Discussly

True or False Questions — page 127

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 127 of 234
  1. 6301.

    Does the Navy have a delayed entry program?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    While Marine Corps, Navy, Air Force, and Army recruits are in the DEP, they will be encouraged to spend a significant amount of time at their local recruiting offices with their recruiter who will begin to train them in military fundamentals such as drill and ceremony, first aid, chain of command, and rank structure prior to leaving for recruit training and active duty service.

  2. 6302.

    Is there a movie after Wrath of the Titans?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Clash of the Titans is a British--American fantasy action media franchise based on characters and myths of Ancient Greek mythology. The first film, Clash of the Titans, was released in 1981 with a remake made in 2010.

  3. 6303.

    Is all the protein in the egg white?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Egg white is the clear liquid contained within an egg. In chickens it is formed from the layers of secretions of the anterior section of the hen's oviduct during the passage of the egg.

  4. 6304.

    Does the Xbox 360 play original Xbox games?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Xbox 360 gaming console has received updates from Microsoft from its launch in 2005 until November 2007 that enable it to play select games from its predecessor, Xbox. The Xbox 360 launched with backward compatibility with the number of supported Xbox games varying depending on region.

  5. 6305.

    Is it possible to see only black and white?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    There is some discussion as to whether achromats can see color or not. As illustrated in The Island of the Colorblind by Oliver Sacks, some achromats cannot see color, only black, white, and shades of grey.

  6. 6306.

    Does the winner of the FA Cup qualify for the Europa League?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Winners receive the FA Cup trophy, of which there have been two designs and five actual cups; the latest is a 2014 replica of the second design, introduced in 1911. Winners also qualify for the Europa League and a place in the FA Community Shield match.

  7. 6307.

    Did the Harry Potter movies win any Oscars?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Some critics, fans, and general audiences have expressed disappointment that the Harry Potter series did not win any Oscars for its achievements. However, others have pointed out that certain films in the series had uneven reviews, in contrast to the three films of The Lord of the Rings, for example, which were all critically acclaimed.

  8. 6308.

    Is it true that the ring finger is connected to the heart?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Vena amoris is a Latin name meaning, literally, ``vein of love''. Traditional belief established that this vein ran directly from the fourth finger of the left hand to the heart.

  9. 6309.

    Is the Titanic still the biggest ship ever built?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Seawise Giant, later Happy Giant, Jahre Viking, Knock Nevis, Oppama, and finally Mont, was a ULCC supertanker that was the longest ship ever built. She possessed the greatest deadweight tonnage ever recorded.

  10. 6310.

    Did Interview with the Vampire win an Oscar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Interview with the Vampire was nominated for two Academy Awards--for Best Art Direction/Set Decoration (Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo) and for Best Original Score (Elliot Goldenthal), but lost to The Madness of King George and The Lion King, respectively. Goldenthal also received a nomination for Best Original Score at the 1995 Golden Globe Awards, as did Kirsten Dunst for Best Supporting A

  11. 6311.

    Does Prosecco have to be made in Italy?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Until the 2008 vintage Prosecco was protected as a DOC within Italy, as Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene, Prosecco di Conegliano and Prosecco di Valdobbiadene. From 2009, this has been promoted to DOCG status.

  12. 6312.

    Is there a jet stream in the Southern Hemisphere?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The strongest jet streams are the polar jets, at 9--12 km (30,000--39,000 ft) above sea level, and the higher altitude and somewhat weaker subtropical jets at 10--16 km (33,000--52,000 ft). The Northern Hemisphere and the Southern Hemisphere each have a polar jet and a subtropical jet.

  13. 6313.

    Are Cancer Treatment Centers of America for-profit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cancer Treatment Centers of America (CTCA), headquartered in Boca Raton, Florida, is a national, for-profit network of five comprehensive cancer care and research centers and three out patient care centers that serves cancer patients throughout the United States. CTCA follows an integrative approach to cancer care that uses conventional approaches like surgery, chemotherapy, radiation and immunoth

  14. 6314.

    Is a person with a PhD a doctor?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Doctor is an academic title that originates from the Latin word of the same spelling and meaning. The word is originally an agentive noun of the Latin verb docēre 'to teach'.

  15. 6315.

    Is a kingsnake immune to rattlesnake venom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Kingsnakes use constriction to kill their prey and tend to be opportunistic when it comes to their diet; they will eat other snakes (ophiophagy), including venomous snakes. Kingsnakes will also eat lizards, rodents, birds, and eggs.

  16. 6316.

    Is it possible to live in Bora Bora?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As of 2017, the Bora Bora group has a permanent population of 10,605.

  17. 6317.

