Discussly

True or False Questions — page 121

11,658 true or false questions with answers, all ages. Quick statements to judge true or false — great for fast rounds. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTrue or FalsePage 121 of 234
  1. 6001.

    Has there ever been a tie in Eurovision?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A tie-break procedure was implemented after the 1969 contest, in which France, the Netherlands, Spain and the United Kingdom tied for first place. With no tie-breaking system in place at the time, it was determined that all four countries would be awarded the title; in protest, Austria, Finland, Sweden, Norway and Portugal did not participate the following year.

  2. 6002.

    Is 38 S&W Special the same as 38 Special?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The .38 Smith & Wesson Special (commonly .38 Special, .38 Spl, or .38 Spc, pronounced ``thirty-eight special'') is a rimmed, centerfire cartridge designed by Smith & Wesson. It is most commonly used in revolvers, although some semi-automatic pistols and carbines also use this round.

  3. 6003.

    Does Stefan's constant depend upon the wavelength of radiation?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Stefan--Boltzmann constant (also Stefan's constant), a physical constant denoted by the Greek letter σ (sigma), is the constant of proportionality in the Stefan--Boltzmann law: ``the total intensity radiated over all wavelengths increases as the temperature increases'', of a black body which is proportional to the fourth power of the thermodynamic temperature. The theory of thermal radiation l

  4. 6004.

    Is New Zealand money the same as American money?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The New Zealand dollar (sign: $; code: NZD, also abbreviated NZ$) (Māori: Tāra o Aotearoa) is the official currency and legal tender of New Zealand, the Cook Islands, Niue, the Ross Dependency, Tokelau, and a British territory, the Pitcairn Islands. Within New Zealand, it is almost always abbreviated with the dollar sign ($), with ``NZ$'' sometimes used to distinguish it from other dollar-denomina

  5. 6005.

    Can you get a concealed carry permit in NYC?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Permits issued in New York are valid statewide, except in NYC, unless validated by the NYC police commissioner. A NYC concealed carry license is valid throughout the state.

  6. 6006.

    Have there always been nine Supreme Court justices?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The Court first convened on February 2, 1790, with six judges where only five of its six initial positions were filled. According to historian Fergus Bordewich, in its first session: ``(T)he Supreme Court convened for the first time at the Royal Exchange Building on Broad Street, a few steps from Federal Hall.

  7. 6007.

    Is it illegal to flash your headlights to warn of police in Georgia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the United States, although the legality of headlight flashing varies from state to state, a federal court ruled that flashing headlights was a constitutionally protected form of speech, issuing an injunction prohibiting a police department from citing or prosecuting drivers who flash their lights to warn of radar and speed traps.

  8. 6008.

    Can a person have 2 different blood types?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A genetic chimerism or chimera is a single organism composed of cells with distinct genotypes. In animals, this means an individual derived from two or more zygotes, which can include possessing blood cells of different blood types, subtle variations in form (phenotype) and, if the zygotes were of differing sexes, then even the possession of both female and male sex organs (this is just one of man

  9. 6009.

    Is daylight saving time all over the world?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Most areas in North America and Europe, and some areas in the Middle East, observe daylight saving time (DST), while most areas of Africa and Asia do not. In South America, most countries in the north of the continent near the equator do not observe DST, while Paraguay and southern parts of Brazil do.

  10. 6010.

    Bob Barker from The Price Is Right appears in the hilarious comedy Happy Gilmore.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  11. 6011.

    Are rice noodles and glass noodles the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Cellophane noodles should not be confused with rice vermicelli, which are made from rice and are white in color rather than clear (after cooking in water).

  12. 6012.

    Has a team ever come back from 3-1?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The following is the list of teams to overcome 3--1 series deficits by winning three straight games to win a best-of-seven playoff series. In the history of major North American pro sports, teams that were down 3--1 in the series came back and won the series 52 times, more than half of them were accomplished by National Hockey League (NHL) teams.

  13. 6013.

    Is The Lord of the Rings a book series?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For publication, the book was divided into three volumes to minimize any potential financial loss due to the high cost of type-setting and modest anticipated sales: The Fellowship of the Ring (Books I and II), The Two Towers (Books III and IV), and The Return of the King (Books V and VI plus six appendices). Delays in producing appendices, maps and especially an index led to the volumes being publ

  14. 6014.

    Is there always a way to win solitaire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    For a standard game of Klondike, drawing three cards at a time and placing no limit on the number of re-deals, the number of possible hands is over 7067800000000000000♠8×10, or an 8 followed by 67 zeros. About 79% of the games are theoretically winnable, but in practice, human players do not win 79% of games played, due to wrong moves that cause the game to become unwinnable.

  15. 6015.

