Discussly

True or False Questions — page 126

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 126 of 234
  1. 6251.

    Can a person die from a broken neck?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A cervical fracture, commonly called a broken neck, is a catastrophic fracture of any of the seven cervical vertebrae in the neck. Examples of common causes in humans are traffic collisions and diving into shallow water.

  2. 6252.

    Did they do a remake of The Shining?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Wendy Torrance in the film is relatively meek, submissive, passive, gentle, and mousy; this is shown by the way she defends Jack even in his absence to the doctor examining Danny. It is implied she has perhaps been abused by him as well.

  3. 6253.

    Is vanilla sugar the same as regular sugar?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Vanilla sugar is made of sugar and vanilla beans or sugar mixed with vanilla extract.

  4. 6254.

    Do the Texans run a 3-4 defense?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    After becoming the predominant defensive alignment in the late 1970s-early 1980s, the 3--4 defense declined in popularity over the next two decades, but experienced a resurgence in the 2000s among both professional and college football teams. As of 2017, NFL teams that regularly incorporate the 3--4 defensive alignment scheme as a base include the Green Bay Packers, Oakland Raiders, Los Angeles Ra

  5. 6255.

    Do blue jays take over other birds' nests?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Blue jays are not very picky about nesting locations. If no better place is available -- e.g.

  6. 6256.

    Did Robin marry Matthew at the end of Career of Evil?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Now free from the stress of the murderer, Strike decides to repair his relationship with Robin by attending her wedding, the invitation to which was never formally rescinded following her dismissal. After a frantic dash to the church, Strike arrives just in time to see Robin and Matthew exchange vows.

  7. 6257.

    Is a time deposit the same as a CD?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A certificate of deposit (CD) is a time deposit, a financial product commonly sold in the United States and elsewhere by banks, thrift institutions, and credit unions.

  8. 6258.

    Is the Renaissance the same as the Elizabethan era?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The English Renaissance was a cultural and artistic movement in England dating from the late 15th century to the early 17th century. It is associated with the pan-European Renaissance that is usually regarded as beginning in Italy in the late 14th century.

  9. 6259.

    Kraft "Cheez Whiz" contains cheese culture, but doesn't actually contain cheese

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  10. 6260.

    Can a will have a no-contest clause?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A no-contest clause, also called an in terrorem clause, is a clause in a legal document, such as a contract or a will, that is designed to threaten someone, usually with litigation or criminal prosecution, into acting, refraining from action, or ceasing to act. The phrase is typically used to refer to a clause in a will that threatens to disinherit a beneficiary of the will if that beneficiary cha

  11. 6261.

    Can pie charts be used for numerical data?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A pie chart (or a circle chart) is a circular statistical graphic, which is divided into slices to illustrate numerical proportion. In a pie chart, the arc length of each slice (and consequently its central angle and area), is proportional to the quantity it represents.

  12. 6262.

    Was 'This Is Me' written for The Greatest Showman?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    ``This Is Me'' is a song performed by Keala Settle for the film The Greatest Showman. It was released on October 26, 2017, by Atlantic Records as a promotional single from The Greatest Showman: Original Motion Picture Soundtrack and the official lead single on December 8, 2017.

  13. 6263.

    Is there an offside rule in field hockey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    There is currently no offside rule in field hockey. There were prior offside rules, rules that restricted the positioning of players from the attacking team in a way similar to the offside rule in association football.

  14. 6264.

    Big Bens 150th anniversary was in May 2009.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  15. 6265.

    Is Caesar in the Old Planet of the Apes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Born Milo, named after his parents' friend Dr. Milo, Caesar first appeared in Escape from the Planet of the Apes as the son of talking chimpanzees Cornelius and Zira after they travelled back in time the Earth of Taylor's era.

  16. 6266.

    Can a Social Security number have 8 digits?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Social Security number is a nine-digit number in the format ``AAA-GG-SSSS''. The number is divided into three parts: the first three digits, known as the area number because they were formerly assigned by geographical region; the middle two digits, known as the group number; and the final four digits, known as the serial number.

  17. 6267.

    Are there any states that don't have tornadoes?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Tornadoes have been documented in every U.S. state (not including the non-state territories of Guam, the Virgin Islands, American Samoa, and Puerto Rico) at least once since 1950, although some regions and states are hit by tornadoes far more than others.

  18. 6268.

    Are prisons and correctional facilities the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A prison, also known as a correctional facility, jail, gaol (dated, British and Australian English), penitentiary (American English), detention center (American English), or remand center is a facility in which inmates are forcibly confined and denied a variety of freedoms under the authority of the state. Prisons are most commonly used within a criminal justice system: people charged with crimes

  19. 6269.