    Is Percy Jackson the only son of Poseidon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Percy has a brother named Tyson, who is a cyclops. Though Percy is related to virtually every character and creature in Greek mythology through his father Poseidon, Tyson is one of the only beings whom he acknowledges as family.

  18. 6318.

    Is Canada the only country with maple trees?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Maple products are considered emblematic of Canada, in particular Quebec, and are frequently sold in tourist shops and airports as souvenirs from Canada. The sugar maple's leaf has come to symbolize Canada, and is depicted on the country's flag.

  19. 6319.

    Does the opening of Game of Thrones change?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The title sequence of the HBO fantasy television series Game of Thrones introduces every episode and changes depending on the locations visited in that particular episode. The title sequence was created by Elastic for HBO, and is accompanied by a theme tune composed by Ramin Djawadi.

  20. 6320.

    "Typewriter" is the longest word that can be typed using only the first row on a QWERTY keyboard.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  21. 6321.

    Is there such a thing as a canola plant?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Canola oil, or canola for short, is a vegetable oil derived from a variety of rapeseed that is low in erucic acid, as opposed to colza oil. There are both edible and industrial forms produced from the seed of any of several cultivars of the plant family Brassicaceae, namely cultivars of Brassica napus L., Brassica rapa subsp.

  22. 6322.

    Is pork roll the same as Taylor Ham?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Pork Roll (regionally known as Taylor Ham) is a pork-based processed meat originating and commonly available in New Jersey, New York, Delaware and parts of Pennsylvania and Maryland. It was developed in 1856 by John Taylor of Hamilton Square, New Jersey, and sold as ``Taylor Ham''.

  23. 6323.

    Is Isle of Man money legal tender in the UK?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Isle of Man is in a one-sided de facto currency union with the United Kingdom: the Manx government has decided to make UK currency legal tender on the island, and to back its own notes and coins with Bank of England notes.

  24. 6324.

    Is an echocardiogram the same as a sonogram?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An echocardiogram, often referred to as a cardiac echo or simply an echo, is a sonogram of the heart. (It is not abbreviated as ECG, because that is an abbreviation for an electrocardiogram.) Echocardiography uses standard two-dimensional, three-dimensional, and Doppler ultrasound to create images of the heart.

  25. 6325.

    Was Better Call Saul filmed before Breaking Bad?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Better Call Saul is an American television crime drama series created by Vince Gilligan and Peter Gould. It is a spin-off prequel of Gilligan's prior series Breaking Bad.

  26. 6326.

    Is an administrative law judge a real judge?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    An administrative law judge (ALJ) in the United States is a judge and trier of fact who both presides over trials and adjudicates the claims or disputes (in other words, ALJ-controlled proceedings are bench trials) involving administrative law.

  27. 6327.

    Is Ori and the Blind Forest on Xbox 360?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sometime after E3, Moon Studios announced on the game website that an Xbox 360 version of Ori and the Blind Forest was in development and planned for release sometime in early 2015. In November 2014, Moon Studios updated the status of the game and announced plans to push back the launch of the title into ``early 2015'' for Xbox One and PC, but no further mention of the Xbox 360 version was made at

  28. 6328.

    Does Brenda come back to Beverly Hills, 90210?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Despite the fact that Brenda never appeared on the screen, she was nonetheless present during occasional discussions during the following six seasons of the series. The most significant among them is her reconciliation with Dylan, who was going to move in with her.

  29. 6329.

    Are black panthers and jaguars the same animal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A black panther is the melanistic color variant of any big cat species. Black panthers in Asia and Africa are leopards (Panthera pardus), and those in the Americas are black jaguars (Panthera onca).

  30. 6330.

    Can you use a white background as a green screen?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Chroma key compositing, or chroma keying, is a visual effects/post-production technique for compositing (layering) two images or video streams together based on color hues (chroma range). The technique has been used heavily in many fields to remove a background from the subject of a photo or video -- particularly the newscasting, motion picture and videogame industries.

  31. 6331.

    Is polygamy legal in the United States today?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Polygamy is the act or condition of a person marrying another person while still being lawfully married to another spouse. As this is the very definition of bigamy, it is illegal in the United States.

  32. 6332.

    Is The Greatest Showman based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Greatest Showman is a 2017 American musical film directed by Michael Gracey in his directorial debut, written by Jenny Bicks and Bill Condon and starring Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, and Zendaya. The film is inspired by the story of P.T.

  33. 6333.

    Is Fannie Mae part of the federal government?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Federal National Mortgage Association (FNMA), commonly known as Fannie Mae, is a United States government-sponsored enterprise (GSE) and, since 1968, a publicly traded company. Founded in 1938 during the Great Depression as part of the New Deal, the corporation's purpose is to expand the secondary mortgage market by securitizing mortgages in the form of mortgage-backed securities (MBS), allowi

  34. 6334.

