Discussly

True or False Questions — page 177

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 177 of 234
  1. 8801.

    Are the Smoky Mountains and the Appalachian Mountains the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Great Smoky Mountains are a mountain range rising along the Tennessee--North Carolina border in the southeastern United States. They are a subrange of the Appalachian Mountains, and form part of the Blue Ridge Physiographic Province.

  2. 8802.

    Don Cheto is the host of the radio station "East Los FM" in GTA V.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  3. 8803.

    Do you need a permit to open carry in NC?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Open carry is also legal throughout North Carolina. In the town of Chapel Hill, open carry is restricted to guns of a certain minimum size, under the theory that small, concealable handguns are more often associated with criminal activity.

  4. 8804.

    Has anyone ever attacked on the last day of the Tour de France?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1979, Joop Zoetemelk was 3:07 behind Bernard Hinault before the final stage. Zoetemelk attacked on the last stage, hoping to win enough time to claim the victory.

  5. 8805.

    Were all four Ghostbusters in the new movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A third Ghostbusters film had been in various stages of development following the release of Ghostbusters II in 1989. As a result of original cast member Bill Murray's refusal to commit to the project and the death of fellow cast member Harold Ramis in 2014, Sony decided to reboot the series.

  6. 8806.

    Is 1-844 toll-free in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States of America, Canada, and other countries participating in the North American Numbering Plan, a toll-free telephone number has one of the area codes 800, 833, 844, 855, 866, 877, and 888.

  7. 8807.

    Can a young person die of natural causes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A death by natural causes, as recorded by coroners and on death certificates and associated documents, is the end result of an illness or an internal malfunction of the body not directly caused by external forces, typically due to old age. This is especially true when an elderly person has several different conditions or diseases, but where it appears that none of them alone or together may clearl

  8. 8808.

    Is Carnage Park based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Keating described Carnage Park as being a nod to films by Sam Peckinpah and Peter Watkins that were made in the 1970s, and he built the film around that concept.

  9. 8809.

    Do they have Guitar Hero for Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Guitar Hero Live is a 2015 music video game that's developed by FreeStyleGames and published by Activision. It is the first title in the Guitar Hero series since it went on hiatus after 2011, and the first game in the series available for 8th generation video game consoles (PlayStation 4, Wii U, and Xbox One).

  10. 8810.

    Are all Xbox 360 controllers compatible with PC?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox 360 controller is the primary controller for the Microsoft Xbox 360 video game console that was introduced at E3 2005. The Xbox 360 controller comes in both wired and wireless versions.

  11. 8811.

    Kodak was once the largest supplier of photographic film.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kodak was founded by George Eastman and Henry A. Strong on September 4, 1888.

  12. 8812.

    Does the NYC subway go to Staten Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    SIR operates 24 hours a day, seven days a week with modified R44 New York City Subway cars, and is run by the New York City Transit Authority, an agency of the Metropolitan Transportation Authority and operator of the New York City Subway. However, there is no direct rail link between the SIR and the subway system.

  13. 8813.

    Are there different types of red blood cells?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Red blood cells may be given as part of a blood transfusion. Blood may be donated from another person, or stored by the recipient at an earlier date.

  14. 8814.

    Does New York City have a rat problem?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 2014, the television channel Animal Planet named New York City the ``Worst Rat City in the World'', and rodentologist Bobby Corrigan called New York City the ``USA's No. 1 Pestropolis.'' Studies indicate that compared to other cities within the United States, the city is particularly well-suited for rats, taking into account such variables as human population patterns, public sanitation practic

  15. 8815.

    Eva Longoria stated in an interview that she grew up as an ugly duckling.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  16. 8816.

    Can you be offside from a corner kick?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is no offside offence if a player receives the ball directly from a goal kick, a corner kick, a throw-in, or a dropped ball. It is also not an offence if the ball was last deliberately played by an opponent (except for a deliberate save).

  17. 8817.

    Are Apsara and Nataraj owned by the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Hindustan Pencils Pvt. Ltd.

  18. 8818.

    Is the Arch in St. Louis a national park?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Gateway Arch National Park, formerly known as the Jefferson National Expansion Memorial until 2018, is an American national park located in St. Louis, Missouri, near the starting point of the Lewis and Clark Expedition.

  19. 8819.

