Discussly

True or False Questions — page 176

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 176 of 234
  1. 8751.

    There are only two remaining species of elephants in the world.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  2. 8752.

    Are the Cayman Islands part of the Greater Antilles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Greater Antilles is a grouping of the larger islands in the Caribbean Sea: Cuba, Hispaniola (containing Haiti and the Dominican Republic), Puerto Rico, Jamaica, and the Cayman Islands.

  3. 8753.

    Is the cystic duct the same as the common bile duct?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The common bile duct, sometimes abbreviated CBD, is a duct in the gastrointestinal tract of organisms that have a gall bladder. It is formed by the union of the common hepatic duct and the cystic duct (from the gall bladder).

  4. 8754.

    Was Mara Jade in Return of the Jedi?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mara Jade Skywalker is a fictional character in Star Wars Legends books, comic books, and computer games. She is the wife of Luke Skywalker and mother of Ben Skywalker.

  5. 8755.

    Are Cash Money and Money Mart the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    National Money Mart Company, commonly known as Money Mart, is a Canadian financial services company that provides payday loans, cheque cashing, tax preparation and money transfer services to the underbanked. It was founded in Edmonton, Alberta in 1982, and by 2010 it had 412 stores across Canada with an additional 53 franchised stores.

  6. 8756.

    Is the movie A League of Their Own true?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A League of Their Own is a 1992 American sports comedy-drama film that tells a fictionalized account of the real-life All-American Girls Professional Baseball League (AAGPBL). Directed by Penny Marshall, the film stars Geena Davis, Tom Hanks, Madonna, Rosie O'Donnell, and Lori Petty.

  7. 8757.

    Can you play Slay the Spire on Mac?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Slay the Spire is a roguelike video game with deck-building card game mechanics. The game is being developed by MegaCrit.

  8. 8758.

    Does the Truth in Lending Act regulate interest rates and the terms of loans?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    TILA also gives consumers the right to cancel certain credit transactions that involve a lien on a consumer's principal dwelling, regulates certain credit card practices, and provides a means for fair and timely resolution of credit billing disputes. With the exception of certain high-cost mortgage loans, TILA does not regulate the charges that may be imposed for consumer credit.

  9. 8759.

    Does a Quarter Pounder weigh a quarter pound?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Quarter Pounder is a hamburger sold by international fast food chain McDonald's, so named for containing a patty with a precooked weight of a quarter of a pound (113.4 g). It was first introduced in 1971.

  10. 8760.

    Is Interstate 70 in Kansas a toll road?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In Topeka, I-70 intersects a child route, I-470, twice. The second time it is intersected, the Kansas Turnpike merges, making I-70 into a toll road.

  11. 8761.

    Did Family Guy do a tribute to Adam West?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The fate of the character is currently unknown following the real Adam West's death on June 9, 2017. Following his death, MacFarlane said, ``Family Guy has lost its mayor.

  12. 8762.

    Does anaerobic respiration have an electron transport chain?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Anaerobic respiration is respiration using electron acceptors other than molecular oxygen (O). Although oxygen is not used as the final electron acceptor, the process still uses a respiratory electron transport chain called physolmere; it is respiration without oxygen.

  13. 8763.

    Does winning the FA Cup qualify you for the Champions League?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Winners receive the FA Cup trophy, of which there have been two designs and five actual cups; the latest is a 2014 replica of the second design, introduced in 1911. Winners also qualify for the Europa League and a place in the FA Community Shield match.

  14. 8764.

    Was Ethiopia a member of the League of Nations?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The League's greatest extent was from 28 September 1934 (when Ecuador joined) to 23 February 1935 (when Paraguay withdrew) with 58 members. At this time, only Costa Rica (22 January 1925), Brazil (14 June 1926), Japan (27 March 1933) and Germany (19 September 1933) had withdrawn and only Egypt was left to join (on 26 May 1937).

  15. 8765.

    During the 1990s Barbies waist was widened.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  16. 8766.

    Gianni Versace was murdered in 1997.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  17. 8767.

    Can all amino acids be converted to glucose?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A glucogenic amino acid is an amino acid that can be converted into glucose through gluconeogenesis. This is in contrast to the ketogenic amino acids, which are converted into ketone bodies.

  18. 8768.

