Discussly

True or False Questions — page 162

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 162 of 234
  1. 8051.

    Is the Major in Ghost in the Shell 2?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Entering a store on his way home, Batou is then seemingly warned by the Major and shot in the arm by an unseen assailant. Caught in a firefight, Batou nearly kills the store owner in confusion, but is subdued when Ishikawa appears.

  2. 8052.

    According to Roman tradition the future founders of Rome were saved by a wolf.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  3. 8053.

    Does daylight saving happen all over the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Most areas in North America and Europe, and some areas in the Middle East, observe daylight saving time (DST), while most areas of Africa and Asia do not. In South America, most countries in the north of the continent near the equator do not observe DST, while Paraguay and southern parts of Brazil do.

  4. 8054.

    Do you have a right to know your accuser?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Confrontation Clause of the Sixth Amendment to the United States Constitution provides that ``in all criminal prosecutions, the accused shall enjoy the right...to be confronted with the witnesses against him.'' Generally, the right is to have a face-to-face confrontation with witnesses who are offering testimonial evidence against the accused in the form of cross-examination during a trial. Th

  5. 8055.

    Do they sell lottery tickets in New York?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An agreement between Mega Millions and Powerball was reached in October 2009. All lotteries then with either game were allowed to sell tickets for both games beginning January 31, 2010; New York was among those which joined the ``other'' game on that date.

  6. 8056.

    Do Anne Shirley and Gilbert Blythe end up together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Anne and Gilbert finally marry at Green Gables, the house Anne grew up in, and move to the village of Four Winds, P.E.I. There, they take up residence in a small house Anne dubs the ``House of Dreams'', and Gilbert takes over his uncle's medical practice in the nearby town of Glen St.

  7. 8057.

    Nutella is produced by the German company Ferrero.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  8. 8058.

    Is a lion part of the cat family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The lion (Panthera leo) is a species in the cat family (Felidae); it is a muscular, deep-chested cat with a short, rounded head, a reduced neck and round ears, and a hairy tuft at the end of its tail. The lion is sexually dimorphic; males are larger than females with a typical weight range of 150 to 250 kg (331 to 551 lb) for the former and 120 to 182 kg (265 to 401 lb) for the latter.

  9. 8059.

    Is Saran Wrap and plastic wrap the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Plastic wrap, cling film, shrink wrap, Saran wrap, cling wrap, food wrap, or pliofilm is a thin plastic film typically used for sealing food items in containers to keep them fresh over a longer period of time. Plastic wrap, typically sold on rolls in boxes with a cutting edge, clings to many smooth surfaces and can thus remain tight over the opening of a container without adhesive.

  10. 8060.

    Are all your taste buds on your tongue?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Taste buds contain the taste receptor cells, which are also known as gustatory cells. The taste receptors are located around the small structures known as papillae found on the upper surface of the tongue, soft palate, upper esophagus, the cheek and epiglottis.

  11. 8061.

    Do any of the dogs die in 8 Below?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Shepard makes it back to base and is dismayed to find the body of Old Jack, still attached to the chain, and no sign of the other dogs. He hears the sound of barking and sees Max, Shorty, Truman, Shadow and Buck come over the horizon.

  12. 8062.

    Is celery salt the same as regular salt?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Celery salt is a seasoned salt used as a food seasoning, made from ground seeds, which may come from celery or its relative lovage. It may also be produced using dried celery or seed oleoresin.

  13. 8063.

    Did Eazy-E's son play in Straight Outta Compton?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Straight Outta Compton is a 2015 American biographical film directed by F. Gary Gray, depicting the career of gangsta rap group N.W.A.

  14. 8064.

    Is Morgan Stanley part of JPMorgan Chase?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On September 17, 2008, the British evening-news analysis program Newsnight reported that Morgan Stanley was facing difficulties after a 42% slide in its share price. CEO John J.

  15. 8065.

    Is a 1-888 number toll-free?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Toll-free numbers in the North American Numbering Plan (NANP) are commonly called ``800 numbers'' after the original area code which was used to dial them. They include the area code 800 (since January 1, 1966), 888 (since March 1, 1996), 877 (since April 4, 1998), 866 (since July 29, 2000), 855 (since October 9, 2010), 844 (since December 7, 2013), and 833 (since April 22, 2017).

  16. 8066.

    Has there ever been an American Ninja Warrior?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    To date only two competitors, rock-climbers Isaac Caldiero and Geoff Britten, have finished the course and achieved ``Total Victory''. Caldiero is the only competitor to win the cash prize.