    Is I-94 a toll road in Michigan?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The first segment of what later became I-94 within the state, the Willow Run Expressway, was built near Ypsilanti and Belleville in 1941, with an easterly extension to Detroit in 1945. This expressway was initially numbered M-112.

  20. 8820.

    Is Son of Beast still at Kings Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Son of Beast is also known for two major, non-fatal accidents. In 2006, damage to the track caused one of the trains to stop abruptly.

  21. 8821.

    Do they still have drive-in movies in America?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first drive-in was opened in 1933 in New Jersey. In 2017 there exist about 330 operating drive-in theaters in the United States, down from a peak of about 4,000 in the late 1950's.

  22. 8822.

    Is there such a thing as number blindness?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Dyscalculia /ˌdɪskælˈkjuːliə/ is difficulty in learning or comprehending arithmetic, such as difficulty in understanding numbers, learning how to manipulate numbers, and learning facts in mathematics. It is generally seen as the mathematical equivalent to dyslexia.

  23. 8823.

    Did Michael Irvin play in The Longest Yard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Burt Reynolds, who played Sandler's role in the original, co-stars as Nate Scarborough, the inmates' coach. Chris Rock plays Crewe's friend, known as Caretaker.

  24. 8824.

    Is the Federal Court the same as the Supreme Court?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The federal courts are composed of three levels of courts. The Supreme Court of the United States is the court of last resort.

  25. 8825.

    Does North Korea have a seat at the UN?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Republic of Korea (commonly known as South Korea) and the Democratic People's Republic of Korea (commonly known as North Korea) were simultaneously admitted to the United Nations (UN) in 1991. On 8 August 1991, the UN Security Council passed United Nations Security Council Resolution 702, recommending both states to the UN General Assembly for membership.

  26. 8826.

    Is there an airport on Martha's Vineyard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Martha's Vineyard Airport (IATA: MVY, ICAO: KMVY, FAA LID: MVY) is a public airport located in the middle of the island of Martha's Vineyard, three miles (5 km) south of the central business district of Vineyard Haven, in Dukes County, Massachusetts, United States. This airport is owned by Dukes County and lies on the border between the towns of West Tisbury and Edgartown.

  27. 8827.

    Can an NBA coach play in a game?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A player-coach is a member of team who simultaneously holds both playing and coaching duties. The term can be used to refer to both players who serve as head coaches or as assistant coaches.

  28. 8828.

    Can light reactions take place in the dark?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The first ideas about light being used in photosynthesis were proposed by Colin Flannery in 1779 who recognized it was sunlight falling on plants that was required, although Joseph Priestley had noted the production of oxygen without the association with light in 1772. Cornelis Van Niel proposed in 1931 that photosynthesis is a case of general mechanism where a photon of light is used to photo dec

  29. 8829.

    Can you score on a two-point conversion interception?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In American college, professional, and Canadian football (as well as, for a significant period of time, the Arena Football League, where missed extra points are rebounded back into the field of play), a conversion attempt where the defense gains possession of the ball can be returned by the defense to the other end zone to give the defensive team two points. The team that scored the touchdown then

  30. 8830.

    Are the basal ganglia part of the brainstem?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The basal ganglia (or basal nuclei) is a group of subcortical nuclei, of varied origin, in the brains of vertebrates including humans, which are situated at the base of the forebrain. There are some differences in the basal ganglia of primates.

  31. 8831.

    Is a bill the same as an invoice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An invoice, bill or tab is a commercial document issued by a seller to a buyer, relating to a sale transaction and indicating the products, quantities, and agreed prices for products or services the seller had provided the buyer.

  32. 8832.

    Do all Nintendo DS systems use the same games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Nintendo DSi, however, has a region lock for the DSiWare downloadable games, as well as DSi-specific cartridges. It still runs normal DS games of any region, however.

  33. 8833.

    Are there any tolls on I-75?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Turnpike collects tolls in the portion of I-75 known as Alligator Alley, the Sunshine Skyway Bridge, the Pinellas Bayway System and the Beachline East (State Road 528) -- all FDOT-owned roads and bridges. It also provides toll collection services for the Garcon Point and Mid-Bay Bridges in Florida's Panhandle as well as the Lee Roy Selmon Expressway in Tampa.

  34. 8834.

    Is the Palace of Versailles open to the public?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Palace of Versailles is owned by the French state. Its formal title is the Public Establishment of the Palace, Museum and National Estate of Versailles Since 1995, it has been run as a Public Establishment, with an independent administration and management supervised by the French Ministry of Culture.