    Are any planets involved in the formation of an actual planetary nebula?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The term ``planetary nebula'' is arguably a misnomer, since this phenomenon is not associated with observations of actual planets, and perhaps was derived from the planet-like round shape of these nebulae as observed by astronomers through early telescopes. The term may have originated in the 1780s with the English astronomer William Herschel who described these nebulae as resembling planets; howe

  19. 8769.

    Is it possible for a woman to have twins with two different fathers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Heteropaternal superfecundation is common in animals such as cats and dogs. Stray dogs can produce litters in which every puppy has a different sire.

  20. 8770.

    Was Josh Duhamel in all the Transformers movies?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Duhamel has ventured into film, appearing as one of the main protagonists in four of the Transformers films, most recently in the fifth entry, Transformers: The Last Knight (2017). He has also appeared in When in Rome (2010), Life as We Know It (2010), New Year's Eve (2011), Safe Haven (2013), and You're Not You (2014).

  21. 8771.

    Is white spirits the same as mineral spirits?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    White spirit (UK) or mineral spirits (US, Canada), also known as mineral turpentine, turpentine substitute, petroleum spirits, solvent naphtha (petroleum), Varsol, Stoddard solvent, or, generically, ``paint thinner'', is a petroleum-derived clear liquid used as a common organic solvent in painting.

  22. 8772.

    Neiman-Marcus charged a shopper $250 for its cookie recipe, instead of $2.50. As revenge for refusing to reverse the charge, she now provides the recipe for free and asks others to pass it along.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  23. 8773.

    Do Jenny and Nate ever date in Gossip Girl?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rufus eventually agrees to Jenny being home-schooled after seeing how committed and good at her job she is. At work, Jenny befriends Agnes Andrews (Willa Holland), a model who convinces her to start her own fashion line.

  24. 8774.

    Is there such a thing as elevation sickness?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Altitude sickness, the mildest form being acute mountain sickness (AMS), is the negative health effect of high altitude, caused by rapid exposure to low amounts of oxygen at high elevation. Symptoms may include headache, vomiting, feeling tired, trouble sleeping, and dizziness.

  25. 8775.

    Has anyone won all four Grand Slam tournaments in one year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In terms of the current four majors, the first to win all four in a single year was Don Budge, who completed the feat in 1938. To date, 17 players have completed a Grand Slam, though only six in the most prestigious singles titles.

  26. 8776.

    Was Baltimore ever the capital of the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Baltimore played a key part in events leading to and including the American Revolution. City leaders such as Jonathan Plowman Jr.

  27. 8777.

    Hannah means grace and charm.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  28. 8778.

    Is Mount Fuji the tallest mountain in the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Mount Fuji (富士山, Fujisan, IPA: (ɸɯꜜdʑisaɴ) ( listen)), located on Honshū, is the highest mountain in Japan at 3,776.24 m (12,389 ft), 2nd-highest peak of an island (volcanic) in Asia, and 7th-highest peak of an island in the world. It is an active stratovolcano that last erupted in 1707--1708.

  29. 8779.

    Is there a difference between doves and pigeons?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The distinction between ``doves'' and ``pigeons'' is not consistent. In modern everyday speech, as opposed to scientific usage or formal usage, ``dove'' frequently indicates a pigeon that is white or nearly white.

  30. 8780.

    Does Teresa die in The Death Cure book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the note, Paige reveals the location of the Immunes whom the Right Arm ``sold'' to gain access to WICKED, and gives directions to a ``safe place'' where Thomas should take them all. Thomas and his friends re-enter the Maze and find the captured Immunes.

  31. 8781.

    Are there two versions of Léon: The Professional?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There is also an extended version of the film, referred to as ``international version,'' ``version longue,'' or ``version intégrale''. Containing 25 minutes of additional footage, it is sometimes called the ``Director's Cut'' but Besson refers to the original version as the Director's Cut and the new version as ``The Long Version''.

  32. 8782.

    Does a will have to be a legal document?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A will or testament is a legal document by which a person, the testator, expresses their wishes as to how their property is to be distributed at death, and names one or more persons, the executor, to manage the estate until its final distribution. For the devolution of property not disposed of by will, see inheritance and intestacy.

  33. 8783.

    Does Anna have a baby in Fifty Shades Freed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Two years later, Ana and Christian have a son named Theodore Raymond Grey, nicknamed Teddy, and Ana is six months pregnant with their second child, a daughter whom they decide to name Phoebe. Elliot and Kate have married and have a two-month-old daughter named Ava.

  34. 8784.