    Are long-term capital gains taxed as ordinary income?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States of America, individuals and corporations pay U.S. federal income tax on the net total of all their capital gains.

  35. 6335.

    Is Aldi affiliated with Trader Joe's?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Germany's Theo Albrecht (owner and CEO of Aldi Nord) bought the company in 1979 as a personal investment for his family. Coulombe was succeeded as CEO by John Shields in 1987.

  36. 6336.

    Can you have more than one wife in the United States?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Polygamy is the act or condition of a person marrying another person while still being lawfully married to another spouse. As this is the very definition of bigamy, it is illegal in the United States.

  37. 6337.

    Do I need car registration to enter Canada?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Persons driving into Canada must have their vehicle's registration document and proof of insurance.

  38. 6338.

    Do cows have to be impregnated to produce milk?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    To maintain lactation, a dairy cow must be bred and produce calves. Depending on market conditions, the cow may be bred with a ``dairy bull'' or a ``beef bull.'' Female calves (heifers) with dairy breeding may be kept as replacement cows for the dairy herd.

  39. 6339.

    Does Maddie die in the movie Everything Everything?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Maddy's mother, after therapy, reveals that right after Maddy's father (a police officer) and her brother died, Maddy got very sick, and her mother, not wanting to lose her, decided she had SCID, and needed to be kept away from the world. In the end, Maddy and Olly happily reunite in New York, where she sent him on a mini scavenger hunt in a used bookstore.

  40. 6340.

    Are there In-N-Outs outside of California?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In-N-Out Burger is an American regional chain of fast food restaurants with locations primarily in the American Southwest and Pacific coast. It was founded in Baldwin Park, California in 1948 by Harry Snyder and Esther Snyder.

  41. 6341.

    The husband of Catherine the Great was Peter I.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  42. 6342.

    Is a braid the same thing as a plait?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A braid (also referred to as a plait) is a complex structure or pattern formed by interlacing three or more strands of flexible material such as textile yarns, wire, or hair. Compared with the process of weaving, which usually involves two separate, perpendicular groups of strands (warp and weft), a braid is usually long and narrow, with each component strand functionally equivalent in zigzagging

  43. 6343.

    Was Harry Potter inspired by Lord of the Rings?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Fans of author J.R.R. Tolkien have drawn attention to the similarities between his novel The Lord of the Rings and the Harry Potter series; specifically Tolkien's Wormtongue and Rowling's Wormtail, Tolkien's Shelob and Rowling's Aragog, Tolkien's Gandalf and Rowling's Dumbledore, Tolkien's Nazgûl and Rowling's Dementors, Old Man Willow and the Whomping Willow and the similarities between both auth

  44. 6344.

    Is a deed in lieu the same as foreclosure?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A deed in lieu of foreclosure is a deed instrument in which a mortgagor (i.e. the borrower) conveys all interest in a real property to the mortgagee (i.e.

  45. 6345.

    Are kidneys on both sides of your body?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In humans, the kidneys are located high in the abdominal cavity, one on each side of the spine, and lie in a retroperitoneal position at a slightly oblique angle. The asymmetry within the abdominal cavity, caused by the position of the liver, typically results in the right kidney being slightly lower and smaller than the left, and being placed slightly more to the middle than the left kidney.

  46. 6346.

    Does a fielder's choice count as an at bat in baseball?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A batter who reaches first base safely as the result of a fielder's choice is not credited with a hit or a time on base; however, his turn at the plate is recorded as an at bat and plate appearance. Therefore, a player's batting average and on-base percentage decrease as a result of reaching first base via fielder's choice.

  47. 6347.

    Do all right triangles have the same angles?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A right triangle (American English) or right-angled triangle (British English) is a triangle in which one angle is a right angle (that is, a 90-degree angle). The relation between the sides and angles of a right triangle is the basis for trigonometry.

  48. 6348.

    Is Northern Ireland part of the United Kingdom?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Northern Ireland ( listen); Ulster-Scots: Norlin Airlann) is a part of the United Kingdom in the north-east of the island of Ireland, variously described as a country, province or region. Northern Ireland shares a border to the south and west with the Republic of Ireland.

  49. 6349.

    March 10th is also known as Mar10 Day.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  50. 6350.

    Can you do an autopsy on a living person?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    An autopsy (post-mortem examination, obduction, necropsy, or autopsia cadaverum) is a highly specialized surgical procedure that consists of a thorough examination of a corpse by dissection to determine the cause and manner of death or to evaluate any disease or injury that may be present for research or educational purposes. It is usually performed by a specialized medical doctor called a patholo

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.