    Is anyone with 3000 hits not in the Hall of Fame?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Baseball writer Josh Pahigian writes that membership in the club has been ``long considered the greatest measure of superior bat handling.'' Reaching 3,000 hits is often described as a guarantee of eventual entry into the Baseball Hall of Fame. All eligible club members, with the exception of Palmeiro, whose career has been tainted by steroid allegations, have been elected to the Hall, and since 1

  16. 6016.

    Do Superman and Lois Lane end up together?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    In the 1990s, Clark proposes marriage to Lois and reveals his identity as Superman to her. They began a long engagement, which was complicated by the death of Superman, a breakup, and several other problems.

  17. 6017.

    Are Virgin Mobile and Bell the same company?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    On July 1, 2009, Bell Mobility acquired the 50% of Virgin Mobile Canada that it previously did not own for $142 million and entered into a long-term agreement to use the Virgin brand. Following this, Bell greatly reduced its investments into Solo Mobile in order to invest in and improve its new Virgin brand.

  18. 6018.

    Did Oscar De La Hoya fight Julio César Chávez?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Julio César Chávez vs. Oscar De La Hoya, billed as ``Ultimate Glory'', was a professional boxing match contested on June 7, 1996 for the WBC and lineal super lightweight championship.

  19. 6019.

    Can stainless steel be used on an induction cooktop?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    For nearly all models of induction cooktops, a cooking vessel must be made of, or contain, a ferrous metal such as cast iron or some stainless steels. The iron in the pot concentrates the current to produce heat in the metal.

  20. 6020.

    Is it true that only female ducks quack?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A noisy species, the female has the deep quack stereotypically associated with ducks. Male mallards make a sound phonetically similar to that of the female, a typical quack, but it is a deep and raspy and can also sound like breeeeze.

  21. 6021.

    Did Dr. Hook ever get their picture on the cover of Rolling Stone?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    As the song was riding high on the charts, the magazine acquiesced to Dr. Hook's request -- sort of.

  22. 6022.

    Is timing belt and cam belt the same?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A timing belt, timing chain or cambelt is a part of an internal combustion engine that synchronizes the rotation of the crankshaft and the camshaft(s) so that the engine's valves open and close at the proper times during each cylinder's intake and exhaust strokes. In an interference engine the timing belt or chain is also critical to preventing the piston from striking the valves.

  23. 6023.

    Consuming alcohol raises your body temperature.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  24. 6024.

    Is 7 Days in Entebbe based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Entebbe (titled 7 Days in Entebbe in the U.S.) is a 2018 crime thriller film directed by José Padilha and written by Gregory Burke. The film recounts the story of Operation Entebbe, a 1976 counter-terrorist hostage-rescue operation.

  25. 6025.

    Is South Korea the same as the Republic of Korea?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    South Korea, officially the Republic of Korea is a country in East Asia, constituting the southern part of the Korean Peninsula and lying east to the Asian mainland.The name Korea is derived from Goguryeo which was one of the great powers in East Asia during its time, ruling most of the Korean Peninsula, Manchuria, parts of the Russian Far East and Inner Mongolia, under Gwanggaeto the Great. South

  26. 6026.

    Does the sun set on the British Empire?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    In the modern era, due to the British Overseas Territory of the Pitcairn Islands, the sun has not yet set on all British territories.

  27. 6027.

    Is Ramadan at the same time every year?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The calendar is a lunar calendar, and months begin when the first crescent of a new moon is sighted. Since the Islamic lunar calendar year is 10 to 11 days shorter than the solar year and contains no intercalation, Ramadan migrates throughout the seasons.

  28. 6028.

    Is First Blood based on a true story?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Various scripts adapted from Morrell's book had been pitched to studios in the years since its publication but it was only when Stallone decided to become involved with the project that it was finally brought into production. Stallone's star power after the success of the Rocky films enabled him to rewrite the script, to make the character of John Rambo more sympathetic.

  29. 6029.

    One of the core beliefs of Jainism is that every living being has a soul.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  30. 6030.

    Did Adam from Love Island make it to WWE?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Maxted left Love Island and continued his wrestling training, eventually earning his debut match in August 2016, at Southside Wrestling, being defeated by Joseph Connors. Maxted later had matches for Preston City Wrestling, Over The Top Wrestling, and 4 Front Wrestling, in 2017.

  31. 6031.

    Is there a catalytic converter on a diesel?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    A catalytic converter is an exhaust emission control device that converts toxic gases and pollutants in exhaust gas from an internal combustion engine into less-toxic pollutants by catalyzing a redox reaction (an oxidation and a reduction reaction). Catalytic converters are usually used with internal combustion engines fueled by either gasoline or diesel--including lean-burn engines as well as ker

  32. 6032.

    Do permanent residents have to vote in Australia?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Permanent residents enjoy many of the rights and privileges of citizens, including access to free or subsidised legal and health services. They do not have the right to vote in federal or state/territory elections, unless they were registered to vote prior to 1984, but may vote in some local government elections.

  33. 6033.

