Discussly

True or False Questions — page 163

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 163 of 234
  1. 8101.

    Did Will die on Days of Our Lives?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Will was written out of the show a month before its 50th anniversary, with the character being graphically murdered in the episode of October 9, 2015. This generated ``major'' fan backlash, and criticism in the soap press, as well as accusations that Days of Our Lives was pandering to anti-gay sentiment in its audience base.

  2. 8102.

    Do you need a permit to conceal carry in Nevada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Nevada is a ``shall issue'' state for concealed carry. The county sheriff shall issue a concealed firearms permit to applicants who qualify under state and federal law, who submit an application in accordance with the provisions of section NRS 202.3657.

  3. 8103.

    When a firewall filters traffic, the firewall drops the traffic.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Packet filters act by inspecting the ``packets'' which are transferred between computers on the Internet. If a packet does not match the packet filter's set of filtering rules, the packet filter will drop (silently discard) the packet or reject it (discard it, and send ``error responses'' to the source).

  4. 8104.

    Ralph Lauren came to prominence after designing the notable short sleeve mesh shirt with the Polo logo.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  5. 8105.

    Are Brooklyn and Queens part of Long Island?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Long Island is a densely populated island off the East Coast of the United States, beginning at New York Harbor just 0.35 miles (0.56 km) from Manhattan Island and extending eastward into the Atlantic Ocean. The island comprises four counties in the U.S.

  6. 8106.

    Is Tropic Thunder based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Stiller's idea for the film originated while playing a minor role in Empire of the Sun, and he later enlisted Theroux and Cohen to help complete the script. After the film was green-lit in 2006, filming took place in 2007 on the Hawaiian island of Kaua'i over thirteen weeks and was later deemed the largest film production in the island's history.

  7. 8107.

    Is Tooheys New the same as Tooheys Draught?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It can be found on tap at almost any bar in New South Wales. It was first brewed in 1931 and was marketed under the name Tooheys New Special.

  8. 8108.

    Is the 9/11 Memorial where the Twin Towers were?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The National September 11 Memorial & Museum is a memorial and museum in New York City commemorating the September 11, 2001 attacks, which killed 2,977 people, and the 1993 World Trade Center bombing, which killed six. The memorial is located at the World Trade Center site, the former location of the Twin Towers that were destroyed during the September 11 attacks.

  9. 8109.

    Do the Toronto Blue Jays play in a dome?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Rogers Centre, originally named SkyDome, is a multi-purpose stadium in Downtown Toronto, Ontario, Canada, situated just southwest of the CN Tower near the northern shore of Lake Ontario. Opened in 1989 on the former Railway Lands, it is home to the Toronto Blue Jays of Major League Baseball (MLB).

  10. 8110.

    Was the movie Remember the Titans a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Remember the Titans is a 2000 American biographical sports drama film produced by Jerry Bruckheimer and directed by Boaz Yakin. The screenplay, written by Gregory Allen Howard, is based on the true story of African-American coach Herman Boone, portrayed by Denzel Washington, and his attempt to integrate the T.C.

  11. 8111.

    Is it possible to have a triangle with two obtuse angles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An acute triangle is a triangle with all three angles acute (less than 90°). An obtuse triangle is one with one obtuse angle (greater than 90°) and two acute angles.

  12. 8112.

    Is a drag link the same as a tie rod?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``The drag link connects the pitman arm to the steering arm, or in some applications it connects to the tie rod assembly. Unlike a center link, the drag link does not connect to an idler arm, and has no inner tie rod ends attached to it.

  13. 8113.

    American artist and filmmaker Andy Warhol, a major figure in the Pop Art movement, is of Slovakian origin.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  14. 8114.

    Was there a sequel to the Golden Compass movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2011, Philip Pullman remarked at the British Humanist Association annual conference that due to the first film's disappointing sales in the United States, there would not be any sequels made.

  15. 8115.

    Can you get a disease from eating human flesh?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term kuru derives from the Fore word kuria or guria (``to shake''), due to the body tremors that are a classic symptom of the disease and kúru itself means ``trembling''. It is also known as the ``laughing sickness'' due to the pathologic bursts of laughter which are a symptom of the disease.

  16. 8116.

    Was the first Spider-Man movie made by Marvel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The first live-action film based on Spider-Man was the unauthorized short Spider-Man by Donald F. Glut in 1969.