    Can you play Phase 10 with 7 players?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Phase 10 is a card game created in 1982 by Kenneth Johnson and sold by Mattel, which purchased the rights from Fundex Games in 2010. Phase 10 is based on a variant of rummy known as Liverpool Rummy, and is a member (along with Liverpool) of the contract rummy family.

  20. 6270.

    Is there a difference between oz and fluid oz?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The fluid ounce is distinct from the ounce as a unit of weight or mass, although it is sometimes referred to simply as an ``ounce'' where context makes the meaning clear, such as ounces in a bottle.

  21. 6271.

    Is a presidential memorandum the same as an executive order?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Sometimes used interchangeably, an executive order is a more prestigious form of executive action that must cite the specific constitutional or statutory authority the president has to use it. Unlike executive orders, memoranda are not required by law to be published in the Federal Register, but publication is necessary in order to have ``general applicability and legal effect''.

  22. 6272.

    Matt Murdock, Daredevils alter ego, is deaf.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  23. 6273.

    Can there be a hurricane in the Pacific Ocean?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A Pacific hurricane is a mature tropical cyclone that develops within the eastern and central Pacific Ocean to the east of 180°W, north of the equator. For tropical cyclone warning purposes, the northern Pacific is divided into three regions: the eastern (North America to 140°W), central (140°W to 180°), and western (180° to 100°E), while the southern Pacific is divided into 2 sections, the Austra

  24. 6274.

    Is there a town in Virginia called Mystic Falls?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The series is set in the fictional town of Mystic Falls, Virginia, a town charged with supernatural history since its settlement of migrants from New England in the late 19th century. It follows the life of Elena Gilbert (Nina Dobrev), a teenage girl who has just lost both parents in a car accident, as she falls in love with a 162-year-old vampire named Stefan Salvatore (Paul Wesley).

  25. 6275.

    Can a brown recluse spider kill a human?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The bite frequently is not felt initially and may not be immediately painful, but it can be serious. The brown recluse bears a potentially deadly hemotoxic venom.

  26. 6276.

    Is it illegal for a 14-year-old to get a tattoo?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the United States, there is no federal law regulating the practice of tattooing. However, all 50 states and the District of Columbia have statutory laws requiring a person receiving a tattoo be 18 years or older.

  27. 6277.

    Are a mongoose and a meerkat the same thing?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The meerkat or suricate (Suricata suricatta) is a small carnivoran belonging to the mongoose family (Herpestidae). It is the only member of the genus Suricata.

  28. 6278.

    Is there a difference between Old English Bulldogs and English Bulldogs?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Olde English Bulldogge is a recently created American dog breed. In the 1970s David Leavitt created a true-breeding lineage as a re-creation of the healthier working bulldog from early nineteenth century England.

  29. 6279.

    Is The Nanny based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The show was created and produced by Drescher and her husband Peter Marc Jacobson, taking much of its inspiration from Drescher's personal life growing up in Queens, involving names and characteristics based on her relatives and friends. The show earned a Rose d'Or and one Emmy Award, out of a total of twelve nominations, and Drescher was twice nominated for a Golden Globe and an Emmy.

  30. 6280.

    Is there a sequel to 50 Shades of Grey?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The first film, Fifty Shades of Grey, was released on February 13, 2015, while the second, Fifty Shades Darker, was released on February 10, 2017. Fifty Shades Freed will be released on February 9, 2018.

  31. 6281.

    Did Vivien Leigh win an Oscar for A Streetcar Named Desire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    She won two Academy Awards for Best Actress, for her iconic performances as Scarlett O'Hara in Gone with the Wind (1939) and Blanche DuBois in the film version of A Streetcar Named Desire (1951), a role she had also played on stage in London's West End in 1949. She also won a Tony Award for her work in the Broadway musical version of Tovarich (1963).

  32. 6282.

    Is a chamber of commerce a government organization?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As a non-governmental institution, a chamber of commerce has no direct role in the writing and passage of laws and regulations that affect businesses. It may however, lobby in an attempt to get laws passed that are favorable to businesses.

  33. 6283.

    Has a team ever won their own World Cup?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Six of the eight champions have won one of their titles while playing in their own homeland, the exceptions being Brazil, who finished as runners-up after losing the deciding match on home soil in 1950 and lost their semi-final against Germany in 2014, and Spain, which reached the second round on home soil in 1982. England (1966) won its only title while playing as a host nation.

  34. 6284.

    Is the October Revolution the same as the Bolshevik Revolution?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The October Revolution), officially known in Soviet literature as the Great October Socialist Revolution (Вели́кая Октя́брьская социалисти́ческая револю́ция, Velikaya Oktyabr'skaya sotsialističeskaya revolyutsiya), and commonly referred to as Red October, the October Uprising, the Bolshevik Revolution, or the Bolshevik Coup, was a revolution in Russia led by the Bolsheviks and Vladimir Lenin that

  35. 6285.