    Can I play original Xbox games on Xbox One X?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    During Microsoft's E3 2017 press conference on June 11, 2017, Microsoft announced that roughly 50% of Xbox One users had played an Xbox 360 game on Xbox One through the system's backward-compatibility feature. Based on popular demand, Phil Spencer, Microsoft's Head of Xbox, announced that Xbox One consoles would be able to play select games made for the original Xbox console, first released in 200

  34. 6034.

    American actor/author/stand-up comedian, Paul Reiser wrote the book titled Couplehood which actually starts on page 145.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  35. 6035.

    Is Pittsburgh the only burgh with an H?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    The name of the city of Pittsburgh, Pennsylvania, has a complicated history. Pittsburgh is one of the few U.S.

  36. 6036.

    Is the Isle of Wight part of England?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Isle of Wight is a county and the largest and second-most populous island in England. It is in the English Channel, about 2 miles (3.2 km) off the coast of Hampshire, separated by the Solent.

  37. 6037.

    Is The Maze Runner: The Death Cure the last movie?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Maze Runner: The Death Cure (also known simply as The Death Cure) is a 2018 American dystopian science fiction action film directed by Wes Ball and written by T.S. Nowlin, based on the novel The Death Cure written by James Dashner.

  38. 6038.

    Has the bottom of the Mariana Trench been explored?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    Four descents have been achieved. The first was the manned descent by Swiss-designed, Italian-built, United States Navy-owned bathyscaphe Trieste which reached the bottom at 1:06 pm on 23 January 1960, with Don Walsh and Jacques Piccard on board.

  39. 6039.

    Has Nigeria ever won the FIFA World Cup before?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    Nigeria have appeared in the finals of the FIFA World Cup on six occasions, the first being in 1994 where they reached the second round. Their sixth and most recent appearance at the finals was the 2018 FIFA World Cup in Russia.

  40. 6040.

    Is a lion a member of the cat family?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The term ``big cat'' is typically used to refer to any of the five living members of the genus Panthera, namely tiger, lion, jaguar, leopard and snow leopard. Except the snow leopard, these species are able to roar.

  41. 6041.

    Was The Ninth Gate based on a book?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The Ninth Gate is a 1999 mystery thriller film directed, produced, and co-written by Roman Polanski. An international co-production between the United States, Portugal, France, and Spain, the film is loosely based upon Arturo Pérez-Reverte's 1993 novel The Club Dumas.

  42. 6042.

    Can quantum entanglement transfer information faster than light?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    However, it is now well understood that quantum entanglement does not allow any influence or information to propagate superluminally. Technically, the microscopic causality postulate of axiomatic quantum field theory implies the impossibility of superluminal communication using any phenomena whose behavior can be described by orthodox quantum field theory.

  43. 6043.

    Is a D still passing in middle school?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The typical grades awarded for participation in a course are (from highest to lowest) A, B, C, D, and F. Variations on the traditional five-grade system allow for awarding A+, A, A- ; B+, B, & B-; C+, C, & C-; D+, D, & D-; and F.

  44. 6044.

    The currency of all EU countries is the euro.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    At present, the euro is legal tender in 19 out of 28 European Union member states, in addition to 5 countries not part of the EU (Monaco, San Marino, Vatican City, Andorra and Montenegro). The Republic of Kosovo also uses the euro, but is only partially recognised as an independent state.

  45. 6045.

    The term Bermuda Triangle was popularized by Charles Berlitz in 1964.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  46. 6046.

    Blue litmus paper turns red when it comes in contact with alkalines.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False
  47. 6047.

    The Giant Panda is related to bears and belongs to the the Ursidae family.

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True
  48. 6048.

    Is there a leader in a school of fish?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    It would seem reasonable to think that the regular spacing and size uniformity of fish in schools would result in hydrodynamic efficiencies. However, experiments in the laboratory have failed to find any gains from the hydrodynamic lift created by the neighbours of a fish within a school, though it is still thought that efficiency gains do occur in the wild.

  49. 6049.

    Was Family Ties filmed in front of a live audience?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: True

    The show had been sold to the network using the pitch ``hip parents, square kids.'' Originally, Elyse and Steven were intended to be the main characters. However, the audience reacted so positively to Alex during the taping of the fourth episode that he became the focus on the show.

  50. 6050.

    Is a meter stick the same as a yardstick?

    • ATrue
    • BFalse
    Answer: False

    A yardstick is a straightedge used to physically measure lengths of up to one yard (3.0 feet or 0.9144 meters long) high. Yardsticks are flat boards with markings at regular intervals.

How to use these true or false questions

  • Stand up / sit down. Read a statement: stand for true, sit for false. Zero prep, everyone moves.
  • Explain the why. After each reveal, ask one person to explain why it is true or false — the discussion is the learning.
  • Speed round. Ten statements, five seconds each. Keep score on the board.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide True or False quiz — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from BoolQ (Google Research) (CC BY-SA 3.0), OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.