  17. 8117.

    Is the Army Corps of Engineers part of the Army?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The United States Army Corps of Engineers (USACE) is a U.S. federal agency under the Department of Defense and a major Army command made up of some 37,000 civilian and military personnel, making it one of the world's largest public engineering, design, and construction management agencies.

  18. 8118.

    Galveston, Indiana was the site of a deadly tornado in 1900.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  19. 8119.

    Wolves are solitary animals, hence the term lone wolf.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  20. 8120.

    Does the crew die in The Perfect Storm?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There are no survivors; Linda reads the eulogy at the memorial, followed by her remembering Billy's voice soliloquising about what it means to be a swordboat captain.

  21. 8121.

    Is The Good Fight a sequel to The Good Wife?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Good Fight is an American legal and political drama web television series produced for CBS's streaming service CBS All Access. It is CBS All Access's first original scripted series.

  22. 8122.

    Is Days of Our Lives the longest running show?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The show was officially ``rebooted'' on September 26, 2011, in an effort to gain back its lapsed audience, appeal to long-term loyal fans, begin new stories, and boost ratings. Former fan favorite characters were reintroduced as part of the reboot.

  23. 8123.

    Is life, liberty, and the pursuit of happiness in the Constitution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    ``Life, Liberty and the pursuit of Happiness'' is a well-known phrase in the United States Declaration of Independence. The phrase gives three examples of the ``unalienable rights'' which the Declaration says have been given to all men by their Creator, and which governments are created to protect.

  24. 8124.

    Lassie and Benji are the same breed of dog.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  25. 8125.

    Is there a 5th season of The Blacklist?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The fifth season of the American crime thriller television series The Blacklist premiered on NBC on September 27, 2017, with a timeslot change from Thursday at 10:00 PM to Wednesday at 8:00 PM. The season was produced by Davis Entertainment, Universal Television and Sony Pictures Television, and the executive producers are Jon Bokenkamp, John Davis, John Eisendrath, John Fox, and Joe Carnahan.

  26. 8126.

    Charles Johnson was a pioneering United States aviator famous for piloting the first solo non-stop flight across the Atlantic Ocean in 1927.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  27. 8127.

    Did one of the Weasley twins die in real life?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    James Andrew Eric Phelps and Oliver Martyn John Phelps (born 25 February 1986) are identical twin British actors, best known for playing identical twins, Fred and George Weasley in the Harry Potter film series.

  28. 8128.

    Is the series Black Sails based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Black Sails is an American historical adventure television series set on New Providence Island and a prequel to Robert Louis Stevenson's novel Treasure Island. The series was created by Jonathan E.

  29. 8129.

    Is the first round of hockey best of 5?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Stanley Cup playoffs (French: Les séries éliminatoires de la Coupe Stanley) is an elimination tournament in the National Hockey League consisting of four rounds of best-of-seven series. Eight teams from each of the two conferences qualify for the playoffs based on regular season points totals.

  30. 8130.

    Is the altitude of a triangle the same as the height?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It is common to mark the altitude with the letter h (as in height), often subscripted with the name of the side the altitude is drawn to.

  31. 8131.

    Is Puerto Rico a protectorate of the US?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Puerto Rico (Spanish for ``Rich Port''), officially the Commonwealth of Puerto Rico (Spanish: Estado Libre Asociado de Puerto Rico, lit. ``Free Associated State of Puerto Rico'') and briefly called Porto Rico, is an unincorporated territory of the United States located in the northeast Caribbean Sea, approximately 1,000 miles (1,600 km) southeast of Miami, Florida.

  32. 8132.

    Do Jughead and Betty get together in the comics?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Archie Comics trademarked the term 'Bughead', the name created by fans of the relationship between Betty and Jughead in both comics and the CW Riverdale. Betty and Jughead are canon, romantically, so far only in the 'Riverdale' universe, though Archie Comics has introduced their sleuthing relationship and subsequent ship name (#bughead) into their run of Riverdale comics.

  33. 8133.

    All flowers die in Bee Movie.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  34. 8134.

    Are any shows still filmed in front of a live studio audience?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A studio audience is an audience present for the filming of all or part of a television program, or to a smaller extent, radio programs. The primary purpose of the studio audience is to provide applause and/or laughter to the program's soundtrack (as opposed to canned laughter).

  35. 8135.

