nineteen who had been followed for up to five years after surgery to determine long-term effects.

  7. 8957.

    Is it possible for someone to die of laughter?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Death from laughter is a rare form of death, usually resulting from cardiac arrest or asphyxiation, caused by a fit of laughter. Instances of death by laughter have been recorded from the times of ancient Greece to the modern day.

  8. 8958.

    Was Maude a spin-off of All in the Family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The show was billed as the first spin-off of All in the Family, on which Beatrice Arthur had made two appearances in the character of Maude, Edith Bunker's cousin. Like All in the Family, Maude was a sitcom with topical storylines created by producer Norman Lear.

  9. 8959.

    Is Amazon Prime Video part of Amazon Prime?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Amazon Video is an Internet video on demand service that is developed, owned, and operated by Amazon.com. It offers television shows and films for rent or purchase and Prime Video, a selection of Amazon Studios original content and licensed acquisitions included in the Amazon's Prime subscription.

  10. 8960.

    Is a drop kick still legal in the NFL?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1934, the ball was made more pointed at the ends. The creation of the pointed football is generally credited to Shorty Ray, at the time a college football official and later the NFL's head of officiating.

  11. 8961.

    Is the prime minister a member of the House of Commons?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Although it does not formally elect the prime minister, the position of the parties in the House of Commons is of overriding importance. By convention, the prime minister is answerable to, and must maintain the support of, the House of Commons.

  12. 8962.

    Was Looking for Mr. Goodbar based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Roseann Quinn (November 17, 1944 -- January 2, 1973) was an American schoolteacher in New York City who was stabbed to death in 1973. Her murder inspired Judith Rossner's best-selling 1975 novel Looking for Mr.

  13. 8963.

    Does a catcher get an assist on a strikeout?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    If a pitcher records a strikeout where the third strike is caught by the catcher, the pitcher is not credited with an assist. However, if the batter becomes a baserunner on a dropped third strike and the pitcher is involved in recording a putout by fielding the ball and either tagging the runner out or throwing to first base for the out, the pitcher is credited with an assist just as any other fie

  14. 8964.

    Is the average the same as the median?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The median is a commonly used measure of the properties of a data set in statistics and probability theory. The basic advantage of the median in describing data compared to the mean (often simply described as the ``average'') is that it is not skewed so much by extremely large or small values, and so it may give a better idea of a ``typical'' value.

  15. 8965.

    Ecuador uses the Mexican Peso as its currency.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  16. 8966.

    Do 1 ball and 1 Lucky Star win EuroMillions?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    EuroMillions is a transnational lottery requiring 7 correct numbers to win the jackpot . It was launched on 7 February 2004 by France's Française des Jeux, Spain's Loterías y Apuestas del Estado and the United Kingdom's Camelot.

  17. 8967.

    Is Night of the Living Dead a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Romero drew inspiration from Richard Matheson's I Am Legend (1954), a horror novel about a plague that ravages a futuristic Los Angeles. The infected in I Am Legend become vampire-like creatures and prey on the uninfected.

  18. 8968.

    Canadian actor Alan Thicke portrayed the character of Coach Graham Lubbock, in the ABC television series Growing Pains.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  19. 8969.

    Can you hold a Draw Four in UNO?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An offensive strategy would be holding on to Wild and Wild Draw Four cards because they can be played near the end of the hand in order to go out (when it's harder to play a matching card). However, a defensive strategy would advise getting rid of such cards early, because they have a high point value.

  20. 8970.

    Did Julia Roberts' daughter play in Mother's Day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2014, Roberts narrated ``Women in Hollywood'', an episode of season 2 of Makers: Women Who Make America. Roberts appears in Givenchy's spring/summer 2015 campaign.

  21. 8971.

    Is Turkey a part of the European Union?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Relations between the European Union (EU) and Turkey were established in 1959 and the institutional framework is shaped formally since 1963 Ankara Agreement. Turkey is one of the EU's main partners in the Middle East and both are members of the European Union--Turkey Customs Union.

  22. 8972.

    Does any movie have a 100 on Rotten Tomatoes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On the film review aggregation website Rotten Tomatoes, films that have exclusively positive reviews and have been reviewed by at least five critics have a 100% approval rating. Many of these films, particularly those with a high number of positive reviews, have achieved wide critical acclaim and are often considered among the best.

  23. 8973.

    Romanian belongs to the Romance language family, shared with French, Spanish, Portuguese and Italian.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  24. 8974.

    Can the Supreme Court overturn a previous ruling?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a list of decisions of the Supreme Court of the United States that have been explicitly overruled, in part or in whole, by a subsequent decision of the Court. It does not include decisions that have been abrogated by subsequent constitutional amendment or by subsequent amending statutes.

  25. 8975.

    Do peace bonds show up on criminal record checks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A peace bond can be issued by a criminal court judge or a Justice of the Peace. A peace bond is usually issued when the Crown Prosecutor is convinced that a strong case does not exist against the accused.

  26. 8976.

    Is The Bridges of Madison County a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Bridges of Madison County is a 1992 best-selling novel by Robert James Waller that tells the story of a married but lonely Italian-American woman (war bride) living on a 1960s Madison County, Iowa, farm. While her husband and children are away at the State Fair, she engages in an affair with a National Geographic photographer from Bellingham, Washington, who is visiting Madison County to creat

  27. 8977.

    Did My Name Is Earl finish his list?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    I had always had an ending to Earl and I'm sorry I didn't get the chance to see it happen. You've got a show about a guy with a list so not seeing him finish it is a bummer.

  28. 8978.

    Do they still make games for PS Vita?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Despite Sony's focus on the PS4 and mobile for the future, the Vita still continues to receive substantial third party company game support in the way of Japanese-style role-playing games and visual novels and Western-style indie video games. Minecraft in particular was successful for the platform, with it selling over 1.2 million physical copies in Japan alone as of September 2017.