  17. 8067.

    Are you allowed beards in the British Army?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    More recently, the British Army has been seen sporting a full range of stubble, moustaches and beards in Afghanistan in an effort to blend in with the generally bearded Afghan men, for whom a beard is seen as a sign of virility and authority.

  18. 8068.

    Are Blue Ridge and Smoky Mountains the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Great Smoky Mountains are a mountain range rising along the Tennessee--North Carolina border in the southeastern United States. They are a subrange of the Appalachian Mountains, and form part of the Blue Ridge Physiographic Province.

  19. 8069.

    Can the president serve more than two terms?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Section 1. No person shall be elected to the office of the President more than twice, and no person who has held the office of President, or acted as President, for more than two years of a term to which some other person was elected President shall be elected to the office of the President more than once.

  20. 8070.

    Can you marry your sister in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Legislation regarding sexual offences in the United Kingdom is devolved. Sex with an adult who is related as parent (including adoptive parent), grandparent, child (including adopted child), grandchild, brother, sister, half-brother, half-sister, uncle, aunt, nephew or niece, is illegal.

  21. 8071.

    Acrophobia is the fear of flying.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  22. 8072.

    Can any organs in the digestive system be transplanted?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Organs that have been successfully transplanted include the heart, kidneys, brain, liver, lungs, pancreas, intestine, and thymus. Tissues include bones, tendons (both referred to as musculoskeletal grafts), corneae, skin, heart valves, nerves and veins.

  23. 8073.

    Does frost form on the outside of a window?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Window frost (also called fern frost or ice flowers) forms when a glass pane is exposed to very cold air on the outside and warmer, moderately moist air on the inside. If the pane is not a good insulator (for example, if it is a single pane window), water vapour condenses on the glass forming frost patterns.

  24. 8074.

    Does it get cold at night in Hawaii?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Temperatures at sea level generally range from highs of 85--90 °F (29--32 °C) during the summer months to 79--83 °F (26--28 °C) during the winter months. Rarely does the temperature rise above 90 °F (32 °C) or drop below 65 °F (18 °C) at lower elevations.

  25. 8075.

    It Happened One Night, One Flew Over the Cuckoos Nest, and The Silence of the Lambs are the first three movies to win all five major Academy Awards (Best Picture, Best Actor, Best Actress, Director, and Screenplay).

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  26. 8076.

    Does it hurt chickens to clip their beaks?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The beak is a complex, functional organ with an extensive nervous supply including nociceptors that sense pain and noxious stimuli. These would almost certainly be stimulated during beak trimming, indicating strongly that acute pain would be experienced.

  27. 8077.

    Is the Jaws ride at Universal Orlando closed?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On December 2, 2011, Universal Orlando Resort announced that the Jaws attraction along with the entire Amity area of Universal Studios Florida would close permanently on January 2, 2012 to ``make room for an exciting, NEW, experience.'' (the second phase of The Wizarding World Of Harry Potter.) severe backlash followed after the announcement. The attraction officially closed on January 2, 2012 at

  28. 8078.

    Is the New York Post still in business?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The New York Post is the fourth-largest newspaper in the United States and a leading digital media publisher that reached more than 57 million unique visitors in the U.S. in January 2017.

  29. 8079.

    Is the transit number the same as a routing number?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A routing number consists of a five digit transit number (also called branch number) identifying the branch where an account is held and a three digit financial institution number corresponding to the financial institution. The number is given as one of the following forms, where XXXXX is the transit number and YYY is the financial institution number:

  30. 8080.

    Is Sunny D and Sunny Delight the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Sunny Delight, marketed as SunnyD in some regions, is an orange colored drink developed by Doric Foods of Mount Dora, Florida in 1963. It grew so popular that additional plants were built in California and Ohio in 1974 and 1978, respectively.

  31. 8081.

    Can the ball hit the net on a serve in tennis?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A let occurs when a legally delivered ball lands in the cross-court service box having touched the net cord (but not the net post or any other object). Play stops immediately, and the server is allowed another attempt.

  32. 8082.

    Are the University of Oxford and Oxford University the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The university has come under criticism for the number of students it accepts from private schools; for instance, Laura Spence's rejection from the university in 2000 led to widespread debate. In 2016, the University of Oxford gave 59% of offers to UK students to students from state schools, while about 93% of all UK pupils and 86% of post-16 UK pupils are educated in state schools.

  33. 8083.

    Does the post office run on Memorial Day?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Part 608, section 3.2 of the DMM (U.S. Domestic Mail Manual) groups holidays into ``Widely Observed'' and ``Not Widely Observed''.