    Is sunlight the same thing as visible light?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sunlight is a portion of the electromagnetic radiation given off by the Sun, in particular infrared, visible, and ultraviolet light. On Earth, sunlight is filtered through Earth's atmosphere, and is obvious as daylight when the Sun is above the horizon.

  36. 8136.

    Do Thelma and Louise die at the end?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Thelma and Louise are finally cornered by the authorities only one hundred yards from the edge of the Grand Canyon. Hal arrives on the scene, but he is refused the chance to make one last attempt to talk the women into surrendering.

  37. 8137.

    Do you have to turn right at a red light?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A turn on red is a principle of law permitting vehicles at a traffic light showing a red signal to turn into the direction of traffic nearer to them (almost always after a complete stop) when the way is clear, without having to wait for a green signal. It is intended to allow traffic to resume moving, with minimal risk provided that proper caution is observed.

  38. 8138.

    In Fatal Attraction, Alex Forrest kidnaps Ellen Gallagher (Dan's daughter) from school.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  39. 8139.

    Is Blue Valentine based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Williams was 21 when she received the script and Gosling committed to the production four years later, but filming did not begin until 2009, when Williams was 29, owing to Cianfrance's inability to find financing. The director was also unable to film the ``young'' and ``older'' scenes several years apart as he had hoped, again due to lack of money.

  40. 8140.

    Is St. Louis City in St. Louis County?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    St. Louis County borders, but does not include, the city of St.

  41. 8141.

    Is Leatherface a prequel to The Texas Chain Saw Massacre?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Leatherface is a 2017 American horror film directed by Julien Maury and Alexandre Bustillo, written by Seth M. Sherwood, and starring Stephen Dorff, Vanessa Grasse, Sam Strike, and Lili Taylor.

  42. 8142.

    Are black bears and brown bears different species?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It is listed by the International Union for Conservation of Nature (IUCN) as a least-concern species, due to its widespread distribution and a large population estimated to be twice that of all other bear species combined. Along with the brown bear, it is one of only two of the eight modern bear species not considered globally threatened with extinction by the IUCN.

  43. 8143.

    Is a peace bond an admission of guilt?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The use of peace bonds is rather uncommon in the U.S. justice system, but a deferred prosecution has a similar effect.

  44. 8144.

    Is your pupil a hole in your eye?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The pupil is a hole located in the center of the iris of the eye that allows light to strike the retina. It appears black because light rays entering the pupil are either absorbed by the tissues inside the eye directly, or absorbed after diffuse reflections within the eye that mostly miss exiting the narrow pupil.

  45. 8145.

    Is the TV show Love Is based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The series originated under the title Documenting Love, a multi-camera comedy project at ABC with a pilot production commitment in August, 2016. The project, which did not go to production at ABC network, later was rewriten as a one-hour single-camera dramedy.

  46. 8146.

    Is Fullmetal Alchemist: Conqueror of Shamballa a sequel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa (Japanese: 劇場版 鋼の錬金術師 シャンバラを征く者, Hepburn: Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi: Shanbara o Yuku Mono) is a 2005 Japanese animated film directed by Seiji Mizushima and written by Sho Aikawa. A sequel to the first Fullmetal Alchemist television series which adapted from the manga of the same name by Hiromu Arakawa and published by Square Enix, the

  47. 8147.

    Can you take a boat from Lake Superior to the Atlantic Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The waterway allows passage from the Atlantic Ocean to the inland port of Duluth on Lake Superior, a distance of 2,340 miles (3,770 km) and to Chicago, on Lake Michigan, at 2,250 miles (3,620 km).

  48. 8148.

    Is there offside on a goal kick in soccer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is no offside offence if a player receives the ball directly from a goal kick, a corner kick, or a throw-in. It is also not an offence if the ball was last deliberately played by an opponent (except for a deliberate save).

  49. 8149.

    Is Bowling for Soup a one-hit wonder?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Bowling for Soup (often typeset as ¡Bowling for Soup! and abbreviated as BFS) is an American rock band originally formed in Wichita Falls, Texas, in 1994.

  50. 8150.

    Is the lead singer of Skid Row dead?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sebastian Philip Bierk (born April 3, 1968), known professionally as Sebastian Bach, is a Canadian heavy metal singer who achieved mainstream success as frontman of Skid Row from 1987 to 1996. He continues a solo career, acted on Broadway, and has made appearances in film and television.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.