  29. 8979.

    Indian Railways formed an SPV to execute the Mumbai-Ahmedabad bullet train project.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An MoU was signed by the governments of India and Japan on 12 December 2015. The Ministry of Railways, based on the recommendtion of the NITI Aayog, announced that Shinkansen technology would be adopted for the line, with technology transfer to support the Make in India programme.

  30. 8980.

    Is everyone with a PhD called a doctor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor is an academic title that originates from the Latin word of the same spelling and meaning. The word is originally an agentive noun of the Latin verb docēre 'to teach'.

  31. 8981.

    Can a juvenile be executed in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Capital punishment for juveniles in the United States existed until March 1, 2005, when the U.S. Supreme Court banned it in Roper v.

  32. 8982.

    Is the normal force on a body always equal to its weight?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In a simple case such as an object resting upon a table, the normal force on the object is equal but in opposite direction to the gravitational force applied on the object (or the weight of the object), that is, N = m g (\displaystyle N=mg) , where m is mass, and g is the gravitational field strength. The normal force here represents the force applied by the table against the object that prevents

  33. 8983.

    Is Russell Brand singing in Get Him to the Greek?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kim Garner, the senior vice president of marketing and artist development at Universal Republic Records, said that Brand and Universal Pictures ``felt very strongly about doing something like this as opposed to a traditional soundtrack,'' and that they ``wanted to release it like we would an actual rock band's album.''

  34. 8984.

    Is there a right way to put on toilet paper?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Toilet paper when used with a toilet roll holder with a horizontal axle parallel to the floor and also parallel to the wall has two possible orientations: the toilet paper may hang over (in front of) or under (behind) the roll; if perpendicular to the wall, the two orientations are right-left or near-away. The choice is largely a matter of personal preference, dictated by habit.

  35. 8985.

    A cutoff meander can become an oxbow lake.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An oxbow lake is a U shaped body of water that forms when a wide meander from the main stem of a river is cut off, creating a free-standing body of water. This landform is so named for its distinctive curved shape, resembling the bow pin of an oxbow.

  36. 8986.

    Is the Natural Bridge in Aruba still there?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Aruba Natural Bridge was a tourist attraction in Aruba that was formed naturally out of coral limestone. It collapsed on September 2, 2005.

  37. 8987.

    Early in his career William Powell starred in silent films.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  38. 8988.

    Is it impossible for a girl to be colorblind?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The most common cause of color blindness is an inherited problem in the development of one or more of the three sets of color sensing cones in the eye. Males are more likely to be color blind than females, as the genes responsible for the most common forms of color blindness are on the X chromosome.

  39. 8989.

    Did Michael and Pam date on The Office?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the series pilot, Michael is overtly rude to Pam and at one point fakes her firing, leaving her in tears. He often makes suggestive if harmless remarks about her beauty and general appearance, and at one point lies to the camera that they used to date (inspiring a horrified ``WHAT???'' from Pam when an interviewer relays the message to her).

  40. 8990.

    Is the state of Texas bigger than Germany?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Texas is the second-largest U.S. state, after Alaska, with an area of 268,820 square miles (696,200 km).

  41. 8991.

    Are lamb ribs the same as rack of lamb?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A rack of lamb or carré d'agneau (though this may also refer to other cuts) is a cut of lamb cut perpendicularly to the spine, and including 16 ribs or chops. At retail, it is usually sold 'single' (sawn longitudinally and including the 8 ribs on one side only), but may also be sold as a ``double rack of lamb'', with the ribs on both sides.

  42. 8992.

    Is the International Journal of Nursing Studies peer reviewed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The International Journal of Nursing Studies is a monthly peer-reviewed nursing journal published by Elsevier. It covers the delivery of care in the fields of nursing and midwifery.

  43. 8993.

    Does a preface come before a table of contents?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A table of contents usually includes the titles or descriptions of the first-level headers, such as chapter titles in longer works, and often includes second-level or section titles (A-heads) within the chapters as well, and occasionally even third-level titles (subsections or B-heads). The depth of detail in tables of contents depends on the length of the work, with longer works having less.

  44. 8994.

    Did Michael Jackson write The Way You Make Me Feel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``The Way You Make Me Feel'' is a song by American recording artist Michael Jackson. It was released by Epic Records on November 9, 1987 as the third single from his seventh studio album, Bad (1987).

  45. 8995.

    Is an orca whale part of the dolphin family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The killer whale or orca (Orcinus orca) is a toothed whale belonging to the oceanic dolphin family, of which it is the largest member. Killer whales have a diverse diet, although individual populations often specialize in particular types of prey.

  46. 8996.

    Is taro root the same as elephant ears?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Colocasia esculenta is thought to be native to Southern India and Southeast Asia, but is widely naturalised. It is a perennial, tropical plant primarily grown as a root vegetable for its edible starchy corm, and as a leaf vegetable.

  47. 8997.

    When she was younger Eva Longoria wanted to become a professional model, but she was rejected because of her height.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 8998.

    Are the Navy SEALs part of the Navy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Navy's Sea, Air and Land Teams, commonly abbreviated as the Navy SEALs, are the U.S. Navy's primary special operations force and a component of the Naval Special Warfare Command.

  49. 8999.

    The vapor produced by e-cigarettes is actually water.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  50. 9000.

    Is Harry Potter World in Islands of Adventure?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Wizarding World of Harry Potter is a themed area spanning two theme parks--Islands of Adventure and Universal Studios Florida--at the Universal Orlando Resort in Orlando, Florida. The area is themed to the Harry Potter media franchise, adapting elements from the film series and novels by J.K.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.