  34. 8084.

    Can you play Xbox 360 games on an Xbox One?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On June 15, 2015, backward compatibility with supported Xbox 360 games became available to eligible Xbox Preview program users with a beta update to the Xbox One system software. The dashboard update containing backward compatibility was released publicly on November 12, 2015.

  35. 8085.

    Is the 2008 Hulk part of the MCU?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Incredible Hulk is a 2008 American superhero film based on the Marvel Comics character the Hulk, produced by Marvel Studios and distributed by Universal Pictures. It is the second film in the Marvel Cinematic Universe (MCU).

  36. 8086.

    Is the movie The Duel based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On September 28, 2012, Kieran Darcy-Smith was set to direct the Helena, Texas set western film (only briefly ``appears'' in the final film, set instead in the fictional Mount Hermon) based on Matt Cook's 2009 Black Listed script, which David Hoberman and Todd Lieberman were announced to produce for their Mandeville Films.

  37. 8087.

    Did Light Balance win America's Got Talent?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2017 they competed in the 12th season of America's Got Talent, where they got a golden buzzer from host Tyra Banks during their audition and therefore, advanced straight to the live shows. They had a technical issue with their equipment in the quarterfinals, and so their dress rehearsal performance was televised and judged; they advanced to the semifinals, and after their semifinal performance,

  38. 8088.

    Is it true that paid search marketing is completely driven by Google?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In 2007, U.S. advertisers spent US $24.6 billion on search engine marketing.

  39. 8089.

    Is there a second Fifty Shades of Grey movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first film, Fifty Shades of Grey, was released on February 13, 2015, while the second, Fifty Shades Darker, was released on February 10, 2017. Fifty Shades Freed, the third film, was released on February 9, 2018.

  40. 8090.

    Do you have to pay for the Midtown Tunnel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As of March 19, 2017, drivers pay $8.50 per car or $3.50 per motorcycle for tolls by mail. E‐ZPass users with transponders issued by the New York E‐ZPass Customer Service Center pay $5.76 per car or $2.51 per motorcycle.

  41. 8091.

    The shortest national anthem is the Japanese one and it is just four verses long.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  42. 8092.

    Can you get offside from a throw-in?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is no offside offence if a player receives the ball directly from a goal kick, a corner kick, a throw-in, or a dropped-ball. It is also not an offence if the ball was last deliberately played by an opponent (except for a deliberate save).

  43. 8093.

    Can you vote for president in Washington, D.C.?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States House of Representatives, the District is represented by a delegate, who is not allowed to vote on the House floor but can vote on procedural matters and in congressional committees. D.C.

  44. 8094.

    Is the World Health Organization a government organization?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The World Health Organization (WHO) is a specialized agency of the United Nations that is concerned with international public health. It was established on 7 April 1948, and is headquartered in Geneva, Switzerland.

  45. 8095.

    Did the Soviet Union participate in the World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Soviet Union failed to qualify for the World Cup only twice, in 1974 and 1978, and attended seven finals tournaments in total. Their best finish was fourth in 1966, when they lost to West Germany in the semifinals, 2--1.

  46. 8096.

    Is Memorial Day the first day of summer?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Memorial Day or Decoration Day is a federal holiday in the United States for remembering the people who died while serving in the country's armed forces. The holiday, which is currently observed every year on the last Monday of May, was held on May 28, 2018.

  47. 8097.

    Are butter beans the same as Great Northern beans?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Other white beans include cannellini, 'Great Northern', the lima beans known as ``butter beans'', and the runner bean.

  48. 8098.

    Do you wear a shirt under a combat shirt?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The ACS is constructed of three flame-resistant performance fabrics proprietary to TenCate Protective Fabrics or Massif Mountain Gear Company. The shirt's torso is constructed of two highly breathable flame-resistant fabrics with advanced moisture management capabilities.

  49. 8099.

    Was a scythe ever used as a weapon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A war scythe or military scythe is a form of pole weapon with a curving single-edged blade with the cutting edge on the concave side of the blade. Its blade bears some superficial resemblance to that of an agricultural scythe from which it likely evolved, but the war scythe is otherwise unrelated to agricultural tools and is a purpose-built infantry melee weapon.

  50. 8100.

    Is Magenta from Blue's Clues a boy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Magenta is Blue's best friend, who is identical to her with the exception of a magenta fur coat. She is first shown in the episode ``Blue's Story Time'' but is not properly introduced until ``Magenta Comes Over''.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.