    Does a run in gin rummy have to be the same suit?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The basic game strategy is to improve one's hand by forming melds and eliminating deadwood. Gin has two types of meld: Sets of 3 or 4 cards sharing the same rank, e.g.

  36. 6286.

    Does Emma in Once Upon a Time find love?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the past, Emma is shown to share her concerns with Hook about Henry growing up while contemplating having another child. Later, Henry chooses to go to other realms in search of his story, and meets another version of Cinderella, whom he falls in love with.

  37. 6287.

    Can you go to court for the same thing twice?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Double jeopardy is a procedural defence that prevents an accused person from being tried again on the same (or similar) charges and on the same facts, following a valid acquittal or conviction. As described by the U.S.

  38. 6288.

    Does the sun not go down in Alaska?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Because there are no permanent human settlements south of the Antarctic Circle, apart from research stations, the countries and territories whose populations experience the midnight sun are limited to those crossed by the Arctic Circle: the Canadian Yukon, Nunavut, and Northwest Territories; the nations of Iceland, Finland, Norway, Sweden, Denmark (Greenland), Russia; and the State of Alaska in th

  39. 6289.

    Is the Discover card a Visa or Mastercard?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Discover is the fourth largest credit card brand in the U.S., behind Visa, MasterCard and American Express, with nearly 44 million cardholders.

  40. 6290.

    Are Boost Mobile and Virgin Mobile the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    As of November 2016, Boost Mobile, like its sister company Virgin Mobile, allows customers to bring their own device if it supports Sprint's CDMA/LTE networks. SIM cards for BYOD devices can be ordered free of charge from Boost Mobile customer service or can be purchased from most Boost Mobile locations.

  41. 6291.

    Is a woolly mammoth the same as a mastodon?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Modern reconstructions based on partial and skeletal remains reveal that mastodons were very similar in appearance to elephants and, to a lesser degree, mammoths, though not closely related to either one. Compared to mammoths, mastodons had shorter legs, a longer body and were more heavily muscled, a build similar to that of the current Asian elephants.

  42. 6292.

    Can a British citizen live in the Cayman Islands?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Cayman Islands - a maximum visa-free stay for 60 days (the period of stay granted for all visitors is determined by the Immigration Officer on arrival), for tourist purposes only, is granted to holders of British passports endorsed British Citizen or British Overseas Territories Citizen, all European Union citizens (except Bulgaria and Romania) and nationals of Abkhazia, Andorra, Antigua and Barbu

  43. 6293.

    Was The Power of One a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Power of One is a novel by Australian author Bryce Courtenay, first published in 1989. Set in South Africa during the 1930s and 1940s, it tells the story of an English boy who, through the course of the story, acquires the nickname of Peekay.

  44. 6294.

    Is calcium a trace element in the human body?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the context of nutrition, a mineral is a chemical element required as an essential nutrient by organisms to perform functions necessary for life. Minerals originate in the earth and cannot be made by living organisms.

  45. 6295.

    Is the Swan and Dolphin hotel owned by Disney?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Walt Disney World Swan is a resort hotel designed by architect Michael Graves located between Epcot and Disney's Hollywood Studios behind Disney's BoardWalk Resort and across from its sister resort, the Walt Disney World Dolphin. The Swan, which opened January 13, 1990 on Disney property, is a joint venture between the Walt Disney Company, Tishman Hotel Corporation, MetLife and Starwood Hotels

  46. 6296.

    Can you have identical twins that are different genders?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Monozygotic twins are genetically nearly identical and they are always the same sex unless there has been a mutation during development. The children of monozygotic twins test genetically as half-siblings (or full siblings, if a pair of monozygotic twins reproduces with another pair or with the same person), rather than first cousins.

  47. 6297.

    Bing Crosby is in the World Golf Hall of Fame.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 6298.

    Did the USA women's hockey team win a medal?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In 1998, the Women's Olympic Hockey Team was named the USOC Team of the Year. In 2015, the Women's National Ice Hockey Team was named the USOC Team of the Month, in April.

  49. 6299.

    Are they making more episodes of Bob's Burgers?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    On October 7, 2015, Fox renewed the series for the seventh and eighth production cycles. The eighth season premiered on October 1, 2017.

  50. 6300.

    Is there a prequel to Alice Through the Looking Glass?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Alice Through the Looking Glass is a 2016 American fantasy adventure film directed by James Bobin, written by Linda Woolverton and produced by Tim Burton, Joe Roth, Suzanne Todd, and Jennifer Todd. It is based on the characters created by Lewis Carroll and is the sequel to the 2010 film Alice in Wonderland.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.