  35. 8835.

    Is La Rambla the same as Las Ramblas?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    La Rambla can be considered a series of shorter streets, each differently named, hence the plural form Les Rambles (the original Catalan form; in Spanish it is Las Ramblas). The street is successively called:

  36. 8836.

    In The Vampire Diaries, do Damon and Elena ever get together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Damon Salvatore is a fictional character in The Vampire Diaries novel series. He is portrayed by Ian Somerhalder in the television series.

  37. 8837.

    Does France have a 35-hour work week?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The 35-hour working week is a measure adopted first in France, in February 2000, under Prime Minister Lionel Jospin's Plural Left government. It was pushed by Minister of Labour Martine Aubry.

  38. 8838.

    Do they have penalties in the World Cup final?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    This is a list of all penalty shoot-outs that have occurred in the Finals tournament of the FIFA World Cup. Penalty shoot-outs were introduced as tie-breakers in the 1978 World Cup but did not occur before 1982.

  39. 8839.

    Is the cat part of the Chinese zodiac?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Cat is the fourth animal symbol in the 12-year cycle of the Vietnamese zodiac and Gurung zodiac, taking place of the Rabbit in the Chinese zodiac. As such, the traits associated with the Rabbit are attributed to the cat.

  40. 8840.

    Is a taxpayer number the same as a tax ID?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A Taxpayer Identification Number (TIN) is an identifying number used for tax purposes in the United States. It is also known as a Tax Identification Number or Federal Taxpayer Identification Number.

  41. 8841.

    Langston Hughes wrote poetry, plays, and novels.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  42. 8842.

    Are there ending credits for The Incredibles 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The soundtrack album was released on June 15, 2018. In addition to the film's score, it includes the vocalized theme songs for Mr.

  43. 8843.

    Is there an official release date for The Last Airbender 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Shyamalan or Paramount/Nickelodeon did not immediately confirm the ``go-ahead'' or whether the plug will be pulled on the trilogy. While filming The Last Airbender, Shyamalan mapped out a rough draft for a second film that is ``darker'' and includes Azula, portrayed by Summer Bishil, as the main antagonist.

  44. 8844.

    Do you have to be from America to be on America's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The show attracts a variety of participants, from across the United States and abroad, to take part and who possess some form of talents, with acts ranging from singing, dancing, comedy, magic, stunts, variety, and other genres. Each participant who auditions attempts to secure a place in the live episodes of a season by impressing a panel of judges - the current line-up consists of Cowell, Howie

  45. 8845.

    Is it legal to pass on the shoulder of the road?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Normally, driving in the shoulder lane is forbidden, but in the case of traffic blockage in some jurisdictions, use of the shoulder may be allowed for the purpose of reaching an exit if the exit is within 200 feet (61 m).

  46. 8846.

    Is a lamp a source of infrared radiation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Incandescent light bulbs use a tungsten filament heated to high temperature to produce visible light and, necessarily, even more infrared radiation. Round bulbs, often tinted red to reduce visible light, provide infrared radiant heat suitable for warming of people or animals, but the power density available is low.

  47. 8847.

    Was there a robot in the original Lost in Space?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Class B-9-M-3 General Utility Non-Theorizing Environmental Control Robot, known simply as Robot, is a fictional character in the television series Lost in Space. His full designation was only occasionally mentioned on the show.

  48. 8848.

    Does the Ford Flex come in all-wheel drive?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A direct-injected twin-turbocharged EcoBoost engine is available for the 2010 model. The EcoBoost produces 355 hp (265 kW) and 350 lb⋅ft (470 N⋅m) of torque.

  49. 8849.

    Is the University of Pittsburgh a state school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The University of Pittsburgh (commonly referred to as Pitt) is a state-related research university located in Pittsburgh, Pennsylvania. In 1787 after the American Revolutionary War, it was founded on the edge of the American frontier as the Pittsburgh Academy.

  50. 8850.

    Is the iPad 5th generation an iPad Air?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The iPad (officially fifth-generation iPad) is a 9.7-inch tablet computer designed, developed, and marketed by Apple Inc. After its announcement on March 21, 2017, conflicting naming conventions spawned a number of different names, including seventh-generation iPad or iPad 2017.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.