    Does tonic water still have quinine in it?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Tonic water (or Indian tonic water) is a carbonated soft drink in which quinine is dissolved. Originally used as a prophylactic against malaria, tonic water usually now has a significantly lower quinine content and is consumed for its distinctive bitter flavor.

  35. 8785.

    Noh is a form of Chinese theatre.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  36. 8786.

    Did Olivia from Law & Order have a baby?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    At the conclusion of the season 15 finale, Benson becomes the court-appointed custodial guardian of Noah Porter, an orphaned baby. The appointment is for a trial period of one year, with the option to apply for legal adoption at the end of that period.

  37. 8787.

    Is the Neolithic Revolution the same as the Agricultural Revolution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Neolithic Revolution, Neolithic Demographic Transition, Agricultural Revolution, or First Agricultural Revolution, was the wide-scale transition of many human cultures during the Neolithic period from a lifestyle of hunting and gathering to one of agriculture and settlement, making an increasingly larger population possible. These settled communities permitted humans to observe and experiment

  38. 8788.

    In The Office, do Pam and Jim get married?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pamela Morgan Halpert (née Beesly) is a fictional character on the U.S. television sitcom The Office, played by Jenna Fischer.

  39. 8789.

    Are queso fresco and queso blanco the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Queso blanco is traditionally made from cow's milk, whereas queso fresco may be made from a combination of cow's and goat's milk. Some versions of these cheeses, such as Oaxaca cheese, melt well when heated, but most only soften.

  40. 8790.

    Can a franchise be considered a small business?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Franchising is a way for small business owners to benefit from the economies of scale of the big corporation (franchiser). McDonald's and Subway are examples of a franchise.

  41. 8791.

    Do the losers keep the money on Tipping Point?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tipping Point is a British television game show which began airing on ITV on 2 July 2012, and is presented by Ben Shephard. Four contestants answer general knowledge questions to win counters which they use on a large coin pusher arcade-style machine.

  42. 8792.

    Is sweet rice the same as glutinous rice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Glutinous rice (Oryza sativa var. glutinosa; also called sticky rice, sweet rice or waxy rice) is a type of rice grown mainly in Southeast and East Asia and the eastern parts of South Asia, which has opaque grains, very low amylose content, and is especially sticky when cooked.

  43. 8793.

    Are there any Sam's Clubs in Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There were also Sam's Club locations in Canada, six located in Ontario, in which the last location closed in 2009.

  44. 8794.

    Can you go back to trial after a mistrial?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Mistrials are generally not covered by the double jeopardy clause. If a judge dismisses the case or concludes the trial without deciding the facts in the defendant's favor (for example, by dismissing the case on procedural grounds), the case is a mistrial and may normally be retried.

  45. 8795.

    Is Crater Lake the deepest lake in the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Crater Lake (Klamath: giiwas) is a caldera lake in south-central Oregon in the western United States. It is the main feature of Crater Lake National Park and is famous for its deep blue color and water clarity.

  46. 8796.

    Can I put a regular bulb in a 3-way lamp?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A 3-way lamp, also known as a tri-light, is a lamp that uses a 3-way light bulb to produce three levels of light in a low-medium-high configuration. A 3-way lamp requires a 3-way bulb and socket, and a 3-way switch.

  47. 8797.

    Is Port Vale the only team not named after a place?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Port Vale is one of the few English league clubs not to be named after a geographical location, their name being a reference to the valley of ports on the Trent and Mersey Canal. They were founder members of the Second Division in 1892 and of the Fourth Division in 1958.

  48. 8798.

    Have the Nashville Predators won the Stanley Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The club was founded in 1998 when the NHL granted an expansion franchise to Craig Leipold. After five seasons, the Predators qualified for their first Stanley Cup playoffs during the 2003--04 season.

  49. 8799.

    Are there more moves in Go than atoms in the universe?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Since each location on the board can be either empty, black, or white, there are a total of 3 possible board positions on a square board with length n; however only part of them are legal. Tromp and Farnebäck derived a recursive formula for legal positions L ( m , n ) (\displaystyle L(m,n)) of a rectangle board with length m and n.

  50. 8800.

    Has a non-league team ever won the FA Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Football League was founded in 1888, 16 years after the first FA Cup competition. Since the creation of The Football League, Tottenham Hotspur is the only non-league ``giant-killer'' to win the Cup, taking the 1901 FA Cup with a victory over reigning league runners-up Sheffield United: although at that time, there were only two divisions and 36 clubs in the Football League, and Spurs were cham

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.